Ben akıl etmedim zaten bir ev alma gündemimiz var yakınımın başına gelen benim de çok şaşırdığım ve üzüldüğüm bir olayın üstüne kafam karıştı benimdeBende bir anneyim böyle bir şeyi nasıl akıl edebildiniz şaştım kaldım![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben akıl etmedim zaten bir ev alma gündemimiz var yakınımın başına gelen benim de çok şaşırdığım ve üzüldüğüm bir olayın üstüne kafam karıştı benimdeBende bir anneyim böyle bir şeyi nasıl akıl edebildiniz şaştım kaldım![]()
Malesef durum öyle değil boşanma durumunda evet yarısı zaten eşlerin ama miras hukukunda kanun tapu sahibine bakar yaşayan eş her zaman 1/4 alır kalan 3/4 çocuklar arasında dağıtılır.Boşuna üzülmüşsün o evin şu an boşansanız zaten yarısı senin. Esin ölürse yarısının 3/4ü oğluna kalır. Üzülme. Ayrıca böyle şeyleri ben de düşünürüm yalnız ya da garip değilsin. Eşi ve çocuğu hakkında büyük konuşan yanılır diye benzeri bir söz var. Yapmaz demiyceksin yani. Haklısın ama yersiz bi kaygı
Ortak konut kredisi alın ;böylece tapu da ortak olurKredimiz 10 yıllık olacak.Yani 10 yıl sonra ancak tapu ortağı olabilirim o da bir ton tapu masrafıyla.Anne istemiyor diye çocukları birşey yapamaz diye birşey yok oğlum sadece kendi 3/4'lük hissesini bile satışa çıkarabilir.Ya da çok zor değil dava açar ve satar.Rabbim o günleri yaşatmasın.
Malesef durum öyle değil boşanma durumunda evet yarısı zaten eşlerin ama miras hukukunda kanun tapu sahibine bakar yaşayan eş her zaman 1/4 alır kalan 3/4 çocuklar arasında dağıtılır.
şimdiden bunu düşünmenizi çok ama çok garipsedim, ne bileyim..Biliyorum daha şimdiden bunları mı düşünüyorsunuz diyeceksiniz ama :)
Tek çocuğum var.7 yaşında oğlum. Çalışıyorum eşimle maaşlarımız eşit düzeyde. Bir ev almayı planlıyoruz ve evin tapusunu eşimin üzerine yapmak zorundayız çünkü konut kredisini eşim çekecek ve krediyi kim çekerse ev tapusu onun üzerine olmak zorunda banka eve ipotek yaptığı için. Krediyi birlikte ödeyeceğiz eşimle aramızda senin paran benim param durumu hiç olmadı zaten.Ancak allah gecinden versin ama olur da eşimin benden önce vefat etmesi durumunda Oğlumun bu evdeki miras hakkı 3/4 benim ise 1/4 olacak kanunen.Yani oğlum istediği zaman bana anne bu evin büyük bölümü benim çık bu evden diyebilecek ilerde.
Hiç böyle birşey aklımda yoktu ama bir yakınımızın başına geldi tek çocuklu bir aileydi eşi vefat edince oğlan 2 ay geçmeden eşinin de dolduruşu ile annesini bu ev benim diyerek evden çıkarttı ve evi sattı bir güzel karı koca parasını yediler.Anne kiraya çıkmak zorunda kaldı emekli maaşı ile sürünüyor .Şimdi ben ne yapayım her anne oğlum böyle birşey yapmaz der ama ya yaparsa bunca yıllık emeğimizin böyle heba olması da çok üzücü olur.Tapuyu eşim ve benim üzerime ortak tapu olarak çıkarılmasının yolu var mı dır acaba?
((Sağ kalan eş ile ölen eşi arasındaki mal rejiminin tasfiyesi öncelikli bir hukuki işlemdir. Sağ kalan eş ölen eşi ile aralarındaki mal rejiminden kaynaklanan haklarını (varsa) aldıktan sonra ölen eş adına kalan malvarlığı mirasa konu olacaktır. Sağ kalan eşin mal rejiminden kaynaklanan bu hakları mirasçılık sıfatından ayrıdır.)) Avukatlık sitesinden alıntı. Küçükbir araştırma ile bilgiler edinebilecekken neden bilgiçlik tasliyorsunuz. Ne haliniz varsa görünMalesef durum öyle değil boşanma durumunda evet yarısı zaten eşlerin ama miras hukukunda kanun tapu sahibine bakar yaşayan eş her zaman 1/4 alır kalan 3/4 çocuklar arasında dağıtılır.
Siz kendi hallinize üzülün boşverin beniRabbim sizi de bildiğiniz gibi yaşatsın da evlatlarınız hep yüzünüzü güldürsün ne deyim.Boş yapma falan nasıl bir konuşma tarzı bu.Ben de sizin bu tarz konuşmalarla yetiştireceğiniz çocuğa üzüldüm açıkçası.
Mal kaçırmak yurda vermek siz hangi ruh haliyle yaşıyorsunuz anlamadım .Benim oğlumun geleceği için ondan kaçırmadığım ona şimdiden bir ev alacak kadar bir birikimim var zaten.Ama eğitimi 100 tane evden daha önemli benim için.Çok merak ettim sizin evladınızın eğitimi geleceği için boş yapmayıp mal kaçırmadan yaptığınız bir birikim var mı.
