• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek başına ikizlere bakmak deli cesareti mi?

20 aylık ikiz kızçelerim var.geçen yıl ücretsiz izin alarak kendim baktım.eşim çok çok yardımcıdır.en büyük yardımcınız eşiniz olsun sizinde.herşeyi saatli ve düzenli yaparsanız inanın hiç zor olmuyor.tabiki yorucu,hjer şeyi iki kere yapmak bazen sıkıcı ama imkansız değil.güvenin kendinize.ikiz anneleri sayfasını okuyun ve oradaki annelerin tecrübelerinden yararlanın.çok sık giremesemde nete bende yardımcı olmaya çalışırım.istediğinizi özelden yazın sorun.

sağlıcakla gelsinler ve hayırlı evlat olsunlar.

Oyle bir anlatmissiniz ki nerdeyse eyvah dedirticeksiniz
neye eyvah diyeceksiniz ki anlamadım.
emzirme seremonisi, uykusuzluk, sezaryenin bakım gerektirdiğini siz de en az benim kadar iyi biliyorsunuzdur sanırım.

hiiiç eyvah denilecek bir şey yazmadım. ilk günler zordur. adı üstünde lohusalık dönemidir ve ikiz olunca biraz daha zordur normal olarak.

8 aylık ikizlerim var çalışıyorum anane bakıyor genelde biri çok sakin biri huysuz oluyor ikisini de aynı anda yedirmeye ve aynı anda uyutmaya alıştırırsanız çok rahat edersiniz ama çok güzel bir duygu allah sağlık versin gerisi kolay bir şekilde büyüyorlar

Canim Rabbim iki tane vermisse onun kolayligini da verir. Ben inaniyorum.Benim de ikizlerim yolda Allah nasib ederse ins. Cok istiyorum. Ben de sayfalari sonuna kadar okudum. Ama herkes zorlugundan bahsetmis. Taktik yontem veren olmamis evet ikisinin ayni anda uyumasi super olur. Ben cok biliyorum tak bebekle de psikologlug olanlari. Rabbim verirse kolayligini da verir. Bir ablanin iki cocugu vardi . 9 yasina grlince 3. Yu gonullu yapti. Sonra istemeden 3. Kucukken 4. Ye hamile kaldi inanin 4. Daha kolay bir cocuk dusunun kucuhu birakip buyuklr ugrasiyor. Rabbim 4. Yu oyle bor kolay bebek verdi ki masallah. Aldira da bilirdi nasil bakacam diye ama Isler yoluna giriyor bir sekilde
valla yontem teknik verecek olanlara simdiden tesekkurler

canım kusura bakma çok kısa birşey soracağım ikiz olduğunu kaçıncı haftada nasıl anladılar?

8 aylık ikizlerim var çalışıyorum anane bakıyor genelde biri çok sakin biri huysuz oluyor ikisini de aynı anda yedirmeye ve aynı anda uyutmaya alıştırırsanız çok rahat edersiniz ama çok güzel bir duygu allah sağlık versin gerisi kolay bir şekilde büyüyorlar
Allah bağışlasın.Annen tek başına mı bakıyor ikizlere ,başka yardımcı filan var mı canım?

20 aylık ikiz kızçelerim var.geçen yıl ücretsiz izin alarak kendim baktım.eşim çok çok yardımcıdır.en büyük yardımcınız eşiniz olsun sizinde.herşeyi saatli ve düzenli yaparsanız inanın hiç zor olmuyor.tabiki yorucu,hjer şeyi iki kere yapmak bazen sıkıcı ama imkansız değil.güvenin kendinize.ikiz anneleri sayfasını okuyun ve oradaki annelerin tecrübelerinden yararlanın.çok sık giremesemde nete bende yardımcı olmaya çalışırım.istediğinizi özelden yazın sorun.

sağlıcakla gelsinler ve hayırlı evlat olsunlar.

oncelıkle ilk sorum gelıyor:anneadayı:.ikizlerı aynı anda nasıl doyuruyosun.?genelde sut yetmıyomus belli bi zaman sonra...evde de olsam cift süt sagma makınası almayı dusunuyorum.bi de bu biberon ısıtıcı falan pek anlamam gercı.ve uyku olayı?uzun uzun yazmanı rıca etsem ..bıkmadan okurum.makale bıle yaz. :)

