Beeeeeeeeeenkucukken cok guzeldı ya butun ılgı senın ustunde her dedıgın alınıyor her soyledıgın yapılıyor butun oyuncakların esyaların kıyafetlerın sana aıt kımseyle paylasmak zorunda dıılsın falan fılan ılgı odagı sensın evde ehh halıyle bıraz sımarık buyudum okulda kı kızlar uyuz olurlar dı bana kaydirigubbakcemile3 annem paylasmayı hıc bılmıo bu cocuk dıe soylenır dururdu kaydirigubbakcemile3 ben de madem ole bı tane daha yapsaydın derdım guzel gunlerdı:1closedeyes: ama sımdı ınsan bı kardesın eksıklıgını cok hıssedıyor buyudukce tek cocuk olanlar bılmez bu duyguyu :çok üzgünüm: ama kuzenlerımız war onlar yeter de artar bıle :1hug:
arkadaşlar ben tek çocuk olarak büyümüş bi insan olarak burda tek çocukluğun olumlu ve olumsuz taraflarını paylaşmak bu sayede yeni evlenecek arkadaşlar için ya da tek çocukla kalmak isteyenler için belki bi fikir olur ne dersiniz
öncelikle olumlu yönlerinden bahsedelim herşey senin oluyo hiç birşeyi paylaşmak zorunda değilsin her istediğini bi seferde aldırabiliyorsun ewdeki anne baba ve akrabaların tüm ilgisi senin üstünde
olumsuz yönleri ise paylaşmayı bilmiyorsun büyüdükçede aynı sorun devam ediyor başın sıkışıp derdini arkadaşlarına açamadığın durumda yanına dönüp baktığında bi kardeş yaslanacak omuz bulamıyorsun kardeş olmak daha başka bi bağ daha sıcak bi duygu bence çevremde görüp hep özenmişimdir fakat yaşayamadım ama ben karalıyım evlenince 3ten aşağı çocuk sahibi olmayacağım :)
herşey ailede bitiyor bence..eger aile tek cocukta israrliysalar cocugunun maddi-manevi isteklerinide iyi düşünmeliler..şimartmakla olmuyor bu işler..cevremde de cok tek cocuklar var..bazilarina bakiyorumda insani cildirtcak derecede simartilmişlar..aslinda sadece tek olanlar degil bazi aileler cocuklarini öyle simartiyorlarki sonucunda gelen sacmaliklarida maalesef kendileri cekiyor..cünkü cocuklar sadece maddiyati biliyor..maneviyattan bihaber yetişiyorlar..sonunda ise geçimsiz,huysuz,kompleksli,paylaşmayi bilmeyen,hep ben ben diyen insanlar oluyor..
cok uzattim..velhasil-i kelam...tek olmussun,2 olmussun,5 olmussun fark etmez bana göregerektigi gibi yetiştirmek cok önemli..
canim yanliş anlama..senin için demedim "gerektigi gibi yetiştirmek" lafini :) aşiri şimartilmiş cocuklar için dedimyorum yapmam senin hakkinda..neticede seni hiç tanimiyorum
tabiki sana göre kavramlarin karşiliği farkli olabilir..ben sadece baska bir acidan bakiyorum..kardeslik kavrami olsun,annelik kavrami olsun,babalik kavrami olsun..bunlarin açilimi kişiden kişiye değişir
sevgılı mutahhara yetıstırılme konusunda genelleme yapmaman taraftarıyım kımın nasıl yetıstırıldıgını sen bılemessın..her ınsanın ıcınde sımarıklık vardır kı ztn o cocuklukta kalan bı duygudur sen dırek saldırıya gecmıssın komplex,gecımsız,manevıyattan yoksun bencıl v.s. ınsan olarak gostermenı yanlıs buluyorum.
bnimde tek çocugum var arkadaşım daha dogrusu oldu bn 36 o 19 yaşında ve sandıgınız gibi yalnızda degil inanına.s.a.s.a.s.a.s.a..nazar::I]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?