• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk hiç çocuk

Günaydın :KK25:

Çevremdeki kaç tane kadından hatta kendi annemden bile duyuyorum bu sözü. 'Tek çocuk hiç çocuk' diyorlar. Bana sorsalar tek çocuk daha zor,iki tane olursa anne daha da rahatlar diyorum ama tabi ikinci henüz doğmadığı için deneyimim yok bu konuda:KK16:

2 çocuğu olan anneler,siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten tek çocuk daha mı kolaydı, birden fazla olmasının zorluğu nedir? Kilo mu verilmiyor, vücut mu bozuluyor? Ya da ne bileyim, ilk çocuğunuz kardeş kıskançlığı yapıp sizi daha mı zorluyor? Tek çocukluyken eşimin desteğinden,işe döndüğümde annemin desteğinden dolayı çok rahattım. Ayıptır söylemesi beni bekar sanıp evli olduğumu duyan ve şaşıran insanlara, "benim bir de 3buçuk yaşında kızım var" dediğimde kat kat şaşırdıklarını görmek gururlandırıyordu beni.:oops:Bu sefer ne değişecek ya da ihtimaller nedir?
Belki konuya gelen yorumlardan nasipleneceğimiz bilgiler olur, az çok bilgileniriz de ona göre önlem alabiliriz.Cevapları esirgemeyin olur mu? :)
Hiç çocuğu olmayanlara biraz haksızlık etmemişmisiniz bu konuyu açarak?

İki çocuğun bakımı tek çocuğa göre tabiki zor amaa çoook güzel :KK200:Hele onların büyüyüp serpildiklerini görmek çok büyük mutluluk.Yüksek tansiyonum olmasa üçüncüyü de doğururdum .

Nasil haksizlik etmis acaba?
Yani tek cocuk hic cocuk derken birtaneye bile sahip olamayanlar var fikir almak istemis olabilir ama konu basligini keske daha farkli sekilde yazsaydi konu sahibi..
Bebek sahibi olmak icin ugrasanlara ya da hic cocuk sahibi olamayacaklar icin biraz uzucu bir baslik olmus..
Tek cocuk hic cocuksa hic olmayanlar neyapsin?

Yani tek cocuk hic cocuk derken birtaneye bile sahip olamayanlar var fikir almak istemis olabilir ama konu basligini keske daha farkli sekilde yazsaydi konu sahibi..
Bebek sahibi olmak icin ugrasanlara ya da hic cocuk sahibi olamayacaklar icin biraz uzucu bir baslik olmus..
Tek cocuk hic cocuksa hic olmayanlar neyapsin?
Bir insanin cocugunun olmamasi baskasinin sucu degil. Her anne sukrediyor evladi var diye ama sorunlarini dusunduklerini ve duyduklarini konu acip yazamayacak mi.. Baslik de hic cocuk derken tek cocuk sanki cocuk yok gibi daha kolay demek.
Konu uzucekse girip okumaz uzulecek olan, olur biter..

Bir insanin cocugunun olmamasi baskasinin sucu degil. Her anne sukrediyor evladi var diye ama sorunlarini dusunduklerini ve duyduklarini konu acip yazamayacak mi.. Baslik de hic cocuk derken tek cocuk sanki cocuk yok gibi daha kolay demek.
Konu uzucekse girip okumaz uzulecek olan, olur biter..
Ben baskasinin sucu demedim ki sadece algi olarak daha farkli bir baslik yazsa cocugu olmayan insanlar acisindan daha ilimli olurdu dedim farkindaysaniz konu icerigi ile ilgili bir elestiride bulunmadim sadece tek cocuk hic cocuk basligi biraz can acitici olmus..
Sizin cocugunuz varsa bunu anlamaniz cok zor ya da cocuk hasreti cekmiyorsaniz yine anlamaniz cok zor!