Biliyorum daha şimdiden bunları mı düşünüyorsunuz diyeceksiniz ama :)
Tek çocuğum var.7 yaşında oğlum. Çalışıyorum eşimle maaşlarımız eşit düzeyde. Bir ev almayı planlıyoruz ve evin tapusunu eşimin üzerine yapmak zorundayız çünkü konut kredisini eşim çekecek ve krediyi kim çekerse ev tapusu onun üzerine olmak zorunda banka eve ipotek yaptığı için. Krediyi birlikte ödeyeceğiz eşimle aramızda senin paran benim param durumu hiç olmadı zaten.Ancak allah gecinden versin ama olur da eşimin benden önce vefat etmesi durumunda Oğlumun bu evdeki miras hakkı 3/4 benim ise 1/4 olacak kanunen.Yani oğlum istediği zaman bana anne bu evin büyük bölümü benim çık bu evden diyebilecek ilerde.
Hiç böyle birşey aklımda yoktu ama bir yakınımızın başına geldi tek çocuklu bir aileydi eşi vefat edince oğlan 2 ay geçmeden eşinin de dolduruşu ile annesini bu ev benim diyerek evden çıkarttı ve evi sattı bir güzel karı koca parasını yediler.Anne kiraya çıkmak zorunda kaldı emekli maaşı ile sürünüyor .Şimdi ben ne yapayım her anne oğlum böyle birşey yapmaz der ama ya yaparsa bunca yıllık emeğimizin böyle heba olması da çok üzücü olur.Tapuyu eşim ve benim üzerime ortak tapu olarak çıkarılmasının yolu var mı dır acaba?
2 satır avukatlık sitesi okunuz diye siz bilgili mi oldunuz şimdi.Benim babam vefat etti annem de çalışırken birlikte aldıkları bir evleri var babamın üzerineydi ev annem o evde yaşıyor zaten.Ama resmiyete baktığınızda o evde annemin hissesi 2/8 biz 2 kardeş oldğumuz için benim hissesim 3/8 abimin de hissesi 3/8 .((Sağ kalan eş ile ölen eşi arasındaki mal rejiminin tasfiyesi öncelikli bir hukuki işlemdir. Sağ kalan eş ölen eşi ile aralarındaki mal rejiminden kaynaklanan haklarını (varsa) aldıktan sonra ölen eş adına kalan malvarlığı mirasa konu olacaktır. Sağ kalan eşin mal rejiminden kaynaklanan bu hakları mirasçılık sıfatından ayrıdır.)) Avukatlık sitesinden alıntı. Küçükbir araştırma ile bilgiler edinebilecekken neden bilgiçlik tasliyorsunuz. Ne haliniz varsa görün
Bizzat kendim de aynı durumdayım aslında.Oradan biliyorum babam ve annem yıllarca çalışarak bir ev aldı babamın üstüneydi ev.babam vefat edince veraset ilanı falan çıktı ve bu ev ile ilgili hisse paylaşımı şu şekilde oldu annem 2/8 ben 3/8 abim 3/8.yani 2 çocukta bile anne hissesi çocuğundan daha az.Annem o evde yaşıyor halen ve tabiki bu durumun hiç konusu bile geçmedi aramızda anneme rabbim uzun ömür versin.Siz bu bilgiyi nereden edindiniz acaba?
Sizin de böyle birşey aklınıza geldiğine göre kendi eşinizden şüpheniz var sanırım :)Esinizin baska bir evlilikten cocuklari daha var sanirim
Bukadar stres bukadar direnc ve dertlenmeniz bu yüzden herhalde..
Siz delirdiniz sanirim. Ben hayati boylesine tersten goreni gormedim. Iyi madem, size daha kotu senaryo yazayim. Ev kredisi bitiyor, esiniz bir guzel evi satip, parasini da baska kadinla yiyor. Ev ne oglunuza ne size yar oluyor.Biliyorum daha şimdiden bunları mı düşünüyorsunuz diyeceksiniz ama :)
Bizzat kendim de aynı durumdayım aslında.Oradan biliyorum babam ve annem yıllarca çalışarak bir ev aldı babamın üstüneydi ev.babam vefat edince veraset ilanı falan çıktı ve bu ev ile ilgili hisse paylaşımı şu şekilde oldu annem 2/8 ben 3/8 abim 3/8.yani 2 çocukta bile anne hissesi çocuğundan daha az.Annem o evde yaşıyor halen ve tabiki bu durumun hiç konusu bile geçmedi aramızda anneme rabbim uzun ömür versin.
Sizin de böyle birşey aklınıza geldiğine göre kendi eşinizden şüpheniz var sanırım :)
Ne için direnç gösteriyorum anlamadım.Şuan gündemim bir ev alma ve gördüğünüz gibi sadece benim yakınımın değil yorumlardan bir çok arkadaşımızın da şahit olduğu bir çok örnek yaşanmış.
Ev alımı ve yakınımın başına gelen olay yakın zamanlara denk geldiği için kafam karıştı sadece.
Yoksa oturup oğlumla veya kendim ve eşimle ilgili felaket seneryolarınkurup durmuyorum.
1995 deAnne ve babanız evi kaç yılında satın almıştı?
1995 de
Konu sahibi evladınizdan böyle bir şey ummaniz çok çok ilginç.
Onu geçtim bana bişey olsa eşim oğlumu asla mağdur etmez diyorsunuz.
Yani kocanıza duyduğunuz güveni dogurdugunuz çocuğa duymuyorsunuz...
Burası daha da ilginç.
Ya benim evladım tutar da bana böyle bişey yaparsa ben zaten biterim, bana ev kalsa nolur, kalmasa nolur.
Yani evlattan yana böyle hesap kitapla yaşamak.......
Yorumsuz.