- 4 Aralık 2022
- 1.122
- 1.362
- 63
- 36
Merhaba ngs yöntemiyle hem taşıdığınız hastalığa hem de başka rahatsızlıklara bakılıyor.Daha kapsamlı bir yöntem,o yüzden ngs yöntemi daha doğru olur sizin için.Allah yar ve yardımcınız olsun.Ama inanıyorum ki bebeğiniz ya da bebekleriniz olacak ve bir gün yine buralara bakıp neler yaşadığınızı bir kez daha animsayip bebeklerinize sımsıkı sarilacaksiniz.Merhabalar
Ngs taramasi tek gen hastaliklarini cikariyor mu acaba?
Biz de aslinda tek gen taramasi istiyorduk ama hem cok kulfetli hem de yeterli embriyo olmamasi, yaş vb faktorler sebebiyle yalnizca ngs yaptiracagiz
Cok tesekkurler o zaman tek gen analizine gerek yokMerhaba ngs yöntemiyle hem taşıdığınız hastalığa hem de başka rahatsızlıklara bakılıyor.Daha kapsamlı bir yöntem,o yüzden ngs yöntemi daha doğru olur sizin için.Allah yar ve yardımcınız olsun.Ama inanıyorum ki bebeğiniz ya da bebekleriniz olacak ve bir gün yine buralara bakıp neler yaşadığınızı bir kez daha animsayip bebeklerinize sımsıkı sarilacaksiniz.
Tedaviniz ne durumdaMerhabalar
Bende de genetik bir hastalik var. Baskin bir genmis ve %50 bebege gecme olasiligi varmis. Tek gen taramasi yaptirmak istiyorduk ancak onun icin 16 embriyoya kadar toplayin, sonra yaptirin gibi bir sey dediler. Ama yasim dolayisiyla da o kadar embriyo elde etmek zor.. gecen hafta opu oldum, halen yaptirma sansim var aslinda ama.. bilemiyorum.. bir yandan da cok kulfetli.. simdilik sadece ngs yapacaklar. sizin sureciniz nasil oldu acaba? Yaptirdiniz mi?
Bir de embriyodaki bazi genetik bozukluklar zamanla kendini tamir edebiliyor diyorlar ..
Biz de yaptirdik tek genmerhaba öncelikle tek gen için pgt yaptıranlar varmı bizde karar aşamasındayız bizimde ortak taşıyıcısı olduğumuz 2 hastalık var genetikste tarama yaptırdık onların pgt önerdiği hastalığı istanbul tıp fakültesindeki genetik doktoru önermedi yani haliyle ne yapacağımızı bilmiyoruz yada sadece ngs yaptıracağız bu konuda pgt yaptıranlar bilgi verirse çok memnun olurum
Benim bildiğim pgt a ngs tek gen hastalığına bakmıyor. Pgt-m gerekir siye düşünüyorum. Bununla ilgili bir başlık var hatta hangi testin ne için olduğunu anlatan. Genetiks size tam olarak ne dedi? Ngs ile tek geni görebiliyorlar mı? Sadece kromozom dizilimi doğru mı diye bakabiliyorlar.merhaba öncelikle tek gen için pgt yaptıranlar varmı bizde karar aşamasındayız bizimde ortak taşıyıcısı olduğumuz 2 hastalık var genetikste tarama yaptırdık onların pgt önerdiği hastalığı istanbul tıp fakültesindeki genetik doktoru önermedi yani haliyle ne yapacağımızı bilmiyoruz yada sadece ngs yaptıracağız bu konuda pgt yaptıranlar bilgi verirse çok memnun olurum
Merhaba öncelikle inşallah hayırlı sonuçlanır süreciniz. Ben 21 haftalık hamileyim bebekte akciğer rahatsızlığı var doktorlar tek gen hastalığı ve metabolik hastalık olabilir diyorlar. Amniyosentezden sınra wes testi yaptırıcaz. Eğer öyle bi şey çıkarsa eşler olarak biz de yaptırıcaz. Sizin de hastalığınız böyle mi çıktı hiç bebek kaybettiniz mi? Bi de eşlere de wes testi mi yapılıyor taşıyıcılığa bakmak için? Akraba da değiliz biz. Bi de çok sordum ama tek tarafta bile taşıyıcılık olsa hastalık bebekte oluyor muymuş?Merhabalar
Bende de genetik bir hastalik var. Baskin bir genmis ve %50 bebege gecme olasiligi varmis. Tek gen taramasi yaptirmak istiyorduk ancak onun icin 16 embriyoya kadar toplayin, sonra yaptirin gibi bir sey dediler. Ama yasim dolayisiyla da o kadar embriyo elde etmek zor.. gecen hafta opu oldum, halen yaptirma sansim var aslinda ama.. bilemiyorum.. bir yandan da cok kulfetli.. simdilik sadece ngs yapacaklar. sizin sureciniz nasil oldu acaba? Yaptirdiniz mi?
