- 15 Haziran 2023
- 296
- 1.230
- 33
Ben çok memnunum açıkçası, her ne kadar yakında dönme planlarımız olsa da, ama o ayrı konu, burasiyla ilgili kötü sebeplerden değil.Belli bir şehir yok aklımda. Sınavları verdikten sonra nerede iş bulursam oraya gideceğim
Siz neredesiniz? Mutlu musunuz? Yabancılara bakış açısı nasıl

Burada çok şehir de gezdim. Liverpool, Manchester gibi Kuzey şehirlerinde insanlar sıcak ve yabancılara alışkınlar mesela. Daha aşağılara doğru Bath, Bristol, yine çok güzel şehirler ve insanlar da öyle. Brighton hakeza öyle. Çok kozmopolit bir deneyimim var.
Kendi yaşadığım yer küçük bir sahil şehri. İlk geldiğim zamanlar pek yabancı yoktu, bazı insanlar tuhaf bakardı mesela, bir iki defa da lafla sataşan oldu. Tabii sonrası doğu bloku ülkelerinden gelenler, özellikle yoğun bir Leh göçü vb derken şu günde sıkıntı yaşadığımı söyleyemem açıkçası.
Yalnız şöyle bir şey de var, genelleme tabii ki, o yüzden sizin deneyiminiz farklı olabilir, ama İngilizler'de kibir olayı var biraz. Bir de, bu da onların genellemesi tabii ki, ama Türk denince kebapçı dukkanlariyla özdeşleştiriyorlar. Bu da kibirle birleşince prestijli bir mesleğe sahip olduğunuzda kabullenemiyorlar. Çünkü bir yabancı olarak onlardan daha iyi bir statudesiniz. Herkes böyle değil tabii ki ama bunu çok gördüm. Çalıştığım yerde meslektaşlarımdan değil ama müvekkillerden gerçekten avukat misin sorusunu çok duydum mesela. Aksanım yabancı ya, o yüzden olamam çünkü.

Aslında daha çok şey yazabilirim ama sıkmayayım sizi. Yalnız şunu da ekleyeceğim, burada yabancı doktor çok var, zaten NHS deli gibi doktor ihtiyacında. İnsanların saygısı çok, o yönde sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum.
Arkadaş bulmaya gelince de, hem iş yerinizden hem de illa ki Türklerle tanışarak ortamınızi genişletirsiniz, eminim. Hele ki diliniz de varmış. Bol pratik yapın ama.
Özelden de yazacağım izninizle, elimden geldiğince yardım etmek isterim.