• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başıma nasıl üstesinden gelirim?:(

blckndwht

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2012
892
603
323
Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:( Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?

benım annem kayınvalıdem eltım etrafımda herkes vardı da noldu... insanların ödü kopuyor yardımcı olmaya iş cıkacak baslarına dıye
tek basımaydım sadece esım vardı
sulalenın en kucugu benım 31 yasımdayım omrumde bebek tutmuslugum yok degıl emzırmek alt degısmek
sezeryan oldum ustelık agır bı amelıyat seklınde 38 cm kıstım vardı sag yumurtam komple alındı sezeryanda yanı ekstra bı durum
esım sabaha kadar hıc uyumadan basımda bekledı 3 gun hıc uyumadı kızımla benle komple ılgılendı
dısardan yemek soyledı ben doguma gıtmeden 1 haftalık hazırlamıs dolaba koymustum allahtan

camasır utu yer supurme hepsını esım yaptı camasırıma kadar esım degıstı asla ama asla hakkını odeyemem ...

ve ınanın bu daha cok pekıstırıyor esımın benım ve kıızımın ustunde cok emegı var bu sayede sonucta ınsan emek verdıgını daha cok sever...
sız bı aılesınız altından kalkar ustesınden gelırsınız...

emzırmeyı hemsureler ogretıyor alt degıstırmeyı esım ogretmıstı bana oda ınternetde vıdeo arastırmıs oyle ogrenmıs bebek nasıl gıydırılır nasıl yıkanır dıye yazmıs...

sıze soyle soylıyım ıcınızı rahatlatmak ıcın degıl gercegı soylıyım... ıyıkı sadece esım ve ben yapmısız herseyı. kafamız kulagımız rahat ettı hele o lohusalıkta kımseye tahammul olmuyor zaten daha cok yuregını cekıyorlar ınsanın buyuklerınde hıc bırsey bıldıgı yok allaha emanet buyumusuz :D bı kac kere bırsey sorayım akıl danısayım dedım aman allahım :D cocuguna en ıyı sen bakarsın

Bebek sana yapman gerekeni söyler merak etme ciddiyim anlıyorsun belli bi zaman sonra sakin ol inşallah başarırsın biraz nette anne bloğları oku çok işine yarar illa ki tecrübesizlikler olur ama takılma bu kadar .

bak sana bebegın acma kapama dugmesını soyleyeyım
sakinlık

sen gergın olursan bebek cıldırıyor bıldıgın
ama ne kadar aglarsa aglasın ne olursa olsun sakınlıgını korursan oda sakinlıyor

sen bebegını ızle onu dınle senı yonlendırır

benım annem kayınvalıdem eltım etrafımda herkes vardı da noldu... insanların ödü kopuyor yardımcı olmaya iş cıkacak baslarına dıye
tek basımaydım sadece esım vardı
sulalenın en kucugu benım 31 yasımdayım omrumde bebek tutmuslugum yok degıl emzırmek alt degısmek
sezeryan oldum ustelık agır bı amelıyat seklınde 38 cm kıstım vardı sag yumurtam komple alındı sezeryanda yanı ekstra bı durum
esım sabaha kadar hıc uyumadan basımda bekledı 3 gun hıc uyumadı kızımla benle komple ılgılendı
dısardan yemek soyledı ben doguma gıtmeden 1 haftalık hazırlamıs dolaba koymustum allahtan

camasır utu yer supurme hepsını esım yaptı camasırıma kadar esım degıstı asla ama asla hakkını odeyemem ...

ve ınanın bu daha cok pekıstırıyor esımın benım ve kıızımın ustunde cok emegı var bu sayede sonucta ınsan emek verdıgını daha cok sever...
sız bı aılesınız altından kalkar ustesınden gelırsınız...

emzırmeyı hemsureler ogretıyor alt degıstırmeyı esım ogretmıstı bana oda ınternetde vıdeo arastırmıs oyle ogrenmıs bebek nasıl gıydırılır nasıl yıkanır dıye yazmıs...

sıze soyle soylıyım ıcınızı rahatlatmak ıcın degıl gercegı soylıyım... ıyıkı sadece esım ve ben yapmısız herseyı. kafamız kulagımız rahat ettı hele o lohusalıkta kımseye tahammul olmuyor zaten daha cok yuregını cekıyorlar ınsanın buyuklerınde hıc bırsey bıldıgı yok allaha emanet buyumusuz :KK70: bı kac kere bırsey sorayım akıl danısayım dedım aman allahım :KK70: cocuguna en ıyı sen bakarsın
He yaa geliyorlar bide senden daha lohusalar normalleştirmeye çalışmalar falan :D

Düşündükçe, ağladıkça içinden çıkabileceğin bi olay değil bu..

Ben avrupada özel bi hastanede doğmuşum ama oğlumu türkiyede ücra bi memlekette ailemden binlerce kilometre uzakta ve hatta eşim bile yanımda yokken yapayalnız doğurdum..
Ilk doğum bu 24 saat bile sürer bekle dediler ama 4 saat sonra yavrum kucağımdaydı..

