• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk hiç çocuk

Senin 5,5 yaşındaki kız benden hamarat gibi :KK70: maşallah ta nasıl bebek arabasını sürüyo
Diğerleri kaç yaşında
Ay sorma çocukların hepsi bebek konusunda hassas. Ama kizim ayri o daha bi duskun. Araba sürmek için de kavga ediyorlar buna 3.5 yaşındaki de dahil. Diğerleri de 7.5 8.5 1.5 yasinda

Çocuk demişken adet baslangicindan 10 gün sonra çocuk olma ihtimali nedir desem ilk çocuğu kaza ile olan biri olarak :silah:

Nooption Nooption Bir-Dost Bir-Dost geldim burdayım :KK52:

Arkadaşlar panik yapmayın ya. C CeYz sanırım bi kızın vardı senin. Benim de 5.5 yaşında bi kızım var. Küçük bebeklere küçük annelik yapıyor kendisi. Ağlarsa oynuyor, karnı acikinca yemek yediriyor. Altı kirliyse bez getiriyor. Avm de bebek arabası sürüyor vs. Vs. Benim kurtarıcım yani. İkisi de küçükse zor gelebilir biraz da senin kız büyük. Tabi ikisinin küçük olmasının avantajı da oluyor ama zorlukları da var onun. Kilo konusuna gelirsek 5.doğumdan sonra da evlendiğimizde kilodaydim ben. Dikkat edersen o konu da hallolur.

Eee başka sorusu olan:kahve:

hoşgeldin..
bilirkişi geldi C CeYz :))

yardım edenın olursa
temızlıge gelen olursa
bıtek yemek yapmak bebıse ıkı ce eee yapmak kalırsa gerıye
bol paran olursa
cocuktan kolay ne var :)
5,5 aya kadar tektim
Kızım kolikti feleğim şaştı :D
Sonra işe döndüm annem bakıyor sağ olsun, kendi evinde
Ama akşamları dinlenmek yok yemeği halledince kızımla oynarım
Haftasonları temizlik ve gezme
Dinlenme dersen gece ne kadar yatabilirsem o kadar işte, sonra yallah işe :D

5,5 aya kadar tektim
Kızım kolikti feleğim şaştı :KK70:
Sonra işe döndüm annem bakıyor sağ olsun, kendi evinde
Ama akşamları dinlenmek yok yemeği halledince kızımla oynarım
Haftasonları temizlik ve gezme
Dinlenme dersen gece ne kadar yatabilirsem o kadar işte, sonra yallah işe :KK70:
kolıkle ugrasmak cok zor
bılıyosun benım kızda kolıktı reflusu ve ıdrar yolu enfeksıyonu da vardı
hepsı aynı anda bende tek basımayım allahııımm :D bı kere oyle bı agladım kı oyle bı agladım kı ıcım cıktı resmen uzun bı sure daha da aglayamadım oyle bı aglama :D

1 hafta hıc uyuyamamıstım cok zor gunler gecırdım sımdı alıstım cok sukur :D

Ay sorma çocukların hepsi bebek konusunda hassas. Ama kizim ayri o daha bi duskun. Araba sürmek için de kavga ediyorlar buna 3.5 yaşındaki de dahil. Diğerleri de 7.5 8.5 1.5 yasinda
Hepsi buçuklu maşallah iyi tutturmuşsun :D
1,5
3,5
5,5
7,5
8,5
Bi de gebeydin dimi bu kaç buçuk acaba
Yalnız ne bünye var sende 28 yaşında 6 çocuk hey maşallah

