Tek çocuklu anneler lutfen yorum yaparmısınız :(

bende tek çocuğum bunun sıkıntısını çok çekmedim kardeşim olsun diye de diretmedim.3-4 kardeşim olup birbirimizden kopuk olacağımıza böyle daha iyi.

Tek cocugum. Bu durumdan bir an bile sikayet etmedim. Kucuk ailemi cok seviyorum, bir kardes eksikligi de hissetmiyorum.
Tek cocugum. Bu durumdan bir an bile sikayet etmedim. Kucuk ailemi cok seviyorum, bir kardes eksikligi de hissetmiyorum.
Umarım benim kızımda kardeş eksikliği hissetmez.

36 yaşındayım bir kızım var ...çocuğumla ilgili hiç sıkıntı yaşamadım paylaşımcı bir çocuk küçüğe karşı çok sevgi doludur asla üzmek istemez ne zaman bebekli misafirimiz olsa kızım bebekle ilgilenir ...kuzum o kadar çok kardeş istiyorki genetik sorunlar yüzünden ikinci bir bebek nasip olmadı keşke olsaydı bi kardeşi yoldaşı olurdu günümüzde arkadaşlıklar malum ...Allah iyi insanlar çıkarsın yavrularımızın karşısına ...bende kendimi şöyle avutuyorum sürekli kavga eden anlaşamayan kardeşler var diye ama içim hep sadece telefonda da olsa derdini sevincini anlatabileceği bir canı olsaydı diyorum

bu arada maalesef genetik nedenler yüzünden ikinci bebeğimi kaybettik amniyosentez oldum ama çok kolaydı hiç yatmadım hatta işlemden sonra kan uyuşmazlığı için gezmediğim eczane kalmamıştı...kayıp sebebim başka şimdi oralara hiç girmeyeyim...amniyosentez gözünüzü korkutmasın onu düşünmeyin bile ikinci çocuğa hazırmısınız onu düşünün bence ...artık yaşında önemi kalmadı bir sürü insan doğum yapıyor kaç yaşlarına kadar...

Rabbim hayırlısını nasip etsin sizin için....

sağlık probleminiz eğer izin vermiyorssa ikinci hamileliğe, birşey diyemem sonuçta kardeş yapayım derken, ya size birşey olursa (eğer böyle bir risk varsa tabi) kızınız annesiz kalmasından sa kardeşsiz buyusun,, en azından annesi ve babası başında olur,, Allah korusun tabi,,

ama eğer sağlık sıkıntınız yoksa sadece yaş için böyle diyorsanız, kesinlikle kardeşsiz olmaması daha iyi,, gelecekte tek başına olmasındansa desteği, dayanağı, canından bir parçası olması hayatta çok başka bişey,, hiçbirşeyin yerini tutmaz,,

2 kardeşim var, Allah eksikliklerini göstermesin,,

benımde 3 yaşında bir kızım var Allah izin verirse, 5-6 yaşına geldiğinde inşallah kardeş dusunuyorum,,

en güzel kararı eminim verirsiniz,,

bu arada hayat hiçbirzaman kolay olmadı zaten,, herkezin hayatında zorluklar olmuştur,, olurda,, Allah herkezin yardımcısı olsun..
Eğer ikinci çocuk kararı verseydim tüm kontrollerimi yaptırır öyle düşünürdüm..hayat tabiki zor..allah kaldıramıcagımız yükü vermesin inş.allah hepimizin yardımcısı olsun

Çok çok haklısınız..bu durumuda düşünmüyor değilim..hiç birşeyin garantisini veremeyizki.
evet hiçbir şeyin garantisi yok.insanların tek çocuklara karşı ön yargısı var.paylaşmayı bilmez falan gibi.üniversitede kaç kızla 4 sene aynı odada kaldım ben söylemesem tek çocuk olduğumu davranışlarımdan anlayamazlardı.hatta şaşırırlar.bunun aile yetiştirme tarzıyla alakası var.kardeş kötü değil tabi olursa güzel olur olmazsa zorunlu değil ki.neyse uzatmayayım hayırlı evlatlarınız olsun inşallah.

36 yaşındayım bir kızım var ...çocuğumla ilgili hiç sıkıntı yaşamadım paylaşımcı bir çocuk küçüğe karşı çok sevgi doludur asla üzmek istemez ne zaman bebekli misafirimiz olsa kızım bebekle ilgilenir ...kuzum o kadar çok kardeş istiyorki genetik sorunlar yüzünden ikinci bir bebek nasip olmadı keşke olsaydı bi kardeşi yoldaşı olurdu günümüzde arkadaşlıklar malum ...Allah iyi insanlar çıkarsın yavrularımızın karşısına ...bende kendimi şöyle avutuyorum sürekli kavga eden anlaşamayan kardeşler var diye ama içim hep sadece telefonda da olsa derdini sevincini anlatabileceği bir canı olsaydı diyorum

bu arada maalesef genetik nedenler yüzünden ikinci bebeğimi kaybettik amniyosentez oldum ama çok kolaydı hiç yatmadım hatta işlemden sonra kan uyuşmazlığı için gezmediğim eczane kalmamıştı...kayıp sebebim başka şimdi oralara hiç girmeyeyim...amniyosentez gözünüzü korkutmasın onu düşünmeyin bile ikinci çocuğa hazırmısınız onu düşünün bence ...artık yaşında önemi kalmadı bir sürü insan doğum yapıyor kaç yaşlarına kadar...