Bazen olanaklar çok iyide olsa fayda etmez, bazen yapayalnızda olsa herkesten daha iyi başarırsın..

Kendine güvenmelisin, sağlık sıhhat olduktan sonra helede hayırlıca kucağına alınca, herşey kendiliğinden gelişecek..

Birde bakmışsın en uzman anne olmuş çıkmışsın..

Allaha güven :KK66:

Hayırlı doğumlar..

He yaa geliyorlar bide senden daha lohusalar normalleştirmeye çalışmalar falan :KK70:
yok sutun yetmıyor derler yok bebek kılo almamıs yok gazı var gazı
şunu ye bunu yeme
kucaktan kucaga gezdırılır turlu turlu mıkroba maruz kalır

benı oyle cıldırtmıslardı kı bıdaha dogum yaparsam haber vermem dogurdukdan 1 hafta sonra soylerım sıze demıstım evdekı tum hatunlara :)

Canim benim saglikla kucagina al insallah. Hic dusunme tedirgin olacagin bi durum yok.inan bana dogum yaptim eve geldim, 1 gece bile yanimda kimse kalmadi. Her isimi kendim hallettim. Oyle bisey ki sanki dogurdugun an bebekle ilgili butun herseyi biliyo gibi oluyosun. Herseyi halledersin sende Allahin izniyle.hayirli dogumlar :)

yok sutun yetmıyor derler yok bebek kılo almamıs yok gazı var gazı
şunu ye bunu yeme
kucaktan kucaga gezdırılır turlu turlu mıkroba maruz kalır

benı oyle cıldırtmıslardı kı bıdaha dogum yaparsam haber vermem dogurdukdan 1 hafta sonra soylerım sıze demıstım evdekı tum hatunlara :)
Ya hizmet bekleyenler :63:

Valla zor iş lohusalık iki normal Doğum yaptım Allahtan öyle oldu yoksa işim zordu çok şükür bebeklerimi hep kendim yıkadım baktım

Yardıma yanaşan olmadı laf söylemeye gelince mangal da kül bırakmazlar ama :sopa:

Neyse ki geçti o günler konu sahibi sana ortak tavsiyemiz aklı selim bi insan yoksa eğer eşinle bak çocuğa kimseyi dahil etme ;)

Doğum da kimsem yoktu. Eşim hariç. Oğluma da bana da o baktı. Ilk zamanlar bezi ters baglasa da zamanla öğrendi. Ben emzirip yatiyordum. Gazi üstü başı banyosu hep esimdeydi. Yemekleri de o yaptı temizligide. Yorgunluktan yatağa kendini zor atsada oğlum gik dese benden önce sicrardi.
2 ay izin aldı rapor vs 2 ay içinde hem ben hem oğlum toparladik. 2 ay sonra ne oldu herseyi sormak için eşimi aradım. Mama sicakligi kaç cc olduğu banyo suyu sıcaklığı vs vs. Sonra bende alıştım öğrendim oğlumu diyeyim.
Eşim erkek halinde cillop gibi baktiysa sende bakarsın eşinde.
Korkma hersey olağan şekilde gerçekleşiyor.

Doğumum cümbür cemaatti.
Ay Allahım, nasıl zor bir şey.
Annem bir yanımdan çekiştirir bana tutun benle yürü, kayınvalidem yok ben şöyle acı çektim seninki bir şey değil der vs.
En son odada uyuma numarası yaptım da ablam herkesi başımdan kovaladı, eşimle ben kaldım.
İnanın doğum anında eşiniz hariç kimseyi görmek istemiyorsunuz çünkü o an ikinizin hayatının değiştiği an, gerisi sadece fazlalık.
Evde de 2 hafta sonra yalnız kaldık keşke baştan yalnız kalsaymışım.
Gelip kurulmalar, annemin hem bana hem bebeğe hem gelene hizmet çabası, her kafadan çıkan ayrı ses.
Ağrım var deseniz, şimdikiler nazlı derler, uyumaya kalksanız yata yata hasta olursun derler.
Bebeğe baksanız sen beceremezsinciler girer devreye.
Ne günlerdi yahu!
Şuan sizin için bir eksiklik gibi görünse de, inanın eşinizle beraber olmanız büyük şans, hiç kafanızı yormayın.
Yenidoğan bebeğin sıralaması şu; karnını doyurmak-alt değiştirmek ve uyutmak.
Bu düzen böyle 1 ay kadar devam edecek.
Aslında ilk uykudan uyanınca alt değişin derler ama açken bebekler çok ağlayabiliyor, o sebeple emzirme sonrası olursa daha iyi olur.
Her başınız sıkıştığında sağlık ocağındaki hemşirelerden destek alabilirsiniz, bizler şanslıyız elimizde internet de var.
Bebek alışveriş listesi diye bakarsanuz nelerin lazım olduğunu görürsünüz.
Hiç canınızı sıkmayın, o sizin bebeğiniz.
Sizden başka bir şeye ihtiyacı da olmayacak.

