Tek başına yurt dışına gitmek

Peki nasil alistin? Nasil alistilar? Ne kadar zamandir yurtdisindasin sen?
Alismadilar, alismadim :KK70: bu konuda calismalarim surmektedir. daha gecen gun telefonda arkadasla bu konuda dertlestik. Ben 4 senedir buralardayim. 2 senesini korona mahvetti tabii. Tam geldigim zamanlara rastladi.

Tabii ki bazi tanidigim insanlar, bazi arkadaslar ya da girdigim ortamlar var ama burada yasayan YAKIN arkadas konusu sikinti. yas konusu da engel, mesguliyet de engel, gurbette olma olayi da engel.

Zaten yavuklum da yok :KK43: böhüü :KK61:

Yanlis anlasilmasin ama, elhamdülillah mutsuz değilim.

Ya sen?

Rica ederim.
Ben deneyimlerden hoşlanan biriyim. Gittiniz mi asla dönemezsiniz gibi bir durum yok. Oldu da döndünüz. İlla ki maddiyat anlamında götürüsü olur ama en azından denemiş olursunuz. İçinizde kalmaz.
Bence gidip kendi gözlerinizle görüp yaşamanızda fayda var. :KK200:

Açıkçası maddiyat değil benim derdim. Hatta bu yol çok masraflı. Sadece dil sınavı için 600 dolar verdim, güncel kurla çarpınca ufak bir kriz geçiriyorsun :KK70:
Kredi çektim diğer sınavların, kursların fiyatını karşılayabilmek için, baya borç harç içindeyim.
Can güvenliği, hak, adalet, eğitim, medeniyet… Derdim bunlar, gerçekten psikolojim harap oldu artık burada. Kendimi Türkiye’de devam edecek kadar güçlü bir psikolojiye sahip gibi hissetmiyorum :KK43:

Alismadilar, alismadim :KK70: bu konuda calismalarim surmektedir. daha gecen gun telefonda arkadasla bu konuda dertlestik. Ben 4 senedir buralardayim. 2 senesini korona mahvetti tabii. Tam geldigim zamanlara rastladi.

Tabii ki bazi tanidigim insanlar, bazi arkadaslar ya da girdigim ortamlar var ama burada yasayan YAKIN arkadas konusu sikinti. yas konusu da engel, mesguliyet de engel, gurbette olma olayi da engel.

Zaten yavuklum da yok :KK43: böhüü :KK61:

Yanlis anlasilmasin ama, elhamdülillah mutsuz değilim.

Ya sen?
Ben geldim geleli yanda ki komsular ve gittigim dil kursu haric kimseyle tanismadim. Dil kursuna gelenler ulkelerine geri dondu. Ben kaldim burda Leyla gibi bi basima. Bazi arkadaslar ya da ortamlar olsa belki bu kadar uzay bosluguna tek basina firlatilan maymun hissiyatindan cikicam ama o da yok bende.ncjcjxj Bi de herkes calisiyo. Bi ben calismiyorum sanirim bu ulkede.

Ben geldim geleli yanda ki komsular ve gittigim dil kursu haric kimseyle tanismadim. Dil kursuna gelenler ulkelerine geri dondu. Ben kaldim burda Leyla gibi bi basima. Bazi arkadaslar ya da ortamlar olsa belki bu kadar uzay bosluguna tek basina firlatilan maymun hissiyatindan cikicam ama o da yok bende.ncjcjxj Bi de herkes calisiyo. Bi ben calismiyorum sanirim bu ulkede.
Sen kac senedir oradasin? Aslinda calismiyorsan hobi kurslarina gidecek vaktin fln vardir.

Açıkçası maddiyat değil benim derdim. Hatta bu yol çok masraflı. Sadece dil sınavı için 600 dolar verdim, güncel kurla çarpınca ufak bir kriz geçiriyorsun :KK70:
Kredi çektim diğer sınavların, kursların fiyatını karşılayabilmek için, baya borç harç içindeyim.
Can güvenliği, hak, adalet, eğitim, medeniyet… Derdim bunlar, gerçekten psikolojim harap oldu artık burada. Kendimi Türkiye’de devam edecek kadar güçlü bir psikolojiye sahip gibi hissetmiyorum :KK43:
Neyse o konularda sikinti yasamazsin asla. Ben daha hala lan2 dk bi markete giricem nolur su arabayi surda yol kenarinda park etsem kafasindan cikamamis kurallari esnetmeye merakli Turk kafasindayim sanirim. Arabanin lastigi yaya gecidine degdi diye linc edicekti kadinin biri beni.😵‍💫

Ne tarafa geleceksiniz? Özel değilse aklınızda belirli bir şehir var mı? Ben 22 senedir İngiltere'deyim, guneybatida.

Ne tarafa geleceksiniz? Özel değilse aklınızda belirli bir şehir var mı? Ben 22 senedir İngiltere'deyim, guneybatida.

Belli bir şehir yok aklımda. Sınavları verdikten sonra nerede iş bulursam oraya gideceğim 😅
Siz neredesiniz? Mutlu musunuz? Yabancılara bakış açısı nasıl orada?

Neyse o konularda sikinti yasamazsin asla. Ben daha hala lan2 dk bi markete giricem nolur su arabayi surda yol kenarinda park etsem kafasindan cikamamis kurallari esnetmeye merakli Turk kafasindayim sanirim. Arabanin lastigi yaya gecidine degdi diye linc edicekti kadinin biri beni.😵‍💫

Hayalimdeki hayat ahsjfks
Türkiye’de kurallara uyarak yaşamaya çalışan biri olmak çok zor. Trafikte bir kaos hakim, herkes serbest sıtayla takılıyor 😔

Şu anda çocuğum yok ama bu da bir etken tabii ki. İleride çocuğum olursa ona güzel bir gelecek verebilmek istiyorum ben de.
Bu sebepten 37 yasimda almanyaya yerlestim. Once Dil okulu sonra master vs. Kolay diyemeyecegim ozellikle almancadan dolayi. ama sonucta degdi. Iyiki gelmisim diyorum. Kizim burada dogdu, liseye kadar en azindan iyi bir egitim alacagini dusunuyorum. tR de hicbirsey stabil degil, ne politikasi ne de ekonomi

Kısa süreliğine iki arkadaşımız İngiltere'ye Galler e gittiler.
En çok zorlandıkları şey yemek kültürü ve havası olmuştu.
Sigaranın çok pahalı olduğunu söylediler birde herkeste elektronik sigara varmış o yüzden.
Başlangıçta illa ki zorlanırsınız.
Yeni seylere alışmak zordur zaten.
Ama önemli olan şartlarınız geleceğiniz.
Birde orada da bir ortam bikac yakın arkadaş vs bulursanız mis gibi yaşar gidersiniz diye düşünüyorum.

Var tabi ki ben😄
25 yaşında PhD için Almanyaya taşındım sonra işti mişti derken kaldım. Hiç çekinecek bir şey yok, ev işi hallolduktan sonrası gayet keyifli. 10yıldır solo kadın olarak yaşıyorum, bir kez güvenliğimden şüphe etmedim. Evi emlakçıdan aldım sorunsuz, Türkiyede olsa düşünemiyorum bile en başta emlakçı saygısızca ve seviyesizce davranırdı, sonra da korka korka yaşardım🤐🤐

Bence siz bu işi yapmalısınız konu sahibesi tam size göre ... yalnızlık çekiyorum derseniz de eşşek değilseniz bir sevgili bulursunuz😄🤭bol şans dilerim!

Back
X