• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk hiç çocuk

Zaten görüldüğü üzere kararımı da vermişim 2.ye. :)
Milletle filan bir ilgisi yok yani ama o şekilde bakarsak da bu cümle yine uymuyor.Tek çocuk hiç çocuk diyenler,ikinciyi iyi düşünün çok zor demek istiyor, bir nevi az çocuğa teşvik ediyor yani.
5+ çocuk nedir ya, bize 2 yeter.:KK70:
Aynen ya.+5 e tesvik eden kimmis yahu.her ailenin kendi karari.beynimiz yok mu bizim.veya sadece dogurmaya mi odakliyiz.cok cocuklu aileleri kucumsemek te yeni moda

Benimde iki cocugum var. Oğlum bes kızım bir yasında. Hamileyken oğlum çok uslanmiştı çok güzel bi dokuz ay gecirdik beraber uyuduk beraber uyandık kızım olunca hersey değişti uyku saatleri ilgi alanları hastalıkları hep birbirine karıştı biri en basiti kız sabaha karsi uykuya dalıyo tam oğlumun okul saati gelmiş oluyor. Kıskançlık huysuzluk... Kısacası çook zorlandım sanki ne eve ne çocuklara ne kendime yetmiyorum diye düşünüyorum. Aslında mutluyum iki çocuk annesiyim. İki meleğim var. Rabbime sonsuz şükürler olsun

Benim hayatımda %100 geçerli bir söz bu
Tek çocuğum varken çok zor zannediyordum, ikinci olunca aslında tek çocuk kolaymış, ne kadar çok şey yapabilirmişim diye düşündüm.

Örnek vereyim.
Tek çocuğu huzur, sakinlik içinde emzirebilirsiniz, ikinci olunca ilki mutlaka başınızda biter, siz tam emzirirken tuvaleti gelir, susar, acıkır.

Tek çocukla o nereye isterse gidebilirsiniz, iki olunca biri parka gitmek ister, biri evde kalıcam diye ağlar.

Tek çocukla zaman sizin kontrolünüzdedir, İki çocukta ise büyük çocuğunuz parka gitmek ister ama küçüğün uyku saatidir, evden çıkamazsınız.

Tek çocukla AVM çok çok çok daha kolaydır, 2 çocukla biri bir tarafa, diğeri öbür tarafa kaçar.

Tek çocuğu hazırlayıp evden çıkmak çok daha kolaydır, iki çocuk 3 katı zaman demek, birini giydirirken öbürü üstünü kirletir, yeniden giydirmek gerekebilir.

Tek çocuğu uyutmak kolaydır, kitabını okuyup ışığı kapatıp öpersiniz, iki çocuk olunca birine kitap okurken öbürü yan odadan bağırır, biri tam uykuya dalmışken öbürünün gürültülü bir şekilde su içeceği tutar, diğerini uyandırır.

Tek çocuk ne koşulda uyumak isterse öyle uyutursunuz, iki çocuk olunca biri sessizlikte uyumak ister, diğeri kendi kendine konuşarak uyumak ister, aynı odada yatıyorlarsa vay halinize, biri gece lambası açık uyumak ister, öbürü zifiri karanlık sever. Ya birini önce, diğerini sonra uyutacaksınız, ya odaları ayrı yapacaksınız. Bu arada ilk önce uyutmak istediğiniz çocuğunuzu uyuturken diğerini sessiz tutmak çok zordur, gürültüyü o saatte yapası gelir. İlk kimi uyutacağınız da sorun olur. Biri der ki önce bana kitap oku, diğeri der ki onu daha çok seviyorsun, önce bana oku.

Tek çocuğa kahvaltı hazırlamak kolaydır, o ne isterse onu yaparsınız. Sabah kahvaltıda tost yapmak istersiniz, biri der ki ben tost sevmem, bana yumurtalı ekmek yap. Diğeri ben illa da tost isterim der.

Tek çocuğunuz kendi başınayken uslu olabilir ama ikinciyi bulunca azarlar. Kudururlar. Dağıtırlar. Birinin odasını toplarken diğeri odasını dağıtır.

