- 16 Ağustos 2018
- 303
- 366
- 33
- Konu Sahibi Zeynepistanbul
-
Ben de bu konudan muzdaribim.. üstteki videoda dinlediğim gibi düşünüyordum bende.. yaşadığın huzursuz olayları yarım bırakma o kişiyle bunu konuş ve sor neden böyle oldu diye.. iyi de sorun benim için orda başlıyor zaten.. yüzleşme olamadı hiç.. hep üstü örtüldü.. sonuç sindirememe ve kafanı sürekli meşgul etmesi..
Çok imreniyorum anı yaşayıp geçmişe takılı kalmayanlara.. işin garibi evlenmeden önce öyle bir insan olmam..
Evet ben de isteme gününden bir başlıyorum düğün dernek evlilik sürecine kadar şu olmuştu bu olmuştu diye.. ve yakıştıramıyorum kendime bu durumu hiç.Evlenmeden önce bende hiç takmazdım ya ne oldu anlamıyorum, şimdi eşimin ailesi bir şey yapınca hazmedemiyorum. bende konu sahibi gibi en ufak tartışmada teeee isteme gününe kadar gidiyorum.. kötü bir durum
geçmişte ne oldu bilemem ama belli ki yardımsız aşılacak gibi değil. sorun eşinle ilgili ise bebek için biraz daha düşün, önce sorunlarını hallet derim.ama eşle ilgili değil kendinle ilgili birşeyse o zaman istemesen de psikolog gerekebilir. neden istemiyorsunuz? halbuki profesyonel destek iyi hissettirir. hamile kalamama durumu için eş de gidip test yaptırdı mı? belki ondan kaynaklıdırMerhaba arkadaşlar. Geçmişte yaşadığım üzüntü ve pişmanlıklarıma hala takıntılıyım. 4 yıldır evliyim. 10 yıl oncesi ve evliligimin ilk zamanlarindaki üzüntülerimi hala unutamıyorum. Şimdi herşey yolundayken ben neden kendime gelemiyorum. Örneğin esimle bir konuyla alakali tartıştiğimızda ben evliliğimizin ilk zamanlardaki üzuntuleri siraliyorum. Esim unut artik mutlu olalim yapma etme desede Stresim hic bitmiyor. Aşamiyorum birtürlü. Hamilede kalamiyorum. Sebepsiz kısırlık tıbben sorun bulunamiyor. Yasadığim stresten hamile kalamiyor olabilirim diyede dusunuyorum. Neden geçmişe takılı kalıyorum? Icimi kimseye dökemiyorum. Derdime bir çare varmi? Benim gibi olup şu an iyi durumda olan varmi? Bu durumumu nasıl aşabilirim? ( psikoloğa gitmemi tavsiye etmeyin lutfen. Gitmek istemiyyorum)
Evet ben de isteme gününden bir başlıyorum düğün dernek evlilik sürecine kadar şu olmuştu bu olmuştu diye.. ve yakıştıramıyorum kendime bu durumu hiç.
Burcunuz nedir acaba?Merhaba arkadaşlar. Geçmişte yaşadığım üzüntü ve pişmanlıklarıma hala takıntılıyım. 4 yıldır evliyim. 10 yıl oncesi ve evliligimin ilk zamanlarindaki üzüntülerimi hala unutamıyorum. Şimdi herşey yolundayken ben neden kendime gelemiyorum. Örneğin esimle bir konuyla alakali tartıştiğimızda ben evliliğimizin ilk zamanlardaki üzuntuleri siraliyorum. Esim unut artik mutlu olalim yapma etme desede Stresim hic bitmiyor. Aşamiyorum birtürlü. Hamilede kalamiyorum. Sebepsiz kısırlık tıbben sorun bulunamiyor. Yasadığim stresten hamile kalamiyor olabilirim diyede dusunuyorum. Neden geçmişe takılı kalıyorum? Icimi kimseye dökemiyorum. Derdime bir çare varmi? Benim gibi olup şu an iyi durumda olan varmi? Bu durumumu nasıl aşabilirim? ( psikoloğa gitmemi tavsiye etmeyin lutfen. Gitmek istemiyyorum)
Eşiniz haklı buluyor mu sizi?kesinlikle bende yakıştıramıyorum sonra üzülüyorum da ben niye böyle yapıyorum adamı da yıpratıyorum diye. bazen aklıma gelir bir daha tartıştığımız da eskileri açmayacağım derim sonra bir bakarım ki ben yine düşüne düşüne sinirlenmişim
Bence ya başak ya da yengeçBurcunuz nedir acaba?
Güneş burcu olmasa bile haritasında kesin var, katılıyorum :)Bence ya başak ya da yengeç
Devlet hastanesindeki Psikiyatra sırf bu yüzden gitmek istemiyorum.
Derdini anlatamadan ilaç kullanmaya başlıyorsun.
Direkt şikayetiniz ne olarak yaklaşıyorlar..
Onlara verilen süre belli olduğu için malesef böyle.
Ciddi hastalıklarda üzerine düşüyorlar anca.
benim için değildi yazdıkça yazıyordum sende bugünden baslayabilirsinBunu denemek istiyorum gercekten ama 2 yil cok uzun bir sure degilmi
Zoraki beni haklı buluyor artık ama en başta haklı bulmadığı için ailesini savunduğu için şuan sanki ben susayım diye hak veriyormuş gibi oluyor ve ben buna daha çok sinirleniyorum. ya daha dün delirecektim, aylar sonra kv kp ile görüşüyorum bana diyorlar ki kızlarımız sana ne derse desin sen duymaEşiniz haklı buluyor mu sizi ?
Ben zorlada olsa söylene söylene dayatma ile beni haklı bulmasını sağladımbırak boşver onların ayıbı diyor.
İşe yarar mı?Günlük tutun.
Psikolojide EMDR diye bir tedavi yöntemi var devamlı anlatıp bir olayı anlamsızlaştırma yani.
Ama bunları günlüğe aktardıktan sonra tekrar okumayın.
Tekrar tekrar yazın aklınızda takılı kalanları.
Psikolog veya psikolojik danışman doktor değildir, ilaç yazmaz yazamaz,Psikolog ilaclari kullanmak istemiyorum. Ve utaniyorum bu konuyu nasik acarim doktora. Bu yuzden gitmek istemiyorum
Tipik kv ışte: ) tam o anda siz de cevap verin söylediğiyle kalmasın. O taksın kafaya sizin söylediğinizi bu kez:)Zoraki beni haklı buluyor artık ama en başta haklı bulmadığı için ailesini savunduğu için şuan sanki ben susayım diye hak veriyormuş gibi oluyor ve ben buna daha çok sinirleniyorum. ya daha dün delirecektim, aylar sonra kv kp ile görüşüyorum bana diyorlar ki kızlarımız sana ne derse desin sen duymainanabiliyor musunuz? gel de yıllar sonra bunu hatırlama şimdi.
Tipik kv ışte: ) tam o anda siz de cevap verin söylediğiyle kalmasın. O taksın kafaya sizin söylediğinizi bu kez:)
Günlük tutun.
Psikolojide EMDR diye bir tedavi yöntemi var devamlı anlatıp bir olayı anlamsızlaştırma yani.
Ama bunları günlüğe aktardıktan sonra tekrar okumayın.
Tekrar tekrar yazın aklınızda takılı kalanları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?