Tek Başına Eve Çıkma Fikri

Bende tek yaşadım ünideyken. Ama kendini bilmek yetmiyor, çevre çok önemli. Evi tuttuğun muhit falan.

Konu sahibine yazmışsınız ama ben de merak ettim tamirci vs geleceği
Zaman birini nereden bulacağız

Zira ben kendim zor zaman buluyorum izin alıyorum tamirciye akşam randevu veriyorum vs birini nasıl bulacağız

36 yaşındayım şimdiye kadar eve tamirci ıvırcı zıvırcı gelince kimseyi çağırmadığım gibi ailemden de duymadım

Belki de çağırmak lazım ama işte bu korku toplumunu körükler kadınlar yalnız bir şey yapamaz erkeğe muhtaç duygusunu ortaya çıkarır gibi

Ben bu soruya cevap vermek isterim.
Üniversite okurken ben de uzunca bir süre yalnız yaşadım. Eve tamirci çağırdığım çok oldu. Ama her defasında ya sınıftan bir arkadasım ya da ev sahibimi çağırdım. Kendime güvenmediğimden değil maalesef yaşadığımız toplumda gördüğümüz örneklerden. Erkeğe muhtaçlık duygusu değil, toplumumuzun bir gerçeğidir. Ablamın evime tamirci geldi, ertesi gün evi soyuldu. Kime nasıl güvenelim? Keşke böyle olmasa, kadınlar tek başına hiç kimseye ihtiyaç duymadan herşeyi yapabilse ama şu an şartlar maalesef buna uygun değil.
Ayrıca konu sahibine; korkulacak hiçbirşey yok, ben de ünideyken keşke en başından ev arkadaşıyla falan uğraşmasaydım. Yalnız kalmak en Güzeli. Kafan rahat olur.

Ben bu soruya cevap vermek isterim.
Üniversite okurken ben de uzunca bir süre yalnız yaşadım. Eve tamirci çağırdığım çok oldu. Ama her defasında ya sınıftan bir arkadasım ya da ev sahibimi çağırdım. Kendime güvenmediğimden değil maalesef yaşadığımız toplumda gördüğümüz örneklerden. Erkeğe muhtaçlık duygusu değil, toplumumuzun bir gerçeğidir. Ablamın evime tamirci geldi, ertesi gün evi soyuldu. Kime nasıl güvenelim? Keşke böyle olmasa, kadınlar tek başına hiç kimseye ihtiyaç duymadan herşeyi yapabilse ama şu an şartlar maalesef buna uygun değil.
Ayrıca konu sahibine; korkulacak hiçbirşey yok, ben de ünideyken keşke en başından ev arkadaşıyla falan uğraşmasaydım. Yalnız kalmak en Güzeli. Kafan rahat olur.
Ben de zaten bu örnekler bedeni ile belki de çağırmak lazım dedim

Ama bu korku toplumu bizi bu hale getirdi eskiden kızlar evden uzakta tarlaya vs gönderilirken şimdi hepimiz kapıdan dışarı bile tereddüt ederek çıkıyoruz

Bu gerçek ama yeni nesil için bunu normalleştirmemeliyiz kadın ya da erkek değil insan olmalı karşıya bakınca gördüğümüz

Aslında çevreniz geniş demek ki herkes birilerini bulmuş çağıracak öğrenci hayatında daha kolay ama ilerleyen yıllarda zor

10 yıl önce bu şehre gelip bir apartmana taşındığımda kimseyi tanımıyordum ki kimi çağırayım

Şimdi birilerini tanısam da tamirci gelecek sen de gel desem alt komşuya korkulacak bir şey var demek ki der gelmez

Ya da ne bileyim karşı blokta görümcem var o gelir belki ama hiç onu çağırmak aklıma gelmedi

Kimse de beni çağırmadı, çağrılırsanız gider miydim aman ne olacak bir şey olmaz der gönderir miydim kapıdakini bilmiyorum ama söz çağrılırsam gideceğim

Bir de ben gelen tamirciye servise vs mevsimine göre soda su vs ikram ederim bunları da bırakayım isteyen olursa vereyim

Eşime de söyleyeyim kombi bakımını falan o yaptırsın diyeceğim de güler bana şimdi mi aklıma geldi bunlar diye

Bencede kendini güvende hissedeceğin bir ev bul öyle taşın genelde yalnız kalan biri olarak diyorum bana zor geliyor korkuyorum bazen.

size iyi geleceği kendiniz bilirsiniz, kalabalık bana göre değil diyorsanız 1+1 mantıklı gayet.

ben yurt yaşamını sevenlerden biri olarak, çok eğlenceli bulurdum.

bir de özellikle bilgi paylaşımı açısından süper oluyor, üst sınıflardan ödevlerimize yardım edenler olurdu, ders notu paylaşanlar olurdu. mühendislik okudum, diğer mühendislik dallarındaki arkadaşların ödevlerini falan öğrenerek kendimi farklı alanlarda bilgilendirme imkanım oldu gibi pozitif yönlerini söyleyebilirim yurtta kalmanın.

Kafam rahat olsun dersen iyi bir fikir.

İzmir genel anlamda düzgün,modern, güvenli bir şehir; başka iller için gönül rahatlığıyla istersen yap diyemezdim ama Ege bölgesi şehirleri için derim. Yalnız yaşamak istersen İzmir bulunmaz nimet diyorum.

