Tek çocuk mu? çok kararsızım.

benim 1 oğlum var liseye gidiyor oğlum 4 yaşındayken memur oldum sonrada yoğun bi iş temposuna girdim bu arada herkez bana 2. yap dedi ama ben aklıma bile gelmedi iş hayatım ev yaşantım o kadar dolu dolu geçerken şimdi yine bide kızın olsun diyo bu konuyu açanlar ama artık çok geç hem adet düzensizliğim var hemde alıştım artık böle yaşamaya ben oğlumla beraber buyudum sizin anlayacağınız ama çok pişmanım keşke yaş farkı olmadan yapsaymısım hem buna bakamıyorum 2. ye nasıl bakcam derdim
ben hergun kardeslerimi arıyorum seslerini duymadan duramıyorum düşününce ne kadar hata yaptıgımı anlıyorum
Allah olmaynlara nasip etsin çocuklarımızıda dert keder vermeden buyutmek nasip etsin
ama ikilemde kalanlar lütfen yapsınlar 2 çocukları inanın çok pişmanım şu an

benimde 3 çocuğum var.2 erkek 1 kız.bazen 4. yü düşünüyorum tabi çevremdekilerin laflarıyla bir kızın daha olsun ileride çok pişman olursun diyorlar.birde kızım ''anne benim kızımın teyzesi olmayacak mı?''deyince üzülüyorum.bir kızım daha olsun diyorum.ama benim canavarlar kavgaya tutuşunca ne işin var 4. çocukla bunlarla baş edemiyorsun deyip vazgeçiyorum:)

rabbim inş bana da nasip eder en az 3 çocuk :17:

ALLAH (cc) evlatlarınızı size, sizi de evlatlarınıza bağışlasın inş; onlara herşeyin en hayırlısını nasip etsin :71: .
ayrıca maşallah :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

canım kendini maddi ve manevi olarak anneliğe hazır hissediyorsan tekrardan ne den olmasın. tek çocuk iyi değil diyorlar benimde bir kızım var. bende şimdi olmasa bile 6-7 sene sonra düşünüyorum ikinciyi.kardeşli olmak bence çok güzel ilerisini düşünmek lazım. inşallah rabbimiz bize hayırlı evlatlar nasip eder:16:

Ben tek çocuğum,hiç bir zaman yanlızlık hissetmedim.Annemin arkadaşlarının çocukları ile kardeşim gibi oynadım,kuzenlerimle de aynı şekilde.Bunun herhangi bir sıkıntısını yaşamadım.Her zaman ilgi alaka,sevgi bana oldu,şımarmadımda:)
Maddi imkanınız musaitse ve yeterince ilgimi,sevgimi gösteririm diyorsanız bence ikinci çocuğu düşünebilirsiniz.

Bence sen 2. çocuk fikrine çoktan hazırlanmışsın :)
Benim tek çocuğum var.Yaş farkıyla yeniden anne olmak isterdim ama nasip değilmiş.
Ancak ben senin gibi kardeşi olsun-olmasın şeklinde değil,2. çocuğumuz olsun-olmasın şeklinde düşünmüştüm.
Benim ve eşimin kardeşlik ilişkileri pek ideal olmadığı için,oğlumu kardeşsiz bırakmakla ilgili bir üzüntüm olmadı.

konu sahibi bende bu konuda senin gibi kararsızım izin verirsen bende konunda bişey sormak isterim arkadaşlara diyecektim ama online değilsin kızlar bana yardımcı olabilirmisiniz yada yeni konu açıcam bi dakka

Son düzenleme:
5kız kardeşiz insanın kardeşinin olması çok farklı bir duygu en küçüğümüzle aramda 19yaş var o su anda 3buçuk yaşında pıtırcık birşey çok tuhaf bir duygu hepsinin yeri farklı onlar olmasaydı ne yapardım ben diyorum bazen
Bence kardeşi olmalı insanın tabi sizin şartlarıniz elveriyorsa :)