Allah yardimcin olsun tez zamanda saglikla alirsin ins. Bebisini kucagina.
Bebek belli ediyor isteklerini ben bekarim ama ablamin her iki dogumunda da ben baktim.bebek acikinca yanagina dokundugun da agziyla tepki veriyor acikmis demek oluyor;)
Gazi olunca bacagini karnina cekiyor kesik kesik agliyor:)
Her hareketi bir anlama geliyor ve bunu bana kimse ogretmedi kendiliginden anlasiliyor zorlabirsaniz buraya yazin tecrubeli anneler var size yardimci olurlar

Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:KK43: Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?
canım hemsireler tarif ediyorlar . dogum nerede yapacaksın özel hastanesmi üniversitemi bu ikisinde baska seyleride tatif ediyorşar ama olsun devlettede yapsan ac vidyo izle.

kolay seyler zaten banyosunu biz bir kac dega esimle vidyo izleyerek ögrendik amnem varken bile.

gaz oldu annem pek anlamadı unutmus

emzirmeyi emzirme basıl olmalı okudum biliyodum

alt degiştirmeyi o sırada annem eve gitmişti hemsireden ögrendik

şükür esin var yanında

Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:KK43: Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?

ağlama
benim annem de var, kayınvalidem de var, arkadaşım da var
biz doğumdan itibaren her işimizi kendimiz yaptık eşimle iki çocuğumuzda da, hiç kimseye bırakmadık, eşimle gayet güzel hallettik
çok yararlı kitaplar var, iki tane al doğuma kadar oku
inan bana atla deve değil ki benim ilk çocuğum kolikti
Allah öyle duygular veriyor ki içine yorgunluk morgunluk hikaye
Hoppa

ha aile hekimliğinden de eve gelip her şeyi detaylı anlatıyorlar, araman yeter

Doğumum cümbür cemaatti.
Ay Allahım, nasıl zor bir şey.
Annem bir yanımdan çekiştirir bana tutun benle yürü, kayınvalidem yok ben şöyle acı çektim seninki bir şey değil der vs.
En son odada uyuma numarası yaptım da ablam herkesi başımdan kovaladı, eşimle ben kaldım.
İnanın doğum anında eşiniz hariç kimseyi görmek istemiyorsunuz çünkü o an ikinizin hayatının değiştiği an, gerisi sadece fazlalık.
Evde de 2 hafta sonra yalnız kaldık keşke baştan yalnız kalsaymışım.
Gelip kurulmalar, annemin hem bana hem bebeğe hem gelene hizmet çabası, her kafadan çıkan ayrı ses.
Ağrım var deseniz, şimdikiler nazlı derler, uyumaya kalksanız yata yata hasta olursun derler.
Bebeğe baksanız sen beceremezsinciler girer devreye.
Ne günlerdi yahu!
Şuan sizin için bir eksiklik gibi görünse de, inanın eşinizle beraber olmanız büyük şans, hiç kafanızı yormayın.
Yenidoğan bebeğin sıralaması şu; karnını doyurmak-alt değiştirmek ve uyutmak.
Bu düzen böyle 1 ay kadar devam edecek.
Aslında ilk uykudan uyanınca alt değişin derler ama açken bebekler çok ağlayabiliyor, o sebeple emzirme sonrası olursa daha iyi olur.
Her başınız sıkıştığında sağlık ocağındaki hemşirelerden destek alabilirsiniz, bizler şanslıyız elimizde internet de var.
Bebek alışveriş listesi diye bakarsanuz nelerin lazım olduğunu görürsünüz.
Hiç canınızı sıkmayın, o sizin bebeğiniz.
Sizden başka bir şeye ihtiyacı da olmayacak.

Bu doğumunda kimseyi alma bence :)
Allah hayırlı evlat nasip etsin ins

Hayırlı doğumlar olsun şimdiden .
Hiç stres yapma Allah öyle büyük ki enteresan bir şekilde annelik içgüdüsü gelişiyor , bebekle farklı bir iletişim içine giriyorsunuz . Bebeğin tepkilerinden ne istediğini anlıyorsunuz . Zamanla herşey oturuyor . Çok ufak bir bebek olmayacaksa 0-3 ay kıyafetleri az alın çabuk büyüyorlar daha çok 6-9 ay olanlardan alın . Çıtçıtlı badiler oldukça kullanışlı bol edinin . Göbek bakımına dikkat edin 1 hafta 10 gün içinde düşer genellikle . İlk zamanlar sık sık alt değiştirin , pişik olmasın . Her ihtimale karşın pişik kremi bulundurun . İlk zamanlar domates , bal , çilek gibi alerji yapma olasılığı yüksek besinler tüketmeyin sütten bebeğe geçebilir çünkü . Bol su için .
İnternetten içeriğini araştırıp şimdiden hem bebeğinize hem de kendinize doğum çantası hazırlayın dursun .

Back
X