- 28 Eylül 2017
- 108
- 19
- 18
- 35
- Konu Sahibi Zeynepistanbul
-
Bu çözüm olabilirmi gercekten. Ilk defa duyuyorumGünlük tutun.
Psikolojide EMDR diye bir tedavi yöntemi var devamlı anlatıp bir olayı anlamsızlaştırma yani.
Ama bunları günlüğe aktardıktan sonra tekrar okumayın.
Tekrar tekrar yazın aklınızda takılı kalanları.
Esimi cok seviyorum. Bir cok kez boşvericem diye kendime soz verdim. Ama yine ayniyim. Bu yaz tatile çıktık esimle soz verdik birbirimize butun kötu anilarimizi burda birakip yeni bir sayfayla donelim diye soz verdim. Ama yine ayni durumumGeçmişte ne yalammışsa yaşanmış, şu an sadece ben mutlu olmak istiyor muyum diye sorun kendinize... Herkes tartışıyor, belli ki boşanmayı düşünmüyorsunuz o zaman geçmişte kalmak sadece evliliğinizi yıpratır. Anı yaşayın...
( psikoloğa gitmemi tavsiye etmeyin lutfen. Gitmek istemiyyorum)
Bu çözüm olabilirmi gercekten. Ilk defa duyuyorum
Psikolog ilaclari kullanmak istemiyorum. Ve utaniyorum bu konuyu nasik acarim doktora. Bu yuzden gitmek istemiyorumTakılıp kaldığın yerden bir adım ileri gidemezsin eğer destek almazsan
Devlet hastanelerdeki psikologlar olabilirmi peki?Annemin vefatından sonra emdr tedavisi gördüm.
Psikologla ilerledik biz.
Çok faydasını gördüm.
Evde devam etmemi istedi.
Bir süre de günlük tuttum hiç okumadan yırtıp attım.
Beni çökerten şeyleri elbet unutmadım ama yükünü attım.
Şuan sadece benim için yaşanmış birer olay.
Acısı en hafifte.
Sadece anne özlemim var o da ayrı bir konu zaten.
Devlet hastanelerdeki psikologlar olabilirmi peki?
Utanacak birşey yok .onların işi bu hergün bir sürü olayla karşılaşıyorlar . İlaç konusuna gelince illa ilaç yazacak ve sizide bunu kullanmaya zorlayacak değiller .anlatırsınız rahatlarsınızPsikolog ilaclari kullanmak istemiyorum. Ve utaniyorum bu konuyu nasik acarim doktora. Bu yuzden gitmek istemiyorum
Bunu denemek istiyorum gercekten ama 2 yil cok uzun bir sure degilmiBende sizin gibiydim bir dönem iki yıl boyunca aksatmadan günlük tuttum o kadar iyi geldiki bana bigun o günlüğü okumak istedim eşimle tartistigimizda elimden aldı dediki eğer bunu tekrar okursan yine başa dönersin gel biz bunu yakalım yaktık bir suru ağladım o günden sonra kendimi çok rahatlamış hissettim
Hastanelerdekiler psikiyatrist yani doktor ilaç vs kullanıyor. Daha tıbbi açıdan bakıyorlar.
Ben psikologa danışan oldum.
Psikologlarla konuşuluyor ve konuşarak halledilecek şeylere ilaç yazmıyorlar.
Psikiyatriler hele ki devlettekiler 15 dk süreleri olduğu için alel acele konuyu anlamadan ilaç veriyor.
EMDR uzun süren bir tedavi.
Bir sorun derim ama psikiyatri önermiyorum.
( psikoloğa gitmemi tavsiye etmeyin lutfen. Gitmek istemiyyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?