Son düzenleme:
sanırımherkesın ortak cumlesı :ALLAH YARDIMCIN OLSUN :KK76:

kendımde tek sevdıgım özelliğim elım hızlıdır ve uykuya meylım yoktur.yanı hıc bı zman 10' a kadar uyumadım bi ona guvenıyorum masallah :) yanı sağlıklı olsunlar ben hallederım dıyorum bazen,ama cogu zamanda acaba emzırırken antıdepresan kullanabılırmıyım dıyorum.:110:

oncelıkle ilk sorum gelıyor:anneadayı:.ikizlerı aynı anda nasıl doguruyosun.?genelde sut yetmıyomus belli bi zaman sonra...evde de olsam cift süt sagma makınası almayı dusunuyorum.bi de bu biberon ısıtıcı falan pek anlamam gercı.ve uyku olayı?uzun uzun yazmanı rıca etsem ..bıkmadan okurum.makale bıle yaz. :)
senin bu topik bize de faydalı olacak canım.
dediğin gibi deneyimli annelerin fikrine çok ihtiyacımız var.
ben en çok doğum sonrası işe başladığımda bebekleri nasıl kime emanet edicem onu düşünüyorum.
sanırım tek kişi bakamaz.iki bakıcıya da maddi olarak nasıl yetecem bilmiyorum.
2 bebeğin masraflarını da düşününce biraz karamsarlaşıyorum :((
süt yetmez ise ki yetmeme olasığı yüksek mama verecez yapacak bişey yok.çift makineyi nedne düşündün yalnız.
sıra ile sağabilirsin bence tek makineyle.

eylul2807 eylul2807 tek basına bakan,hemde bebelerıyle gezıp tozalardan bırı mesela..

bılmıyorum yazdımı o buraya gorupte..

Daha 14 haftalık bence düşünmek için erken kaldı ki çocuğa göre değişir bu durum
planlı bir insan olmaman gerekir çocuklar uslu ise bakılabilir

ben yardımcı Alman gerektiğini düşünmekle beraber doğduktan sonra karar derim

ikizlerle hiçbişey planlandığı gibi olmuyor

Daha 14 haftalık bence düşünmek için erken kaldı ki çocuğa göre değişir bu durum
planlı bir insan olmaman gerekir çocuklar uslu ise bakılabilir

ben yardımcı Alman gerektiğini düşünmekle beraber doğduktan sonra karar derim

ikizlerle hiçbişey planlandığı gibi olmuyor

çogu kısı de plansız asla yapamazsın ıkız olayı plan demek dıyor..erken dogum durumum var o yuzden geç kalma gıbı luksum yok.yardımcı alacak durumum da yok zaten.en fazla anneme tasınırım.o da suan ımkansız.bahsettıgım gıbı....

yok ya zor değil bence. ikiz değil ama ikiz sayılır iki kızım var. birbirleriyle oyalanıyorlar. bence ikiz tekten zor belki ama kolaylıkları da var. bir de üçüz çocuklarını tek büyüten bir kadın tanıyorum. üstelik yaşı kırka yakındı. ve cocuklar muhtesem büyütüldü. gözünüzde büyütmeyin

oncelıkle ilk sorum gelıyor:anneadayı:.ikizlerı aynı anda nasıl doyuruyosun.?genelde sut yetmıyomus belli bi zaman sonra...evde de olsam cift süt sagma makınası almayı dusunuyorum.bi de bu biberon ısıtıcı falan pek anlamam gercı.ve uyku olayı?uzun uzun yazmanı rıca etsem ..bıkmadan okurum.makale bıle yaz. :)

canım,ben 29 haftalık doğum yaptım ve 37 gün küvözde kaldılar.sütümü sağıp götürüyordum.saatli ve sırayla beslenmeye orada alışmışlardı.ben o düzeni bozmadım.evde de devam ettirdim.aynı anda amzirenlerde var sırayla emzirenlerde var.kendine uygun olanı çocuğun ihtiyaçlarına göre belirlersin zaten.kendi yataklarında uyuttum.kucakta ayakta sallamadım ama yataklarında salladım.6 ay aynı odada kaldım ama sonra telsiz kullandım.iki beşiğin ortasında koltuğumuz var.onları yatırıp bende orda beşiklerini sallar,ninni söyler,hiaye anlaırım.hep bu düzenle gittik.biri erken uykuya dalar diğeri geç.erken uyuyan erken kalkar ben öncesinden öğünlerini hazırladığım için uyanan hemen yer.tam o bitirirken diğeri uyanır :) bizim evin halleri bunlar.

sağma makinasını çift almana gerek yok ama elektirikli almanı hatta medela almanı öneririm.medikallerden kiralayabilirsinde.aparatlar sana ait oluyo hijyen açısından düşünme yani.

korkma ve telaşlanma inan üstesinden gelebilirsin.şu an bakıcı tek başına bakıyo o da zorlanmıo.başka iş istemiyorum sadece oynuyo kızlarımla.ben sütümü biberonla verirken benmari usulü ısıtıyordum bu sebeple biberon ısıtıcı kullanmadım. çok

