Konut krediniz bitene kadar yapacak birşey yok ama içinizin rahat etmedi için ; kredi bitince (Max 10 yıl zaten, çocuğunuz reşit olmuyor) tapuya gidip adınıza intifa hakkı şerhi koyduranilirsiniz.(intifa hakkı, ömür boyu oturma hakkı oluyor). Kredi çekerken yapamazsınız çünkü banka izin vermiyor ama krediniz bitince şerhi koydurursanız, ölene kadar kimse sizi çıkartamaz evden.Biliyorum daha şimdiden bunları mı düşünüyorsunuz diyeceksiniz ama :)
Tek çocuğum var.7 yaşında oğlum. Çalışıyorum eşimle maaşlarımız eşit düzeyde. Bir ev almayı planlıyoruz ve evin tapusunu eşimin üzerine yapmak zorundayız çünkü konut kredisini eşim çekecek ve krediyi kim çekerse ev tapusu onun üzerine olmak zorunda banka eve ipotek yaptığı için. Krediyi birlikte ödeyeceğiz eşimle aramızda senin paran benim param durumu hiç olmadı zaten.Ancak allah gecinden versin ama olur da eşimin benden önce vefat etmesi durumunda Oğlumun bu evdeki miras hakkı 3/4 benim ise 1/4 olacak kanunen.Yani oğlum istediği zaman bana anne bu evin büyük bölümü benim çık bu evden diyebilecek ilerde.
Hiç böyle birşey aklımda yoktu ama bir yakınımızın başına geldi tek çocuklu bir aileydi eşi vefat edince oğlan 2 ay geçmeden eşinin de dolduruşu ile annesini bu ev benim diyerek evden çıkarttı ve evi sattı bir güzel karı koca parasını yediler.Anne kiraya çıkmak zorunda kaldı emekli maaşı ile sürünüyor .Şimdi ben ne yapayım her anne oğlum böyle birşey yapmaz der ama ya yaparsa bunca yıllık emeğimizin böyle heba olması da çok üzücü olur.Tapuyu eşim ve benim üzerime ortak tapu olarak çıkarılmasının yolu var mı dır acaba?
Neresinden baksaniz ilginç.Bence esine güvenmesinin ve "cocuga" güvenmemesinin nedeni üvey bir cocuk.
Esinin önceki evliliginden cocuklari olabilir.
Yoksa mantikli baska bir aciklama bulamadim bu sacmaliklara..
Cunki 7 yasindaki kendi evladinin büyümesine daha cok var vs..
İlk defa kabalaşacağım sanırım ama YUH diyorum sadece size.asıl sizin nasıl kötü çalışan bir aklınız var ne üvey çocuğu hanfendi.Bence esine güvenmesinin ve "cocuga" güvenmemesinin nedeni üvey bir cocuk.
Esinin önceki evliliginden cocuklari olabilir.
Yoksa mantikli baska bir aciklama bulamadim bu sacmaliklara..
Cunki 7 yasindaki kendi evladinin büyümesine daha cok var vs..
İlk defa kabalaşacağım sanırım ama YUH diyorum sadece size.asıl sizin nasıl kötü çalışan bir aklınız var ne üvey çocuğu hanfendi.
Mal benim ve eşimin hanfendi kimin malını kimden kaçırıyorum anlamadım.Olasılık dediğiniz iftiraya giriyor farkındamısınız.Bence size YUH kendi evladinizdan mal kacirma planlari yaptiginiz icin
Paragöz oldugunuzu cogu üye demis zaten..
Kendi esinize daha cok güvenip evladiniza da güvenmemek cok manidar.
Bir olasilik söyledim. Artik Allah bilir.
Bence siz fazla oyalanmayin buralarda.. esinizi bu konuda nasil ikna edeceginizi ve ona nasil aciklama yapacaginizi düsünün
Kredi bittikten sonra eşiniz evin yarısını size devretsin ortak tapunuz olsun. Bu durumda taraflardan biri vefat ederse çocuk kalan yüzde ellinin 3/4 üne sahip olur ve her halükarda hayattaki eşin payı çocuktan daha fazla olur.Toplu bir cevap vermek istiyorum bir kez daha.Benim durup dururken bu felaket senaryosu aklıma gelmedi.Yada oturup oğlum veya eşim ve kendim ile ilgili paranoyak düşünceler kurmuyorum sürekli.