Tek çocuğa okul bulmak ve okula götürmek kolaydır, iki çocuk varsa ve biri kreşe ve ilkokula gidiyorsa ve okul binaları ayrı ise her biri önce beni okuluma bırak diye ağlar.

Tek çocuk sinemada hangi filmi isterse o seyredilir. İki çocuk varsa biri başka öbürü başka film istiyorsa birini ikna etmeniz gerekir. Çocuğunuzun biri 7 yaş altı ise ve çocuk filmi 7 yaş ve üzeri ise filme hiç biriniz giremezsiniz. Oysa tek çocuk 7 ve üzeri ise rahat rahat o filme girersiniz.

Tek çocuk öğle uykusuna yatınca siz de dinlenirsiniz. İki çocuğun aynı anda uyuyup uyanması bir mucizedir.

Tek çocuğa yemek hazırlamak kolaydır, sevdiği yemeği pişirirsiniz, ama iki çocuk aynı yemekleri sevmiyorsa ayrı ayrı yemek pişirmek zorundasınızdır.

Daha da var, şimdi bunlar aklıma geldi

Içim açıldı resmen:KK45:
Bu çocuklara itiraz etme hakkı vermeyip biraz otoriter davranıp mesela ne yaptıysam onu yiyeceksin ikiniz de farklı şeyler tutturmayın demek fln
Olmuyor mu:KK45:

Tek çocuğum varken çok zor zannediyordum, ikinci olunca aslında tek çocuk kolaymış, ne kadar çok şey yapabilirmişim diye düşündüm.

Örnek vereyim.
Tek çocuğu huzur, sakinlik içinde emzirebilirsiniz, ikinci olunca ilki mutlaka başınızda biter, siz tam emzirirken tuvaleti gelir, susar, acıkır.

Tek çocukla o nereye isterse gidebilirsiniz, iki olunca biri parka gitmek ister, biri evde kalıcam diye ağlar.

Tek çocukla zaman sizin kontrolünüzdedir, İki çocukta ise büyük çocuğunuz parka gitmek ister ama küçüğün uyku saatidir, evden çıkamazsınız.

Tek çocukla AVM çok çok çok daha kolaydır, 2 çocukla biri bir tarafa, diğeri öbür tarafa kaçar.

Tek çocuğu hazırlayıp evden çıkmak çok daha kolaydır, iki çocuk 3 katı zaman demek, birini giydirirken öbürü üstünü kirletir, yeniden giydirmek gerekebilir.

Tek çocuğu uyutmak kolaydır, kitabını okuyup ışığı kapatıp öpersiniz, iki çocuk olunca birine kitap okurken öbürü yan odadan bağırır, biri tam uykuya dalmışken öbürünün gürültülü bir şekilde su içeceği tutar, diğerini uyandırır.

Tek çocuk ne koşulda uyumak isterse öyle uyutursunuz, iki çocuk olunca biri sessizlikte uyumak ister, diğeri kendi kendine konuşarak uyumak ister, aynı odada yatıyorlarsa vay halinize, biri gece lambası açık uyumak ister, öbürü zifiri karanlık sever. Ya birini önce, diğerini sonra uyutacaksınız, ya odaları ayrı yapacaksınız. Bu arada ilk önce uyutmak istediğiniz çocuğunuzu uyuturken diğerini sessiz tutmak çok zordur, gürültüyü o saatte yapası gelir. İlk kimi uyutacağınız da sorun olur. Biri der ki önce bana kitap oku, diğeri der ki onu daha çok seviyorsun, önce bana oku.

Tek çocuğa kahvaltı hazırlamak kolaydır, o ne isterse onu yaparsınız. Sabah kahvaltıda tost yapmak istersiniz, biri der ki ben tost sevmem, bana yumurtalı ekmek yap. Diğeri ben illa da tost isterim der.

Tek çocuğunuz kendi başınayken uslu olabilir ama ikinciyi bulunca azarlar. Kudururlar. Dağıtırlar. Birinin odasını toplarken diğeri odasını dağıtır.