İkizlerini uyutmaya çalışan anne diye bir video var googleda aratın çıkar. İkiz deyince o geldi aklıma. Allah kolaylığını verir inanın. Düzeninizi oturtana kadar zorlanırsınız belki ama oturtunca üstesinden gelirsiniz. Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim.

canım kusura bakma çok kısa birşey soracağım ikiz olduğunu kaçıncı haftada nasıl anladılar?
Bentransferden sonra ilk test yapinca 9 gun gibi kisa bir surede 266 cikti. Adete gore 3. Hafta olmus oluyordu. Sonra test tekrarlarinda hep iki kati artti bu sefer cok artmadigina gore tek diye dusundum. Dr. Bana 7 haftaya tekabul eddn tarihte gun verdi . Surekli ultrasona girmemek icin kese kalp atisi ikiz oldugu vs. Hepsini ayni gun yani 7. Haftanin icinde ogrendim

canım,ben 29 haftalık doğum yaptım ve 37 gün küvözde kaldılar.sütümü sağıp götürüyordum.saatli ve sırayla beslenmeye orada alışmışlardı.ben o düzeni bozmadım.evde de devam ettirdim.aynı anda amzirenlerde var sırayla emzirenlerde var.kendine uygun olanı çocuğun ihtiyaçlarına göre belirlersin zaten.kendi yataklarında uyuttum.kucakta ayakta sallamadım ama yataklarında salladım.6 ay aynı odada kaldım ama sonra telsiz kullandım.iki beşiğin ortasında koltuğumuz var.onları yatırıp bende orda beşiklerini sallar,ninni söyler,hiaye anlaırım.hep bu düzenle gittik.biri erken uykuya dalar diğeri geç.erken uyuyan erken kalkar ben öncesinden öğünlerini hazırladığım için uyanan hemen yer.tam o bitirirken diğeri uyanır :) bizim evin halleri bunlar.

sağma makinasını çift almana gerek yok ama elektirikli almanı hatta medela almanı öneririm.medikallerden kiralayabilirsinde.aparatlar sana ait oluyo hijyen açısından düşünme yani.

korkma ve telaşlanma inan üstesinden gelebilirsin.şu an bakıcı tek başına bakıyo o da zorlanmıo.başka iş istemiyorum sadece oynuyo kızlarımla.ben sütümü biberonla verirken benmari usulü ısıtıyordum bu sebeple biberon ısıtıcı kullanmadım. çok

canım coook coook tesekkur ettım kafamda resmen o goruntuyu olusturdum..çok guzel fikir verdın canım cok sağol.arada aklına bısey geldı mı muhakkak yaz.bılgıye açım :110:

Benim ikizlerim 19 aylık. Uyku düzeni olursa gerisi çok kolay kendi başına bakmak düzen okuşturman açısından daha iyi. Anneler herşeye çok karışıyo malesef. Beşiklerini sallanan olanlardan alabilirsin ben hata yaptım ayağımda sallamaya alıştırdım şuan uykuya geçiş tam işkence. Ve sonradan beşikte sallanmak istemediler. Doktor mama takviyesi yaptıracaktır muhtemelen. Öğün öğün ayır bi öğün birini emzir öteki öğün diğerini emmeyene de mama verirsin. Ben gündüz koltuğa oturup iki kenarıma yüksekçe yastık koyup bebekleri o yastıklara yatırıp iki kolumun altından kavrayarak ikisini aynı anda emziriyodum.

Benim ikizlerim 19 aylık. Uyku düzeni olursa gerisi çok kolay kendi başına bakmak düzen okuşturman açısından daha iyi. Anneler herşeye çok karışıyo malesef. Beşiklerini sallanan olanlardan alabilirsin ben hata yaptım ayağımda sallamaya alıştırdım şuan uykuya geçiş tam işkence. Ve sonradan beşikte sallanmak istemediler. Doktor mama takviyesi yaptıracaktır muhtemelen. Öğün öğün ayır bi öğün birini emzir öteki öğün diğerini emmeyene de mama verirsin. Ben gündüz koltuğa oturup iki kenarıma yüksekçe yastık koyup bebekleri o yastıklara yatırıp iki kolumun altından kavrayarak ikisini aynı anda emziriyodum.

:KK49: ohhh masalllah Allah ömürlerini uzun etsın ınsallah.sutun yetmesı ıcın neler yaptın,sezeryandi buyuk ıhtımal dimi,mama vermekten cok korkuyorum.bıraz o konuda evhamlıyım cunkı

Back
X