- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
Güzel tarafları da var tabi, onları yazmadım
Yani atasözü zorluklara parmak bastığı içinben de o konuya değindim
ben umutluyum canım ya,
diyorum ki ilkinde çok cahildik acemiydik, bu daha kolay olacak o yönden.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Güzel tarafları da var tabi, onları yazmadım
Yani atasözü zorluklara parmak bastığı içinben de o konuya değindim
Ayy ne alakasi var? Bakabilecegi kadar yapmali insan.
Ananem de '2 cocuk az 3 cocuk cok' derdine demekse..
İki çocuğun hele de yaş aralığı yakınsa daha kolay olduğunu düşünürdüm evet,ama bu konuda deneyimim yok tamamen tahmindi. Mesela tekken oyun arkadaşı anne babası, mahallede arkadaş yok ama kardeşi olunca birbirleriyle oynuyorlar. Birbirlerine bakıp yemek yerler,birlikte gülüp ağlarlar,sevinçlerini paylaşırlar.Ama tek çocuk hep yalnızlık hisseder anne de mutsuz olur gibime geliyor nedense. Kardeşimle aramda 2 buçuk yaş var, hep şükrederim mesela.anlayamadım nasıl iki çoçuk daha kolay olup,
tek çoçuk daha zor oluyor
iyi bu düşünceyle 10 çocukla amuda kalk gez..
iki çocuk kötü dersek allah muhafaza sabiye kıymayacaksın dimi ,yok yok sen yapmazsın...vücudun bozulacaksa bozulacak gülben ergende üç tane var bak kadın taş gibi..angelina joliede de biyolojik üç tane var bak zayıflıktan kırılıyor sen akıllı kadınsın ceyz bence bu konuyu boşluktan açtın ..her şeyi gayet iyi biliyosunGünaydın
Çevremdeki kaç tane kadından hatta kendi annemden bile duyuyorum bu sözü. 'Tek çocuk hiç çocuk' diyorlar. Bana sorsalar tek çocuk daha zor,iki tane olursa anne daha da rahatlar diyorum ama tabi ikinci henüz doğmadığı için deneyimim yok bu konuda
2 çocuğu olan anneler,siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten tek çocuk daha mı kolaydı, birden fazla olmasının zorluğu nedir? Kilo mu verilmiyor, vücut mu bozuluyor? Ya da ne bileyim, ilk çocuğunuz kardeş kıskançlığı yapıp sizi daha mı zorluyor? Tek çocukluyken eşimin desteğinden,işe döndüğümde annemin desteğinden dolayı çok rahattım. Ayıptır söylemesi beni bekar sanıp evli olduğumu duyan ve şaşıran insanlara, "benim bir de 3buçuk yaşında kızım var" dediğimde kat kat şaşırdıklarını görmek gururlandırıyordu beni.Bu sefer ne değişecek ya da ihtimaller nedir?
Belki konuya gelen yorumlardan nasipleneceğimiz bilgiler olur, az çok bilgileniriz de ona göre önlem alabiliriz.Cevapları esirgemeyin olur mu? :)
İki çocuğun hele de yaş aralığı yakınsa daha kolay olduğunu düşünürdüm evet,ama bu konuda deneyimim yok tamamen tahmindi. Mesela tekken oyun arkadaşı anne babası, mahallede arkadaş yok ama kardeşi olunca birbirleriyle oynuyorlar. Birbirlerine bakıp yemek yerler,birlikte gülüp ağlarlar,sevinçlerini paylaşırlar.Ama tek çocuk hep yalnızlık hisseder anne de mutsuz olur gibime geliyor nedense. Kardeşimle aramda 2 buçuk yaş var, hep şükrederim mesela.
Yok yahu kıyar mıyım ölürüm ben ona da kızıma da :)) Yanlış anlaşılmasın konuyu merakımdan açtım, antremanlı olayım diye:)) Zor kısımları neyse önceden bilgim olsun :)iki çocuk kötü dersek allah muhafaza sabiye kıymayacaksın dimi ,yok yok sen yapmazsın...vücudun bozulacaksa bozulacak gülben ergende üç tane var bak kadın taş gibi..angelina joliede de biyolojik üç tane var bak zayıflıktan kırılıyor sen akıllı kadınsın ceyz bence bu konuyu boşluktan açtın ..her şeyi gayet iyi biliyosun
sen söyle yap canım çoklu çocukları olan insanları gözlemeleİki çocuğun hele de yaş aralığı yakınsa daha kolay olduğunu düşünürdüm evet,ama bu konuda deneyimim yok tamamen tahmindi. Mesela tekken oyun arkadaşı anne babası, mahallede arkadaş yok ama kardeşi olunca birbirleriyle oynuyorlar. Birbirlerine bakıp yemek yerler,birlikte gülüp ağlarlar,sevinçlerini paylaşırlar.Ama tek çocuk hep yalnızlık hisseder anne de mutsuz olur gibime geliyor nedense. Kardeşimle aramda 2 buçuk yaş var, hep şükrederim mesela.
Yerim ben onları yaa :) Trip de yapıyorlar dimi :)Oyun oynarken seyretmek çok güzel ikisini.
Tabi oyunda kavga çıkmaması lazım.
Bir de ikisi de aynı oyunu oynaması lazım.
Yoksa küsüyorlar.
