Tek çocuklu anneler lutfen yorum yaparmısınız :(

Kesinlikle 40 ndan sonra zor

Ancak herseyi Allah bilir

Kardesi olmali insanin cok zor elden dost kardes olmuyor

Sana diyecegim halamin 41 yasinda falandi hamile kaldi 3. Cocugu oldu

Utandi korktu vs zorgunler gecirdi

Ve bomba 46 yasinda 4. Hamile kaldi dogurdu

Valla 4. Universiteye gidiyor bile

Hatta iyiki dogurdum diyor digerleri baska sehirlerde bu cocugu yaninda

Hayirlisi olsun

çocuğun ne hissedeceği sizin ona sunacağınız imkanlarla doğru orantılı..
yani eğlenceli bi çocukluğu ve arkadaş çevresi olursa o eksikliği hissetmeyebilir..
çünkü bu devirde kardeş kardeşe ancak evlenene kadar yoldaş..evlendikten sonra herkes kendi aleminde..

Allah bilir onu aslında,, sonuçta her saglıklı ınsan özürlü adayıdır,, kimin başına ne geleceğini kimse bilemez, yaşanmış örnekleride var,, çocuk anne karnında kesın down sendromlu doğar denılmesıne ragmen aldırmayan ve şuan sağlıklı ve çokta akıllı bır cocuga sahıp olan var,, ayrıca yıne eltimin 3. çocugunu doktor aldırmanız lazım sakat olabılır, olmasada düşer, yaşamaz demesıne ragmen aldırmamış ve şuan o çocuk 16 yaşında ve çokta sağlıklı,,

41 yaş çokta geç bi yaş değil,, sonuçta vücut önemli,, eğer saglıklı bir vucutsa neden olmasın olur daha gec yaslarda doğum yapıp saglıklı evlatlara sahıp olan çok var,, mesela annem,, Allah uzun omur versin,, 4 kardeşin en küçüğü ve bir buyuk ablasından 16 yaş küçük,, olmaz dıye bırsey yok hersey kader,, sonuçta 20-22 yaşlarında saglıklı bır bayan da down sendromlu cocuk sahıbı olabılır, yada özürlü evlat sahıbı olabılır,, Allahın takdiri,,

özürlü veya down sendromlu evlat ,, başa dert değildir,, anne evladını her halıyle kabul eder,, ve ayakbağı olarakta görmeyeceğine emınım,,
tabıkı Allah herkeze saglıklı evlatlar nasıp etsın,,,
Evet sizin dusuncelerinizde bir bakima dogru. Ama bilim diye birseyde var. Yas ilerledikce herturlu riskte artar. Birde herseyden once saglikli ve hayirli evlat dilemek lazim.dunya duzeni bozulmus durumda. Hayirli evlat yetistirmek cok zor artik. Kucukken iyide, buyuyunce ailelerinin basina bela olan insanlar dolu cevremde. Annesi ve babasini olduren evlatlarda var artik. Her kardeste birbirini sevecek ve anlasacak diye bir garantide yok. Bir tanidigim gec yasta dogurdu. Cocuk yirmisine geldi. Anne hala altini bezliyor ve yemek yediriyor ve cocuk hala konusmuyor: ((

Hayirlisi olsun
Halaniz sansliymis ama o sagliki cocuk dogurdu diye diger insanlarada ayni sansa sahip olacaklar diye bir garanti yok sanirsam.

Dört kardeşiz, ben en küçüğüm. Keşke tek çocuk olsaydım demişimdir hep. Kardeşlerimi sevmediğimden değil, her biri için canımı veririm. Ama tek olsaydım her şey çok farklı olurdu.cok dogru soyluyorsunuz. Birde olan imkanlari ikiye uce bolup rahat olmayan bir ortamda yetistirmeside cabasi: ((

Amniyosentez sonucu kötü çıksa dahi aldırmam diyorsunuz. Kızınıza kardeş vereyim derken bir ayakbağı mı vereceksiniz? Bu sözlerimi acımasız, korkunç olarak değerlendirenler olacaktır muhakkak. Ama siz alka gecinden versin öldüğünüzde, dünyaya getirdiğiniz engelli çocuğa kim bakacak?

