ne avrupada ne de amerikada oyle sinirsiz diye bir sey yok hatta 35 yas alti iki sinirlamasi; 35 yas ustu de en fazla uc embro sinirlamasi var genelde. heleki 30un altindaysaniz burda da bir embroyo koymak istiyorlar. 35 yas ustundeysenizde iyiyse embroyolar iki koyuyorlar oyle yok ben uc isterim diye sizi dinledikleri falan da yok. direk sunu soyluyorlar "ucuncu bebeginizi karninizda oldurecegiz bunu nasil goze alirsiniz" kadin zaten direk tirsiyor bunu duyunca vazgeciyor. arkadasimin basina gelen buydu uc diye tutturdu doktoru acimazca basina gelebilcekleri anlatti ve kiz vazgecti. en dogrusunu da yapti. simdi esiniz tese olur her seyi goze alirsiniz ama sperm ve yumurta varken sirf cok istiyorsunuz diye uc embroyo riskini goze alan hicbir kadini anlamiyorum, kusura bakmayin kizmayin da ne olur ben sizleri ve bebekleri dusundugum icin diyorum. dort kez bes kez deneyeni, teseyle sperm elde edeni anlarimda ilk denemede uc embroyo koydurana saskinim doktoruna daha da saskinim.
tek embroyo cok haklisiniz cok kotu bir kisitlama ama o kadar cok tup bebek merkezi acildiki bu isi ranta cevirdiler ben tup bebek merkezlerini sorumlu goruyorum bu kanunun cikmasinda.
avrupa kanallarini acin burda turk kanallarinin avrupasini surekli tup bebek merkezlerinin reklamlari var, car car bagiriyorlar "biz avrupadan daha iyiyiz yuzde kirk elli basari" vs yaa insanlar inaniyor buna.doktor ne guzel anlatiyor uc koyariz dort koyariz sanki fabrika isi mal satiyorlar.
kizlar yeni girisiyorum tup bebek isine gorustugum tup bebek merkezleri turkiyedede oldu, inanilmaz sasirdim nerdeyse garanti vericekler bir bebek de esantiyon demedikleri kaldi!!!
bakin tam bugun bir baslik acilmis ucuz bebekleri ikiye indirme diye, arkadas nasil telas ve uzgun simdi ne derseniz bu duruma genc bir hastaya uc embryo koyan doktordadir en buyuk sorumluluk!!
bu bir mutlaka iki embroyoya cikacaktir diye dusunuyorum.