Tek başına eve çıkma meselesi

toscanatoscana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2015
2.904
8.150
158
Herkese iyi akşamlar, gerçekten bir derdim var arkadaşlar umarım buradan bana yardımcı olabilecek yorumlar edinebilirim :)

İşyerim kağıthane civarlarında, 35 km mesafede oturuyorum.İşe gidip gelmeyi artık bünyem kaldırmağı için işyeri yakınlarımda 1+1 eve çıkmaya karar verdim.Ben karar verdim de, göklerden gelen bir karar vardır... :) Neyse.
Kış mevsiminden beri bakıyorum aslında ama 1+1 evlere 1.400 - 1.500 bayılmak çok fazla geliyor... Zaten düşündüğüm konumda düzgün olupta 1.300 altında ev yok...
Başlangıçta ailem de biraz destek olacaktı fakat işler ters gidince kendi dertlerine düştüler doğal olarak, bu işte tek başımayım.Bir süredir ilanları tarıyorum,makul görüp beğendiklerimi çıktığı günden 2 gün vs sonra görüp arıyorum mesela hop!tutuldu, kapora gelecek vs. diyorlar nasıl bir hız bu insanlar hazırda bekliyor herhalde ya da paraları çok :) Bu arada maaşım 4000 e yakın. Tek başıma ve yürüyüş mesafesinde çıkmayı planlıyorum.Bir yandan da çıkacağım ama geçinebilir miyim, masraf nedir aylık gider ne kadara patlar hiçbir fikrim yok..
arkadaşlar aranızda tek başına yaşayan var mı? Aylık giderleriniz ortalama ne kadar? Başlangıçta kapora, emlakçıya para, depozito, nakliyat vs. biliyorum büyük ihtimalle bunar için kredi çekerim..
Ama sonra normale döndüğümde geçinebilir miyim, siz nasıl hallediyorsunuz? Şimdiden teşekkür ederim..

Kira 1300 desek, faturalar vs. Rahat 1600 bulur. Ev arkadaşı bulup bir süre o şekilde yaşayabilirsiniz. Ya da öğrenci apartı bulup tek kişilik bir oda tutabilirsiniz. Tek kalacağım diyorsanız maaşınızın yarısı kira+fatura+yemek masraflarına gidecek gerçi ailenizin evinde nasıl bilmiyorum ama ben sizin yerinizde olsam paylaşımlı eve çıkardım.

Çağlayan'da arkadasim bin liraya teras katta oturuyor,yine çağlayan'da bir başka arkadaşım 1100 liraya kucuk şirin daire tuttu. Ayrıca izzetpasadaki evler, Mecidiyeköy gülbağdaki evler falan oldukça ucuz.
Yılma, çık haftasonu gez. Bakkallara falan sor , ev var mı diye.
Ev arama süreci iğrenç bir süreç. Geçen sene sevgilime kısa süreli daire arıyordum ve kendimi camdan atmak istemiştim :)) ama sonunda güzel bir ev buluyrosun genelde
Bol şans derim:)
Depozito da bir kira bedeli kadardir, fazlasını isteyen pisliktir adidir.
Nakliye konusunda da ne esyan var ki nakliye tutacaksın? Aile evinde değil misin? Ben öğrenciyken selamlastigim bir spotcu abi vardı. Taşınacagimi söylemiştim kamyonetini kiralamak için,benden para bile almadı. Arkadaslarim sirtlandi, abi taşıdı... Zaten bir yatağım vardı ,masa dolap halı... Sen de büyük dusunme.
Küçük bir kamyonet de tutsan tasinirsin anne evinden.
Sunu da unutma: her şeyin daha ekonomik bir yolu vardır:)
İnşallah ben de tez vakitte eve cikarim,gerçekten en büyük arzularımdan biri bu

Kira 1300 desek, faturalar vs. Rahat 1600 bulur. Ev arkadaşı bulup bir süre o şekilde yaşayabilirsiniz. Ya da öğrenci apartı bulup tek kişilik bir oda tutabilirsiniz. Tek kalacağım diyorsanız maaşınızın yarısı kira+fatura+yemek masraflarına gidecek gerçi ailenizin evinde nasıl bilmiyorum ama ben sizin yerinizde olsam paylaşımlı eve çıkardım.

