Tek isteğim dertleşmek.

Bir iki Dort

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
406
290
18
İnsan ailesini secemiyor.Babamin anneme karşı çok hatası olmuştur.kucuk Yada büyük hata olduğuna ben karar veremem,bunları yaşayan annemdi.
Ama bir evlat olarak artık annemden babamı kurtarmak istiyorum.annemin ailesi o kadar geçimsiz ki .. küçük büyük demeden hepsi menfaatci hepsi geçimsiz...buraya onları kötülemeye gelmedim elbette..ama eden bulur derler! Hepsi zor şeyler yaşadı,acılar çekti .yaptıklarını Allah bu hayatta çıkardı onlardan.
Benimde hayatımda herşey yolunda gitti çok şükür ne dilediysem oldu..elbette hayal kırıklıklarım da..ama bu mutluluk bu aileye çok battı..
Ben antalyada yaşıyorum..bu bile kıskançlık oluyor..ins ben gidermisim..güzel okullar kazandım,sınavlarda başarılı olmaya devam ediyorum,gerçekten Allah yardım ediyor çalışana.. ama bu batıyor onlara..çünkü kendi çocukları öyle değil..
Annemi küçükken çok hırpalamis hep ezmisler.simdi bizim malvarlığımizin olması ,babamın anneme değer vermesi onlara batıyor..
Anneme saygısızlık yapıyorlar .mesela dayım anneme "sidikli "demişti.hic unutamıyorum.kavgada demişti bunu ama dememeliydi işteboyle düşünün..
Kuzenler de aynı ..anneme adıyla hitap ediyorlar..çünkü bu aile terbiyesi ve karakterle alakalı..çok saygısızlık.

Ben bu nedenle görüşmüyorum onlarla .ama ne yazık ki bayramda görüşmek zorundayım..son bayram sınavı bahane ederek gitmedim ve sınavı kazandım..beni kuzenlerim tebrik etmediler, hatta laf söylediler.ben de sizinle görüşmek istemiyorum dedim.bunu watsaptan yazdım.cunku annem konuşmama müsaade etmiyor.dedigim gibi kendi ailesi bizden değerli .kimse inanmıyor buna,ama inanın böyle ..bana uyuz dediler,erkek arkadaşımla münasebetim hakkında ileri geri konuştular ..anlatamam size..ben kendimi mudafaa edemedim..her zaman ya biri sayısıyla kötüdür,yada teyzesiyle..
Geçimsiz ve saygısız insanlarla görüşmek istemiyorum...
Bu watsap görüşmesinden sonra benim hukuk adamı olmadığımı söyledi,daha bir sürü şey . .ben ise asla hakaret etmedim.haksiz duruma düşmek istemediğim için..beni herkese rezil edeceğini küçük düşurecegini söylüyor,umrumda değil.cunku kötü birşey yapmadım,ve herkes beni takdir ettiği için beni gözden düşürmenin tam sırası onun için...
Ben bayramlardababannemin yanına gitmek istiyorum..babannemi çok seviyorum..babamın ailesinde hiç olmuyor böyle terbiyesizlikler..
Ama birinci bayram koydeysek,erteis gün merkeze anneannemlere gidiyoruz .ben gitmeyecegim deme lüksüm yok,annem yaka paça götürür beni..
Ve orada bu olay patlayacak..
Annem benfen yana asla olmaz.
Diyelim ki oldu..
Ben de kuzenimle cevap verdim..
Sorun bu değil..
Uc eşinden de olaylı bir şekilde boşanmış otuz yaşını geçmiş,annesiyle yaşayan saldırgan bir adam...
Ben muahatp olmak istemiyorum..çünkü cirkef insanlar konuyu kapatmaz ve bir şekilde üste çıkar..
Bayramda evime gidemiyorum bu yüzden ..
Ne yapacağım..