Ben 29 = 1 adet çocuk benim ki de buçuklu :D 1,5

5 yaşında bir oğlum var birde 17 aylık oğlum :)
Tek çocuk hiç çocuk değil o çocuğuna göre değişir bence ,kolay mız mız olmayan uyku yeme problemi olmayan bir çocuksa hiç çocuk diyebilirim :)
Tabi birde annenin ruh hali sıkıntıları evdeki huzuru hesaba katılmalı, eşi yardım ediyorsa bu sadece fiziksel değil ruhsal anlamda da olmalı, çevre baskısı kv dır dırı vs yoksa çocuk büyütmek şahane :)
Sıkıntıları sormuşsunuz yazayım , küçüğü uyuturken büyüğün anne tuvaletim geldi,anne acıktım , anne oyun oynayalım mı istekleriyle başedeceksiniz, zibilyonkere oğlum kardeşini uyutuyorum lütfen tuvaletin gelince bana söylemeden gir , karnın acıkırsa meyveni hazırlayıp masaya koydum sormadan sessizce ye , kardeşinin büyümesi için uykuya ihtiyacı var uyuduktan sonra faaliyet yapıcaz sessizce beklermisin demene rağmen her seferinde anneeeee diyen ve zar zor uyuttuģunuz bebeğinizin uyanması gözünüzün seğirmesine neden olabilir :)
Okula gitmek için hazırlanırken iki katı enerji gerekir iki çocuk hazırlamak çok da kolay değil.
Küçüğü sevmek istediğinizde sizi izleyen bir çift göz sayesinde ayyy abisi gibi tatlı abisi gibi akıllı diye kırk takla atarsınız :)
Büyüğün dersine bakarken küçük bacağınıza yapışır bir türlü yaptırmaz.
Liste uzar uzar...

Çocuk büyütmek dünyanın en zor zanaati, çalışıyormusun diyenlere ev hanımıyım demiyorum artık iki çocuk büyütüyorum daha ne olsun diyorum.

Bence birinin altından kalkan diğerini de halleder. Bir fark yok bence her türlü didiniyorsun. Benim de ilk doğduğu Zaman çok zordu gitgide kolaylaşıyor ve keyifleşiyor:) ilk doğduğu Zaman ikinci çocuk asla diyen ben yeşil ışık yakmadım ama Zaman'ı geldiğinde (3, 3,5 yaşlarında olduğunda) 2. Yi yaparım diye düşünüyorum hatta Kız Bebek hayali kuruyorum ne yalan söyleyeyim :anneadayı:

Benim hayatımda %100 geçerli bir söz bu
Tek çocuğum varken çok zor zannediyordum, ikinci olunca aslında tek çocuk kolaymış, ne kadar çok şey yapabilirmişim diye düşündüm.

Örnek vereyim.
Tek çocuğu huzur, sakinlik içinde emzirebilirsiniz, ikinci olunca ilki mutlaka başınızda biter, siz tam emzirirken tuvaleti gelir, susar, acıkır.

Tek çocukla o nereye isterse gidebilirsiniz, iki olunca biri parka gitmek ister, biri evde kalıcam diye ağlar.

Tek çocukla zaman sizin kontrolünüzdedir, İki çocukta ise büyük çocuğunuz parka gitmek ister ama küçüğün uyku saatidir, evden çıkamazsınız.

Tek çocukla AVM çok çok çok daha kolaydır, 2 çocukla biri bir tarafa, diğeri öbür tarafa kaçar.

Tek çocuğu hazırlayıp evden çıkmak çok daha kolaydır, iki çocuk 3 katı zaman demek, birini giydirirken öbürü üstünü kirletir, yeniden giydirmek gerekebilir.

Tek çocuğu uyutmak kolaydır, kitabını okuyup ışığı kapatıp öpersiniz, iki çocuk olunca birine kitap okurken öbürü yan odadan bağırır, biri tam uykuya dalmışken öbürünün gürültülü bir şekilde su içeceği tutar, diğerini uyandırır.