Öğrenci apartları çalışanları kabul ediyor mu emin değilim.O civarda da pek bilmiyorum bi bakmak lazım.
Ev arkadaşı konusunda güvenip aynı eve girebileceğim kimseyi tanımıyorum..bu konuda eve çıkan arkadaşlarımın kötü deneyimlerini çok duydugum için de daha bir korkutucu.

Yeme içme alışkanlıklarınız nasıldır? Kıyafete çok para harcarmısınız? Bunları bilmeden yorum yapmak zor

kıyafete üst baş takıya harcamayı çok severdim, korona sürecinde bunların o kadar da önemli olmadığını idrak ettim. Dışardan arada bir yerim ev yemeği kültürüm ağır basıyor genelde

Ben 46 km yol gidip gelmiştim 1.5 yıl. Ailemle şehir merkezinde oturmuş ilçeye taşınmamıştım. Çünkü kiraya, eşyaya, yiyeceğe, yakıta harcayacağım parayı kendime harcamayı tercih etmiştim :) aile evi her zaman ekonomiktir :)

1.400 lira kira verip üstüne bir de kredi çekeceksen hiç çıkma derim geçinemezsin.

Elektrik su doğalgaz internet yazın 250-350 kışın 600-750 tl gibi bir rakam tutuyor 1+1 için
hem kredi hem kira çok zorlar

Zaten eve çıkmak için en az 10 bin tl masrafın olur. O da fazla eşya almaz ikinci el alırsan depozitoymuş kiraymış nakliyeymiş ve extralar da öyle az buz tutmuyor.

Neye ihtiyacın varsa liste yap kiranı ve faturalarını da hesapla ama kredi çekme mümkün mertebe

Ben 46 km yol gidip gelmiştim 1.5 yıl. Ailemle şehir merkezinde oturmuş ilçeye taşınmamıştım. Çünkü kiraya, eşyaya, yiyeceğe, yakıta harcayacağım parayı kendime harcamayı tercih etmiştim :) aile evi her zaman ekonomiktir :)

Hangi ildeydiniz bilmiyorum ama ciddili soruyorum; hiç bıkıp usanmadınız mı, isyan edecek seviyeye gelmediniz mi? Uyku düzeniniz, bünyeniz, cildiniz ele gelecek seviyeye ulaşmadı mı?
Yani ben de farkındayım evet aile evi her zaman ekonomiktir vs. ama mesaim 08:00-18:00 arası..1,5 yıldır saat 6 da kalkıp 35 km sabah 3 adet vesait gidiş - akşam 2 adet vesait dönüş yapıyorum buna metrobüs dahil. eve dönüp 9 da uyuklamaya başlıyorum.. hayat değil yani bu.. 1,5 yıldır ilk kez pandemi döneminde uyuyabildim.

Çağlayan'da arkadasim bin liraya teras katta oturuyor,yine çağlayan'da bir başka arkadaşım 1100 liraya kucuk şirin daire tuttu. Ayrıca izzetpasadaki evler, Mecidiyeköy gülbağdaki evler falan oldukça ucuz.
Ev arama süreci iğrenç bir süreç. Geçen sene sevgilime kısa süreli daire arıyordum ve kendimi camdan atmak istemiştim :)) ama sonunda güzel bir ev buluyrosun genelde
Nakliye konusunda da ne esyan var ki nakliye tutacaksın? Aile evinde değil misin? Ben öğrenciyken selamlastigim bir spotcu abi vardı. Taşınacagimi söylemiştim kamyonetini kiralamak için,benden para bile almadı. Arkadaslarim sirtlandi, abi taşıdı... Zaten bir yatağım vardı ,masa dolap halı... Sen de büyük dusunme.
Aynen kira bedelinden fazlasını isteyen emlakçılar var pislik yapıyorlar. Böyle adı duyulmuş çoğu yerde olan bir emlakçı var mesela onlar politikaları geregi öyle alıyormuş. Bir kere zar zor olan v bulduğumuz semtte vermek zorunda kaldık o zaman öğrendik. Bir daha da o emlagin adının geçtiği ilanlara tiklamiyoruz bile. Şimdi daha mı iyi onlar için anlamadım. Doluydum onlara anlattım iyi oldu:)