Tek çocuğa okul bulmak ve okula götürmek kolaydır, iki çocuk varsa ve biri kreşe ve ilkokula gidiyorsa ve okul binaları ayrı ise her biri önce beni okuluma bırak diye ağlar.

Tek çocuk sinemada hangi filmi isterse o seyredilir. İki çocuk varsa biri başka öbürü başka film istiyorsa birini ikna etmeniz gerekir. Çocuğunuzun biri 7 yaş altı ise ve çocuk filmi 7 yaş ve üzeri ise filme hiç biriniz giremezsiniz. Oysa tek çocuk 7 ve üzeri ise rahat rahat o filme girersiniz.

Tek çocuk öğle uykusuna yatınca siz de dinlenirsiniz. İki çocuğun aynı anda uyuyup uyanması bir mucizedir.

Tek çocuğa yemek hazırlamak kolaydır, sevdiği yemeği pişirirsiniz, ama iki çocuk aynı yemekleri sevmiyorsa ayrı ayrı yemek pişirmek zorundasınızdır.

Nasilda duygularıma tercüman bir yazı olmuş. Bende kalabalık aile seven mutlaka 3 4 kardes fikrini savunan 1 anneyim ama malesef 2. Cocukta pilim bitti aralari cok yakin biri 28 aylik öbürü 5 ama düşünüyorum arasi 5 yas olsada zor bence biri okullu öbürü bebek olcak böyle en azindan evimde 2 bebek var ve ayni duzeni ikisinde uygulayabiliyorum tabii cokk cokk zor bu kadar zorlanacagimi tahmin etmezdim ama bu yas araliginda cocuk sahibi olan yakinlarim biri 2 öbürü4 yas oldugunda ve sonrasinda cok güzel bi süreç olduğunu soyluyorlar bakalim kismet yasayip göreceğiz 3. Yu yapabilecekmiyim onu düşünüyorum bir kiz evladim olsun isterim ama herhalde bi 10 sene lazim buna cesaret edebilmem için

Nasilda duygularıma tercüman bir yazı olmuş. Bende kalabalık aile seven mutlaka 3 4 kardes fikrini savunan 1 anneyim ama malesef 2. Cocukta pilim bitti aralari cok yakin biri 28 aylik öbürü 5 ama düşünüyorum arasi 5 yas olsada zor bence biri okullu öbürü bebek olcak böyle en azindan evimde 2 bebek var ve ayni duzeni ikisinde uygulayabiliyorum tabii cokk cokk zor bu kadar zorlanacagimi tahmin etmezdim ama bu yas araliginda cocuk sahibi olan yakinlarim biri 2 öbürü4 yas oldugunda ve sonrasinda cok güzel bi süreç olduğunu soyluyorlar bakalim kismet yasayip göreceğiz 3. Yu yapabilecekmiyim onu düşünüyorum bir kiz evladim olsun isterim ama herhalde bi 10 sene lazim buna cesaret edebilmem için
Cinsiyet niyetiyle dogurulan cocuklar tutmuyor genelde, esim hep insallah kiz olur kizdir bi tane kizimiz olsun dedi ama oglumuz oldu mesela :)

Konu Suriyeli'lerden girmiş başka yerlerden çıkmış ama ben kendi fikrimi söyleyeyim. Tek çocuğum hiç şikayetçi olmadım durumumdan. Kendim de çocuk sahibi olsam tek çocuk yaparım.

