Tek başına eve çıkmak istiyorum.

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
Merhabalar. Ben yurtdisinda yasiyorum. burada genelde gençler yetkinlik yaşina geldikleri zaman hemen taşiniyorlar. Tabii biz Türk oldugumuz icin çoğu kişi gibi anne babayla oturuyoruz, evlene kadar.Ben annemle oturuyorum. Çok iyi çok güzel ama bazen taşinmak isteğimde olmuyor değil. Var mı aranızda tek başına evden taşınan? Tek başına eve çıkmanın avantajları ve dezavantajları neler? Tek başına eve taşındığın için menmunmusunuz yoksa pişman oldunuz mu?

Son düzenleme:
Merhabalar. Ben yurtdisinda yasiyorum. burada genelde gençler yetkinlik yaşina geldikleri zaman hemen taşiniyorlar. Tabii biz Türk oldugumuz icin çoğu kişi gibi anne babayla oturuyoruz, evlene kadar.Ben annemle oturuyorum. Çok iyi çok güzel ama bazen taşinmak isteğimde olmuyor değil. Var mı aranızda tek başına evden taşınan? Tek başına eve çıkmanın avantajları ve dezavantajları neler?
Yas kac maddi durum nasil o onemli ayri eve cikmak icin maddi manevi olgunluk gerekiyor bana gore
Ayri eve ciktiginda annene istedigin gibi ilgilenemeyeceksin ona ayrica vakit ayirman gerekecek bununla beraber ev isleri oldugu gibi senin uzerine kalacak daha fazla yorulacaksin belki gun gelecek evde yalniz olmaktan korkacaksin tabii kisiye gore degisir butun bunlar
Avantajlari da var elbette erken ciktin gec geldin diye sorunlar yasamayacaksin

Ben varim, is icin baska bir sehre tasindim 25 yasinda, simdi 28im o zamandan beri tek yasiyorum:))

Kotu yani yemek, bulasik, camasir pfffffffffffffff.

Bir de benim sevgilim yok, yalniz da yasayinca kendimi iyice yalniz hisseder oldum, arkadaslar bir yere kadar. Yalniz yasamak 2 yildan fazla surmeyecekse guzel bence, fazlasi psikolojiye iyi etki yapmiyor:))

Iyi yanlari huzur, sessizlik ve rahatlik. Yetiskin insanlar ayri yasamali bence, 25 yasinda birinin maddi imkani varken ailesiyle yasamasi bana gore garip. Ote yandan yalnizlik da bayiyor bir noktadan sonra.

Yalniz yasamaktan baydigim icin evlenmeye azmettim mesela :KK12::63::KK50:

Son düzenleme:
Ben 19-21 arası yalnız yaşadım. Îyi yönleri ev işi yapmayı öğreniyorsun, kaçta yatıp kaçta kalktığına, eve kaçta geldiğine, eve gelen misafirine, evde hayvan besleyip, beslemeyeceğine karışan olmuyor. Kötü yönleri sorumsuz bir insansan başlarda hayatını düzene sokmakta zorlanıyorsun, ben çok zor uyanırım mesela bir sene devamsızlıktan kalmıştım. Evle ilgili bir sorun olduğunda sen halletmek zorunda kalıyorsun, tamirat işleri çok can sıkıcı ve yorucu oluyor. Bir de kira, fatura gibi şeyleri sen ödemek zorundaysan bütçeni ayarlamakta zorlanabilirsin, başka da bir sıkıntısı yok.

Merhabalar. Ben yurtdisinda yasiyorum. burada genelde gençler yetkinlik yaşina geldikleri zaman hemen taşiniyorlar. Tabii biz Türk oldugumuz icin çoğu kişi gibi anne babayla oturuyoruz, evlene kadar.Ben annemle oturuyorum. Çok iyi çok güzel ama bazen taşinmak isteğimde olmuyor değil. Var mı aranızda tek başına evden taşınan? Tek başına eve çıkmanın avantajları ve dezavantajları neler?

