• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk hiç çocuk

Yüksek lisans yaparsın canım bence erteleme. Bak ben 4.ye hamileyken girdim okula bu sene bitiyor inşallah. Sadece bi sene zaten ikinci sene tez aşaması. Ders olmuyor.
Yurtdisinda belli bir okulda yapacagim, bir de simdi isim icin 2 seneligine baska bir ulkeye gidiyorum o yuzden mecburum azicik ertelemeye :) Kiyamam anne karninda okula da gidermis senin kiz :)

Onlar yapiyor diye sende Sakkadanak burayi niye sucluyorsun

Benim ki de onbes aylik. Suan disleri vikiyor istahi biraz azaldi. Ben tost yapiyorum beyaz peynirle. Sonra gözleme yapiyorum. Makarna üstüne sebze yemegi ya da kiymali sos ya da tavuklu. Pilaw yiyor bazen yogurtla soguk soguk dislerine iyi geliyor yogurt.
Masallah yaa bunlari yiyorsa ne guzel benimki pure bile yemiyor

Masallah yaa bunlari yiyorsa ne guzel benimki pure bile yemiyor

Tost gozleme dislerine iyi geliyor. Cignemeyi seviyo kasintisini aliyor. O da iste bir gun iyi yiyor bir gun bir iki lokma. Dişten oluyor hep. Sizin ki de insallah cabuk atlatir bu donemi

Tost gozleme dislerine iyi geliyor. Cignemeyi seviyo kasintisini aliyor. O da iste bir gun iyi yiyor bir gun bir iki lokma. Dişten oluyor hep. Sizin ki de insallah cabuk atlatir bu donemi
Benimki yemiyor yaa hic istajli bir cocuk degil agzini zorla aciyorum surekli emmek istiyor biberon a Muzlu sut yapiyorum bebe biskuvili falan dusun 8 de kahvaltı yapmış oluyor 12 de sut veriyorum 50 60 cc falan iciyor

o lafı bizim orda da kullanırlar ama tek çocuk kolay anlamında değil, tek çocuğun varsa çocuğum var diye güvenme Allah korusun başına bir şey gelse çocuksuz kalırsın anlamında. Tabi iki türlü de saçma ve mantıksız bir deyim, sanki Allah korusun evladının başına bir şey gelse başka çocuğun var diye üzülmeyecek misin...

Yurtdisinda belli bir okulda yapacagim, bir de simdi isim icin 2 seneligine baska bir ulkeye gidiyorum o yuzden mecburum azicik ertelemeye :) Kiyamam anne karninda okula da gidermis senin kiz :)
Anladım canım. Mecbur ertelenecek yani. Yurt dışı master benim aklımda da var eşim ya da benim için ama masrafları kurumun karşılaması gerekiyor yoksa altından kalkamayız. Aslında eşimin tek eksiği dil ama çalışmıyor işte.
Ben 4 yıldır okula ya hamile ya da bebekle gidiyorum zaten herkes alıştı :) okula başladığımdan beri 3.bebeğim bu :) çocuklar üniversiteden erken mezun oluyorlar :)

Anladım canım. Mecbur ertelenecek yani. Yurt dışı master benim aklımda da var eşim ya da benim için ama masrafları kurumun karşılaması gerekiyor yoksa altından kalkamayız. Aslında eşimin tek eksiği dil ama çalışmıyor işte.
Ben 4 yıldır okula ya hamile ya da bebekle gidiyorum zaten herkes alıştı :) okula başladığımdan beri 3.bebeğim bu :) çocuklar üniversiteden erken mezun oluyorlar :)
Bence totem yapmis oldun cocuklarin cok okur yazar olacak insallah :) Egitim her sey gercekten 1 cocuk 5 cocuk farketmiyor yasi da yok.