bu ülke 10 yıl içinde aynı suriye gibi ırak gibi olacak arkadaşlar o yüzden çocuk sayınız kaç olursa olsun onlara para altın dolar Euro türlü yatırım yapın daha bebekken.Sigaraya verdiğiniz parayı bile biriktirin eğer çok sengin değilseniz özel okula yollamayın oraya vereceğiniz paraları da biriktirin.Çünkü savaş anında onların canını rahatını sağlayacak tek şey nakit para olacak gerekirse ülkeyi terketmek zorunda kalacağız güvenli ülkeler vize vermek için 500 bin 10000 dolar para nakitimize bakacaklar eğitimimiz uzun süre işe yaramayacak.Bakin örnek vereyim gecen apartmanın büyük temizlığıne bir Suriyeli karı koca geldi eşimle kahveye davet ettik çünkü düzgün geldiler bize.adam mühendis kadın avukatmış ülkelerinde 2 de çocukları varmış.durumları iyiymiş .ama savaş çıkınca evleri bombalanınca az miktardaki nakit ve altınlarını alıp kaçmışlar bütün malları ya yıkılmış ya da orada kalmış.diplomaları burada işe yaramıyor eğitim farkı kabul görmeme var çünkü.Temizlik yaparak geçinmeye çalışıyorlar ne kariyer kalmış ne güzel evleri arabaları ne de az birikimleri .Hepimiz bu duruma düşebiliriz o yüzden çocuğa yaşı küçük demeyin imkanınız ölçüsünde para biriktirin diyorum.allah hepimizn evlatlarını korusun
+100000000000000000 keşke ülkemizde herkes sizin gibi ileri görüşlü olsa. ama yoook bugüne bakıp bana dokunmayan yılan bin yaşasın moduna devam. esas konu da 2 çocuk iyidir birbirine kardeş olurlar. maddi imkan yoksa 1 yeterli

arkadaşlar benim 15 aylık oğlum var tüp bebekle 5. Denemede oldu yaşım 32 oğlum zor bir bebek ilk 4 ay kolikti 20 saat ağlardı halada yeme ve Uyku sorunu var bende ikinci çocukta çok kararsızdım çok düşündük hatta @88 li arkadaşa da fikir danışmıştım YAŞ aralığı bakımından hatırlarsa 2 ay önce sanırım .neyse düşündük taşındık bu ay tekrar tüp bebek tedavisine başladık eğer olursa araları tam 24 ay olacak zor olacak sanırım iki YAŞ Aralık az ama mecburduk yaşımız geçiyor eğer ikinci bebeği istiyorsak bir an önce yapmamız gerekti.rabbim yardım eder inşaallah

Örnek vereyim.

Ekleme yapıyorum:

Biri 3 yaş altı ise küçük minik oyuncakları saklamak gerekir. Ama diğerinin gelişimi için alınmıştır o oyuncak. O yüzden küçüğü uyurken gizlice oynamak gerekir.

Bir de büyüğü okula başladıysa ödev yapmak 3. dünya savaşı gibidir. Küçüğünüz sürekli kalemlere, silgilere saldırmak ister. Büyükle ödev yaparken gösterdiğiniz ilgiyi kıskanır.

