Tek Başına Eve Çıkma Fikri

Tamami 1+1 evlerden olusan apartlar var, ozel yurtlardan cok daha rahat, kardesim oyle bir yerde kaliyordu evlenene kadar. Kocaman bir bina, her katta 7-8 tane esyali 1+1 daire vardi, katlarda guvenlik kamerasi kapida bekci, evde bozulan kirilan olursa apart sahibi yaptiriyordu, kiraya isinma, elektirik su internet dahildi ayri ayri ugrasmiyordu, gayet rahatti yani.

Tek başına yaşama şansın varsa kesinlikle tek kal arkadaşım. Ben ettim sen etme eski konularıma bak istersen. Birkaç güne tek başıma eve çıkacağım sadece kira 1000 tl ödeyeceğim düşün artık nasıl bıkmışım. Kesinlikle tek kal elalemin ağız kokusunu çekme.

Bence bu size bağlı bir durum.. Mühitte çok önemli..
Kimisi vardır, yalnız yapamaz korkar. Sosyalliği, kalabalık ortamları daha çok sever.. Kimisi de yalnızlığı daha çok sever..
Eğer kendinize güveniyorsanız, neden olmasın? Bence yalnızlık da güzel. İnsanın kendine daha çok güveni geliyor..

Onun yerine tek kişilik aparta çıksanız?
Ben şuan tek kişilikteyim .Oda büyük ve güzel .Eşyalar falan onlardan zaten ,ütüsüne ,tost makinesine kadar.
Aylık 500 veriyorum.Mutfak masrafıyla falan 800 oluyor .
Hani geçici bir yerde ev tutmak,eşya döşemek,mezun olunca o eşyaları satmak vs. zor gelir diye söylüyorum

İzmir'de üniversite okuyorum şu an özel yurtta kalıyorum kalabalık yaşam bana göre değil. Kurallar, anlayışsız insanlar canımı sıkıyor. Aylık 700 TL ödüyorum buraya. Onun yerine 1+1 eve çıkmaya karar verdim 400 TL. faturalar yemek masrafı dahil yine 700 olacak ama en azından yalnız kalıcam. Sizce bu ne kadar mantıklı? Kız başıma yaşamam korkunç bir fikir mi? Ailem onay verdi sağ olsun ama bir sürü şey aklımı kurcalıyor. Arkadaşlarımın Sen deli misin tek başına eve çıkılır mı başına gelmeyen şey kalmaz diyor. Sizce ne kadar doğru?

Üni. de 2 sene tek başıma evde yaşadım.
Tek başıma yemek yemekten hoşlanmazdım, bu yüzden çoğunluk kendimi aç bırakır, fark etmezdim bile.
Aniden hasta olsam, su getirecek biri yok yanımda, çorba yapacak bi arkadaş..
Eve alış-veriş sen yapacaksın, faturaları sen ödeyeceksin her şeyi düzenli bir şekilde yapabilir misin?
Ve daha tonla angarya...

Apartmanını iyi seç, çok eski - tenha - izbe yerlerde olmasın.
Mümkünse sabah-akşam en işlek olan caddelerden birinin üzerinde, okuluna yakın ya da otobüs duraklarına yakın bir ev olsun.

Benim ev okuluma giden otobüs durağının önündeki evdi ve karşımda da merkez polis karakolu vardı :)
Sivil abiler dolanırdı mahallede, muhabbet ederdim.

Zorlukları var ama öyle abartıldığı kadar tehlikeli bi şey değil.

arkadaşların tek başına böyle şeyler yapamadığı için diyorlar emin ol bende ilk eve çıkacağımda bunu dediler tek çıktım yurttan asla ev arkadaşı çekemem çünkü, sonraki aylar onlarda çıktı emin ol aileleri salsa koşa koşa çıkarlar

ben korkdugumdan deyil.bana gore yalniz yasamak sikici geliyor.evde hic kimse yok ve her seyi yalniz yapiyorsun.bana tuaf geliyor.

