Tek Başına Eve Çıkma Fikri

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
İzmir'de üniversite okuyorum şu an özel yurtta kalıyorum kalabalık yaşam bana göre değil. Kurallar, anlayışsız insanlar canımı sıkıyor. Aylık 700 TL ödüyorum buraya. Onun yerine 1+1 eve çıkmaya karar verdim 400 TL. faturalar yemek masrafı dahil yine 700 olacak ama en azından yalnız kalıcam. Sizce bu ne kadar mantıklı? Kız başıma yaşamam korkunç bir fikir mi? Ailem onay verdi sağ olsun ama bir sürü şey aklımı kurcalıyor. Arkadaşlarımın Sen deli misin tek başına eve çıkılır mı başına gelmeyen şey kalmaz diyor. Sizce ne kadar doğru?

Eger korunaklı bir sitede, iyi bir muhitte yasarsanız niye sıkıntı olsun. Arkadaslarınızın evlerine yakın yerlerden ev tutarsanz da basınız sıkıstıgında kosup gelecek insanlar olur.

Erkeklere güvenin olmadığı bir dünyadayız. Asla kapıyı tanımadıgın insanlara acmamalısın, çalıp çalıp giderler. Eve bir tamirci vs gelicegi zaman da tek olmamalısın. Gece hayatında da sorun cıkartabilecek insanlarla karşılaşmıyorsan neden olmasın.

İyi bir muhitte, okul odaklı yaşarsanız burdan çok çok iyi olur diye düşünüyorum ben..
Yalnızlık iyidir ders çalışmak için..

Katıldım

Bir de kız başına ne demek

Sen kendini bildiğin sürece sen yalnız yaşıyorsun diye kapında erkekler kuyruk olmaz ki

Taciz tecavüz vs de zaten nerede kiminle yaşadığına bakmıyor maalesef

Adımlarını sağlam atarsan, hastayım çorba yapanım yok diye ağlamayacak yapıda isen olur

Yalnız masraflar 700ü büyük ihtimalle geçer. Eşyalı daire tutacaksanız sorun yok ama bir de eşya alacaksanız bir ev her şeyi ister. Ailenizden daha fazla para alabilecekseniz ev en mantıklısı.

Eger korunaklı bir sitede, iyi bir muhitte yasarsanız niye sıkıntı olsun. Arkadaslarınızın evlerine yakın yerlerden ev tutarsanz da basınız sıkıstıgında kosup gelecek insanlar olur.

Erkeklere güvenin olmadığı bir dünyadayız. Asla kapıyı tanımadıgın insanlara acmamalısın, çalıp çalıp giderler. Eve bir tamirci vs gelicegi zaman da tek olmamalısın. Gece hayatında da sorun cıkartabilecek insanlarla karşılaşmıyorsan neden olmasın.

Konu sahibine yazmışsınız ama ben de merak ettim tamirci vs geleceği
Zaman birini nereden bulacağız

Zira ben kendim zor zaman buluyorum izin alıyorum tamirciye akşam randevu veriyorum vs birini nasıl bulacağız

36 yaşındayım şimdiye kadar eve tamirci ıvırcı zıvırcı gelince kimseyi çağırmadığım gibi ailemden de duymadım

Belki de çağırmak lazım ama işte bu korku toplumunu körükler kadınlar yalnız bir şey yapamaz erkeğe muhtaç duygusunu ortaya çıkarır gibi

Ben de izmirde yalnız yaşamıştım 3 sene arada ev arkadası olarak evıme gelmek ısteyenler olmustu ama sorun çıkmıştı hep yok ya en güzeli yalnızlık kendıne duzen kurunca ıstemıyosun zaten. Hıc de korkma yani ama öyle gidip de atatürk mahallesinde atıyorum evka 3te falansa yani sessiz sakin yerlerdeyse akşamları ve sabahları yani etraf ıssızken dikkatli ol yeter. Ben de ilk sene bornovada ev arkadasımla oturuyodum sonra o üni. Değiştirip istanbula gidince de karşıyakada oturmuştum. Hiç sorun yaşamamıştım.

