Tek derdim Geçmişe takılı kalmak

Güçlü olduğunuza ve bunların üstesinden gelebileceğinize inandırın kendinizi.
Sürekli eski olayları düşünüp bunlardan dolayı eşinizle tartışmak bir süre sonra eşinizi de yoracaktır.

Ben de bu konudan muzdaribim.. üstteki videoda dinlediğim gibi düşünüyordum bende.. yaşadığın huzursuz olayları yarım bırakma o kişiyle bunu konuş ve sor neden böyle oldu diye.. iyi de sorun benim için orda başlıyor zaten.. yüzleşme olamadı hiç.. hep üstü örtüldü.. sonuç sindirememe ve kafanı sürekli meşgul etmesi..
Çok imreniyorum anı yaşayıp geçmişe takılı kalmayanlara.. işin garibi evlenmeden önce öyle bir insan olmam..

Evlenmeden önce bende hiç takmazdım ya ne oldu anlamıyorum, şimdi eşimin ailesi bir şey yapınca hazmedemiyorum. bende konu sahibi gibi en ufak tartışmada teeee isteme gününe kadar gidiyorum.. kötü bir durum

Evlenmeden önce bende hiç takmazdım ya ne oldu anlamıyorum, şimdi eşimin ailesi bir şey yapınca hazmedemiyorum. bende konu sahibi gibi en ufak tartışmada teeee isteme gününe kadar gidiyorum.. kötü bir durum
Evet ben de isteme gününden bir başlıyorum düğün dernek evlilik sürecine kadar şu olmuştu bu olmuştu diye.. ve yakıştıramıyorum kendime bu durumu hiç.

geçmişte ne oldu bilemem ama belli ki yardımsız aşılacak gibi değil. sorun eşinle ilgili ise bebek için biraz daha düşün, önce sorunlarını hallet derim.ama eşle ilgili değil kendinle ilgili birşeyse o zaman istemesen de psikolog gerekebilir. neden istemiyorsunuz? halbuki profesyonel destek iyi hissettirir. hamile kalamama durumu için eş de gidip test yaptırdı mı? belki ondan kaynaklıdır

Evet ben de isteme gününden bir başlıyorum düğün dernek evlilik sürecine kadar şu olmuştu bu olmuştu diye.. ve yakıştıramıyorum kendime bu durumu hiç.

kesinlikle bende yakıştıramıyorum sonra üzülüyorum da ben niye böyle yapıyorum adamı da yıpratıyorum diye. bazen aklıma gelir bir daha tartıştığımız da eskileri açmayacağım derim sonra bir bakarım ki ben yine düşüne düşüne sinirlenmişim

Burcunuz nedir acaba?

Eşiniz haklı buluyor mu sizi?
Ben zorlada olsa söylene söylene dayatma ile beni haklı bulmasını sağladım bırak boşver onların ayıbı diyor.

Devlet hastanesindeki Psikiyatra sırf bu yüzden gitmek istemiyorum.
Derdini anlatamadan ilaç kullanmaya başlıyorsun.
Direkt şikayetiniz ne olarak yaklaşıyorlar..

Onlara verilen süre belli olduğu için malesef böyle.
Ciddi hastalıklarda üzerine düşüyorlar anca.

Onlara verilen süre belli olduğu için malesef böyle.
Ciddi hastalıklarda üzerine düşüyorlar anca.

Yok zaten kimseyi eleştirmiyorum asla, ben devlet hastanesine gittiğimde bir doktora denk gelmiştim inanılmaz dinliyor, ilgileniyor ve çok rahatlatıyordu. Kapısında kuyruk oluyorduk adeta, kendine özel muayenehane açtığından beri görüşemiyoruz ne yazık ki..

Eşiniz haklı buluyor mu sizi ?
Ben zorlada olsa söylene söylene dayatma ile beni haklı bulmasını sağladım bırak boşver onların ayıbı diyor.
Zoraki beni haklı buluyor artık ama en başta haklı bulmadığı için ailesini savunduğu için şuan sanki ben susayım diye hak veriyormuş gibi oluyor ve ben buna daha çok sinirleniyorum. ya daha dün delirecektim, aylar sonra kv kp ile görüşüyorum bana diyorlar ki kızlarımız sana ne derse desin sen duyma inanabiliyor musunuz? gel de yıllar sonra bunu hatırlama şimdi.

İşe yarar mı?

Psikolog ilaclari kullanmak istemiyorum. Ve utaniyorum bu konuyu nasik acarim doktora. Bu yuzden gitmek istemiyorum
Psikolog veya psikolojik danışman doktor değildir, ilaç yazmaz yazamaz,
sizi dinler, terapi yapar.
Süreçte durumunuza göre gerekirse sizi psikiyatriste refere eder yani yönlendirir.
İlacı da psikiyatrist yazar.
Ayrıca durumunuzda utanacak hiç bir şey yok kaldı ki oladabilirdi. Danışanların bize açtığı dertlerini,sıkıntılarını üçüncü şahıslarla paylaşmayız buna aile fertleri de dahil.

Tipik kv ışte: ) tam o anda siz de cevap verin söylediğiyle kalmasın. O taksın kafaya sizin söylediğinizi bu kez:)

Çocukken günlük tutardım, sonradan okuduğumda asla hatırlamadığım bazı anılarımla karşılaştım..
Yani gerçekten yazınca rahatlarım ve sanki artık yok olur o sorunum/kötü düşünceler veya o an ki duygusal çöküntüm.Benim için sorunlarımı yazıya dökmek onları çöpe atmak gibi. Bu yoruma %100 katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…