valla senelerdir yaşıyorum ben kız başıma

hiç de öyle özel bir tedbir filan aldığım yok. ne demek başına gelmeyen kalmaz. Allah kötü niyetli kimseyle karşılaştırmasın tabi ama hırsızı uğursuzu denk gelecekse bunu özel olarak tek başına yaşıyor bu kız diye yapmıyor. İnsanlar evde eşiyle yatak odasında uyulurken de soyuluyor, sokaktayken de tacize uğruyor...dolmuşta da öldürülüyor.

eğer 4-5 sene aynı şehirde kalma planınız varsa ev almayı bile düşünebilirsiniz benim çocuğum olsa ben ev alırım kira ödeyeceğime biraz borçlanır evi öderim. etrafımda da epey var böyle yapan. hem her sene ev taşı eşya bak, ev sahibine giren çıkan kimdi hesabı ver derdi olmadı hem kendi evin olunca zaten kimse bişey de yapamıyor. o kadar da memnun oldular ki çocuğumuzun bahanesiyle ev sahibi olduk diyorlar.

4 yıllık 4 kişilik g*t kadar odaları olan kyk mağduru bir öğrenci olarak sana tek başına bir evde yaşamayı şiddetle tavsiye ediyorum. Yurdun tek avantajı maddiyatı. Özel yurtları kyk ile bile kıyaslayınca dezavantaj özel yurtlarda oluyor. Yurt hayatı zordur, insanlar laftan anlamaz, anlayış yoktur, kreş gibidir, pistir, iyi değildir yani. İmkan varsa kesinlikle eve çıksın öğrenciler. Boşver yurtta da çok ihtiyacı olanlar kalsın. Ben maddiyat yüzünden başka bir yere kımıldayamadım ama yurdun benden 4 yılda aldığı manevi şeyleri geri getirme imkanım yok ne yazık ki. Daha tahammülsüz, daha agresif biri oldum. Sağlığımdan bişeyler alıp götürdü. Normal hayatımda belki 15 seneye yayabileceğim sabır kotamı 4 senede çoktan aştım. Umarım yeniden yüklenir. Dışarıdan kimilerine kolay gibi görünür ama değildir aslında, özellikle kalabalığı sevmeyen insanlar için. Manyağı var, teröristi var, pisi var, dağınığı var, kokanı var, horlayanı var... Var oğlu var yani. İğrenç yerler. 20 yaş üzeri kızlar afedersiniz tuvaletin neresine s*çacağını bilmiyor. Banyolarıleş gibi bırakırlar. Annem yaşındaki kat temizlikçi ablaları günde iki defa tuvalet banyo temizlerler sağolsunlar ama 1 saat sonra leş gibi olur yine. Ben ilk iki sene yemekhanesinden doğru düzgün yemek yiyememiştim. Yine ilk iki sene doğru düzgün uyuyamadım. Ders çalışmak ayrı sorun zaten. KPSS çalışan oda arkadaşım geçen gün çalışma salonunda ders çalışamadığı için odaya gelip ağladı. 1 haftayı geçti internetimiz bile yok şu an, tadilat nedeniyle. Perşembe ve Cuma dersim olmadığı için evime kaçtım geldim. :) Tımarhane diyorum başka da bişey demiyorum. En güzel günlerim yurt yüzünden mahvoldu. KESİNLİKLE imkanı olanlara YURTTA KALMAYIN diyorum. Gidin "kız başınıza" ev tutun, en güzeli. :)

Universite boyunca yurtta kaldım. Ailemin durumu olmadıgı için insani olmayan şartlar altında yaşadım/uyudum/yemek yedim/ders çalıştım.
Şimdi kendi evimde tek başına yaşıyorum ama, zamanında çektigim sıkıntılar beni kalp hastası yaptı. Allah kuluna katlanacagından fazla yuk vermez dediler ama o sıkıntılar bana çokmuş demek ki. Geriye dönsem de değiştirebilecegim bir şey yok. O yuzden aksak kalbimle yaşamaya alıştım...
Hayat sıkıntılu yaşamak için çok kısa. Sevilmedigin, sevmedigin yerde durma... tabi seni destekleyen bi ailen oldugu surece :)

