Tek Başına Yurtdışına Yaşamaya Gidenler.. Tanışalım, Sohbet Edelimm..

iş arıyo musun sen?:)

Evet. Kizim büyüdü sayilir ama yok is falan bana
Elisya akademik kariyer icin testdaf b2 ve toefle b2 lazim.
Benim testdaf b2 tamam. Ama ingilizce korkutuyor beni. Bir de is tecrübesi de lazim kabul edilmem icin. Bu ev hanimligina da alistim baya. Hersey cok zor görünüyor artik gözüme

Iki yüksek lisansla ömrümü curutmek istemiyorum burda. Ben de çok düşündüm öyle karar verdim.

burada hava fena sıcak
almanyada hep öyle sanırım hava şartları
Evet ve ben bundan memnunum çünkü sıcak ve güneşten nefret ediyorum
Nasıl da bildim devrilip yattigini

Heee gül sen gül

Mrb arkadaslar konuyla pek alakalı degil ama nereye yazacagımı bilemedim.yurtdısından türkiyeye sık gelip gidiyrmusunuz.yurtdısından bi bebek arabası satın almak istiyorum ama kargo gümrük derken net üzerinden cok pahalıya geliyor.türkiyeye gelirken yanında rahatlıkla getirilebiliyormus gümrüğe takılmıyormıs.normal bagaj gibi kutusuz olarak.ikinci elde sıfırda olabilir.türkiyede satısı yok sürekli gelip giden bi arkadas varmı acaba.iletişime gecerse sevinirim

Canım ben seneye düşünüyorum ama kesin değil

Hiç de zor değil canım, bi hedef belirle.. Bak ben mayısa kadar c1 sertifikasını almak için uğraşıcam, mayısta başvurumuzu yaparız seneye bu dönemler başlayabiliriz.. Bu moralsizlikle olmaz ama

Elisya mayis'daki sinava calisalim.o zaman seneye bu zamanlar basvuru yapariz. Sen yükseklisans basvurusu mu yapacaksin? Imgilizve sertifikan var mi?

lingen ic sesim : daha az uyu. Lingen hakli. Bir sene gün 4 saat uyusan yeter dedi.

ay bende hala toefl çalışcam
hiç cnm istemiyor
aslında bu yurt dışı olayı biraz da cesaret istiyor gibi..ama valla isterdim tek başıma bi hayat kurmak..karışan yok eden yok oh miss

o zaman benimde Türkiye'de kalmamam gerek

Eheh kalma bence de mutsuzsan

Sen ingilizce mi yapmak istiyorsun almanca mı? Arkadaşım ingilizce yapacak b2 sertifikasıyla başvuru yapabildi mayısta.. Bu dönem başlayacak mastera.. Benim ingilizce sertifikam yok, almanca yapmak istiyorum onun için mayısa kadar c1 sertifikasını almam gerekiyormuş.. Mayısta zaten başvurular, sen b2 ben c1 sertifikasını almış olursak seneye bu zamanlar başvurmuş değil başlamış oluruz inşaalla.. Ama senin bölüm de almanca olacaksa c1 alman gerekiyormuş..

Benim almanca b2 sertifikam var. Master icin hem ingilizce hem almanca gerekiyor diye biliyorum ben. O beni zorlar. C1 yetiyorsa ingilizceye gerek kalmadan. O zaman cok iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…