Eve çıkmak için sebebin olmalı bence. Orda gençler çıkıyor da ya farklı şehirde okuyor ya çalışıyor. İş bulrsun paran olur çıkarsın tabi. Yalnız yaşamak tatlıdır başta ama sıkar depresyona sürükler :)

Ben 2 yil yalniz yasadim ögrenciydim. Gercekten cok sıkıldıgım vakitler olmustu. Bir kere hasta oldum yataklara dustum evin kapisini bile surunerek acabiliyordum. Kısacası ben pek memnun degildim evde baska bir ses bir nefes olmali. Insan kendini oyle daha guvende hissediyor.

Yalnız yaşamaya bence önce ihtiyaç hissetmen gerek. Mesela eve istediğin saatte gelememek, istediğin yere gidememek, eve arkadaş çağıramamak, ailevi huzursuzluk, rahat bir özel hayat yaşama vs. Tam olarak eve çıkmayı düşündüren şey nedir? Sadece çevredekilerden etkilenmen mi başka şeyler mi var?

Ben 18 yaşında ayrı eve çıktım.
Benim için en büyük avantajı ailemin evi üniversiteme çok uzaktı ve ücretsiz yurt hakkım olmasına rağmen yurtta kalmak istememdi. Onun dışında ailem çok rahat insanlar olmasına rağmen arkadaşlarımla toplanmak, bazen balık istifi gibi bir arada yatmak, partilerin vazgeçilmez adresi olmak çok güzeldi.
Sıkılmaya vakit bulamadım ben çünkü 21 yaşında evlendim. :)) Bir süre daha kalsam sıkılır mıydım bilmiyorum.

aıleyle yasamanın avantajı daha fazla bence

Ben 2 yil yalniz yasadim ögrenciydim. Gercekten cok sıkıldıgım vakitler olmustu. Bir kere hasta oldum yataklara dustum evin kapisini bile surunerek acabiliyordum. Kısacası ben pek memnun degildim evde baska bir ses bir nefes olmali. Insan kendini oyle daha guvende hissediyor.

Ben burayi atlamisim, hasta olunca yalniz kalmak igrenc. Su verenin bile olmuyor, cok kotu.

ben aileyle yasamayi dogru bulanlardanim...hic tek yasamadim ama beraber yasamaninda hic dezavantajini gormedim dogrusu:)
*anne yemegi,
*baba ilgisi,
*kardes dostlugu,
*abla abi yardimi v.s gibisi varmi su dunyada....

Eve çıkmak için sebebin olmalı bence. Orda gençler çıkıyor da ya farklı şehirde okuyor ya çalışıyor. İş bulrsun paran olur çıkarsın tabi. Yalnız yaşamak tatlıdır başta ama sıkar depresyona sürükler :)
Hayır benim madiyatla ilgili bir problemim yok, çalışıyorum. Sorunum olsaydı zaten çıkmak istemezdim sonuçta annem ödemek zorunda değil.

AngelicaPickles AngelicaPickles MissCherryBlossom MissCherryBlossom

Tek başına yaşadığınızdan memnun musunuz yani memnunmuydunuz yoksa pişman oldunuz mu?

Benim geri dönme seçeneğim yok ama olsaydı dönerdim sanırım 2. yılımdan sonra.

Sen bana bakma ama, ben yurtdışına tek başıma yaşamaya geldim yani garip ekstrem bir durum. Bir de arada sevdigim erkek baskasina gitti, o yuzden de psikolojim bozuldu, o gittikten sonra busbutun tek basima kaldim. Hayatta busbutun yalniz kaldim, basima bir suru aci, kotu sey geldi, o yuzden saglikli bir psikolojide degilim ne yazik ki, sen beni baz alma.

Bir de ailemi yılda 2 kere görüyorum, aile özlemi yanında Türkiye özlemi de var bende.

Beni sayma yani :)))Bence sen daha iyi şartlarda olcaksın.

Bence dene madem heveslisin, beğenmezsen ailenin evine dönersin gelme diyecek halleri yok ya.

Yalnız yaşamaya bence önce ihtiyaç hissetmen gerek. Mesela eve istediğin saatte gelememek, istediğin yere gidememek, eve arkadaş çağıramamak, ailevi huzursuzluk, rahat bir özel hayat yaşama vs. Tam olarak eve çıkmayı düşündüren şey nedir? Sadece çevredekilerden etkilenmen mi başka şeyler mi var?