sanki ikinciyi evlatlık alacak gibi yazmışsınız :)
o da sizin öz yavrunuz olacak sonuçta.. ilgim sevgim bölünmesin diye tek çocuk yapan anneleri bi türlü anlayamıyorum..
biz 3 kardeşiz.. babasız büyüdük.. annem hastalandığında onun başında beklerken, ben ağlarken sırtımı sıvazlayan erkek kardeşimdi.. kız kardeşim ona bişey olursa ben naparım derken, biz kardeşiz, ne olursa olsun, başımıza ne gelirse gelsin her zaman birbirimizin yanında olacağız diyen bendim..
babalarıyla gezen,oturan,gülen kızları gördükce, erkek kardeşim dikkatimii başka yere çekmeye çalışırdı :5:
canım benim.. o bize yardım getmeye çalışırdı da kimbilir onun içinde ne fırtınalar kopardı...
birbirimizi hep koruduk kolladık..
iyiki varlar..
iyiki benim kardeşlerim... yaşadığımız sevinçler,acılar ortak...
benim oğlum 3 yaşında, kızım da 1,5...
kızıma sesimi yükselttiğim zaman, oğlum sanki dünyaları yakacak gibi karşıma dikilip kardeşime bağırma sakın diye meydan okuyo bana..
daha 3 yaşında ya...
kardeş candır, her eve bir tane lazımdır...
Duygularinizi ne guzel ifade etmissiniz kardes candir ya kardes gibisi yok.Kardesim 17 ben 26 yasindayim.Hasta olsam sabaha kadar basimda bekler uyumadan.Gozumden bir damla yas ciksa hemen gelir siler seni kim. Uzdu diye.Annemle pek tartismayiz hatta hic ara sira yuksek sesle bile konusmus olsa bile benim icin o benim melegim kimse sesini yukseltemez der.Annemle paylasmadigi sirlarini benimle paylasir kiz arkadas durumlari benim kardesim erkek sofrada bensiz yemek yemez bile sen olmayinca bogazimdan gecmez diyor kardes gibisi yok

Duygularinizi ne guzel ifade etmissiniz kardes candir ya kardes gibisi yok.Kardesim 17 ben 26 yasindayim.Hasta olsam sabaha kadar basimda bekler uyumadan.Gozumden bir damla yas ciksa hemen gelir siler seni kim. Uzdu diye.Annemle pek tartismayiz hatta hic ara sira yuksek sesle bile konusmus olsa bile benim icin o benim melegim kimse sesini yukseltemez der.Annemle paylasmadigi sirlarini benimle paylasir kiz arkadas durumlari benim kardesim erkek sofrada bensiz yemek yemez bile sen olmayinca bogazimdan gecmez diyor kardes gibisi yok
gozlerim doldu boyle okurkenn
bi kiizm bi oglum var Allah bagi$larsa
aralari 19 ay
benim kiz karde$im yok, çocuklarimin teyzesi yok ..
çokk istiyorum kizima bi kiz karde$ verebilmeyi ama nasip artik ..
bigun acaba sizin gibi olurlarmiki onlarda
ben erkek karde$imle annemi kaybedip evlendikden sonra anla$abildim ancak
oncesini hatirlamak bile istemiyorum:)))

aralari 19 ay
oncesini hatirlamak bile istemiyorum:)))[/QUOT

Ben aksamlari yatarken uzerimi cok acarim hatta yastigimi bile atiyorum.Cocukcagiz sabaha kadar kafamin altina yastik koymaktan uzerime yorgan etmekten helak oluyor bazen der sakayla karisik ustunu ortmekten biktim:-) :-) sen evlenince ne yapacan der boyle

aralari 19 ay
oncesini hatirlamak bile istemiyorum:)))[/QUOT

Ben aksamlari yatarken uzerimi cok acarim hatta yastigimi bile atiyorum.Cocukcagiz sabaha kadar kafamin altina yastik koymaktan uzerime yorgan etmekten helak oluyor bazen der sakayla karisik ustunu ortmekten biktim:-) :-) sen evlenince ne yapacan der boyle

:) Allah artirsin muhabbettinizi :) maa$allahh
sence bunun bi sirri varmi boyle olmanizin
bi kedi kopek gibiydik tabiri caizse soz meclisden di$ari :37:

Tek çocuk olan birisi olarak şartlarınız uygunsa kesinlikle yapın ben çok zorluk çektim çok yanlız kaldım maddi olarak tek çocuk olduğum için rahattım ama manevi açıdan da hep eksiğim

sanki ikinciyi evlatlık alacak gibi yazmışsınız :)
o da sizin öz yavrunuz olacak sonuçta.. ilgim sevgim bölünmesin diye tek çocuk yapan anneleri bi türlü anlayamıyorum..
biz 3 kardeşiz.. babasız büyüdük.. annem hastalandığında onun başında beklerken, ben ağlarken sırtımı sıvazlayan erkek kardeşimdi.. kız kardeşim ona bişey olursa ben naparım derken, biz kardeşiz, ne olursa olsun, başımıza ne gelirse gelsin her zaman birbirimizin yanında olacağız diyen bendim..
babalarıyla gezen,oturan,gülen kızları gördükce, erkek kardeşim dikkatimii başka yere çekmeye çalışırdı :5:
canım benim.. o bize yardım getmeye çalışırdı da kimbilir onun içinde ne fırtınalar kopardı...
birbirimizi hep koruduk kolladık..
iyiki varlar..
iyiki benim kardeşlerim... yaşadığımız sevinçler,acılar ortak...
benim oğlum 3 yaşında, kızım da 1,5...
kızıma sesimi yükselttiğim zaman, oğlum sanki dünyaları yakacak gibi karşıma dikilip kardeşime bağırma sakın diye meydan okuyo bana..
daha 3 yaşında ya...
kardeş candır, her eve bir tane lazımdır...