imkanların buna elveriyorsa gayet iyi bir fikir. kasıntı sapma sapan kuralları olan yurtlardan nefret ederdim bende. adımlarını sağlan attığın sürece hiçbirşey olmaz. hem belki ilerleyen zamanlarda çok samımı bir arkadaşın olursa iki kişide olabilirsiniz. ama üç asla olmayın

Konu sahibine yazmışsınız ama ben de merak ettim tamirci vs geleceği
Zaman birini nereden bulacağız

Zira ben kendim zor zaman buluyorum izin alıyorum tamirciye akşam randevu veriyorum vs birini nasıl bulacağız

36 yaşındayım şimdiye kadar eve tamirci ıvırcı zıvırcı gelince kimseyi çağırmadığım gibi ailemden de duymadım

Belki de çağırmak lazım ama işte bu korku toplumunu körükler kadınlar yalnız bir şey yapamaz erkeğe muhtaç duygusunu ortaya çıkarır gibi

Arkadaslarımdan rica ediyorum. Ben de hic sevmem "kadın" oldugum icin biseylere dikkat etmeyi. Ama o kadar psikopat varken böyle cesur yüreklik yapmak istemiyorum. Ölsem gitsem katil mahkemede kravat taktiği icin bikaç yıl yatıp çıkacak. Olan bana olacak. O yüzden tabiri caizse esegimi sağlam kazığa bağlamaya cabalıyorum.

Adalet kavramına, güvenliğin sağlanmasına güvenim olsa bunlara tenezzül etmem ama şartlar ortada.. milyonda bir kadın bile eve internet baglamaya gelen bi cani yüzünden katledilebiliyorsa-ki bu yaşandı- o riski göze alamıyorum ben.

İzmir'de üniversite okuyorum şu an özel yurtta kalıyorum kalabalık yaşam bana göre değil. Kurallar, anlayışsız insanlar canımı sıkıyor. Aylık 700 TL ödüyorum buraya. Onun yerine 1+1 eve çıkmaya karar verdim 400 TL. faturalar yemek masrafı dahil yine 700 olacak ama en azından yalnız kalıcam. Sizce bu ne kadar mantıklı? Kız başıma yaşamam korkunç bir fikir mi? Ailem onay verdi sağ olsun ama bir sürü şey aklımı kurcalıyor. Arkadaşlarımın Sen deli misin tek başına eve çıkılır mı başına gelmeyen şey kalmaz diyor. Sizce ne kadar doğru?
canım yaşadığın şehre bağlı aslında.açtığım konulara bakarsan ilk başta hiç yalnız kalmamış aile kuzusu olan ben şu an yalnız yaşıyorum ve çok keyfim yerinde.22 yaşındayım .kaldğım yer de güvenli sayılır..keyfine göre istedğin yemeği yapıyosun istedğin gibi dolaşıyosun evde.sıkıldığım zaman arkadaşlarımı çağırıyorum yemek falan yapıyoruz beraber.güzel yani yalnız yaşamak :)

eve tamirci geldiğinde bi komşu bi arkadaş illa ki bulunur canım. çok da gerek olmuyor tamirci filan ayrıca o çok ekstra bi durum

Ben cesaret edip tek başına kalamam korkarım.ve masraflarinizda artacaktır yurtta bi düzen kural olması daha iyi.evde tek başınıza biraz daha zor yemek bulaşık temizlik pazar işleri hep sizde..bence iyi düşünün.özgür olmak herzaman iyi değildir..

gayette cıkılır sız kendınızı bıldıkten evın yerı falan duzgun bır muhıtte olduktan sonra sıkıntı cıkmaz..

tek tavsıyem ara kat ve mumkunse aıle apartmanından bır ev tutun, yalnız kıra ıle ıs bıtmez aıdatı var belkı yol masrafınız olabılır ve kıra 400 ise faturalara gıder kalan 300 yemege para kalmaz cunku elektırk su telefon ınternet fıks odenecek...

sıze yurttan daha tuzluya gelır ama kafanız rahat olur...

ben de üniversite iken tek başıma ev de kaldım ,,,,
kaç yıl oldu halaa en çok özlediğim yılllarr,,,,,,

Back
X