Bir de embriyodaki bazi genetik bozukluklar zamanla kendini tamir edebiliyor diyorlar ..
merhaba, nasıl bir rahatsızlıkmış? ne görmüşler acaba özel değilse? hayır benimki diğer aile üyelerinde de olan hayatımızı bu şekilde devam ettirdiğimiz, genetik hastalık olduğunu da yeni öğrendiğimiz bir durum. (ve benimki de akciğer)Merhaba öncelikle inşallah hayırlı sonuçlanır süreciniz. Ben 21 haftalık hamileyim bebekte akciğer rahatsızlığı var doktorlar tek gen hastalığı ve metabolik hastalık olabilir diyorlar. Amniyosentezden sınra wes testi yaptırıcaz. Eğer öyle bi şey çıkarsa eşler olarak biz de yaptırıcaz. Sizin de hastalığınız böyle mi çıktı hiç bebek kaybettiniz mi? Bi de eşlere de wes testi mi yapılıyor taşıyıcılığa bakmak için? Akraba da değiliz biz. Bi de çok sordum ama tek tarafta bile taşıyıcılık olsa hastalık bebekte oluyor muymuş?
Bizimki malesef yaşamla bağdaşmıyormuş ailemizde vs yok. Büyük ihtimal nadir hastalık. Solunum yolu tamamen kapalı. O yüzden akciğerler ve mide su toplamış. Kalbi de sıkıştırıyor.merhaba, nasıl bir rahatsızlıkmış? ne görmüşler acaba özel değilse? hayır benimki diğer aile üyelerinde de olan hayatımızı bu şekilde devam ettirdiğimiz, genetik hastalık olduğunu da yeni öğrendiğimiz bir durum. (ve benimki de akciğer)
Merhaba sizi yönlendirirler aslında gittiğiniz merkezden ödeme için, ama beni de bir hafta aramadılar ödeme için ben hatırlatınca hesap no vs gönderdiler siz de bir sorun isterseniz kendi doktorunuzun asistanına ya da embriyoloğaMerhabalar pgt için bir sorum olacaktı biz de pgt ye yolladık embriyoları ama istanbuldan ankaraya mı gönderdiler nereye gönderdiler tam da bilmiyorum açıkçası. Embriyolardan biyopsi pazar günü alınmıştı heralde yollamışlardır şu ana kadar. Bu pgt nin ödemesini sonradan mı alıyorlar herhangi bi ödeme yapmadık
Ben dondurma ödemesini de dün arayıp hatırlatarak yaptım pgt için merkez sizi bi hafta içinde arayacak dediler. Onu da biraz bekleyeyim de aramazlarsa bi de onun için ararım o zaman. Teşekkürler ederim :)Merhaba sizi yönlendirirler aslında gittiğiniz merkezden ödeme için, ama beni de bir hafta aramadılar ödeme için ben hatırlatınca hesap no vs gönderdiler siz de bir sorun isterseniz kendi doktorunuzun asistanına ya da embriyoloğa
İşte elimizden gelse gidip embriyolarımızın da başında dururuzBen dondurma ödemesini de dün arayıp hatırlatarak yaptım pgt için merkez sizi bi hafta içinde arayacak dediler. Onu da biraz bekleyeyim de aramazlarsa bi de onun için ararım o zaman. Teşekkürler ederim :)
Valla öyle bi haldeyizİşte elimizden gelse gidip embriyolarımızın da başında dururuzRica ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?