Tek çocuk ne koşulda uyumak isterse öyle uyutursunuz, iki çocuk olunca biri sessizlikte uyumak ister, diğeri kendi kendine konuşarak uyumak ister, aynı odada yatıyorlarsa vay halinize, biri gece lambası açık uyumak ister, öbürü zifiri karanlık sever. Ya birini önce, diğerini sonra uyutacaksınız, ya odaları ayrı yapacaksınız. Bu arada ilk önce uyutmak istediğiniz çocuğunuzu uyuturken diğerini sessiz tutmak çok zordur, gürültüyü o saatte yapası gelir. İlk kimi uyutacağınız da sorun olur. Biri der ki önce bana kitap oku, diğeri der ki onu daha çok seviyorsun, önce bana oku.

Tek çocuğa kahvaltı hazırlamak kolaydır, o ne isterse onu yaparsınız. Sabah kahvaltıda tost yapmak istersiniz, biri der ki ben tost sevmem, bana yumurtalı ekmek yap. Diğeri ben illa da tost isterim der.

Tek çocuğunuz kendi başınayken uslu olabilir ama ikinciyi bulunca azarlar. Kudururlar. Dağıtırlar. Birinin odasını toplarken diğeri odasını dağıtır.

Tek çocuğa okul bulmak ve okula götürmek kolaydır, iki çocuk varsa ve biri kreşe ve ilkokula gidiyorsa ve okul binaları ayrı ise her biri önce beni okuluma bırak diye ağlar.

Tek çocuk sinemada hangi filmi isterse o seyredilir. İki çocuk varsa biri başka öbürü başka film istiyorsa birini ikna etmeniz gerekir. Çocuğunuzun biri 7 yaş altı ise ve çocuk filmi 7 yaş ve üzeri ise filme hiç biriniz giremezsiniz. Oysa tek çocuk 7 ve üzeri ise rahat rahat o filme girersiniz.

Tek çocuk öğle uykusuna yatınca siz de dinlenirsiniz. İki çocuğun aynı anda uyuyup uyanması bir mucizedir.

Tek çocuğa yemek hazırlamak kolaydır, sevdiği yemeği pişirirsiniz, ama iki çocuk aynı yemekleri sevmiyorsa ayrı ayrı yemek pişirmek zorundasınızdır.

Daha da var, şimdi bunlar aklıma geldi
:oha:

5 yaşında bir oğlum var birde 17 aylık oğlum :)
Tek çocuk hiç çocuk değil o çocuğuna göre değişir bence ,kolay mız mız olmayan uyku yeme problemi olmayan bir çocuksa hiç çocuk diyebilirim :)
Tabi birde annenin ruh hali sıkıntıları evdeki huzuru hesaba katılmalı, eşi yardım ediyorsa bu sadece fiziksel değil ruhsal anlamda da olmalı, çevre baskısı kv dır dırı vs yoksa çocuk büyütmek şahane :)
Sıkıntıları sormuşsunuz yazayım , küçüğü uyuturken büyüğün anne tuvaletim geldi,anne acıktım , anne oyun oynayalım mı istekleriyle başedeceksiniz, zibilyonkere oğlum kardeşini uyutuyorum lütfen tuvaletin gelince bana söylemeden gir , karnın acıkırsa meyveni hazırlayıp masaya koydum sormadan sessizce ye , kardeşinin büyümesi için uykuya ihtiyacı var uyuduktan sonra faaliyet yapıcaz sessizce beklermisin demene rağmen her seferinde anneeeee diyen ve zar zor uyuttuģunuz bebeğinizin uyanması gözünüzün seğirmesine neden olabilir :)
Okula gitmek için hazırlanırken iki katı enerji gerekir iki çocuk hazırlamak çok da kolay değil.
Küçüğü sevmek istediğinizde sizi izleyen bir çift göz sayesinde ayyy abisi gibi tatlı abisi gibi akıllı diye kırk takla atarsınız :)
Büyüğün dersine bakarken küçük bacağınıza yapışır bir türlü yaptırmaz.
Liste uzar uzar...