Ben baskasinin sucu demedim ki sadece algi olarak daha farkli bir baslik yazsa cocugu olmayan insanlar acisindan daha ilimli olurdu dedim farkindaysaniz konu icerigi ile ilgili bir elestiride bulunmadim sadece tek cocuk hic cocuk basligi biraz can acitici olmus..
Sizin cocugunuz varsa bunu anlamaniz cok zor ya da cocuk hasreti cekmiyorsaniz yine anlamaniz cok zor!
Bu bi bahane ya da savunma mekanizmasi degil, cocuk hasreti yoksa anlayamazsiniz demeye de gerek yok burada kocasiyla kavga edenlerin konusuna basligina 'Ben yillardir bekarim yuva kurma hasreti cekiyorum haksizlik can acitici' diye yorum yapiliyor mu?

Kızan olsada katılıyorum tek cocukta hersey tozpembeydi 2.oldu motor taktım kendime resmen 4yıl gecti oglan 4 kız 7oldu bu yıl rahata erdm biraz

Bu bi bahane ya da savunma mekanizmasi degil, cocuk hasreti yoksa anlayamazsiniz demeye de gerek yok burada kocasiyla kavga edenlerin konusuna basligina 'Ben yillardir bekarim yuva kurma hasreti cekiyorum haksizlik can acitici' diye yorum yapiliyor mu?
Ya siz anlamiyorsunuz ya ben yeteri kadar acik yazamiyorum insanlari anlayip empati yaparak konusmak lazim bence Allah evlatlarinizin acisini gostermesin bukadar hissiyatsizca yorum yapmaniza anlam veremiyorum

Cok tatlisin ya seviyorum ben seni :-) Allahin izniyle bence yeterli 6 tane, bi is yapilacaksa 3'erliye ayirmak eglenceli olur. Hem sen de dinlen artik vucudun yipranmasin daha fazla. Bu gelen kiz mi erkek mi :KK46:
Ben de seni seviyorum tatlım :))
Ya bence de yeterli aslında. Sonuncu kız. Hem böyle 3 kız 3 erkek oluyor. Dinlenmek istiyorum çalışmak istiyorum. Güzel bi unvan istiyorum. Bunlar bebekle çok zor. Farkındayım ama bi daha büyük konuşmam ben :))

88lisiniz ve 6 çocuk var doğru mu anladım. Maşallah.
Kızım çok zor Bi Bebek değil gene de 2.düşünmüyorum cesaretim yok valla
f
Evet doğrudur. 2.yi bende düşünmüyordum. O zor bi karar. Nasip işte şimdi 6.yı bekliyorum....

Ben de seni seviyorum tatlım :))
Ya bence de yeterli aslında. Sonuncu kız. Hem böyle 3 kız 3 erkek oluyor. Dinlenmek istiyorum çalışmak istiyorum. Güzel bi unvan istiyorum. Bunlar bebekle çok zor. Farkındayım ama bi daha büyük konuşmam ben :))
Kesinlikle bence de konusma. Ben asla erken evlenmem dedim 22 yasinda evlendim, asla erken cocuk yapmam, hatta hic cocuk yapmayabilirim dedim kazayla hamile kaldim 24 yasinda dogurdum.
Seviyorum bebegimi ama 2.yi istemiyorum o yuzden buyuk konusmuyorum hayirlisi diyorum :))

Ya siz anlamiyorsunuz ya ben yeteri kadar acik yazamiyorum insanlari anlayip empati yaparak konusmak lazim bence Allah evlatlarinizin acisini gostermesin bukadar hissiyatsizca yorum yapmaniza anlam veremiyorum
Hissiyatsizca yorum yapmiyorum ornek vermeye calistim. Allah da sizin kucaginizi doldursun insallah

Valla 88 li arkadaşım bi yandan imreniyorum sana ama bi yandan da düşünüyorum da 6 çocuk için eşim en az 10 bin tl maaş almalı ki o bile nasıl yeter bilemiyorum.
Yetiyor bi şekilde. Çok lüks yaşamıyoruz ama birşey de eksik değil. Yemeden içmeden değilde kıyafet eşya tatil gibi şeyleri biraz kısıyoruz. Büyük oğlumun kıyafetlerini küçükler de giyiyor. Bazen kuzenlerin kıyafetlerini alıyorum. Ona rağmen dediğiniz kadar olmasa da yakın bi gider oluyor.

