• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk hiç çocuk

5 yaşında bir oğlum var birde 17 aylık oğlum :)
Tek çocuk hiç çocuk değil o çocuğuna göre değişir bence ,kolay mız mız olmayan uyku yeme problemi olmayan bir çocuksa hiç çocuk diyebilirim :)
Tabi birde annenin ruh hali sıkıntıları evdeki huzuru hesaba katılmalı, eşi yardım ediyorsa bu sadece fiziksel değil ruhsal anlamda da olmalı, çevre baskısı kv dır dırı vs yoksa çocuk büyütmek şahane :)
Sıkıntıları sormuşsunuz yazayım , küçüğü uyuturken büyüğün anne tuvaletim geldi,anne acıktım , anne oyun oynayalım mı istekleriyle başedeceksiniz, zibilyonkere oğlum kardeşini uyutuyorum lütfen tuvaletin gelince bana söylemeden gir , karnın acıkırsa meyveni hazırlayıp masaya koydum sormadan sessizce ye , kardeşinin büyümesi için uykuya ihtiyacı var uyuduktan sonra faaliyet yapıcaz sessizce beklermisin demene rağmen her seferinde anneeeee diyen ve zar zor uyuttuģunuz bebeğinizin uyanması gözünüzün seğirmesine neden olabilir :)
Okula gitmek için hazırlanırken iki katı enerji gerekir iki çocuk hazırlamak çok da kolay değil.
Küçüğü sevmek istediğinizde sizi izleyen bir çift göz sayesinde ayyy abisi gibi tatlı abisi gibi akıllı diye kırk takla atarsınız :)
Büyüğün dersine bakarken küçük bacağınıza yapışır bir türlü yaptırmaz.
Liste uzar uzar...

Çocuk büyütmek dünyanın en zor zanaati, çalışıyormusun diyenlere ev hanımıyım demiyorum artık iki çocuk büyütüyorum daha ne olsun diyorum.
Tek cocuk hic çocuk 2 cocuk cok zor ise be yapicaz arkadas yaa unumuzu eleyip elegi de asak mi acaba
 
Ben de iki tane olsan daha kolay olurdu diyorum. Ama aralarindaki yas farki da önemli. Biri krese giderken digeri dogsa mesela. Ikinci iko yasindayken ilki 5 falan olur. Ymek yaparken ben, onlar oynar. Wc ye gidebilirim rahat rahat. Ama ev isi artar tabi. O o kadar önemli degil.
Kizlar 26 yasimdayim. 30 a kadar 3 cocuk istiyordum. Ama tekrar uni okusam ya da yüksek lisans yapsam benim icin iyi olacak. Sizce cocugumu kariyeri mi erteliyeyim??
Kariyer mi o da ne ah ben onu tamamen unutmuşum
 
Ben ikinciyi istiyorum kardes olsun diye. Eminim cok ama cok zorlanacagim. Bütün planlarimi bunun icin yine erteliyorum. Ben kardesin ne kadar önemli oldugunu biliyorum. Yalnizim ve bakmakta acayip zorlanacagim. Ama hayat zaten zor degil mi. Hep de kolaya alistik. Evet zor ve zorlanacagiz. Üzerine cok düsünmemek lazim.
 
Konu sahibi zaten ikinciye hamile, ikinci bebeği yapıyım mı diye sormamış, sıkıntıları ne beni neler bekliyor diye sormuş, tedbir almak için.
Cevaplar da tek çocuk iyidir şöyledir böyledir :işsiz:
 
Süper konu olmuş
Ara ara bakarım
Bir çocuğum var ikinciye tövbe ettiren cinstendi bebekliği :KK70:
Ama kardeşi olmasını da istiyorum bi yandan
Şimdilik erken zaten de ilerde belki..

Hadi bakalım 2 çocuklu anneler ne diyor..
İlk zorsa ikinci kolay olur ;) genelde böyle
 
Birden fazla çocuk olayını hep kendiniz için yorumlamışsınız. Zorlanır mıyım? Kilom artar mı? vs.vs.
Bende tek çocuk düşünenlerdendim, ama Rabbim bana ikincisini de nasip etti. Evet zorlanıyorsunuz ama çocuk yetiştiriyorsunuz. Her zaman çocuklarımızın başında olamayacağız, çocuklarımızın zorda kaldığında, bir sorun yaşadıklarında kardeşlerinin olması kadar güzel bir şey var mı?
Benimkiler tabi ki büyük, ama küçükken çok kavga ederlerdi. Birbirlerini ispiyonlarlardı. Ama bize karşı hemen birlik olurlardı. Birbirlerine desteklerini, yardımlarını gördükçe mutlu oluyorum. Keşke şimdiki aklım olsa 1 tane daha yapardım. Bence ikinci çocuğu kendimiz için değil de çocuğumuz için istemeliyiz.
Kendi açımdan yorumladım ama diğer yorumlarımda büyük kızım açısından çekincelerimi de yazdım,kıskanmaması için yapılacaklarla ilgili öneriler de aldım. Ben ikinci çocuğu kendim için, eşim için ve kızım için istedim,daha mutlu daha büyük bir aile olalım ve o bebiş de böyle bir ailenin ferdi olsun diye. Asla kızım tek kalmasın aman kardeşi olsun diye pat diye düşünülmeden çocuk yapılmaz, ben bunu savunamam hatta yanlış buluyorum
 