Ben 55km gidiş 55km dönüş günde toplam 110km yol yapıyordum, 2ay dayanabildim, çalıştığım üniversitenin yurdunda kaldım sonra.

Yol çok sıkıntı gerçekten, tüm enerjisini bitiriyor insanın. İlk başta eşyalı öğrenci apartına çıkıp biraz para bikirtirebilirseniz daha makul olur bence. Kredi+kira+ev gideri çok gelebilir, en azındn kredi çekmenizi gerektirmeyecek bi birikiminiz olsun kenarda. Dayanabilirseniz aile evinde birikiminizi yapın derim, hem bir yandan da ev ararsınız

kıyafete üst baş takıya harcamayı çok severdim, korona sürecinde bunların o kadar da önemli olmadığını idrak ettim.
Şimdi derin bir nefes al ve 10 dan geriye doğru say ve Kendine gel bunlar hala önemli :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Şaka bir yana ben olsam daha bekarken bu kadar geçim derdine düşmezdim. Ailemin yanında kalır hayatı dibine kadar yaşardım. Evlenince zaten bazı şeylerden istesede istemesede vazgeçmek zorunda kalıyor insan.

Çağlayan tarafı evet uygun ama bu sefer de yol parası eklenecek üzerine, belki 1000 lira altına bulunma şansı olursa o zaman değerlendirilebilir gibi.ama dediğiniz yerelere de bakacağım teşekkür ederim..
bizim evden 1 ev düzecek eşya daha cıkar aslında :) yani nakliye dediğim koltuk-dolap-masa-yatak-halı diğer eşyalar vs..
umarım siz de istediğiniz gibi bir eve çıkabilirsiniz :)

Birkaç ay aile evinde kalıp birikim yaparsanız olur. Aksi halde zorlar.
İki kişiyiz (tek kişiyle fatura bazında çok onama olmaz) 800-1000 arası fatura ödememiz var. Yani 2000 krediyi de katarsak 2500 masraf 1500 tüm ihtiyaçlar için harcama şeklinde idare edebilecekseniz olur.

Hangi ildeydiniz bilmiyorum ama ciddili soruyorum; hiç bıkıp usanmadınız mı, isyan edecek seviyeye gelmediniz mi? Uyku düzeniniz, bünyeniz, cildiniz ele gelecek seviyeye ulaşmadı mı?
Yani ben de farkındayım evet aile evi her zaman ekonomiktir vs. ama mesaim 08:00-18:00 arası..1,5 yıldır saat 6 da kalkıp 35 km sabah 3 adet vesait gidiş - akşam 2 adet vesait dönüş yapıyorum buna metrobüs dahil. eve dönüp 9 da uyuklamaya başlıyorum.. hayat değil yani bu.. 1,5 yıldır ilk kez pandemi döneminde uyuyabildim.
6 ay kurs verirken 7.30da servise binip akşam 18.00de iniyordum. Toplam 2 saatim yolda geçiyordu. (46 km gidiş+46 km dönüş :)) Servise bindiğim için tek vasıtaydı. Sabahları ayaklarım tutmazdı resmen. Ama ev düzmektense şimdi olsa yine tercih ederim sanırım

Back
X