Kesinlikle bence de konusma. Ben asla erken evlenmem dedim 22 yasinda evlendim, asla erken cocuk yapmam, hatta hic cocuk yapmayabilirim dedim kazayla hamile kaldim 24 yasinda dogurdum.
Seviyorum bebegimi ama 2.yi istemiyorum o yuzden buyuk konusmuyorum hayirlisi diyorum :))
Aynen öyle canım dediğin gibi hayırlısı :)

Aynen öyle canım dediğin gibi hayırlısı :)
Ben de yuksek lisansima baslayacaktim hamileyken yeni dogurmusken yapamam dedim erteledim. Erteletiyolar bazi seyleri ama Allah eksikliklerini gostermesin. Simdi 2-3 yasina gelsin krese verip oyle baslayacagim :)

2. Cocuk mu
abowww allah kazalardan korusun
eminim cok super oluyor buyuduklerinde ama buyuyene kadar seni 20 yil yaslandirirlar :D

1 cocuk hic cocukmus...pehhh...1 cocuk candir can ...♥♥♥

C CeYz hayirli olsun...sana bol sabirlar gonderiyorum burda lazim oldukca al :)

Ben de yuksek lisansima baslayacaktim hamileyken yeni dogurmusken yapamam dedim erteledim. Erteletiyolar bazi seyleri ama Allah eksikliklerini gostermesin. Simdi 2-3 yasina gelsin krese verip oyle baslayacagim :)
Yüksek lisans yaparsın canım bence erteleme. Bak ben 4.ye hamileyken girdim okula bu sene bitiyor inşallah. Sadece bi sene zaten ikinci sene tez aşaması. Ders olmuyor.

Benim ilk kızımda da öyleydi o kadar huzurlu ve sabırlıyım ki anlatamam. Ama ikinci kızım gelince sakin kızım inatlaşmaya huysuzlaşmaya başladı. Araları 3 yaş. Şimdi ikinci kızım 3 yaşında ve büyüğüm bu son bir sene çok sakinledi çok uyumlu birkız oldu. Derken üçüncü geldi bu sefer de ikinci canavara dönüştü. Ama ilk ttecrübeye dayanarak bu kızımın da yaklaşık 3 yıl sonra normale döneceğini düşünüp sabretmeye çalılıyorum:) ama bence tek çocuk anneyi yıpratıyor ilk kızımın herşeyi bendim oyun arkadasın uyku arkadasın şusu busu. Ama ikinci ablasıyla oyalanıyot ben de 3.kızla :D ama itiraf ediyorum yorucu gene de E="BaharOla, post: 46677479, member: 698598"]Tek cocuk gercekten hic cocuk. 2 cocuk olunca hic rahatlamiyorsun, hatta sanki birden 10 cocugun var gibi oluyor, tek cocuk varken cok rahatmis, o gunleri mumla ariyorum. Kardesi geldikten sonra o melek kizim resmen kafayi yedi. Yapmadigi huysuzluk giciklik kalmadi. Hani diyo ya bazi anneler ben cocuguma hic bagirmadim, cocuk kac yasinda diyosun 1 yasinda diyor, ben de kizima 2.5 yasina kadar yani kardesi dogana kadar sesimi bile yukseltmedim, arkadas gibi guler eglenirdik, ne zamanki kardesi oldu ipler koptu, ama simdi yavas yavas yoparlaniyor, aralarinin az olmasina bu yuzden seviniyorum, tek cocugun rahatna alissam ikinci cocuk kesinlikle zor gelirdi. O soz tam olarak soyle "tek cocuk hic cocuk, iki cocuk cok cocuk"[/QUOTE]
Bneim

Back
X