Iremveben,Malesef yok canım onlarında istemesi gerekiyor zorla güzellik olmuyor oturup istemesini bekliyorum ben artık yaşta 32 artık nereye kadar bekliyeceksem belki kazayla olur kimbilir meded buna kaldı ah ahh
 
Son düzenleme:
Tek cocuk hic çocuk 2 cocuk cok zor ise be yapicaz arkadas yaa unumuzu eleyip elegi de asak mi acaba
Yoo 2 çocuk hiç zor değil, arkadaş olumsuzluklarını sorduğu için yazdım yoksa güzellikleri çok daha fazla, zorlandığım zaman böyle kalmayacaklar büyüyecekler, gece de uyuycaksın sabah da diyorum :) en büyük sıkıntımız uyku bizim.
Hiç çocuk tabirinden rahatsız olanlar olmuş o mecazen, hiç olur mu onlar tam tersi her şey onlar :)
 
Yo
Bende duydum ama ne kadar doğru tartışılır
Çok riskli ya bu bi hurafeyse :KK70:
İikinci de kolik olunca bunu diyen teyzeler mi bakacak yoo yine kabak benim başıma patlayacak :KK70:
Yok yok 7 yeğen var bende iki de benim ,bizde hep tuttu bu :)))
 
Kolay veya zor yola cikmis geliyor sonucta :D Allah yardimciniz olsun.

Ben daha ilk cocugu bile dogurmadim ama cevremde gordugum kadariyla ikinci ilk dogdugunda bir sene kadar baya sikinti cekiliyor. Annenin iki cocuga adapte olmasi, buyuk kardesin kucugunu kabullenmesi vs isleri zorlastirabiliyor. Fakat bundan sonra hersey daha da kolaylasmaya basliyor. Tek cocuk varken mecbur aksama kadar onu oyalayacaksiniz, eger buyugu varsa "hadi kardesini oyala da falanca isimi bitireyim" diyebilirsiniz. Evde beraber oynayacaklari icin fazla sikilmazlar, fazla sokak aramazlar. Kucuge sizden baska goz kulak olacak bir cift goz daha olur. Tabii zorluklari vardir ama buyuk cocugun varligi bile yardimci bence.

Bizim komsunun eltisinin ortalama 2 yas arayla 12 cocugu var. Komsumuz nasil bakiyorsun diye soruyormus, hepsinin eline bi kucugunu verdim bakiyorlar iste demis :D
 
Konu sahibi zaten ikinciye hamile, ikinci bebeği yapıyım mı diye sormamış, sıkıntıları ne beni neler bekliyor diye sormuş, tedbir almak için.
Cevaplar da tek çocuk iyidir şöyledir böyledir :işsiz:
Sabırlıyım dimi:KK45:

Ben tek çocuğa bile razıyım.....:KK42:
Doğum yapan arkadaşlarıma bebek kıyafeti almaktan yoruldum...
Acaba ne zaman kendi bebeğim için alacağım ya da bana birileri düşünüp alacak...
Şu hamile halimle en çok bu duayı ediyorum, Allah anne olmak isteyen herkese en yakın zamanda nasip etsin inş.
Şuan olmuyorsa muhakkak zamanı vardır,hayırlısı böyledir, belki de hamilesindir herşey olabilir güzel düşünelim güzel olsun
 
Ben de iki tane olsan daha kolay olurdu diyorum. Ama aralarindaki yas farki da önemli. Biri krese giderken digeri dogsa mesela. Ikinci iko yasindayken ilki 5 falan olur. Ymek yaparken ben, onlar oynar. Wc ye gidebilirim rahat rahat. Ama ev isi artar tabi. O o kadar önemli degil.
Kizlar 26 yasimdayim. 30 a kadar 3 cocuk istiyordum. Ama tekrar uni okusam ya da yüksek lisans yapsam benim icin iyi olacak. Sizce cocugumu kariyeri mi erteliyeyim??
Ben de iki tane olsan daha kolay olurdu diyorum. Ama aralarindaki yas farki da önemli. Biri krese giderken digeri dogsa mesela. Ikinci iko yasindayken ilki 5 falan olur. Ymek yaparken ben, onlar oynar. Wc ye gidebilirim rahat rahat. Ama ev isi artar tabi. O o kadar önemli degil.
Kizlar 26 yasimdayim. 30 a kadar 3 cocuk istiyordum. Ama tekrar uni okusam ya da yüksek lisans yapsam benim icin iyi olacak. Sizce cocugumu kariyeri mi erteliyeyim??
Ben üni okuyorum. Bir çocuğum var, biri de yolda. Notkarım içerden okuyan, derslere giren arkadaşlarımdan daha yüksek. Devam da edicem inşallah. Yüksek lisansa kadar yolu var. Demek istediğim içinde hem okuma isteği hem çocuk hasreti varsa ikisini de ertelemeye, vazgeçmeye gerek yok. Bir arada yürüyebilir.
 
oğlum çok hassas olduğu için ben de aynı korkuları yaşadım.
ama şimdiden bizi şaşırtıyor, kardeşini inanılmaz sahiplendi, her gün kardeş sevme faslı yapıyoruz, kardeşiyle konuşuyor falan, hatta o kadar sahiplendi ki, "o benim kardeşim, ben abiyim" diyor, babasının falan sevmesine izin vermiyor.
Sen abi oldun demekde yanlışmış, o hala çocuk çünkü :) ayy çocuk psikolojisi gelişimi hakkinda okuya okuya devreler yandı:KK45: onu deme yanlış bunu deme yanlış nefes alalım mı diyesim geliyor okurken:KK53:
 
Back
X