Maddiyat da problem değilse istediğin gibi yap derim.

izmir genel olarak modern bir şehir insan görüşleri falan da onu diyen arkadaşlarınız anadolu dan gelmişlerdir
çekinmeyin birşeycicik olmaz
ama tek başına ve hayatı zor benim üniversitede yanlız yaşayan bir arkadaşım vardı kız bakımlıydıda ve izmir gibi bir yerde değil samsun un kazasındaydı (anadolu da ki ilçelerde kızlara oros. gözüyle bakıyorlar bilen bilir) gayette yaşadı kimse kapısına dayanmadı

kız tek başına yanlızlıktan bunalıp ağlıyordu sürekli ayrıca ev temizliği yemek derdi iyi düşünün derim :KK66: ama evde yaşamış biri olarak söylüyorum arkadaşlarla yapılan sabahlara kadar oturup dedikodu çay yemek faslı müthişdir... istediğin arkadaşını rahatça evine çağırabilirsin bunu niye böyle yaptın diyenin yok ben (3 ark. kaldım)
ders çalışma da sessiz ortam yurtta yoktur ama neyse iyi düşün derim bunun elektriği doğalgazı suyu yemek masrafları internet derdi var

Konu sahibine yazmışsınız ama ben de merak ettim tamirci vs geleceği
Zaman birini nereden bulacağız

Zira ben kendim zor zaman buluyorum izin alıyorum tamirciye akşam randevu veriyorum vs birini nasıl bulacağız

36 yaşındayım şimdiye kadar eve tamirci ıvırcı zıvırcı gelince kimseyi çağırmadığım gibi ailemden de duymadım

Belki de çağırmak lazım ama işte bu korku toplumunu körükler kadınlar yalnız bir şey yapamaz erkeğe muhtaç duygusunu ortaya çıkarır gibi

Bahçelievlerde üniversite öğrencisi kıza tecavüz etmişti ya eve gelen şerefsiz internetçi. Benim annem de kimseyi çağırmazdı tamirci falan çağırcağı zaman. Ama bunu duyunca bir korku geldi hepimize.

konu sahibi ben de tekim sitede oturuyorum. Çalışıyorum. Sitede zaten bir şey olmaz en fazla komşular sarkıntılık yaptığı oluyor def edersin gider. Daha hiç kötü olay yaşamadım. Önceden ailemle yaşadığım bildiğin aile apartmanında bile yalnız kalınca korkardım. Sitede hiç korkmuyorum. Eve sürekli yemek sipariş ediyorum falan filan sonuçta giren çıkan belli her yerde kamera. Kimse bişeye cesaret edemez.

ben Ankara gibi bir yerde yalnız yaşıyordum uzun süredir, şimdi ev arkadaşım var ama, açıkçası yalnızken de hiçbir problemim olmadı. tavsiye ederim, yurttan sonra çok çok iyi geliyor :)

Ben de zaten bu örnekler bedeni ile belki de çağırmak lazım dedim

Ama bu korku toplumu bizi bu hale getirdi eskiden kızlar evden uzakta tarlaya vs gönderilirken şimdi hepimiz kapıdan dışarı bile tereddüt ederek çıkıyoruz

Bu gerçek ama yeni nesil için bunu normalleştirmemeliyiz kadın ya da erkek değil insan olmalı karşıya bakınca gördüğümüz

Aslında çevreniz geniş demek ki herkes birilerini bulmuş çağıracak öğrenci hayatında daha kolay ama ilerleyen yıllarda zor

10 yıl önce bu şehre gelip bir apartmana taşındığımda kimseyi tanımıyordum ki kimi çağırayım

Şimdi birilerini tanısam da tamirci gelecek sen de gel desem alt komşuya korkulacak bir şey var demek ki der gelmez

Ya da ne bileyim karşı blokta görümcem var o gelir belki ama hiç onu çağırmak aklıma gelmedi

Kimse de beni çağırmadı, çağrılırsanız gider miydim aman ne olacak bir şey olmaz der gönderir miydim kapıdakini bilmiyorum ama söz çağrılırsam gideceğim

Bir de ben gelen tamirciye servise vs mevsimine göre soda su vs ikram ederim bunları da bırakayım isteyen olursa vereyim

Eşime de söyleyeyim kombi bakımını falan o yaptırsın diyeceğim de güler bana şimdi mi aklıma geldi bunlar diye

Yok siz düşüncelerinizde Haklısınız,keşke insanlara daha fazla güvenebilsek, kimseye ihtiyaç duymasak. Ama maalesef toplumumuz o kadar bozuldu ki kime güveneceğimizi şaşırdık. Ben bir de bu konuda sıkıntı yaşamış bir insan olduğun için, daha fazla temkinliyim. Yalnız Yaşadığım, bekar Olduğum dönemde panjur tamiri için gelen genç( ben o an farketmedim) Kafayı bana takmış. Birgün bir baktım bizim apartmana taşınmış. Onun yüzünden gecelerce uyuyamadım. .sabaha kadar şarkılar türküler. 3 katlı bir apartman , alt katıma taşınmıştı. Sözlüydüm ve bilmesine rağmen yakamı bırakmıyordu. En son uzak bi yere taşınıp kurtuldum şükür. Ama hala camcılara, panjurculara karşı korkum var.

Back
X