Tek çocuk mu? çok kararsızım.

beren30

Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
9
0
16
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum foruma 1 kızım var 30 martda 3 yaşına gircek.2.çocuğu düşünüyoruz eşimle fakat ben kararsızım bazen diyorum tek çocuk kalsın kardeşi olmasın diye ama bazende ilerisini düşünüyorum.yalnızlık zor sonuçta.ama bilemiyorumm fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim .konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

bu konuda yanlış anlamasın beni kimse herkezin düşüncesi kendine..
ben imkanı olupta çocuğuna bir kardeş yapmayan ailelerin evlatlarına acıyorum....
bence bu bir eziyet ya herzaman kardeş ister insanoğlu yanında...
kardeşlik kavramı bunun için yaratılmış..
hastalığında sağlığında büyürken gezerken insan hep kardeşini aramazmı?
yapmayın lütfen çocuğunuza kardeşi olması duygusunu tattırın ..ileride evlendiğinde yavrunuzun çocularının ne dayısı olucak ne teyzesi ne kadar acı...ilerideki psikolojisi için 2.yi kesinlikle yapın....
:34:

Son düzenleme:

bu konuda yanlış anlamasın beni kimse herkezin düşüncesi kendine..
ben imkanı olupta çocuğuna bir kardeş yapmayan ailelerin evlatlarına acıyorum....
bence bu bir eziyet ya herzaman kardeş ister insanoğlu yanında...
kardeşlik kavramı bunun için yaratılmış..
hastalığında sağlığında büyürken gezerken insan hep kardeşini aramazmı?
yapmayın lütfen çocuğunuza kardeşi olması duygusunu tattırın ..ileride evlendiğinde yavrunuzun çocularının ne dayısı olucak ne teyzesi ne kadar acı...ilerideki psikolojisi için 2.yi kesinlikle yapın....
:34:

haklısın aslında ama.tüm ilgimi sevgimi kızıma vermek istiyorum.2.çocuğumla ilgilenirsem 1 .çocuğumu üzerim diye çokk korkuyorum.

merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum foruma 1 kızım var 30 martda 3 yaşına gircek.2.çocuğu düşünüyoruz eşimle fakat ben kararsızım bazen diyorum tek çocuk kalsın kardeşi olmasın diye ama bazende ilerisini düşünüyorum.yalnızlık zor sonuçta.ama bilemiyorumm fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim .konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

asla tek çocuk olmasın,:20:
iki şekilde açıklayım
1.olarak :şimdi çok güzel tek oh keyfi süper herşey onun sadece ama sonrası,15 yaşına gelince o yalnızlıgı çok hisseder,25 yaşına gelip evlenince bu boşluk hiçbirşeyle doldurulamaz...bizzat biliyorum ...ben tek çocugum çünkü..:14:
2.olarak:iki çocuk süper bişeyya aile oldugunuzu daha iyi anlıyosunuz eşinle birbirinize daha çok baglanıyosunuz ,:73:
bence mutlaka dogurmalısın....hem kendin için hemde kızının ilerisini düşünerek..:ssz::26:

Merhaba..

Benim oğlum da mart 12 de 2. yaş günü..Ben önce hep tek çocuk diyordum..AMA şimdi bir sıkıntım olduğumda ablalarımı arayabiliyorum ve abilerim destek oluyor..E oğluma kim zor anlarında koltuk çıkacak..Manevi olarak büyük destek kardeş..BEnde şimdi olur inşallah diyorum 2 3 sene sonra Rabbim nasip eder ise inşallah..

ben tek çocuğumve ailemin ikinci çocuğu yapcak imkanları vardı 5 tane halam babaannem ve anneannem vardı kimsssssssssssssseeee bana bakmayınca napsın annem calıssın mı çocuk mu baksın hayat şartları çalışmasıda lazım bana 11 sene başkası baktı sabahları babam götürüyordu akşamları alıyordu eğer çalışmıyorsanız ve bakanınız varsa yapın tek çocuk olmak çok zor çk iyi biliyorum

asla tek çocuk olmasın,:20:
iki şekilde açıklayım
1.olarak :şimdi çok güzel tek oh keyfi süper herşey onun sadece ama sonrası,15 yaşına gelince o yalnızlıgı çok hisseder,25 yaşına gelip evlenince bu boşluk hiçbirşeyle doldurulamaz...bizzat biliyorum ...ben tek çocugum çünkü..:14:
2.olarak:iki çocuk süper bişeyya aile oldugunuzu daha iyi anlıyosunuz eşinle birbirinize daha çok baglanıyosunuz ,:73:
bence mutlaka dogurmalısın....hem kendin için hemde kızının ilerisini düşünerek..:ssz::26:

doğru sölüyosun.peki sizce 3 yaş iimi aralarında?genelde çevremdekiler ii diyo bazılarıda daha erken 5 6 yaş olsun diolar

Tek çocuk hiç çocuk derler.
Ben imkan varsa çok çocuk taraftarıyım .
Eğer inşallah maddiyatımız kuvvetli olursa ileride eşimle, maneviyatımız da tabi ...
3 çocuk filan istiyorum :)
Kardeş önemlidir ... İsterdim.

ben tek çocuğumve ailemin ikinci çocuğu yapcak imkanları vardı 5 tane halam babaannem ve anneannem vardı kimsssssssssssssseeee bana bakmayınca napsın annem calıssın mı çocuk mu baksın hayat şartları çalışmasıda lazım bana 11 sene başkası baktı sabahları babam götürüyordu akşamları alıyordu eğer çalışmıyorsanız ve bakanınız varsa yapın tek çocuk olmak çok zor çk iyi biliyorum