malesef hersey kader, kısmet ne olursa olsun, bunu kabullenmek lazım,, nasıl ki çok iyi yetiştirilmiş bir aileden dengesiz bir ergen çıkabiliyorsa,, koyvermiş bi şekilde buyumus ama çok ta kaliteli yerlere gelmiş ve kaliteli bir yaşam süren ergenlerde olabiliyor,, tabiki sağlıklı sıhhatli vede hayırlı bır evlat sahibi olmak her annenin dileği,,

ve sağlıklı doğmuş bir bebek,, hep saglıklı olacak diye bır garantıde yok zaten,, insanın başına hersey gelebilir buyuk kucuk farketmez,, Allah evlatlarımıza saglık sıhhat versın tabı anne babalarınıda baslarından eksik etmesin...

bir anne ki bu konu sahibi için söylüyorum ,, eger ki ikinci çocuk sahibi olmak istiyorsa saglıklı olup olmayacağını Allah bilir,, aynen ilk çocugunun sağlıklı olması gıbı ,, oda doğdugunda Allah korusun özürlü yada down sendromlu olabilirdi,, garantisi yok yani,, yaşla hiç alakası yok ,, tabiki 45-50 yaş için aynı şeyi söylemezdim,, sonuçta bu yaslarda da doğum yapan anneler var,,

Allah evlatlarımıza uzun ömür, sağlık ,sıhhat ve akıl mantık versin inşallah,,

(bende 3 yaşında bir kız annesi olarak gelecekten korksamda, hayat yaşamaya değer,,
Evet sizin dusuncelerinizde bir bakima dogru. Ama bilim diye birseyde var. Yas ilerledikce herturlu riskte artar. Birde herseyden once saglikli ve hayirli evlat dilemek lazim.dunya duzeni bozulmus durumda. Hayirli evlat yetistirmek cok zor artik. Kucukken iyide, buyuyunce ailelerinin basina bela olan insanlar dolu cevremde. Annesi ve babasini olduren evlatlarda var artik. Her kardeste birbirini sevecek ve anlasacak diye bir garantide yok. Bir tanidigim gec yasta dogurdu. Cocuk yirmisine geldi. Anne hala altini bezliyor ve yemek yediriyor ve cocuk hala konusmuyor: ((

Halaniz sansliymis ama o sagliki cocuk dogurdu diye diger insanlarada ayni sansa sahip olacaklar diye bir garanti yok sanirsam.
)

elimden geldigince herkese cevap yazmaya çalışıyorum fakat yetişemiyorum..kusura bakmayın..

Son düzenleme:
elimden geldigince herkese cevap yazmaya çalışıyorum fakat yetişemiyorum..kusura bakmayın..
Ben sırf kardeş olsun diye çocuk yapılmasını yanlış buluyorum. Nedir yani, ilkini çok istediniz ikinci de ilki yalnız kalmasın diye...sağlığınızı tehlikeye atıp varolan çocuğunuzun 'anne' sini de riske attığınızı unutmayın. Çocuğunuzun size ihtiyacı olacak, kaç yaşına gelirse gelsin...

ben bir tek çocuk olarak cevap versem? şükrediyorum kardeşim olmadığına. bütün sevginin ve ilginin bana yöneltildiği bir evde büyüdüm. tek çocuklara şımarık derler ama rekabet duygumuz yoktur bizim, mutluyuzdur o yüzden. dikkat çekmek için uğraşmamıza gerek kalmaz, haksızlığa uğradığımızı düşünmeyiz, ayrım durumları yoktur, anne babamıza çok daha düşkün oluruz. lütfen, kardeş yapmadan önce çocuklarınıza danışın. bana sormuşlar ve asla istemediğimi söylemişim mesela. maddi manevi rahatlık bence tek çocuk, evlenirsem (büyük konuşmayayım) sadece bir çocuk sahibi olmak isterim.

Ben anne değilim ama tek çocuğum, belki bir fikir verir diye yorum yazmak istedim :)
25 yaşındayım ve bir an dışında hiç kardeş isteğim olmadı. O an da arkadaşlarımın birinin kardeşinin olacağını öğrendiğimde olmuştu ve küçüktüm, muhtemelen sadece arkadaşımı kıskandım :) Yani eğer gerçekten istemiyorsanız bence ikinci çocuğu dünyaya getirmeyin. Benim başka tek çocuk arkadaşlarım da var, hepsi halinden memnun. Hem maddi hem manevi anlamda her şeyi fazla fazla aldıklarından bence ileride daha paylaşımcı oluyor tek çocuklar, çünkü doyuma ulaşmış oluyorlar. Umarım en doğru kararı verirsiniz :KK66:

Eh herahalde garantisi yok

Hayatta hicbirseyin garantisi yok

Saglikli dogup sagligi bozulan insanlarda var

En sevdigim sey insanlara guzel dusunce vermektir hep olumlu baksin isterim

Nitekim 40 yasinda yada gecmis hala bekar arkadaslar var evlenmeyi uman anneligi tatmak isteyen

Neden olmasinki rabbim isterse hersey olur

Dilerim her isteyen anne sesini duyar

ben 25 yaşındayım ve anneme çocukluğum ve genç kzılığım boyunca bir çocuk daha yapın diye binlerce kez söyledim.Böyle efkarlandığım zamanlarda anneme bana bi kardeş yapmadığın için seni hiç affetmeyeceğim derim:(

şu sahte ve çıkarcı arkadaşlıklar/dostlukları gördükçe ,insanlara güvenim kalmadıkça yani giderek yalnızlaştıkça daha da iyi anlıyor insan ailesinden başka kimsesi olmadığını..
kendi açınızdn riskli değilse kesinlikle çocuğunuzu tek bırakmayın derim bir tek ççocuk olarak :(

şimdi kardeş kardeş diyoruz da bütün kardeşler iyi mi oluyor.. düşmandan daha beter olanlar da var maalesef.. bu kadar duygusal yaklaşmayın olaya lütfen... sağlık tehlikesi var sonuçta, buna rağmen çocuk yapmaya hiç gerek yok... zira sağlığınız tehlikeye girerse çocugunuz daha büyük sıkıntılar yaşar... ve ciddi anlamda bu dünyaya extra 1 çocuk daha getirmek büyük sıkıntı fikrimce...

Hayirlisi olsun
Ben 25 yaşındayım evin tek kızıyım kardeşim vs yok
Herkez Tek cocuk yer yurt bakımından kavga vs çıkmaz bana hersey bunun dediler çocukluğumdan beri
Ve büyüyorsun evleniyorsun
Evlendigin adamın 3 kardesi oluyor kardes sevgisini biliyor veriyorlar ve sen bilmiyorsun başta onlarla kocan ne derse sessiz kalıyorsun aralarını bozmamak amacıyla sonra kıskanıyorsun kıskanma sebebi de şu onlar seni hep arıyor soruyor beni sana soruyorlar ve beni arayıp sormuyorlar diye kıskançlık başlıyor ee hayliyle de kocayla tantana
Ailesinden kopamıyorum ailesinin dediğini dinliyor kocan ee haliyle yine sinirlenip kızıyorsun
En sonunda seni istemediklerini sevmediklerini öğreniyorsun
Ve kocan Tek cocuk olduğunu bildiği halde
Annene babana hasta olunca bakmam sen bakacaksın vs der ve hep yalnız olduğunu bir kez yüzüne daha vuruluyor vs vs işte

Ben 25 yaşındayım evin tek kızıyım kardeşim vs yok
Herkez Tek cocuk yer yurt bakımından kavga vs çıkmaz bana hersey bunun dediler çocukluğumdan beri
Ve büyüyorsun evleniyorsun
Evlendigin adamın 3 kardesi oluyor kardes sevgisini biliyor veriyorlar ve sen bilmiyorsun başta onlarla kocan ne derse sessiz kalıyorsun aralarını bozmamak amacıyla sonra kıskanıyorsun kıskanma sebebi de şu onlar seni hep arıyor soruyor beni sana soruyorlar ve beni arayıp sormuyorlar diye kıskançlık başlıyor ee hayliyle de kocayla tantana
Ailesinden kopamıyorum ailesinin dediğini dinliyor kocan ee haliyle yine sinirlenip kızıyorsun
En sonunda seni istemediklerini sevmediklerini öğreniyorsun
Ve kocan Tek cocuk olduğunu bildiği halde
Annene babana hasta olunca bakmam sen bakacaksın vs der ve hep yalnız olduğunu bir kez yüzüne daha vuruluyor vs vs işte
Konuyu hortlatmışsınız 10 yıllık konu🤭

Tek cocugum ailemde de tek cocuklu ciftler var. Hic bir problem olmuyor, bunun bu kadar büyük sorun edildigini forumda gördüm okudum.

Back
X