Tek ben miyim böyle olan?????????

vertigo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
471
7
96
Zonguldak
buraya yazıp içimi dökmekten başka çarem yok arkadaşlar ben 15 haftalık hamileyim ve bu sitede de pek çok topik açtım ama şu anda hissettiğim gibi hissededn kişilerle karşılaşamadım şöyle anlatayım sabahları mutlaak çok yoğun bir heyecan ve çarpıntıyla uyanıyorum erkenden ve bir daha asla yatamıyorum bu çarpıntı bazen gün boyu devam ediyor nefes almakta zorlanıyorum bazen çok kesik kesik nefes alıyorum ve nefesim yetmiyor sürekli bir heyecan içindetim kalbim kuş gibiçırpınıyor kansızlıktan olabilir dendi ama kansızlık yok bende uzun yıllar kullandığım anti depresanlar mecburen bıraktım şimfi çok korkuyorum acaba rahatsızlanıyor muyum ilaç kullanma lüksüm yok nolur tek benmiyim böyle hisseden???????

Evt şuana kadar bende hiç duymadım ama korkucak bişey yok arkadaşım bence kafanı başka şeylerle meşgul et bu arada dr danıştınmı o sana ne öneriyor ilaç dışında bide maddi imkanında varsa spora yazıl hamle bayanlara özel spor salonları var hemde dogumuna da yardımcı ocaktır sabırlı olmalısın

canım antidepresanları bıraktığın için olabilir kendine arkadaşın dediği gibi oyalanacak bişiyler bul ve doktoruna danış bu durumu kesinlik ilerde de nefes darlıkları olucak bebiş büyüdükçe çünki

Her doktor söyler mi bilmiyorum ama çoğu psikiyatrist depresyonu yenmenin kendi elimizde olduğunu ilaçların ise destekleyici tedavi yöntemi olduğunu söyler.
Ablam hamile kalmadan önce antidepresan kullanıyordu sonra çevreden bebek yok mu soruları gelmeye başlayınca,
önce kendini oyalayacak hobiler edindi. mesela örgü örmesini bilmezdi kendi kendine birşeyler örmeye başladı, boyama kursuna falan gitti ve bu arada antidepresanları bıraktı ilk başlarda onun da kalp çarpıntıları oluyordu hatta ben ölüyorum diyordu biz de onu hastaneye yetiştiriyorduk :) ama öldüğü falan yok tabi ona öyle geliyordu. Kendini ilaçsız yaşamaya alıştırdı sonra hamile kaldı doğumdan sonra ise ilk yaptığı antidepresan yazdırmaya gitmek oldu bu sefer de doktor 9 ay kendini yendin bundan sonra da ialçsız yapabilirsin şeklin de konuşmuş ilaç vermemiş. Biraz zorlandı ama şimdi çok şükür çok iyi.
Sen de kendini oyalayacak birşeyler bul. kalp çarpıntılarının ilaçlarını kestiğin için olduğunu aklına getir. sabahları nefes egzersizleri yap. pencereni aç deriiiiiin bir nefes al. inşallah atlatırsın, atlatacaksın da. Geçmiş olsun

Canım bende kansızlık vardı hamıle kalmadan once aynısını ben de yasıyordum ama hamıle oldugumu ogrendıgımde 4 unıte kan almıstım o zamandan berı yok. Genelde carpıntı hamılelıgın son aylarında oluyor ama senınkı ılaclarıı bıraktıgın ıcın sanırım.Doktoruna bır danıs Gecmıs olsun cnm.

