tek dilegim biraz daha emzirebilmek...

igudeniz

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2013
2
0
6
35
Çanakkale
Kizimin gelmesini beklerken bircok kitap okudum.. gazsiz bebek mutlu bebek, kolik bebegi sakinlestirme yollari vs.. gaz sorunlarina o kadar odaklanmistim ki asil konuyu yani emzirmeyi gozden kacirmistim. Cunku kimse bana emzirmenin bir sorun haline gelebilecegini soylememisti. Her kadinda sutun oluk gibi aktigini dusunerek gogus pedlerimi bile dogumdan once hazir etmistim. Simdi bu pedlere bakip acinasi halime guluyorum.. bebegimi emzirmeyi delice istiyorum ama onu doyuramiyorum. Mamayi ictigi gibi mememi icmiyor ve ben kiskanan gozlerle mamaya bakiyorum.. 2 aylik olan kizimi birakin 2 seneyi acaba 3 aylik olana kadar emzirebilecekmiyim kaygisi icindeyim.. simdiki deneyimimle hikayenin en basina donsem biliyorumki hersey farkli olacak.. sizlere tavsiyem uyuyan cocuk uyandirilmaz diyenlere kulak asmayin, bebeginizi uyandirin ve emzirin, dogumdan sonra emzirmek icin mutlaka hemsirelerden yardim alin, gogus ucunuz yoksa silikon ucu bir sureligine kullanabilirsiniz, hemen mamaya basvurmayin ve pes etmeyin.. herseye ragmen ben pes etmedim ve sonuna kadar da pes etmeyecegim..

Ben de aynı durumdayım, aldığım göğüs pedleri bi köşelere atıldı kaldı, denemedik şey kalmadı, en sonunda suyun işe yaradığını fark ettim ama artık çok geç... Biberona alışan bebeğim memeden azıcık gelen süte sinir olup ağlayınca içim yanıyor ama şöyle düşün vardır bi sebebi, bu iş de nasip! Bi arkadaş, sigara alkol alıp emzirilen süt mü yoksa sevgiyle verilen mama mı daha iyidir yazmıştı bi yerde, bu da teselli işte

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ah ah ne büyük acı veriyo emzirmeden.ben büyük bi hevesle göğüs pedleri, filan almıştım,emzirecem yara olsa da dayanacam demiştim. Doğumum oldu bebeğimi verdiler emzirmeye oğlum önce memede uyudu. Yerine koyduk hemşire geldi yardıma zorladı zorladı bu defa da ağlamaya başladı hiç tutmadı memeyi.silikon meme ucu aldık ne zaman memeye koysam hiç emmedi uyudu.pompayla sağıp vermeye çalışıyorduk tabi oğlum emmediği için üçüncü gün ancak geldi sütüm vee sarılıktan yattık hastanede 4 gün.çocuk aç ama ne zaman memeye alsam uyuyo.hemşire uyandır ayağını sık diyo uyanmıyordu. Oğlum memede uyumuş. hemşire geliyo sen beceremiyo sun diyo burnuna vuruyor, çimdik atıyo, ayağını sıkıyor uyanmıyordu.sonra da bu doymuş deyip gidiyordu o kadar uğraştım emzirmek için hep böyle yaptı üç ay boyunca ne emdise verdim, üstüne sağdım verdim en sonunda bitti zaten. Yani olay hemen mamaya koşmakta değil malesef. Herşey bebekte bitiyo :((

bende süt sorunu yok,kızımda ilk başta hiç sorunsuz emdi,hem de büyük bir iştahla.ama 3 gün önce serin yaylamızdan kalktık mecburiyetler dolayısıyla adana'nın sıcağına geldik.kızımın tüm düzeni alt üst oldu.gündüz uykuları bitti.göğsümde sesi gidene kadar ağlıyor emmemek için.ama direniyorum bakalım şimdilik.zorla vermeye çalışıyorum.herkes sabırlı ol buraya alışınca düzelir diyor ama zorlanıyorum açıkçası.

bende kizik dogdugunda emmedi.meme ucum cok kucuktu.slikon meme ucu denedik onuda istemedi.hastanede mama verdiler 3gun.boylece biberona alisti.eve geldik emmedi.emmedigi icin de sutum cok azdi.sagip veriyordum birazda olsa.ama her defa mama vermeden once deniyordum emzirmeyi.sonunda 9.gun yine emzirmeyi deniuordum ki bi bakdim kizim lokur lokur emiyor.sevincden agliyordum.simdi kizik 3aylik.ama sutum oyle cok olmuyor.yalnizca sabahlari kalktigimda dolu dolu dolu oluyor gogsum.bakalim ne kadar emzire bilicem.insAllah 2yasina kadar emziririm.

Hayir 2ay gec degil arkadaslar yapmayin hic sutu olmayan birinin sabirla emzirme sorasi 45 gun sonra sutu geldi . Sut emzirdikce articak bnm kizim iki bucuk aylik ayni sorunu bende yasadim sutum yetmiyirdu cok kilo kaybedince Mamaya basladk fakat mama vermeden once emziriyordum her dk emzirdim sutum artsin diye ve uc gun once mamayi biraktik bianda degl ama sayiyi sonra cc i azaltarak unutturdm mamayi. Tabi mama saatinde biraz agliyor memeyi tutmak istemyr biberon istedigi icin ama gezdirip sakinlestirip tekrar memeyi veriyrm tutana kadar sabrla ugrasyrm ve sonunda emiyor. Tavsiyem - tomris in emzirme kampi - yazisini okuyun. Unutma Sut emdikce artar pes etme etraftan solenenleri duyma doyuramadgn icin kendini suçlu hissetme herkes bunu yaşıyor sadece sabret moralini yüksek tut yapicam de gerisi gelicektir.

Back
X