Tek çocuğu banyo yapmak kolaydır. Gözünüzün önündedir. İki çocukta birini yıkarken diğeri tehlikeli bir şey yapmasın (tırmanmasın, atlamasın vs) diye ya ikisini beraber yıkamanız gerekir, ya birini banyonun içinde mama sandalyesine oturtup önüne kalem, hamur koyup diğerini yıkamanız gerekir.
ay cok dogru ya:mapus:
Tek çocuk duygusunu yaşamamış 3 çocuk annesi olarak çok çocuk en güzeli derim ben.ikizlerim doğduğunda çok zorlandım, tek bebek olsaydı eminim daha kolay olurdu. 4 aylıkken yatak odasına sığmayınca çocuk odasına aldım. Onlar 4 aylıkken 1,5 aylık hamile olduğumu öğrendim daha iki çocuk büyütmenin zorluklarıyla uğraşırken kızım doğdu. Günde ortalama 18-20 defa alt değiştirdiğimi bilirim. Ama küçükte olsalar çok yardımları oldu bana. Kızımın altını değiştirmek için yatırdığımda yeni yürümeye başlayan ikizlerim hemen gider biri bez biri mendil getirirdi. Yastık biberon oyuncak vs. Gibi şeyleri kardeşlerine alıp koşuyolardı hemen. Işim olduğunda kızım onları izler ağlamazdı. Iki kişiyken birden 5 kişi olmak bambaşka birşey. Çok uykusuz kaldım gündüz ikizlerden birini çocuk odasına, birini oturma odasına kızımı da yatak odasına yatırırdım. Çıt çıkmasında uyusunlar az dinleneyim diye çok çabaladım. Biri uyuyana kadar diğeri uykuyu alıyodu tabii☺ ikizlerden birini emzirirken diğeri ağlayınca ikisini aynı anda emzirme yolunu buldum. Çok çocuk hızlı düşünmeyi öğretti bana☺ buna benzer zorluklarımız çoktu ama çok şükür hep birarada kardeşliği öğrendiler. Iyikide üstüste doğmuşlar diyorum hep. 3ü birarada neskafe gibi benimkiler:KK70:
Şimdi arkadaşa ihtiyaç duymadan sıkılmadan kavga etmeden oynuyorlar birlikte. Paylaşmayı ögrendiler. Birbirine bakarak neyin doğru neyin yanlış olduğunu örnek alıp öğrenebiliyorlar. Anaokuluna götürdüğümde ilk günden uyumlu bir şekilde kaynaştılar. Yani kardeş çok önemli bence. Amaa işin iş kısmından bahsetmeyeceğim fazla:olamaz: banyomuz kızlarında saçlarının uzun olması nedeniyle 2 saati buluyo, çamaşır ve bulaşığı hiç sorma, sabah kahvaltıda biri rafadan, biri haşlanmış biride pişmiş yumurta istiyo yemekleri var sen düşün artık:KK64: çalışırken tüm bunlar dahasa zorlaşıyo. Ama şuan ikizlerim 5 kızım 4 yaşında ve güzel vakit geçiriyoruz birlikte. Konuyu görünce yazayım dedim uzun oldu galiba:KK25:
Kardeş candır. Allah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.
aman allahim okurken yoruldum cok guclusun arkadasim yardimci falan vardir yanina galiba ikizler ve kizin inanilmaz zordur ya bakimi allah sana sabir vermis

Ben bu sözün anlamını ikinci kızım oldugunda anladım gerçekten tek çocuk hiç çocuk bi tanesiyele herşey yapabilirsin her türlü başa çıkabilirsin ama ikincisi olduktan sonra çok ama çoook zor oluyo en basiti markete gitmek bile dert haline geliyo büyüğü çok kıskanıp yıpranıyo güzelliklerine var tabi ama gerçekten zor Rabbim canlarını sağ etsin.

Günaydın :KK25:

Çevremdeki kaç tane kadından hatta kendi annemden bile duyuyorum bu sözü. 'Tek çocuk hiç çocuk' diyorlar. Bana sorsalar tek çocuk daha zor,iki tane olursa anne daha da rahatlar diyorum ama tabi ikinci henüz doğmadığı için deneyimim yok bu konuda:KK16:

2 çocuğu olan anneler,siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten tek çocuk daha mı kolaydı, birden fazla olmasının zorluğu nedir? Kilo mu verilmiyor, vücut mu bozuluyor? Ya da ne bileyim, ilk çocuğunuz kardeş kıskançlığı yapıp sizi daha mı zorluyor? Tek çocukluyken eşimin desteğinden,işe döndüğümde annemin desteğinden dolayı çok rahattım. Ayıptır söylemesi beni bekar sanıp evli olduğumu duyan ve şaşıran insanlara, "benim bir de 3buçuk yaşında kızım var" dediğimde kat kat şaşırdıklarını görmek gururlandırıyordu beni.:oops:Bu sefer ne değişecek ya da ihtimaller nedir?
Belki konuya gelen yorumlardan nasipleneceğimiz bilgiler olur, az çok bilgileniriz de ona göre önlem alabiliriz.Cevapları esirgemeyin olur mu? :)
Ay ben o lafı duydum da, tek çocuk sanki hiç çocuk yokmuş gibi olur en az 2 olması lazım gibi bişi sanıyordum :KK48:Dur şu yorumların hepsini okuyayım da ben se bilgileneyim :KK53:

aman allahim okurken yoruldum cok guclusun arkadasim yardimci falan vardir yanina galiba ikizler ve kizin inanilmaz zordur ya bakimi allah sana sabir vermis
Yorumun için sağol canım. Evet 3 çocuğun bakımı çok zor ama bi okadarda mutluluk verici ve eğlenceli, yardımcım yok, bebekliklerinde eşim büyük yardımcımdı. Işime ara vermiştim bir süre, şimdi büyüdüler müdür olarak çalıştığım anaokuluna birlikte gidip geliyoruz zor günleri atlattık şimdi herkes kendi sorumluluğunu üstleniyor artık. Allah tüm annelere güç kuvvet, çocuklarımıza da sağlık sıhhat versin canım..