çalışmıyorum annemde yakınımda oturuyo okonuda çok rahatım aslında.peki sizce 3 yaş iimi aralarında yoksa biraz daha beklemelimiyim?

doğru sölüyosun.peki sizce 3 yaş iimi aralarında?genelde çevremdekiler ii diyo bazılarıda daha erken 5 6 yaş olsun diolar
benimde 3 yaşında bir kızım var, mutlaka (Allah izin verirse yani) 2. de olacak.
benim şu koca dünyada 1 tek kardeşim var onu dünyalara değişmem ben. yeri geldiğinde annemden eşimden daha yakın bana kardeşim. evladımı da bu dünyada yalnız - kardeşsiz koymayacam inş. siz de düşünün ...

bence ideal bi yaş zaten dogmaya 3.5-4 olur
5-6 yaş tam ilgi bekledigi kıskançlık duyguların yogun oldugu bi yaş 3 yaş ise daha tam algılamadan kardeş olması iyi olur
kıskançlık olmaz..

Ben tek çocuğum, hayatımın hiç bir zamanında yalnızlık veya bundan dolayı bir sıkıntı çekmedim. aksine annemle babamın tüm ilgisi benim üzerimde olduğu için haddinden fazla sevgi gördüm. tek çocuk olmanın en büyük problemi, el bebek gül bebek büyütülüyor doğal olarak ve şımarık olma ihtimali kardeşi olanlara göre daha yüksek.

imkanlara göre ikinci çocuk düşünülmeli bence.. ikinci çocuk isteği nedeniyle imkanlar zorlanıp bir şeylerden kısıtlanacaksa, tek çocuk olup full imkan daha mantıklı.

eğer maddi-manevi sorununuz yoksa,kendinizi 2.bir çocuğa ve yeni bir hamileliğe hazır hissediyorsanız kızınızı kardeşsiz bırakmayın derim..

zaten kardeşler arası ideal yaş 3-4 yaştır.

bende tek çocuğum. 20 yaşımdayım ve şuana kadar hiç bi zaman kardeş istemedim ve kardeşim yok diye psikolojim bozulmadı.
hatta belki kardeşim olsa psikolojim bozulurdu diye düşünüyorum çünkü ben sevdiklerimi asla paylaşamam. yapı olarak da ketum bi insanımdır aileme bile anlatmam herşeyimi. o yüzden hiç kardeş eksikliği hissetmedim. zaten ben yalnızlığı severim.
tabi herkes aynı olmaz. bakabilecek durumunuz varsa yapın ama çocuğunuzun yaşam standartlarını etkileyecekse yapmayın derim.

Herzaman söylerim,kardeş CAN dır.:16:

Kardeşlerimle olan ilişkim benim için çok özel olduğu için hiç çocuğumu yanlız büyütmeyi düşünmedim.İmkanlarınız yeterliyse kesinlikle 2. çocuğu düşünün bence.İyi günde ,kötü günde insan kalabalık aileye ihtiyaç duyar herzaman.

bende tek çocuğum. 20 yaşımdayım ve şuana kadar hiç bi zaman kardeş istemedim ve kardeşim yok diye psikolojim bozulmadı.
hatta belki kardeşim olsa psikolojim bozulurdu diye düşünüyorum çünkü ben sevdiklerimi asla paylaşamam. yapı olarak da ketum bi insanımdır aileme bile anlatmam herşeyimi. o yüzden hiç kardeş eksikliği hissetmedim. zaten ben yalnızlığı severim.
tabi herkes aynı olmaz. bakabilecek durumunuz varsa yapın ama çocuğunuzun yaşam standartlarını etkileyecekse yapmayın derim.

Katılıyorum puffinesscim :) Bende tek çocuğum 22 yasındayım gerçi benım bazı durumlardan ötürü kardeşim yok ama yinede hiç özenmedim ve kuzenlerim 3 kardeş onları gördükçe Allahım iyiki tekim diyorum :) Bazıları tek çocuk paylaşmayı bilmez, bencil olur diyolar bu herkes için geçerli değildir karakter meselesi birazda :) Ben kendimden çok sevdiklerimi düşünürüm..İyiki kardeşim yok kısacası :1:

3 yas ara ıyıdır aslında. 1 sene daha bekleyebılırsınız diyecegm ama 4 yasında ıken hamıle kalsanız, kızınızın 5 yasının bıtmesıne yakın kardes dogacak. 5 yas bıttıkten sonra okula gıdecek. eee minnacık bebekle kucagınızda kızınızı okula goturup getıreceksınız, derslerı olacak. ilk sene oldugundan illaki daha bı ozen gostermenız ılgılenmenız gerekecek. kardesı 5-6 aylıkken bunları nasıl yapıcaksınız?

ama calışmalra sımdı baslasanız 4 yası bıtene kadar kardesı olsa, ablası okula basldıgında kardes 1 yasını bıtırır. pıtırcık yurumeye baslamıs olur, duzenlı uykusu olur, yeme problemı olmaz, ne versenız yer.

bunları da dusunun bence.

Son düzenleme:
çok kardeş iyidir, biriyle kavga ettiğinde oyun oynamak için opsiyonu olur, en azından biz de öyle olurdu :27: tabi işin şakası bu, imkanınız var ise hiç düşünmeyin kardeş iyidir :34:

Back
X