tek çocuk bencillikmi

brnestetik

Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
834
405
23
37
4 yasinda kizim var ..tek basima ne zorluklarla buyuttum 27 yasindayim ama tukendimi hissediyorum..cocuk dogurmak inanilmaz bir sorumluluk...4 yasina geldi diye biraz rahatladim hatta suan tek istegim.ise girmek cocugumu okul yada kres gibi biyere verip kafam rahat omur boyu calismak....tamam guzelde..acaba cocugumu kardes duygusundan mahrum mu edicem? cok sevecen kizim bebekleri cok sever bizim olmasini istemez ama baska bebekleri sever..ben anca rahatlayacam derken sirf kizim icin basa mi saricam ? bu dusunce beni cok mutsuz ediyor:( ...eger kardes yaparsam allah verirse de 10 sene sora falaj anca o da olursa tabi...aralarinda baya bi yas farki olmasi da mi benim bencillihim...o istermiki buyuyunce neden benim de arkadas gibi pespese buyudugum kardesim olmadi diye benu suclarmi sizce ? bunu yasayan varmi arkadaslar:(

4 yasinda kizim var ..tek basima ne zorluklarla buyuttum 27 yasindayim ama tukendimi hissediyorum..cocuk dogurmak inanilmaz bir sorumluluk...4 yasina geldi diye biraz rahatladim hatta suan tek istegim.ise girmek cocugumu okul yada kres gibi biyere verip kafam rahat omur boyu calismak....tamam guzelde..acaba cocugumu kardes duygusundan mahrum mu edicem? cok sevecen kizim bebekleri cok sever bizim olmasini istemez ama baska bebekleri sever..ben anca rahatlayacam derken sirf kizim icin basa mi saricam ? bu dusunce beni cok mutsuz ediyor:KK43: ...eger kardes yaparsam allah verirse de 10 sene sora falaj anca o da olursa tabi...aralarinda baya bi yas farki olmasi da mi benim bencillihim...o istermiki buyuyunce neden benim de arkadas gibi pespese buyudugum kardesim olmadi diye benu suclarmi sizce ? bunu yasayan varmi arkadaslar:KK43:
anne değilim çocuğum yok ancak bir kardeşim var o benim hayattaki en iyi arkadaşım iyi ki zamanında annem ve babam abla olma fırsatını tanımış bana aramızda 8.5 yaş var ve iyi bir arkadaş gibiyiz de aynı zamanda

Niye bu kdr suçluluk duyuyorsunuz. Bu devirde çocuk yetiştirmek kolay mi.
Az oldun ama enazindan eksiği gediği olmasin. En guzel imkanlarla yetistirilsin
Bnde oglumu enaz 7-8 yaşlarina getirip bi cocuk daha dogurmayi dusunuorum. Ve baska cocuk da istemiorum. Onlarin her ihtiyacini karşiliyim yeterli.
Ve eklemem gerekio ki bu devirde ki çocuklar heranlamda cok zor. Anneleri cok yipratiyorlar

Niye bu kdr suçluluk duyuyorsunuz. Bu devirde çocuk yetiştirmek kolay mi.
Az oldun ama enazindan eksiği gediği olmasin. En guzel imkanlarla yetistirilsin
Bnde oglumu enaz 7-8 yaşlarina getirip bi cocuk daha dogurmayi dusunuorum. Ve baska cocuk da istemiorum. Onlarin her ihtiyacini karşiliyim yeterli.
Ve eklemem gerekio ki bu devirde ki çocuklar heranlamda cok zor. Anneleri cok yipratiyorlar
evet cok.ama.cok zor bu devirin cocuklari bilmiyorim kizima.karsi suclulul.hissediyorum bazen...halasinin kiziyla yasitlar onun kardesi olucak ins heves etmez o da ya :(

Ben çok çocuklu bi ailenin kiziyim . Ailem maddi anlamda orta halli ollsada her istedigimiz karsilansmadi. Hiçbirimizin ozel odasi yatagi yoktu. Hepimiz bi buyuğumuzun kiyafetleriyle buyuduk. Bn az çocuk doğurup her ihtiyaclarini eksiksiz karşilamak isterim mesela.
bennimde tam olarak istedigim bu hatta kizima anca yetiyoruz ama onun acisindan dusunuyorum bazen ..ilerde suclarmi diye

Ne yok artık yaptığınız yorumu anlamadım.
Bu söylemi siz yazmadan önce de burda ya da başka yerde görmüştüm aklıma geldi.
Toplumda herkes herkese bir şey dayatır. Önce evlenin diye zorlarlar sonra hadi çocuk yapın sonra ee hadi ikinci olsun bencil misiniz ayola kadar gelir laf. Başkalarının düşüncesiyle hareket etmeyin herkesin üç beş çocuğu olacak diye bir şart yok.
Maddi durumunuza göre çocuk yapın yani yok yalnız kalacaklar yok şöyle olacak diye çocuk yapmayın bence.

Ne yok artık yaptığınız yorumu anlamadım.
Bu söylemi siz yazmadan önce de burda ya da başka yerde görmüştüm aklıma geldi.
Toplumda herkes herkese bir şey dayatır. Önce evlenin diye zorlarlar sonra hadi çocuk yapın sonra ee hadi ikinci olsun bencil misiniz ayola kadar gelir laf. Başkalarının düşüncesiyle hareket etmeyin herkesin üç beş çocuğu olacak diye bir şart yok.
Maddi durumunuza göre çocuk yapın yani yok yalnız kalacaklar yok şöyle olacak diye çocuk yapmayın bence.
cocuk yapilsin diye baslik acilmis tarzi bise yazmissiniz da dicek laf bulamadim.ondan yok artik..bende ayni dusundeyim.son cumlelerinizle zaten hatta 2. yap.diyenlerle.tartisirim sizmi.bakiyosunuz sanki te allam ya..ama kizim konusuunda biraz empati yapmaya calisiyorum

Beş sene oncesine kadar bende bir sorun yok nolmus teksem diyorum ama biraz omce konunuzu okumadan once bir konu hakkinda dusunueken huzunlenirken keske kardesim.olsaydi dedim beni icten anlayan canimdan bir parca. cunku cogu insan sahte
Amaaaaaa sizin hayat standardiniz ruh yapiniz es durumunuz da onemli kardesler iyi anlasacak diye birsey de yok.
bence bu dogal bir surec yani olmasi gerekirse olur bir sekilde.
annem 10 yil dusunduysede dogurmaya cesaret edemedi.

cocuk yapilsin diye baslik acilmis tarzi bise yazmissiniz da dicek laf bulamadim.ondan yok artik..bende ayni dusundeyim.son cumlelerinizle zaten hatta 2. yap.diyenlerle.tartisirim sizmi.bakiyosunuz sanki te allam ya..ama kizim konusuunda biraz empati yapmaya calisiyorum
O başlıktaki söylemi siz değil başkaları söylüyor işte insanlar kardeş yapsın diye onu söylüyorum siz kendi üstünüze alıyorsunuz ben böyle yazdım diye. Neyse anlamışsınızdır demek istediklerimi artık...

Back
X