Konu sahibine yazmışsınız ama ben de merak ettim tamirci vs geleceği
Zaman birini nereden bulacağız

Zira ben kendim zor zaman buluyorum izin alıyorum tamirciye akşam randevu veriyorum vs birini nasıl bulacağız

36 yaşındayım şimdiye kadar eve tamirci ıvırcı zıvırcı gelince kimseyi çağırmadığım gibi ailemden de duymadım

Belki de çağırmak lazım ama işte bu korku toplumunu körükler kadınlar yalnız bir şey yapamaz erkeğe muhtaç duygusunu ortaya çıkarır gibi
Kadın zaten erkeğe muhtaç değildir erkekten gucsuzdur.erkeğe niye ihtiyaç duyar korunması için.erkekleri bu kadar korkunç yaratık göstermek niye onu anlamıyorum.kocamiz babamız anca sayı erkek kardeş hepsi öcü mu şimdi.biraz mantıklı olalım di mi tamirci falan geldiğinde niye tek olsun kızcağız korkmuyorum cesaretliyim.orası tamam da it kopuk dolu heryer ne alaka kadın erkek muhtacligi şu feminist kafalar erkeği öcü gibi gösteren lere tahammülüm kalmadı. Erkekleri tek tek oldursekmi acaba...

Kadın zaten erkeğe muhtaç değildir erkekten gucsuzdur.erkeğe niye ihtiyaç duyar korunması için.erkekleri bu kadar korkunç yaratık göstermek niye onu anlamıyorum.kocamiz babamız anca sayı erkek kardeş hepsi öcü mu şimdi.biraz mantıklı olalım di mi tamirci falan geldiğinde niye tek olsun kızcağız korkmuyorum cesaretliyim.orası tamam da it kopuk dolu heryer ne alaka kadın erkek muhtacligi şu feminist kafalar erkeği öcü gibi gösteren lere tahammülüm kalmadı. Erkekleri tek tek oldursekmi acaba...
Erkekleri öcü gibi göstermedim ki aksine erkeklerle aynı ortamda kalması halinde kadına bir şey olmayacağını bir erkeğe karşı bir başka erkeğin korumasının gerekmediğini söyledim

Her attığı adımda yanında bir erkeğe ihtiyaç duymayı doğuruyor korku toplumu dedim

Erkeklerimizi sen güçlüsün evde yalnız bir kadına saldırırsan kendini koruyamaz yanında biri olmalı diye yetiştirirsek yanında birisi yoksa saldırabilirim sonucu çıkar

Ya da eşim yanında bir kadın ile arabaya bindi beni aldatır mı düşüncesi

Kadın ve erkek diye ayırmayıp sadece insan olarak bakarsak ya da en azından gelecek nesilleri öyle yetiştirirsek belki daha yaşanabilir bir dünyamız olur

Çok uzun süre yalnız yaşadım arkadaşlarımda yaşadı. İyi bir apartman sağlam bir kapıyla neden olmasın? Kapıcıyla da aranı iyi tutarsan bi sorunda arıcak birisi olur. Komşularında aynı şekilde.

Konu sahibine yazmışsınız ama ben de merak ettim tamirci vs geleceği
Zaman birini nereden bulacağız

Zira ben kendim zor zaman buluyorum izin alıyorum tamirciye akşam randevu veriyorum vs birini nasıl bulacağız

36 yaşındayım şimdiye kadar eve tamirci ıvırcı zıvırcı gelince kimseyi çağırmadığım gibi ailemden de duymadım

Belki de çağırmak lazım ama işte bu korku toplumunu körükler kadınlar yalnız bir şey yapamaz erkeğe muhtaç duygusunu ortaya çıkarır gibi
Bir kaç sene önce bahcelievler de üniversite öğrencisi bir kız internet mi neydi bi tamirci tarafından tecavüz edilip öldürülmüştü belki o yüzden demiştir. Sonuçta bi arkadaşını falan çağırsa daha mantıklı olur gibi.

Back
X