Herkes kendi odasına gidip kapısını kapatıyor, öbürünü içeri almıyor![]()
Senin düşüncenle benim ki çok farklı.Biraz gaddar geldi yorumun.sen söyle yap canım çoklu çocukları olan insanları gözlemele
senin düşündüğün gibi mi acaba herşeyleri
hep birbiriyle oyun mu oynuyor, paylaşımları halt safhada mı,
pür neşe içinde mi büyüyorlar,
sosyalliğin dibine mi vurmuşlar kardeşleriyle,
en ufacık bir sevinçte , bütün evi neşeye kahkaya mı boğmuşlar
gibi gibi soruları gözlemleyebilirisin
zira ben bu söylediklerimi ne yaşadım ,ne gördüm
bunlar insanların çocuk doğurmak için ürettiği bahanee
öyle 2 ve daha fazla çocukla dünya güzelleşmiyor , güzelleştiğinide görmedim
Benim hayatımda %100 geçerli bir söz bu
Tek çocuğum varken çok zor zannediyordum, ikinci olunca aslında tek çocuk kolaymış, ne kadar çok şey yapabilirmişim diye düşündüm.
Örnek vereyim.
Tek çocuğu huzur, sakinlik içinde emzirebilirsiniz, ikinci olunca ilki mutlaka başınızda biter, siz tam emzirirken tuvaleti gelir, susar, acıkır.
Tek çocukla o nereye isterse gidebilirsiniz, iki olunca biri parka gitmek ister, biri evde kalıcam diye ağlar.
Tek çocukla zaman sizin kontrolünüzdedir, İki çocukta ise büyük çocuğunuz parka gitmek ister ama küçüğün uyku saatidir, evden çıkamazsınız.
Tek çocukla AVM çok çok çok daha kolaydır, 2 çocukla biri bir tarafa, diğeri öbür tarafa kaçar.
Tek çocuğu hazırlayıp evden çıkmak çok daha kolaydır, iki çocuk 3 katı zaman demek, birini giydirirken öbürü üstünü kirletir, yeniden giydirmek gerekebilir.
Tek çocuğu uyutmak kolaydır, kitabını okuyup ışığı kapatıp öpersiniz, iki çocuk olunca birine kitap okurken öbürü yan odadan bağırır, biri tam uykuya dalmışken öbürünün gürültülü bir şekilde su içeceği tutar, diğerini uyandırır.
Tek çocuk ne koşulda uyumak isterse öyle uyutursunuz, iki çocuk olunca biri sessizlikte uyumak ister, diğeri kendi kendine konuşarak uyumak ister, aynı odada yatıyorlarsa vay halinize, biri gece lambası açık uyumak ister, öbürü zifiri karanlık sever. Ya birini önce, diğerini sonra uyutacaksınız, ya odaları ayrı yapacaksınız. Bu arada ilk önce uyutmak istediğiniz çocuğunuzu uyuturken diğerini sessiz tutmak çok zordur, gürültüyü o saatte yapası gelir. İlk kimi uyutacağınız da sorun olur. Biri der ki önce bana kitap oku, diğeri der ki onu daha çok seviyorsun, önce bana oku.
Tek çocuğa kahvaltı hazırlamak kolaydır, o ne isterse onu yaparsınız. Sabah kahvaltıda tost yapmak istersiniz, biri der ki ben tost sevmem, bana yumurtalı ekmek yap. Diğeri ben illa da tost isterim der.
Tek çocuğunuz kendi başınayken uslu olabilir ama ikinciyi bulunca azarlar. Kudururlar. Dağıtırlar. Birinin odasını toplarken diğeri odasını dağıtır.
Tek çocuğa okul bulmak ve okula götürmek kolaydır, iki çocuk varsa ve biri kreşe ve ilkokula gidiyorsa ve okul binaları ayrı ise her biri önce beni okuluma bırak diye ağlar.
Tek çocuk sinemada hangi filmi isterse o seyredilir. İki çocuk varsa biri başka öbürü başka film istiyorsa birini ikna etmeniz gerekir. Çocuğunuzun biri 7 yaş altı ise ve çocuk filmi 7 yaş ve üzeri ise filme hiç biriniz giremezsiniz. Oysa tek çocuk 7 ve üzeri ise rahat rahat o filme girersiniz.
Tek çocuk öğle uykusuna yatınca siz de dinlenirsiniz. İki çocuğun aynı anda uyuyup uyanması bir mucizedir.
Tek çocuğa yemek hazırlamak kolaydır, sevdiği yemeği pişirirsiniz, ama iki çocuk aynı yemekleri sevmiyorsa ayrı ayrı yemek pişirmek zorundasınızdır.
Daha da var, şimdi bunlar aklıma geldi
buda bana bencillik geliyor kardeşe ihtiyaç duyuyor insan kardeşiniz yok mu ?ben bakabilecegimiz kadar cocuk taraftariyim. maddi olarak 2. cocuga yetebiliriz ama manen yipranirim gibi geliyor. kizim simdi 4.5 yasinda. o kadar kolay bir bebekti ki. ne gazi ne baska sorunu. ek besine gectikten sonra hirpalandim. cevremde o kadar cok duyuyorum ki kolikti uyutmadi, huysuzdu falan. ben kolaya alistigim icin herhalde bosver diyorum.
birde evladim canim cigerim ama bu hayata bir defa geliyorum. sadece cocuklari icin calisip didinen biri olmak istemiyorum. kendim icin birseyler yapmak istiyorum. 2 cocukla bu hem madden hem manen zor olur. o yuzden 2. cocugu hic dusunmedim. yapanlara sonsuz saygim var ama benim tercihim olmadi suana kadar. hepimiz icin hayirlisi diyelim