Tek başına yurt dışına gitmek

potger

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2022
119
121
33
33
Herkese merhabalar,
Henüz belli bir tarihi olmasa da yurt dışına göç etme kararı aldım. Doktorum. Maddi manevi kendimi bu amaca odakladım şu anda ve bunun için çalışıyorum. Aklıma takılan, içimi kemiren en büyük şey, bunu tek başıma yaparken karşıma çıkacak zorluklar ve bunlarla nasıl baş edebileceğim. Tek başına böyle bir yola girip ülke değiştiren güzel kadınlar varsa tavsiyelerini dinlemek isterim. :)

Ben Fransa'dayim. Gecen sene geldik.Beni en cok zorlayan buranin iklimi oldu. Insanlar cok kibar ama samimiyet kurmak zor. Ben cocugumun egitimi, gelecegi icin gelmek istedim. Pisman degilim cunku onun icin burdayum.Sizin de niye gitmek istediginizi az bucuk tahmin ediyorum. Dilerim her sey istediginiz gibi olur.

Tiktokta bir kiz vardi, Almanyaya gelmisti tek basina, evini tuttu duzenini kurdu isine basladi, cok mutluydu. Ara ara bakarim kendisine, gayet guzel ilerledi.

Diliniz varsa-ki vardır bence- her şeyi halledersiniz.
Hiç durmayın gidin.
Ben doktor olsam tek olsam hiç düşünmezdim.
Empati yaparak söylüyorum kim bilir siz nasıl hissediyorsunuz.

Hem bir kadın hem de bir doktor olarak gerçekten yaşamak çok zor artık burada. İşimin başında tehdit edilip hiçbir şey olmamış gibi işe devam etmem bekleniyor. "Umarım tehditi gerçek değildir de gelip vurmaz" diye düşünerek nöbet tamamlıyorum. Yolda güvende hissetmiyorum, iş yerimde güvende hissetmiyorum. Çoğumuz benzer şeyleri hissediyoruzdur. Psikolojim kaldırmıyor artık, mesleğime aşık biriydim, meslek aşkımı da öldürdüler :(

Herkese merhabalar,
Henüz belli bir tarihi olmasa da yurt dışına göç etme kararı aldım. Doktorum. Maddi manevi kendimi bu amaca odakladım şu anda ve bunun için çalışıyorum. Aklıma takılan, içimi kemiren en büyük şey, bunu tek başıma yaparken karşıma çıkacak zorluklar ve bunlarla nasıl baş edebileceğim. Tek başına böyle bir yola girip ülke değiştiren güzel kadınlar varsa tavsiyelerini dinlemek isterim. :)
Artik turkler her yerde :) o kadar cok insan goc etti ki. Allah iyi insanlarla karsilastirsin. Gocmenim ama esim ve cocugumla goc ettim o nedenle yalniz goc etmek hakkinda fikrim yok. Facebookta gocmen kadinlar grubuna uye olup orada deneyimlerini sorabilirsiniz, daha verimli bir hedef kitli olabilir sorunuz icin.

Ben Fransa'dayim. Gecen sene geldik.Beni en cok zorlayan buranin iklimi oldu. Insanlar cok kibar ama samimiyet kurmak zor. Ben cocugumun egitimi, gelecegi icin gelmek istedim. Pisman degilim cunku onun icin burdayum.Sizin de niye gitmek istediginizi az bucuk tahmin ediyorum. Dilerim her sey istediginiz gibi olur.

Şu anda çocuğum yok ama bu da bir etken tabii ki. İleride çocuğum olursa ona güzel bir gelecek verebilmek istiyorum ben de.

Artik turkler her yerde :) o kadar cok insan goc etti ki. Allah iyi insanlarla karsilastirsin. Gocmenim ama esim ve cocugumla goc ettim o nedenle yalniz goc etmek hakkinda fikrim yok. Facebookta gocmen kadinlar grubuna uye olup orada deneyimlerini sorabilirsiniz, daha verimli bir hedef kitli olabilir sorunuz icin.

Böyle bir grup olduğunu bilmiyordum. Hemen bakıyorum teşekkürler :)

Back
X