Benim tek cocugum var daha kucuk 14 aylik ama bende ikinciyi dusunmuyorum yasimda 28. Benimde istememe sebebim anomali korkum. Eskiden yoktu bu korku oglum olduktan sonra bazi seylerden suphelendiler sadece suphesiyle bile bir haftada öldum. Cok sukurki temiz cikti ama ben bu yuku kaldiramayacagimi anladim.

Kardeş güzel ama risk almayın hiç. Tek çocuk da gayet güzel, şımartmadığınız sürece iyi bir evlat yetiştirebilirsiniz. Genelde tek çocukların her istediği karşılanır olayı vardır ya ben ona karşıyım aslında. Çocuk yok'u da bilmeli biraz. Ama tabi ki ihtiyaçlarına daha çabuk yetişebilirsiniz. Bence konu kapattığınız gibi kalsın, riske de girmeyin. Allah çocuğunuzu bağışlasın analı babalı büyütsün inşallah

evet hiçbir şeyin garantisi yok.insanların tek çocuklara karşı ön yargısı var.paylaşmayı bilmez falan gibi.üniversitede kaç kızla 4 sene aynı odada kaldım ben söylemesem tek çocuk olduğumu davranışlarımdan anlayamazlardı.hatta şaşırırlar.bunun aile yetiştirme tarzıyla alakası var.kardeş kötü değil tabi olursa güzel olur olmazsa zorunlu değil ki.neyse uzatmayayım hayırlı evlatlarınız olsun inşallah.
Ailenizi çok takdir ettim..sizin gibi evlâdı olduğu için..böyle cevaplar geldikçe ben rahatlıyorum..ben hep ilerisinden korkuyorum ya kardeş isterse umarım istemez.

Tek çocuğum herzaman kardeş özlemi çektim.Kardeş insana destektir.Hakkınızda hayırlısı olsun...

bu akşam bir akrabamızı ziyarete gittik, kendisi sanırım 43 yada 44 yaşında 7 aylık hamile üstelik üçüncü çocuğu, kocaman iki çocuğu var ve istemeden hamile kalmış ve tabi ki aldırmadı. İnsanın başına ne geleceği belli değil, şimdi formda gördüm 4 yaşında oğluma otizm teşhisi kondu diyor bir bayan, 4 yaşına kadar çocuğu sağlıklı sanıyordu belki de. Yani ben sağlıksız bir çocuk istemiyorum, bu işi de doğurmayarak garanti edeyim gibi bir anlayış doğru değil. Ben hamileyken tarama testlerinden hiç birini yaptırmadım, bir şey olsaydı elbette çok üzülecektim ama razı olacağım diye yola çıktım. Bilmem anlatabildim mi?

Sizin adınıza çok üzüldüm :( allah gonlunuze versin inş.herşeyin hayırlısı.

Ailenizi çok takdir ettim..sizin gibi evlâdı olduğu için..böyle cevaplar geldikçe ben rahatlıyorum..ben hep ilerisinden korkuyorum ya kardeş isterse umarım istemez.
teşekkür ederim.çocuğunuza karşı bu kadar hassas yaklaştığınıza göre sizde çok iyi bir annesiniz.

Merhaba; ben 41 yaşında evli 2 buçuk yaşında kızı olan bir anneyim.arkadaşlar o kadar sıkıntıdayımki... lütfen yorumlarınızla bu sorunu çözmek istiyorum..sorunum şu, kızım için ikinci bir çocuk istiyorum fakat riskli bir gebelik olacağı için vazgeçmiştim...daha öncede bu konuyla ilgili konu açmıştım...aldığım yorumlardan doktorla görüşmem gerektiğini ve ona göre karar vermemin daha doğru olacağını yazıldı..tamam çok doğru fakat doktorunda ne söyleyeceğini az çok biliyorum..yaş ortada riskler ortada geriye amniyo sentez kalıyor..allah korusun sonuç kötü olsa bile o bebeği aldıramam :KK43: ama bir yandanda kızım ileride kardeş istermi ozaman da işte vicdanım sızlar :KK43: o kadar çaresiz kaldımki bu konuyu eşimle konuştuk.. tamam dedik olmasın ve son noktayı koyduk..ne zamanki bu durum oldu ve konu tekrar açıldı..benim âdetlerim doğumdan sonra 10 gün erken gelmeye başladı..hep böyle devam etti..geçen ayki adetim gecikti ve ben kesin hamileyim dedim..güya korunuyorum..bu zaman zarfında duygularım çok değişikti istiyormuydum yoksa istemiyormuydum..neyse ben âdet oldum ve psikolojim okadar kötü olduki :KK43: ya belkide bi ikinciye hamile kalamam..sizlerden istediğim özellikle tek çocuklu anneler ne gibi problemler oluyor veya olmuyor..lütfen bu konuda yardımcı olun.
Dört kardeşiz, ben en küçüğüm. Keşke tek çocuk olsaydım demişimdir hep. Kardeşlerimi sevmediğimden değil, her biri için canımı veririm. Ama tek olsaydım her şey çok farklı olurdu.