Gozunuz aydin sezeryandan sonra dogum kontrolu de yasaklanacak galiba
"Müslüman doğum kontrolü yapmaz"mis
istemediginiz kadar dogurabilirsiniz.

Konu açılalı çok olmuş ama tek çocuk hiç çocuk konusunda bende yazayım.eğer bakacak biri olursa çalışmıyorsa anne yapar bakar. Ben ikinci düşünemiyorum. Sezeryan oldum. Oğlum enfeksiyonluydu on gün kadar hastanede kaldık. Kayınvalidem gelmişti inekleri var köyde hastaneden çıktık ertesi gün gitti. Annem kardeşlerim kimse gelemedi ve ben o kadar yalnızdım ki. Eşim çalışıyordu oğlum benden başka kimse de durmadı bana alıştı yalnızca. İki buçuk ay boyunca bir tek eşimi gördüm. Hamilelikte maşallah psikolojik olarak çok yıpratıcı oldu ki ben umursamaz biriyim. Yok hidrosefali yok bilmem ne. İkinci benim için artık imkansız. Ayrıca hiç tek çocuk hiç çocuk olmuyor

GelenKutusu GelenKutusu kavgalarini yazmayi unutmussunuz. Gunde belki 20 kere anneee bana vurdu,anneee bana sunu dedi,anneee oyunumu bozdu, aglamalar bagirmalar.
Evet tek cocuk hic cocuk. Bu tek cocugunun hicbir onemi yok o bir hic demek degil. Yani tek cocugun varsa hic cocugun yokmus gibi rahatsin aslinda demek. Bunu tabi ikinci olmadan asla anlayamiyor insan. Ikinci zor, ama ben ucuncu daha kolaydir diye dusunuyorum, bilmem bununla ilgili bir soz var mi ama. Ama zor diye vaz mi gecelim, hayir tabi ki, kardes gibisi var mi. Her guzel seyin zorlugu da olacak tabi. Buyuduklerinde guzel olacak insaallah. Simdi bile az bir sure de olsa birbirleriyle oynadiklarini gorunce, bazen sabah uyandigimda gece birbirlerine sarilip uyuduklarini gorunce mutlu oluyor insan.

Tek çocuk kolay değil zor bütün yük annenin üstünde kardeş bu yükü bir nevi alıyor arkadaş arayışını girmen gerekmiyor birde yaşça mesafe çok uzun değilse ergenlikte beraber heryere gidebilirler anne olmadan birbirelerine dertlerini anlatırlar paylaşım fazla olur bunlar artıları

30 yaşındayım,biri 6 diğeri 4 yaşında iki kızım var.Tek çocuk başlarda çok kolay ,onunla yatıp onunla kalkıyorsunuz ,dışarda-evde sadece onunla ilgilenmek kolay vs ama büyüyüp de arkadaş arayınca tek çocuk çok zor oluyor

benim kızlarım beraber büyüdü hiç kıskaçlık olmadı ,çok severler birbirlerini , yeğenim var tek çocuk her istediği olur ,dünyalar alınır ama arkadaşsız olduğu için bize gelmek tek hayali:)

Hamileyken çok da kilo aldım ,hepsi gitti baya zayıfım,yaşımı da göstermiyorum kimse iki kızım olduğuna inanmıyor.Tabi kızlarım bu yaşa gelene kadar da ne çektim ben bilirim :)

Yani iki çocuk tek çocuktan çok çok kolay ve eğlenceli keşke büyükşehirde yaşamasam da üç dört çocuğun olsa:)kardeş candır :)

Back
X