Annemden babamı kurtarmak istiyorum derken bosanmalarinı mı istiyorsun, yuvayı mı yıksınlar. Birde seni üzen insanların evine gitme. Annen zorlamaya kalkarsa gitmek istemiyorum bana baskı yapma de, siz gidin ben eve geçecem de net ve kararlı konuş

Baban kurtulmak istiyor mu peki? Yani sen insanlarla anlaşamıyorsun diye baban neden annenle boşansın? Istersen babanla ve annenle bir araya geldiğinde, artık işte dayın mı kuzenler mi kimse onlarla görüsmek istemediğini söyle ve konuyu kapat. Kaçmak yerine açık ve üsluplu konuş anlarlar. Anlamazlarsa o zaman direnirsin ve kaç yaşında universite okuyan bir gençsin, görüsmek istemediğin insanla görüşme. Net.

tek şuna takıldım. Erkek arkadaşınla munasebetine laf edenin ağzına iki tane çakamadın mı. Ya da kimse hiç mi bi laf edemedi.

Onun dışında annene sidikli demiş ona onu demiş bunlar yanlış anlama çok iğrenç psikolojik tacizler ama bunlar hiçbişey. Annene saygı duymayan sana saygı duyar mı?

Bu arada kimsenin senin okuluna şuna buna saygı duyup tebrik etmesini bekleme. Bunlar ekstra kibar hareketler. Annene sidikli diyen sana erkek arkadaşınla ilgili ima yapan kişiden beklenecek fazla iyimser şeyler bunlar.

Madem okulun derslerin iyi hayata tutun kendini sıyır bu insanlardan. Babanı sen ayıramazsın bunlardan yapabileceğin bişey yok. Ayrıca o da hatalı sana bunca harekette müdahalesiz ve pasif kalmış. Sen bi yerini mevkini sağlamlaştır sonra gör o konuşanlar kapında köpek olacak. Doğaları böyle çünkü.

Babam annemden ayrılmak istiyor.Aralarinda geçim yok.ama yaşları ilerlediği için ben bir süre sonra huylarinin düzelecegini düşündüm .yuvamız dağılmasın istedim ve hep babamı vazgecirdim.babam kardeşim daha okuyor, kızim da ileride evlenecek gibi düşüncelerle boşanmaktan vazgeçti .
Kardeşim "engel olma bırak boşansinlar,böylesi daha hayırlı" diyor.
Ben de artık öyle düşünüyorum. Babam belki ayda bir kere arıyor beni"ben annenizle gecinemiyorum boşanmak istiyorum" diye.

Annem konuşup bir şeyler anlatilabilecek biri değil.namusum hakkında alenen konusmadilar, kulağıma geldi söyleyen kişi de bana yemin ettirdi.ama diğer konularda bana karşı hep hakaret içinde. Doğası öyle .annem de terbiyesiz..küçüklüğümden beri aralarındaki itismeler,seviyesiz kavgalar bitmedi.
Benim icim artık dolmuştu,anneme gitmek istemiyorum bak o böyle yapıyor su kişi sana şöyle diyor dediğimde "onlar benim ailem "cevabını aldım.hatta kuzenlerle yakın olmadığım için anormal ilan edildim.
Bana saygı duymuyor,hatta onlarla beraber annemin de üzerime geleceğini düşünüyorum.
Elimde sadece küçük bir mesele var,görüşmeme kararı için.sadefe bunu bahane ettim.asil mesele ise içlerindeki daimi cirkeflik.
Annem bu yüzden benimle kavga edecek biliyorum

Baban boşanmak istiyorsa boşansın.Anne babanız da olsa karı koca arasına girmeyin.Kardeşin de sen de boşamalarından etkilenecek yaşta değilsiniz anladığın kadarıyla.Babanız bir daha boşanmak istiyorum diye bence istediğini yapsın.Anneniz çekilir dert değil anlattığınıza göre.Allah yardımcınız olsun.

Ben kesin olarak görüşmek istemediğimi söylediğimde annem beni kotu görecek.o çok ama çok saygısız bir kadın. Gerekirse Antalya'ya gelir zorla götürür beni hatta onların yanında döverek özür dilememi ister .ben ısrarcı oldukça bu sefer babama sarıyor, "nedir sizden çektiğim "diyor.
Asla kabul etmez kendi ailesinin gecimsizligini.bazen kendime acaba beni sevmiyor mu onlar kadar diye soruyorum.sonra "saçmalama"diyorum.ama defalarca kuslugune rağmen toz kondurmuyor ailesine.
Çok üzülüyorum.zaten annemle az görüşüyorum.o da buna üzülüyor. eskiye göre çok ilerleme var ,ama hala bana saygı duymuyor doğru duzgun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…