• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek başına ikizlere bakmak deli cesareti mi?

kahkaha attım :KK70::KK70: ben de fecı dalgınım kesınlıkle bırı ac kalır:KK66:

Merak etmeyin allah o gücü de o sabrı da hatta muhteşem hafıza gücünü de verir :) sağlıkla kucaginiza alın inşallah yavrularinizi :) ınstagram kullanıyorsanız takip ettiğim bi anne var 2 yaşında ikizleri var onların hastasıyım :) çok güzel eğitim alan ve birbirine aşkla bakan iki kardeş :)

Brnim ablamin ikizleri var.sirf bu yuzden bizim binaya tasindilar.sabah8drn aksam 9a kadar bizdeler.annem ben ve ablam ancak yetisiyoruz.bakanlar varmis tek basina ama bebekleri cok uysal surrkli uyuyomus.bizim bebeklerden biri uysal ki onun bile surekli agladigi zamanlar oluyo.biri acayip huysuz bi bebekti.oyle bi agliyoduki butun gun boyunca.surekli acilr goturuyoduk.sut yetmedigi icin mama yiyolar genelde ve o da gaz sorunu yapiyo ilk aylar.o yuzden bence cok zor.ancak bebekler geldiklerinde cok sakin sorunsuz olurlarsa bakabilirsiniz bence.

:nazar: Allah Hayırlı evlat nasip etsin, çok özendimm.. Bende istiyorum ama gen anneden geliyormuş:KK51: İnşallah benimde genlerimde vardır.

bebeklerin uysalsa bakarsin.
zor olur ama bakilabilir.
ben yurtdisindayim kimsem yok.
2. bebegime hamileyim.
ikiz olsa 3 une birden mecbur kendim bakacaktim :)
sartlar insana herseyi yaptirir.

ayy canim daha simdiden kolayliklar dilerim sana :KK68:merak etme canim ekizleri veren Allahim sana kolayliklarida gosterir ekiz cocuk ayy cok tatli oluyorlar benim kardesimin ekiz kizlari var ayy cok sekerler :KK15::nazar: masallah annesi biraz zorlandi budurken ama simdi buduler civil civillar bilmedikleri yok , sende bastan biraz zorlanirsin ama sonra hersey kolaylasir ..

ikiz çocuğu olan kişilerden herzaman duyduğum tek kelime ikisi bir arada büyüdü :)
evet başlarda çok zorlanacaksınız ama zamanla o tempoyada alışacaksınız merak etmeyin.
eyzemin kızının ikiz çocuğu var,gece mamalarını verirken birini elimle diğerini ayağımla veriyorum demişti ve ben çok gülmüştüm :)

Rabbim meleklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip eylesin.

iki kuzenimde ikiz bebek sahibi
ikisi de tek baktı üstelik birini eşi de yoğun çalışıyor yurt dışına felan gidiyor
biraz zorlandık diyorlar sadece
küçükken rahatdı ama yürümeye başladıkların da zorlandık diyorlar
ikisini de aynı saatte yatmaya alıştırın çok fazla zorlanmazsınız
ay ikizleri çok severim çok tatlı oluyorlar , dayanışma yapıp yaramazlık yapıyorlar:D

Yardımsız ikiz bakılacağına inanmıyorum.
Yakın bir arkadaşın 3 aylık ikizleri var,eşi de çok yardımcı
Eve yemek ve temizliğe yardımcı geliyor.
Annesi yanında ve gene de bitmiş haldeler

Benim ikizlerim var canim 13 aylik oldular...ben annemle bakiyorum canim tek imkânsiz değil ama çok çok çok çok zor..esimde çok yardimci sağolsun ama ancak yetisiyoruz annemle hatta babam da dahildi bir ara..

Bu konuda hiçbir fikrim yok ama ilk zamanlar zorlanacağınız kesin. Aaaaay Rabim bana da nasip eder inş. ikiz ... Bu arada bebişlerinizle mutluluklar. :KK46::KK46:

Cok zor olacak senin icin bakarsin ama benimde ucuzlerim var gazli sancili bebekler bazen kiziyorum onlara yeterrrr diye ondanda anlamiyorlar 4 ayliklar ama coook zor ikizede bakilir tabi biz annemle bakiyoruz annemde hasta yasli sen dusun artik halimizi bol bolll uyu hasret kaliyor insan uykuya ben artik uykuyu hayal ediyirum keske 3 saat uyuyabilseydim diye kedintisiz 3 saatlik 4 saatlik uyku ne guzel olurdu hayali bile guzel
Rabbin yavrularini bagislasin sana

ALLAH yardımcınız olsun. Bu konuda pek bir fikrim yok. Zor ama eğlenceli olacaktır. Bende sağlıklıca ikiz istiyorum hemde çok :KK46::KK46:

ALLAH'ım sağlıklıca kucağınıza almanızı nasip etsin inşaALLAH...(Amin...) :KK46::KK46::KK46::KK46::KK46:

Ablamın ikizleri var. 8 yaşındalar büyüdüler bile. Ama nasıl bir de ona sor.

