Tek basina hamilelik

Şimdi hamileliğin nasıl geçeceğini bilmiyosun,hani öncelikle Allah sağlık sıhhat versin,ama bazen düşük riski,ya da farklı problemlerden ilk aylar yatarak geçirmek ve hastaneye gel git yapmak zorunda kalınıyor.Bende olmadı bu sorunlar,genel olarak iyi geçti,işimi gücümü yapıyordum ama son aylarda da erken doğum riskim çıktı mesela,istirahat verdi doktor.Yani kısacası ne olacağı belli olmuyor,bu dönemde çalışmayı düşünüyorsun oyüzden ona göre kendini ayarlaman gerek.Belki de çok rahat geçecek ama bilemiyorsun işte.
Eğer hamileliğe karar verirsen,bir b planın olsun mutlaka.
Hakkında hayırlısı olsun,gönlüm bebekten yana:emir_bebek::KK200:

Kendime guvenemiyorum. Daha dogrusu bilmiyorum. Biraz da korkuyorum. Daha once hic hamile kalmadim. Nasil birsey olduguyla ilgili duyduklarimin otesinde bir tahminim yok. Bir de esim hep yanimda olsun istiyorum. Cocukca gelebilir bekli ama her anina o da sahit olsun istiyorum.

Bu duygularınıza hamilelik hormonları da yüklenir se artık siz düşünün neler olacağını :halay:o zaman siz en iyisi erteleyin kaldıramaz sınız gibime geliyor

Ertelesen daha iyi.Ben de iş sebebiyle hamilelikte zorlanırım diye işi erteledim çocuğu düşündüm önce.Çünkü eşim Deniz'ci sürekli göreve gidiyor ve yanımda olamıyor.Aile şart o yüzden bende aileme gidiyorum şuan 10 saatlik yolla bakılmak için.Bence de erteleyip işleri yoluna koymalısın mutlaka lazım oluyor biri.

Yaşında gayet uygunmuş hamilelik kişiye göre değişiyor kiminin kolay kimin zor geçiyo ben olsam ertelemezdim inşallah hemen olur da beklemezsin

Ertelesen daha iyi.Ben de iş sebebiyle hamilelikte zorlanırım diye işi erteledim çocuğu düşündüm önce.Çünkü eşim Deniz'ci sürekli göreve gidiyor ve yanımda olamıyor.Aile şart o yüzden bende aileme gidiyorum şuan 10 saatlik yolla bakılmak için.Bence de erteleyip işleri yoluna koymalısın mutlaka lazım oluyor biri.
Senin işin zor bacım. Çocuğunuzun büyüme döneminde de eşin sürekli seyir yapacak değil mi?

İki yıldır eşimden ayrıyım.. Başımdan bir kürtaj geçti ve şuan tekrar hamileyim.. Yanımda bir taksi numarası acil durumlar için, o kadar.. Siz bence birkaç ay geçirin işinizde.. Adapte olun.. Birinin varlığından çok, nasıl besleneceğiniz Vs gibi şeyler etkili çünkü..

Bekle.biraz daha her hamilelik farklıdır.su an farazi konuşmuş oluruz.insanin ruh hali değişebiliyor eşinin yanında olması daha iyi

Önce bir işe başlayın

Ortamı vs koklayın

Sonra karar verin

Tayin için bir yol fiili çalışma şartı vs var mı öğrenin yani hamilelik doğum ücretsiz izin derken süre dolmadığı için tayin olamazsa sıkıntı olur

Ama eşim yanında olsun duygunuz sizi yalnız hamile iken çok üzer yanınızdan eşi ile gülüşen bir hamile geçse ağlarsınız hormonlar fena

Acele etmeyin bence

Psikolojik olarak zorlanabilirsin.

Kocanın yanındayken, karnında çocuğunuz daha iyi olmaz mı? Ben mecburiyet olmadıkça yalnız olmayı seçmezdim.

Genelde olmaz demişler ama ben anlamadımki her hamilenin yanında birimi oluyor.tek gariban benmiyim.3,5 aylık hamileyim ve annemler başka şehirde ilk günden beri yalnızım.zorluklarıda oluyor elbet yemek yapamadıgım bazı zamanlar dışarıdan söylüyorum bazen yemek yaparken yemeği ocağa koyup kapıları kapatıp başka odada oturuyorum fazla kokuya maruz kalmamak için.bazen günlerce temizlik yapmıyorum ama bişekilde geçiyo günler ille gelsin biri bana baksın diye mızmızlanmıyorum sanmıyorum ki her hamilenin yanında bi refakatçi olsun :110:

Hamilelik nasıl bir duygu bilmiyorum ama etraftan ve buradan da okduklarima göre zorlanacagini düşünüyorum. Hamilelikte duygusal olarak da bambaşka bir ruh haline büründüklerni söylüyor kadınlar. Kendini hepten yalnız hissedersin ve herkesin hamileligi aynı geçecek diye bir şey yok sizinki zor geçerse? Bence risk almayın bir sene daha erteleyin