Uzun süre antidepresan kullanımından sonra ve ani bırakmalardan sonra bu tür şikayetler görebiliyoruz hastalarda.
Hamile kalmadan evvel doz aşımını biraz azaltarak bıraksaydınız bu sıkıntılar yok denecek kadar az olurdu.
Zamanla atlatırsınız umarım.

canım ilaçlarını bıraktığın içindir muhtemelen. bunun üstesinden kafanı başka şeylerle meşgul ederek gelebilirsin belki. olmadı doktoruna danışmalısın..

canım çarpıntını geçirmek için önce gözlerini kapat güzel şeyler hayalet. sonra gözlerini hiç açmadan burnun ile alabildiğin kadar çok havayı içine çek 2-3 saniye tut ve o havayı ağzından çooook yavaş bi şekilde burak. bunu üst üste 7-8 kez yapmanı tavsiye ederim. bunu bana psikologum ögretmişti çok iyi geliyor. allahım bol şifa versin inş.

arkadşalr hassasiyet gösterip cevap yazdığınız için çok teşekkürler .ben şimdiye kadar pek çok kez ilaç bıraktım ama en fazla 6 ay dayanabildim işin kötü yanı canım hiçbirşey yapmak istemiyor hobi felan zorla okula gidip geliyorum bazı şeyler kendi elimde biliyorum ama 10 yıldır başarılı olamadım çok üzgünüm umarım bebeğim benim gibi olmaz

canım gebeliğimin son aylarında bendede oluyordu. doktora gittim anemi olduğumu öğrendim. sende bi baktır istersen birde tansiyonunu ölçtür düşük tansiyonda çarpıntıya neden olabiliyor. geçmiş olsun.

kendini kötü hissetme arkadaşım bebiş geliyor ve kolay değil bu sürec:) vücudumuz duruma ancak alışıyor..hormonlar:))
anemi çıkmadıysa yüksek ihtimal gebelikte artan progesteron hormonunun etkisidir.bu hormon carpıntı yapabiliyor canım.sakin ol vebol bol dinlenmeye calış.bir dönem bende de oldu sonra azalıyor vegeciyor.sana tavsiyem naçizane kendini cok fazla dinleme.hormonlar gebelik döneminde ruh halimizi de cok etkiliyor mümkün olduğunca pozitif düşünmeye calış..carpıntım var diye panik yapma.gececekkk:))sağlıkla doğsun bebeğin inşallah

Bugün ablmı aradım sordum. Doktoru ona harnup pekmezini ve papatya çayını önermiş hamileliği döneminde kalp çarpıntısı ve stresini atması için. daha önce de yazmıştım oda antidepresan ilaçlar kullanıyordu. Sen de doktoruna bir danış istersen.

netden baktım gerçekten harnup pekmezinin kalp çarpıntısına iyi geldiği yazıyor.

Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezi - Faydaları

* Kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı)

* İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir

* Balgam söktürür,göğsü yumuşatır, bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.

(Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.)

* Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir.

Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir .

Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler.

Mideye kuvvet verir.

* Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.

* Yüksek doğal şekerler , zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A , B , B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.

* Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır.

Kanın zehirli maddelerini temizler.

*İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir.

*Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler

*İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar

Geçmiş olsun canım... Allah şifanı da verir inşallah kısa zamanda... Hamilelik bi kadının yaşayacağı sayılı olaylardan biri... Elinde olmadığını biliyorum bazı korkularının ama yakında bebeğini hissetmeye başladığında onun için herşeyin en iyisini yapmaya çalışacaksın... Hatta öyle mutluluk verici olacak ki senin için bu küçük kıpırdanmalar kendini unutacaksın Bence sen çok yakında iyi hissetmeye başlarsın... Doğduktan sonra da bi küçük agu yada gülücük sana antidepresan etkisi verecek zaten Güçlü olmaya çalış herşey kendinde bitiyor... Bebeğin için de endişelenme İlk hamileliğim benimde epey zor ve sıkıntılı geçmişti ama kızım çok sakin ve huzurluydu Dağına göre kar meselesi yani... :34: Herşey çok güzel olacak... :16:

Canlarım iyiki varsınız inanın şu yazdıklarınız benim için çok önemli bana yalnız olmadığımı hissettirdğiniz için çok teşekkürler en başta bebeğim için iyi olmaya çalışçam

Back
X