Doğuma Hazırlık Tek isim mi, Yoksa 2 isim mi ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Tek isim mi ? 2 isim mi ?

• Tek isim (Örnek: Melek Yılmaz)

OY: 16 55,2%
  • 2 isim / Çift isim (Örnek: Melek Nazlı Yılmaz)

OY: 13 44,8%

• Ankete Katılan
    29
  • Anket Kapalı .

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Merhaba Arkadaslar..

Ben ve Esim aslinda birer isim secerek Bebegimize 2 isim koyucaktik Lakin cok yerde okudumki Bebegin kafasi karisik, Kimlikte sorun Yasar, Veya Okulda iş Yerinde sıkıntı yasar diye..

Bu Sadece Beni Degilde Herkesi ilgilendirdigi icin bu Konuyu Acmak istedim..

Cogu Annişler Benim gibi Bebegine isim ariyor ve Cogu Annişler tek isim mi 2 isim mi diye kararsiz Kaliyor..

Buyrun Hepimiz Oyluyalim Yorumlayalim ve Aydınlanmamis Annişlere Karar vermelerinde Yardimci olalim :))

Herkese Hayirli Evlatlar ve Hayirli Dogumlar insALLAH ALLAHin izni ile :)

Tek isme oy verdim. Ama kız çocuklarına Melek isminin verilmesine karşıyım (: Melek bize kız olarak empoze edildiği için öyle kalmış. Halbuki dinimizde meleğin kız olduğuna dair bir şey geçmiyor.

Tek isme oy verdim. Ama kız çocuklarına Melek isminin verilmesine karşıyım (: Melek bize kız olarak empoze edildiği için öyle kalmış. Halbuki dinimizde meleğin kız olduğuna dair bir şey geçmiyor.

Örnek olarak yazmisdim canim ben onu sadece aklima o an melek geldi :((

biz Nazlı Hilal koyacağız .. o yüzden iki isim :) hatta bide Aksâ koymak istiyorum ama çok uzun oluyor..

Aslında iki isim güzel oluyor ama iki isim olduğunda da tek isimle seslenildiği için birisi çocuğa A ismiyle seslenirken diğeri B ismi kullanıyor buda çocuk için zor ileridede sorun çıkartma riski var dolayısıyla en iyisi tek isim

Tek isim kesinlikle. Bir insanın tek ismi olmalı, herkes ona aynı isimle seslenmeli, o ismin karakteristik özelliklerini taşımalı kendisi ona karakteristik anlam yüklemeli.. Ben ismimdeki ekten bile hoşlanmıyorum. Tek ve net olsun yani :34:

Tek isim kesinlikle. Bir insanın tek ismi olmalı, herkes ona aynı isimle seslenmeli, o ismin karakteristik özelliklerini taşımalı kendisi ona karakteristik anlam yüklemeli.. Ben ismimdeki ekten bile hoşlanmıyorum. Tek ve net olsun yani :34:

Cok tsk ederm cnm :)

bende 2 isim koyan ama tekini kullananlardanım =) 2 ismin o yüzden bir anlamı yok ama bazende aynı isimden olunca 2.isim devreye giriyor ki o zaman işe yarıyor.. tam bir muamma yani =)))

erkeklerde 2 isim olabilir ama kız çocuklarında karşıyım. çünkü evlendiğinde bide eşinin soyismini alıyo 2 isim 2 de soyisim biraz uzun oluyo. Rabbim kısmet ederse benimde oğluşum olacak ve ismini yiğit aras koyacağım...

erkeklerde 2 isim olabilir ama kız çocuklarında karşıyım. çünkü evlendiğinde bide eşinin soyismini alıyo 2 isim 2 de soyisim biraz uzun oluyo. Rabbim kısmet ederse benimde oğluşum olacak ve ismini yiğit aras koyacağım...

Hayırlı ugurlu olsun cnm cok gzl isim :)

bir öğretmen olarak iki isimli öğrencilerimde hep zorluk yaşamışımdır özellikle yoklama alırken:1: ikisini birden söylemek uzun geliyor. birini söyleyeyim diyorum acaba hangisini kullanıyor? güzelini seçeyim diyorum o da olmuyor:9: örnek olarak haydar oğuzhan diye bir öğrencim vardı gençler genelde daha populer isimleri kullanırlar düşüncesi ile oğuzhan dedim. burdayım diyen çıkmayınca yok yazdım. sonra yanıma geldi hocam beni okumadınız oğuzhan dedim diyince hıı haydar demediniz ben o yüzden sesimi çıkarmadım demez mi... o yüzden ben de bebeğime tek isim düşünüyorum.

bir öğretmen olarak iki isimli öğrencilerimde hep zorluk yaşamışımdır özellikle yoklama alırken:1: ikisini birden söylemek uzun geliyor. birini söyleyeyim diyorum acaba hangisini kullanıyor? güzelini seçeyim diyorum o da olmuyor:9: örnek olarak haydar oğuzhan diye bir öğrencim vardı gençler genelde daha populer isimleri kullanırlar düşüncesi ile oğuzhan dedim. burdayım diyen çıkmayınca yok yazdım. sonra yanıma geldi hocam beni okumadınız oğuzhan dedim diyince hıı haydar demediniz ben o yüzden sesimi çıkarmadım demez mi... o yüzden ben de bebeğime tek isim düşünüyorum.

tşkler hocam :)) hihi

Aslında iki isim güzel oluyor ama iki isim olduğunda da tek isimle seslenildiği için birisi çocuğa A ismiyle seslenirken diğeri B ismi kullanıyor buda çocuk için zor ileridede sorun çıkartma riski var dolayısıyla en iyisi tek isim

evet çok haklısın benim de eşiminde çift ismi var ve ev içinde kullandığımız isim farklı işte farklı isimle hıtap edıyorlar garıp oluyor ınsan sinirde oluyor ben şu ismimi kullanuyorum onu diil,dilinizde tüy bitiyor belli süre sonra

Back
X