Tek celsede boşanmak

Esenmine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.466
2.365
29
Geçmiş konulardan özet geçecek olursam madde bağımlısı bir eşim var ve iki sene yeterince yıprandım değişen bişey de olmadı. Ben boşanmak istiyorum. Ailelere söyledim.ailemin yanına ggeldim iki gündür. Şimdi mahkemede tek celsede boşanırım değil mi :KK43: kafayı yiyeceğim uzarsa. boşanma işlemleri nasıl olur ne yapmalıyım hiç bi bilgim yok :KK43:

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlaşmalı olup dirayetli olursanız boşanırsınız

Ama bazen ağlayan yalvarır gibi bakanları hakimler boşamıyor

Karşı taraf da her an boşanmıyorum diyebilir hazırlıklı olun

Siz karar verdikten sonra da ne kadar uzarsa uzasın önemli değil umursamayın

Son düzenleme:
Kararlıyım hemde hiç olmadığı kadar. Teşekkürler :)

Anlaşmalı olup dirayetli olursanız boşanırsınız

Ama bazen ağlayan yalvarır gibi bakanları hakimler boşamıyor

Karşı taraf da her an boşanıyorum diyebilir hazırlıklı olun

Siz karar verdikten sonra da ne kadar uzarsa uzasın önemli değil umursamayın

Anlaşmalı olucak .
Onzaman cok iyi dava dilekcesini verdikteb sinra hangi mahkemeye gittigini ogrenib ve one aldirmak icin ikinci bir dilekce verin 1 hafta sonra falan (tabi mahkemenin yogunluhuna bagli) durusmaniz olur durumadan ciktintan sonra da temyizden feragat dilekçesi verin o sureyide beklemeden karar kesinlesir bosanirsiniz. Allaah yardimciniz olsun bu arada zor surec 3 sene once ayni durumlari yasadim

Teşekkürler zor değil bence . Kurtulursam çok mutlu olacağım.

Onzaman cok iyi dava dilekcesini verdikteb sinra hangi mahkemeye gittigini ogrenib ve one aldirmak icin ikinci bir dilekce verin 1 hafta sonra falan (tabi mahkemenin yogunluhuna bagli) durusmaniz olur durumadan ciktintan sonra da temyizden feragat dilekçesi verin o sureyide beklemeden karar kesinlesir bosanirsiniz. Allaah yardimciniz olsun bu arada zor surec 3 sene once ayni durumlari yasadim

Ne affı canım öyle oldu evet . Bu sefer kesin bitti diyo ama işte neden böyle yapıyo anlamıyorum. :KK43:

Yanlis hatirlamiyorsam daha oncede baba evine donmustun. Yanlissam affola. Belki bu sebeple agirdan aliyordur. Tekrar evine donersin diye..

Çok teşekkürler cidden. Rabbim böyle günleri sana yaşatmasın. Aslında çevremdekiler duyarlı olsa hiç acımayacak canım. Çünkü bu benim için hayatımda aldığım en doğru karar.

Sen en buyuk adimi atmissin. Kararli ve sabirli ol. Guzel gunler senin olacak insallah. Hukuki surec hakkinda bilgim yok ancak dualarim seninle.

Anlaşmalı olucak .

Anlaşmalı boşanma için önce bir protokol hazırlıyorsunuz bu protokolde boşanmak istediğinizi, çocuk varsa onun kimse kalacağını, diğer kişinin ne zamanlar onu göreceğini, maddi ve manevi tazminat talepleriniz varsa bunların miktarlarını yoksa tazminat talebiniz olmadığını, evlilik birli içinde alınan mal varsa bunların paylaşımına dair kararınızı yazıyorsunuz ve iki taraf imzalıyor. bu protokole dayanarak anlaşmalı boşanma davası açıyorsunuz bu protokolü mahkemeye sunuyorsunuz. Ama ikinizin de duruşmaya katılıp protokolü onayladığınızı hakimin önünde de söylemeniz şart. Eğer ikinizde protokolde önceden anlaştığınız konuları kabul ettiğinizi söylerseniz ilk celsede boşanırsınız.

Canım teşekkür ederim , açtık davayı ..

Anlaşmalı boşanma için önce bir protokol hazırlıyorsunuz bu protokolde boşanmak istediğinizi, çocuk varsa onun kimse kalacağını, diğer kişinin ne zamanlar onu göreceğini, maddi ve manevi tazminat talepleriniz varsa bunların miktarlarını yoksa tazminat talebiniz olmadığını, evlilik birli içinde alınan mal varsa bunların paylaşımına dair kararınızı yazıyorsunuz ve iki taraf imzalıyor. bu protokole dayanarak anlaşmalı boşanma davası açıyorsunuz bu protokolü mahkemeye sunuyorsunuz. Ama ikinizin de duruşmaya katılıp protokolü onayladığınızı hakimin önünde de söylemeniz şart. Eğer ikinizde protokolde önceden anlaştığınız konuları kabul ettiğinizi söylerseniz ilk celsede boşanırsınız.

X