Çocuk büyütmek dünyanın en zor zanaati, çalışıyormusun diyenlere ev hanımıyım demiyorum artık iki çocuk büyütüyorum daha ne olsun diyorum.
Allah bağışlasın :) Yaş araları tam da bizimki gibi. Sanırım aşağı yukarı bu tür zorlukları oluyor,büyüğü üzülmesin de diğer dertlerle başedilir;ben daha çok ikisini de üzmemeye,kıskandırmamaya odaklanayım.

Günaydın :KK25:

Çevremdeki kaç tane kadından hatta kendi annemden bile duyuyorum bu sözü. 'Tek çocuk hiç çocuk' diyorlar. Bana sorsalar tek çocuk daha zor,iki tane olursa anne daha da rahatlar diyorum ama tabi ikinci henüz doğmadığı için deneyimim yok bu konuda:KK16:

2 çocuğu olan anneler,siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten tek çocuk daha mı kolaydı, birden fazla olmasının zorluğu nedir? Kilo mu verilmiyor, vücut mu bozuluyor? Ya da ne bileyim, ilk çocuğunuz kardeş kıskançlığı yapıp sizi daha mı zorluyor? Tek çocukluyken eşimin desteğinden,işe döndüğümde annemin desteğinden dolayı çok rahattım. Ayıptır söylemesi beni bekar sanıp evli olduğumu duyan ve şaşıran insanlara, "benim bir de 3buçuk yaşında kızım var" dediğimde kat kat şaşırdıklarını görmek gururlandırıyordu beni.:oops:Bu sefer ne değişecek ya da ihtimaller nedir?
Belki konuya gelen yorumlardan nasipleneceğimiz bilgiler olur, az çok bilgileniriz de ona göre önlem alabiliriz.Cevapları esirgemeyin olur mu? :)
belki 4 kardeş olduğumuz için tek çocuk düşünmedim hiç. ayrıca hem çocuk açısından hem benim açımdan çok sıkıcıydı. şimdi iki kızımla hayat daha zor ama daha eğlenceli. üç kızla bakalım nasıl şenlenecek hayatımız? :)

:KK70::KK70: hayal gücünü kullan..

İkinci de neler hissettin de, çok zorlandın mı de
Ama hatırlar mı bilmem :KK70:
8 88li
Cinsel hayat etkilenmedi mi,sonuçta yaş araları çok az,adam iyi sabretmiş diyesim var ama demeyeyim ayıp olmasın:confused:
En zor yaş hangisi diye sorayım bari:KK70:Yani en son gelen üye ufacıkken mi daha zor oluyor,kıskanma daha çok oluyor yoksa biraz büyüyünce mi?

8 88li
Cinsel hayat etkilenmedi mi,sonuçta yaş araları çok az,adam iyi sabretmiş diyesim var ama demeyeyim ayıp olmasın:confused:
En zor yaş hangisi diye sorayım bari:KK70:Yani en son gelen üye ufacıkken mi daha zor oluyor,kıskanma daha çok oluyor yoksa biraz büyüyünce mi?
Güzel bir noktaya değindin :KK14:

Benim hayatımda %100 geçerli bir söz bu
Tek çocuğum varken çok zor zannediyordum, ikinci olunca aslında tek çocuk kolaymış, ne kadar çok şey yapabilirmişim diye düşündüm.

Örnek vereyim.
Tek çocuğu huzur, sakinlik içinde emzirebilirsiniz, ikinci olunca ilki mutlaka başınızda biter, siz tam emzirirken tuvaleti gelir, susar, acıkır.

Tek çocukla o nereye isterse gidebilirsiniz, iki olunca biri parka gitmek ister, biri evde kalıcam diye ağlar.

Tek çocukla zaman sizin kontrolünüzdedir, İki çocukta ise büyük çocuğunuz parka gitmek ister ama küçüğün uyku saatidir, evden çıkamazsınız.

Tek çocukla AVM çok çok çok daha kolaydır, 2 çocukla biri bir tarafa, diğeri öbür tarafa kaçar.