Hayır benim öyle gençler tek başına eve çıkıyor diye etkilendiğim filan yok. Benim eve çıkmam için bir sürü nedenim var.

1. Bir kere benim yaşadığım yerle ilgili kötü hatıralarım var,çocukluğum kötü geçti. Ne yeri nede insanlarını seviyorum. Anneme daha önceler beraber başka yere taşınalım dedim annem istemiyor,yıllardır burda yaşıyoruz burdan çok memnun.

2.Çok ama çok iyi annem var ama bana baskı kuran çok baskıcı bir annem var.Hayatım boyunca hep böyle.Bazen gerçekten bıkıyorum

3.Hem serbest bir hayatım olsun hemde kendime ait bir evim olsun istiyorum.Biliyorum belki çok saçma ama benim kendime ait hiç odam olmadı şimdiye kadar ve çocukken sorun değildi umrumda değildi ama artık kendime ait bir odam kendi eşyalarımı koyabileceğim istediğim gibi dekor düzenleyebileceğim bir evim odam olsun istiyorum.

Evet ilk başta fatura filan aniden çok zor olabilir alışmadığım için, ama ben ev temizleme işinin zor olacağını zannetmiyorum.Çünkü sonuçta 5 odalık evde değil 1-2 odalık evde yaşıcam.Annem istediği zaman bana gelir bende istediğim zaman ona giderim.Yalnız kalmak isteyince de yalnız kalırım. Hastalanınca da annem gelir ya sonuçta ben başka şehire taşınmıyorum, aynı şehirde yaşıyoruz yani.

AngelicaPickles AngelicaPickles MissCherryBlossom MissCherryBlossom

Tek başına yaşadığınızdan memnun musunuz yani memnunmuydunuz yoksa pişman oldunuz mu?

Yani ben memnundum açıkçası ama benim seçeneklerim ya yurtta kalmak ya hazırdaki eve geçmekti. Maddi açıdan düşünecek olursak senin durumunda olsam, ailemle sıkıntım yoksa ayrı eve çıkıp kira ödemek yerine birikim yapıp mal sahibi olmayı tercih ederdim herhalde.

canım evine gönlünce erkek arkadaşlarını çağırmak istiyorsan evde tek başına yaşayabilirsin. aksi taktirde ne gerek var ailenle yaşa. ama ben özgürce erkek arkadaşlarımı çağırıcam diyorsan tek başına yaşa.

Hayır benim madiyatla ilgili bir problemim yok, çalışıyorum. Sorunum olsaydı zaten çıkmak istemezdim sonuçta annem ödemek zorunda değil.

Ben de yalnız yaşıyorum şu an. Çalışıyorum. Benimki mecburiyetten. Yıllarca yalnız kalmak istedim. Çok kalabalık evde doğdum büyüdüm. 20 yaşımda ailemin taşınmasıyla yurt ortamı ve sonra yalnızlık :) kendi eşyaların kendi mutfağın kendi yaptığın yemekler kendi düzenin hepsi çok güzel gerçekten. Ve deneyim.

Bu duyguyu evlenmeden mutlaka tatmak lazım. Ben evliyim gerçi ama o kadar dua etmişim ki yalnız kaliyim diye hala evli ama bekarım :)

Eşimin varlığı bile beni bir nebze yalnızlık duygusundan kurtarıyor. Sürekli onunla skypela geçiyor günler. erkek arkadaşın var mı bilmiyorum. Eğer varsa tadından yenmez :)

canım evine gönlünce erkek arkadaşlarını çağırmak istiyorsan evde tek başına yaşayabilirsin. aksi taktirde ne gerek var ailenle yaşa. ama ben özgürce erkek arkadaşlarımı çağırıcam diyorsan tek başına yaşa.

Tek yaşayan herkes, eve gönlünce erkek arkadaşlarını çağırmak için mi tek yaşıyor?

Tek yaşayan herkes, eve gönlünce erkek arkadaşlarını çağırmak için mi tek yaşıyor?
genelleme yapmaya gerek yok, tek yaşamak için herkesin kendine göre sebepleri vardır ve bu değişir canım. kimin ne için tek yaşadığı da kendisini bağlar, polemik yaratmaya çalışmayın bence.

X