Bir ev alma gündemimiz var ve çok yakın zamanda bunu yaşamış gözümün önünde kahrolan bir anne var.Bu kafa karışıklığını bu yüzden yaşadım ve konu ile ilgili hiçbirşey yapmamaya karar verdim.Ev eşimin üzerine alınacak ve konu kapanacak.Tek evladım var bu zamana kadar yaptığım gibi bundan sonra da onun içinden maddi manevi elimden gelen her şeyi yapacağım ve rabbim evlatlarımıza uzun sağlıklı ve huzurlu ömür versin en önemlisi bu sanırım
Yargılamak bana düşmez o yüzden ben sadece bildiğim kadarıyla yasal kısmına cevap vereceğim, almayı düşündüğünüz ev ister sizin üzerinize olsun isterse eşinizin üzerine olsun, eşlerden birinin vefatı halinde eğer mirasa konu tek bir evse ve o ev aile konutu durumundaysa yani o evde ikamet ediliyorsa yasal olarak çocukların miras payı daha fazla olsa dahi, şayet ebeveyn kendini koruma maksatlı tapuya aile konutu şerhi koydurursa, çocuklar sağ kalan ebeveynleri vefat etmeden o evi satma hakkına sahip değiller, hatta çocuklar mahkeme yoluyla yani izale-i şuyu yoluyla dahi satış yapamazlar.Bizzat kendim de aynı durumdayım aslında.Oradan biliyorum babam ve annem yıllarca çalışarak bir ev aldı babamın üstüneydi ev.babam vefat edince veraset ilanı falan çıktı ve bu ev ile ilgili hisse paylaşımı şu şekilde oldu annem 2/8 ben 3/8 abim 3/8.yani 2 çocukta bile anne hissesi çocuğundan daha az.Annem o evde yaşıyor halen ve tabiki bu durumun hiç konusu bile geçmedi aramızda anneme rabbim uzun ömür versin.
Kac sayfa once bende yazdim aynısını ama nedense konu sahibi cozum onerilerini gormezden geliyorYargılamak bana düşmez o yüzden ben sadece bildiğim kadarıyla yasal kısmına cevap vereceğim, almayı düşündüğünüz ev ister sizin üzerinize olsun isterse eşinizin üzerine olsun, eşlerden birinin vefatı halinde eğer mirasa konu tek bir evse ve o ev aile konutu durumundaysa yani o evde ikamet ediliyorsa yasal olarak çocukların miras payı daha fazla olsa dahi, şayet ebeveyn kendini koruma maksatlı tapuya aile konutu şerhi koydurursa, çocuklar sağ kalan ebeveynleri vefat etmeden o evi satma hakkına sahip değiller, hatta çocuklar mahkeme yoluyla yani izale-i şuyu yoluyla dahi satış yapamazlar.
Miras hukukunda her ne kadar çocukların saklı payı daha fazla olsada kanun koyucular ebeveynin mağdur olmaması için aile konutu hükmünü getirmişler, velhasıl tanıdıklarınız çocukları tarafından mağdur edildiyse kanuni haklarını bilmediği içindir, çocukları gözünü korkutup hileyle elinden almıştır.
Çocuk zaten daha çok küçük, bunları düşünmek tanıdıkların başına gelenleri baz alıp varsayımlar üzerinden endişe duymak için çok erken lakin her ne kadar konu tepki çekse de ne yazık ki bu gibi durumlar yaşanıyor, birkaç olaya şahit oldum maalesef, hatta bir tanesi ebeveynleri öldüğünde diğer kardeşe miras kalmasın diye babasının üzerine olan evi sattırıp parasını elden alarak kendine ev aldı, hayat öyle garip ki yaşadığınız sürece olmaz dediğiniz şeyler olabiliyor, yaşamam dediklerinizi yaşayabiliyorsunuz, o yüzden artık insanların endişelerini garipsemiyorum.Kac sayfa once bende yazdim aynısını ama nedense konu sahibi cozum onerilerini gormezden geliyor
Bende bunu dusunmesini garipsemedim ama cozum cok basitken buraya konu acilmasini anlamadim , aman neyseÇocuk zaten daha çok küçük, bunları düşünmek tanıdıkların başına gelenleri baz alıp varsayımlar üzerinden endişe duymak için çok erken lakin her ne kadar konu tepki çekse de ne yazık ki bu gibi durumlar yaşanıyor, birkaç olaya şahit oldum maalesef, hatta bir tanesi ebeveynleri öldüğünde diğer kardeşe miras kalmasın diye babasının üzerine olan evi sattırıp parasını elden alarak kendine ev aldı, hayat öyle garip ki yaşadığınız sürece olmaz dediğiniz şeyler olabiliyor, yaşamam dediklerinizi yaşayabiliyorsunuz, o yüzden artık insanların endişelerini garipsemiyorum.
Çözüm önerilerini niye görmezden geleyim.Ben zaten çözüm önerisi almak için konuyu açtım.çok hoşsunuzKac sayfa once bende yazdim aynısını ama nedense konu sahibi cozum onerilerini gormezden geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?