Amniyosentez sonucu kötü çıksa dahi aldırmam diyorsunuz. Kızınıza kardeş vereyim derken bir ayakbağı mı vereceksiniz? Bu sözlerimi acımasız, korkunç olarak değerlendirenler olacaktır muhakkak. Ama siz alka gecinden versin öldüğünüzde, dünyaya getirdiğiniz engelli çocuğa kim bakacak?

Annem 45'inde doğurdu, bir kere bile doktor kontrolüne gitmedi bilmemek için. Doğunca öğrendik kız ve sağlıklı olduğunu...Bu derece umutsuz olunacak bir şey yok...

Tek cocuklu olmasam da bir zamanlar tek cocuk annesiydim. Suan 10 - 4 ve 1,5 yasinda 3 cocugum var. Yasim 30.
2. Cocuga cok zor karar verirken 3. Cocugum şok etkisiyle aramiza katildi.

Küçük zorluyor biraz ama kardes baglari cok guzel.en buyukleri oglum .kizimla 6 ,kucuk kizimla 9 yas var aralarinda.oglumu ve ortancayi daha rahat buyuttum.

avantajim birliktelikleri oyun oynamalari vakit gecirmeleri paylasimlari ama hic bir zaman dadilik yaptirmam birbirlerine.

bir de ben 40 iken oglum 20 yasinda olacak.
Ben erkenci davrandim siz biraz gec.

sagliginizi ve ruh halinizi etkilemeyecekse dusunun ve net karar verin.acabalariniz tamamen kalkmali.

en onemlisi kendinizsiniz.sizin ne istediginizdir.

Tamda benim duygularimi dile getirmissiniz. Ustune soylecek sozum yok. Benimde 1 cocugum var .kardes yapmadim diye tesekkur ediyor bana: )) hem o yasta sakat cocuk riski cok buyuk: (( sonra basiniza dert almayin konu sahibi.

Allah bilir onu aslında,, sonuçta her saglıklı ınsan özürlü adayıdır,, kimin başına ne geleceğini kimse bilemez, yaşanmış örnekleride var,, çocuk anne karnında kesın down sendromlu doğar denılmesıne ragmen aldırmayan ve şuan sağlıklı ve çokta akıllı bır cocuga sahıp olan var,, ayrıca yıne eltimin 3. çocugunu doktor aldırmanız lazım sakat olabılır, olmasada düşer, yaşamaz demesıne ragmen aldırmamış ve şuan o çocuk 16 yaşında ve çokta sağlıklı,,

41 yaş çokta geç bi yaş değil,, sonuçta vücut önemli,, eğer saglıklı bir vucutsa neden olmasın olur daha gec yaslarda doğum yapıp saglıklı evlatlara sahıp olan çok var,, mesela annem,, Allah uzun omur versin,, 4 kardeşin en küçüğü ve bir buyuk ablasından 16 yaş küçük,, olmaz dıye bırsey yok hersey kader,, sonuçta 20-22 yaşlarında saglıklı bır bayan da down sendromlu cocuk sahıbı olabılır, yada özürlü evlat sahıbı olabılır,, Allahın takdiri,,

özürlü veya down sendromlu evlat ,, başa dert değildir,, anne evladını her halıyle kabul eder,, ve ayakbağı olarakta görmeyeceğine emınım,,
tabıkı Allah herkeze saglıklı evlatlar nasıp etsın,,,

Canim ben de tek cocuktum..ohh hic bir seyimi paylasmam, sira beklemem gerekmedi memnundum halimden..yasim 34 oglum var 1, 5 yasinda..kardes dusunmuyorum..boyle bir dunyaya 1 cocuk bile fazlaymis gibi geliyor bana..teror, savas, deprem, susuzluk, kirlilik, betonlasma, ozon deligi, radyasyon, hormonlu genetigiyle oynanmis besinler vs vs..dunyanin icine ettik tabiri caizse..
Ya o kadar güzel ifade etmissiniz ki.. Benim de bir oğlum var.. Bir tarafim kardeşi olmali diyor.. Diğer taraftan da aynen sizin düşündüklerini zi düşünüyorum. Hamileliğimin de çok kolay olduğu söylenemez tabi.

Back
X