Biz bu yüzden aynı binaya taşınmıştık. Birinin karnı acıkıp doyursa ötekisi altına pisletiyordu. Sürekli bir devir daim söz konusuydu.
Mamalarını aynı zamana denk getirirdi ki bu yüzden başka birine ihtiyaç oluyor. Bir de aynı anda uyutma işlemi var tabi.
Bazen canına tak eterdi kapıdan birini kucağıma atıverirdi kızcağız.

Hamilesin moralini bozmak istemiyorum ama sen gel anneni dinle. Evin senden kıymetli değil. Sen iyi olacaksın ki çocuklarına daha güzel bakabilesin.
Doğumdan sonra hem fiziksel hem de psikolojik olarak toparlanman zaman alabilir.

Canim Rabbim iki tane vermisse onun kolayligini da verir. Ben inaniyorum.Benim de ikizlerim yolda Allah nasib ederse ins. Cok istiyorum. Ben de sayfalari sonuna kadar okudum. Ama herkes zorlugundan bahsetmis. Taktik yontem veren olmamis evet ikisinin ayni anda uyumasi super olur. Ben cok biliyorum tak bebekle de psikologlug olanlari. Rabbim verirse kolayligini da verir. Bir ablanin iki cocugu vardi . 9 yasina grlince 3. Yu gonullu yapti. Sonra istemeden 3. Kucukken 4. Ye hamile kaldi inanin 4. Daha kolay bir cocuk dusunun kucuhu birakip buyuklr ugrasiyor. Rabbim 4. Yu oyle bor kolay bebek verdi ki masallah. Aldira da bilirdi nasil bakacam diye ama Isler yoluna giriyor bir sekilde
valla yontem teknik verecek olanlara simdiden tesekkurler

Allah sağlıkla tamamına erdirsin.
Şimdi bana kızacaksınız ama ııh, yapmayın. Bakılır ama inanın çok zorlanırsınız ve anneliğinize dair ilk anılarınız hep kötü anlar olur.
Daha 14 haftalıkmışsınız maşallah ama hamileliğiniz ilerledikçe bile durumun ciddiyetini anlayacaksınız bence :-)
muhtemelen sezaryen olur doğumunuz, onun sıkıntısı da ayrı.
Emzirme serüveni bir bebek ile bile zorken iki bebek ile süpper eğlenceli olur eminim.
Uykusuzluk, yemekti, kakaydı filan inanın zorlanma ihtimaliniz yüksek.
en azından 1 ay annenizden veya kv nizden nöbetleşe de olsa yanınızda olmalarını isteyin.
Sonra zaten alışırsınız ama cengaverlik yapıp ta kendinizi yıpratmanın manası yok.
Oyle bir anlatmissiniz ki nerdeyse eyvah dedirticeksiniz

Saglikla kucagina alirsin insallahBenim ust komsum tek basina ve de harika sekilde bakiyor. Ben tek cocukla gezemezken o gezip tozuyor da :)

bakamayan birinede bakamiyor....
kimi bebek sen uyandirmadan uyanmaz
kimisi benim gibi hic uyumaz
yinede 2.yaptim
aralarida yakin
bu sehirde yalnizim :)
esim hep sehirdisi yurtdisi :)
Allah buyuk....
baktin olmuyor zor bebekler tasinirsin....

birde saglikla olsun 2 yildan sonra hersey birden kolaylasiyor

İlk etapta zor olur ama olur alisirsin arkadasimin ikiz leri var birde onlardan bir yas kucuk abileri ilk etapta cildirma noktasina gelmisti duzene.girine kadar ikizlerin yaramazlikarini anatirdi bigun dolaptan et suyunu alis ve bir birlerinin kafalarina dokmusler kiz gorunce soka girmi yazik her yer batmis bir gunde bizdeler bir baktik coraparini cikmislar ve sirayla birbirlerinin ayak parmaklarini arasindaki kirleri temizliyorlardi :KK5:ne gulmustuk minik cadilara allah kucaginiza almayi saglikla buyutmeyi nasip etsin

Back
X