Tek çocuğu hazırlayıp evden çıkmak çok daha kolaydır, iki çocuk 3 katı zaman demek, birini giydirirken öbürü üstünü kirletir, yeniden giydirmek gerekebilir.

Tek çocuğu uyutmak kolaydır, kitabını okuyup ışığı kapatıp öpersiniz, iki çocuk olunca birine kitap okurken öbürü yan odadan bağırır, biri tam uykuya dalmışken öbürünün gürültülü bir şekilde su içeceği tutar, diğerini uyandırır.

Tek çocuk ne koşulda uyumak isterse öyle uyutursunuz, iki çocuk olunca biri sessizlikte uyumak ister, diğeri kendi kendine konuşarak uyumak ister, aynı odada yatıyorlarsa vay halinize, biri gece lambası açık uyumak ister, öbürü zifiri karanlık sever. Ya birini önce, diğerini sonra uyutacaksınız, ya odaları ayrı yapacaksınız. Bu arada ilk önce uyutmak istediğiniz çocuğunuzu uyuturken diğerini sessiz tutmak çok zordur, gürültüyü o saatte yapası gelir. İlk kimi uyutacağınız da sorun olur. Biri der ki önce bana kitap oku, diğeri der ki onu daha çok seviyorsun, önce bana oku.

Tek çocuğa kahvaltı hazırlamak kolaydır, o ne isterse onu yaparsınız. Sabah kahvaltıda tost yapmak istersiniz, biri der ki ben tost sevmem, bana yumurtalı ekmek yap. Diğeri ben illa da tost isterim der.

Tek çocuğunuz kendi başınayken uslu olabilir ama ikinciyi bulunca azarlar. Kudururlar. Dağıtırlar. Birinin odasını toplarken diğeri odasını dağıtır.

Tek çocuğa okul bulmak ve okula götürmek kolaydır, iki çocuk varsa ve biri kreşe ve ilkokula gidiyorsa ve okul binaları ayrı ise her biri önce beni okuluma bırak diye ağlar.

Tek çocuk sinemada hangi filmi isterse o seyredilir. İki çocuk varsa biri başka öbürü başka film istiyorsa birini ikna etmeniz gerekir. Çocuğunuzun biri 7 yaş altı ise ve çocuk filmi 7 yaş ve üzeri ise filme hiç biriniz giremezsiniz. Oysa tek çocuk 7 ve üzeri ise rahat rahat o filme girersiniz.

Tek çocuk öğle uykusuna yatınca siz de dinlenirsiniz. İki çocuğun aynı anda uyuyup uyanması bir mucizedir.

Tek çocuğa yemek hazırlamak kolaydır, sevdiği yemeği pişirirsiniz, ama iki çocuk aynı yemekleri sevmiyorsa ayrı ayrı yemek pişirmek zorundasınızdır.

Daha da var, şimdi bunlar aklıma geldi
böyle bi yazıyı tebrik etmek gerekkk

Allah bağışlasın :) Yaş araları tam da bizimki gibi. Sanırım aşağı yukarı bu tür zorlukları oluyor,büyüğü üzülmesin de diğer dertlerle başedilir;ben daha çok ikisini de üzmemeye,kıskandırmamaya odaklanayım.
Büyükle ilgilenmeyi ihmal etmezseniz kardeşinin bakımında ondan da yardım isterseniz, bezini getirince sen olmasan ne yapardım iyi ki varsın bana yardım ediyorsun dediğiniz zaman çok hoşlarına gidiyor.
Büyük uyumlu bir çocuksa çok zorlanmazsınız bu konuda.
Kıskançlık doğal bir duygu illa kıskanacak, biz seni daha çok seviyoruz demeyeceksiniz mesela çocuklar buna inanmıyor, iki yavrumu da çok seviyorum diye hep çoğul kullanabilirsiniz.
Doğum olunca kardeşin sana bu hediyeyi getirdi demek de doğru değilmiş, onun alamayacağını biliyorlar çünkü.

Son düzenleme:
Back
X