bu ülke 10 yıl içinde aynı suriye gibi ırak gibi olacak arkadaşlar o yüzden çocuk sayınız kaç olursa olsun onlara para altın dolar Euro türlü yatırım yapın daha bebekken.Sigaraya verdiğiniz parayı bile biriktirin eğer çok sengin değilseniz özel okula yollamayın oraya vereceğiniz paraları da biriktirin.Çünkü savaş anında onların canını rahatını sağlayacak tek şey nakit para olacak gerekirse ülkeyi terketmek zorunda kalacağız güvenli ülkeler vize vermek için 500 bin 10000 dolar para nakitimize bakacaklar eğitimimiz uzun süre işe yaramayacak.Bakin örnek vereyim gecen apartmanın büyük temizlığıne bir Suriyeli karı koca geldi eşimle kahveye davet ettik çünkü düzgün geldiler bize.adam mühendis kadın avukatmış ülkelerinde 2 de çocukları varmış.durumları iyiymiş .ama savaş çıkınca evleri bombalanınca az miktardaki nakit ve altınlarını alıp kaçmışlar bütün malları ya yıkılmış ya da orada kalmış.diplomaları burada işe yaramıyor eğitim farkı kabul görmeme var çünkü.Temizlik yaparak geçinmeye çalışıyorlar ne kariyer kalmış ne güzel evleri arabaları ne de az birikimleri .Hepimiz bu duruma düşebiliriz o yüzden çocuğa yaşı küçük demeyin imkanınız ölçüsünde para biriktirin diyorum.allah hepimizn evlatlarını korusun

bu ülke 10 yıl içinde aynı suriye gibi ırak gibi olacak arkadaşlar o yüzden çocuk sayınız kaç olursa olsun onlara para altın dolar Euro türlü yatırım yapın daha bebekken.Sigaraya verdiğiniz parayı bile biriktirin eğer çok sengin değilseniz özel okula yollamayın oraya vereceğiniz paraları da biriktirin.Çünkü savaş anında onların canını rahatını sağlayacak tek şey nakit para olacak gerekirse ülkeyi terketmek zorunda kalacağız güvenli ülkeler vize vermek için 500 bin 10000 dolar para nakitimize bakacaklar eğitimimiz uzun süre işe yaramayacak.Bakin örnek vereyim gecen apartmanın büyük temizlığıne bir Suriyeli karı koca geldi eşimle kahveye davet ettik çünkü düzgün geldiler bize.adam mühendis kadın avukatmış ülkelerinde 2 de çocukları varmış.durumları iyiymiş .ama savaş çıkınca evleri bombalanınca az miktardaki nakit ve altınlarını alıp kaçmışlar bütün malları ya yıkılmış ya da orada kalmış.diplomaları burada işe yaramıyor eğitim farkı kabul görmeme var çünkü.Temizlik yaparak geçinmeye çalışıyorlar ne kariyer kalmış ne güzel evleri arabaları ne de az birikimleri .Hepimiz bu duruma düşebiliriz o yüzden çocuğa yaşı küçük demeyin imkanınız ölçüsünde para biriktirin diyorum.allah hepimizn evlatlarını korusun
ay canım içim sıkıldı zaten dıken ustunde gelecegımızden endıse edıyorum bı de oyle bı yazmıssınkı allah korusun allahım kotu ınsanlara fırsat vermesın

ay canım içim sıkıldı zaten dıken ustunde gelecegımızden endıse edıyorum bı de oyle bı yazmıssınkı allah korusun allahım kotu ınsanlara fırsat vermesın
amin ama bu ihtimal çok yüksek onun için bütün çocukları da çok sevdiğimden anneleri uyarayım dedim

Bence totem yapmis oldun cocuklarin cok okur yazar olacak insallah :) Egitim her sey gercekten 1 cocuk 5 cocuk farketmiyor yasi da yok.
İşte kalabalık falan ben pek ilgilenmiyorum ama çocuklar dediğin gibi okula falan çok hevesli maşallah :) belki de hamileyken sürekli ders çalıştığımdan onlarda bu okul işlerine alışık doguyorlardir :)

Ülkeye böyleleri gelsin canımı yesin, bak biz avukattık mühendistik diye burun kıvırmıyorlar helal yoldan geçinme derdindeler. Makul sayıda çocuk yapmışlar mesela, paraları olmadan 6-7 çocukları olsa ne olacaktı. Haklısınız tedbirli olmak lazım.

"Bir kiz bir oğlan" diye aratirsaniz inceleyin derim. Bende ikinci çocukta zorlanmistim Ama Simdi Iyi ki araları yakın diyorum beraber oynuyorlar çünkü. Beraberken beni aramiyorlar Ana oğlan kresteyken kiz nefes aldirmiyir bana. Büyük 5kucuk2.5 yaşında. Bahsettiğim blogdan Cok faydalandim . Şu an link veremuyorum Ama ozellikle "tek Cocuk Cok cocuk, iki cocuk hic cocuk" diye yazisi vardı olmustum gülmekten

Back
X