şu anda 2. bir çocuğum olmadığı için ve öyle bir isteğim de olmadığı için sanırım böyle hissettirdim :34:
kardeş candır tabi, benim 2 yaş büyük bir erkek ve 8 yaş küçük kızkardeşim var, onlar benim herşeyim...
ama dediğim gibi, eskiden hayat daha kolaydı, maddi manevi çocuk büyütmek daha kolaydı... şimdi öyle değil.
en basit örnek 1 çocuğu özel okula gönderebilirsin ama 2 olunca bütçeyi zorlar...

Kesinlikle yapmalısınız, ama 3 yaş bana çok az geliyor.
Bu benim size nacizane önerim.
Annemler, kardeşimle beni 2 yıl arayla yapmış ve çok zorluk çekmişler.
Annem çalışan da bir kadın. Aile büyüklerinden de destek göremeyince çok yıpranmış zamanında.

6-7 yaş idealdir benim kanaatimce..
Çalışmıyorsanız bu rakam 3-4'e düşebilir..

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle yapmalısınız, ama 3 yaş bana çok az geliyor.
Bu benim size nacizane önerim.
Annemler, kardeşimle beni 2 yıl arayla yapmış ve çok zorluk çekmişler.
Annem çalışan da bir kadın. Aile büyüklerinden de destek göremeyince çok yıpranmış zamanında.

6-7 yaş idealdir benim kanaatimce..
Çalışmıyorsanız bu rakam 3-4'e düşebilir..

artık düşünüyorumya kendimi hazır hissediyorum maddi ve manevi olarak zatenşimdi hamile kalsam kızım 4 yaşına girmiş olucak doğum yaptığımda.bakalım hayırlısı inş

artık düşünüyorumya kendimi hazır hissediyorum maddi ve manevi olarak zatenşimdi hamile kalsam kızım 4 yaşına girmiş olucak doğum yaptığımda.bakalım hayırlısı inş

Allah hayırlısını versin, bize bol şans demek düşer :)

Kızlar acılarım depreşti bir an bu konuyu görünce.Bir kızım var şuan 12 yaşında.Kızım 5 yaşındayken ikinci çocuğu istiyordum eşim istemedi bir olsun iyi hayat verelim dedi.Olmaz dedim durumumuz iyi çok şükür ben istiyorum dedimsede bir türlü istemedi.Kızım ise bu yaşa geldi asla kardeş istemiyorum diyor başka birşey demiyor. Bende artık sokakta bir bebek görsem içim gidiyor özeniyorum ikinci kez anne olamadım içimde kaldı hep:5: Eşimde baktım çocuk istemiyor, gittim bi yavru köpek aldım annesi gibi onu gece kaçlarda kalkıp uyuttum büyüttüm komik gelir belki ama gerçek bu:1: Şimdi 4 kişilik bir aile olduk valla köpek bile gelmiş olsa eve, evimize renk geldi diyebilirim:49:

Kesinlikle kardeş düşünmelisin canım. Benim kızım 14 aylık ve biz 2. Ciyi düşünüyoruz şuan. Aralarında fazla yaş farkı olsun istemiyorum. Ev hanımıyım ikisi birlikte büyüsünler istiyorum. Zor olacak biraz ama artık yaş Kemal'e eriyor biran önce kızıma bir kardeş gelsin istiyorum:3:

ben tek cocuk olarak kendı deneyımlerımden yola cıkarak soyluyorumkıı.. imkanınız ve saglıgınız varsa gec olmadan bı kardes yapın derım evlenene kadar hıc bı arayıs ıcıne gırmedım ama evlendıgım gunden ıtıbaren bı kardes arayısına basladımkiii sormayın annemın olmamısda yapmamıs sımdı annem bana dıyokı eger allah nasıp ettıgı halde bı cocuk yaoprsan sana hakkımı helal etmem kadının acısından bıle zor bı durum tek evlattı ucdu gıttı yalnız kaldıı ...

Back
X