Genelde olmaz demişler ama ben anlamadımki her hamilenin yanında birimi oluyor.tek gariban benmiyim.3,5 aylık hamileyim ve annemler başka şehirde ilk günden beri yalnızım.zorluklarıda oluyor elbet yemek yapamadıgım bazı zamanlar dışarıdan söylüyorum bazen yemek yaparken yemeği ocağa koyup kapıları kapatıp başka odada oturuyorum fazla kokuya maruz kalmamak için.bazen günlerce temizlik yapmıyorum ama bişekilde geçiyo günler ille gelsin biri bana baksın diye mızmızlanmıyorum sanmıyorum ki her hamilenin yanında bi refakatçi olsun :110:
İkinci garibanda benim :110:
Küçük bir kızımda var benim
Üstelik çalışıyorum da
Bu şehirde ailemden kimse yok
Bi naz niyaz yapim desen kapı duvar :olamaz:

Çalışmak için gideceğini şehirde tek kalacaksan kesinlikle ertelemelisin.
Ama yok annen vs. Yani yanında birilerinden seninle kalacaksa düşünebilirsiniz.
Hamilelik sürprizlerle dolu bir yolculuk.Öyle önceden tahmin edilecek bişey değil.
9ay laylaylom da geçebilir , yatak döşek yatarakda.bir bilinmez.bence ertele tek başına olacak iş değil.Gebelikden dolayı allah muhafaza oluşacak bir terslik anında yalnız olmamanız gerekir.

Merhaba arkadaslar. Biz esimle bebek dusunuyoruz. Baslarda cok cekimserdim ancak artik ben de bebegim olsun istiyorum. Esim zaten cok istiyordu hep.

Sorunum su ki is sebebiyle sehir disina yerlesmek zorundayim bir sure. Bu sure belli degil. Yani evimi birakip baska bir sehre gidecegim. Sonrasinda tayin aldirmak icin ugrasacagiz.

Size sorum su ki ben bu sure icerisinde hamile kalsam tek basima zorlanir miyim. Cok cok istedigim bir is o yuzden isten vazgecemem. Esimin de yanima gelme sansi yok cunku onun gorevi merkezde ankarada sadece. Her haftasonu evime donme sansim var ama hamilelikte dort saat yol her hafta yorar mi. Yada yanimda birisinin olmasina ihtiyac duyar miyim.

Bana bir fikir verin lutfen.
Merhaba
Is sartlariniz mecburi olabilir. Ama hamileliginiz su anda mecburi degil. Esinizin sagliksal olarak yaninizda olmasini geciyorum cunku belki güzel belki zor gececek bilemeyiz. Fakat manevi olarak yaninizda olmasi zaten en önemli madde. Bu güzel günleri böyle gecirmeniz ilerisi icin de pismanlik olur. Evinizin, isinizin yani hayatinizin düzenini kurmadan düsünmeyin derim. Hakkinizda hayirlisi

Ertelemek sizin durumunuz için daha doğru olacak gibi. Hamileliğin nasıl geçeceğini bilmiyorsunuz. Riskli ve sürekli yatmanız gereken bir halde olursanız.?

Henüz hamile değilsiniz ve süreçte neler yaşanacağını ne yazık ki öngöremiyoruz. Artık son ayına gelmiş bir anne adayıyım. Hamileliğimin 10.haftası çok şiddetli kanamalar geçirdim. Günlerce ayağa kalkmadım. Ki böyle bir durumda 4 saat yolculuk etmek zaten mümkün değil(hani rapor alsan bile kendi şehrine dönmek kolay olmayabilir) aylardır hep temkinli bir şekilde yaşıyoruz ve bu süreçte eşim en büyük destekçim oldu.
Evet hamilelik hastalık süreci değil. Ama böyle bir durum yaşamayacağınızın garantisi de yok ne yazık ki.

Merhaba arkadaslar. Biz esimle bebek dusunuyoruz. Baslarda cok cekimserdim ancak artik ben de bebegim olsun istiyorum. Esim zaten cok istiyordu hep.

Sorunum su ki is sebebiyle sehir disina yerlesmek zorundayim bir sure. Bu sure belli degil. Yani evimi birakip baska bir sehre gidecegim. Sonrasinda tayin aldirmak icin ugrasacagiz.

Size sorum su ki ben bu sure icerisinde hamile kalsam tek basima zorlanir miyim. Cok cok istedigim bir is o yuzden isten vazgecemem. Esimin de yanima gelme sansi yok cunku onun gorevi merkezde ankarada sadece. Her haftasonu evime donme sansim var ama hamilelikte dort saat yol her hafta yorar mi. Yada yanimda birisinin olmasina ihtiyac duyar miyim.

Bana bir fikir verin lutfen.

Bu konuyu ben mi açtım yaa

bence erteleyin

fizyolojik destek dışında bence en önemlisi manevi kısmı

bebek karnınızdayken de babasıyla büyüsün

Back
X