Aşılama tek tüple hamile kalan varmı?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

umutluca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
12
0
36
Ankara
selam ben 5.5 yıldır bebek hasreti çekiyorum.tüplerimden biri açık.tek tüpü kapalı olupta hamile kalanlar varmı.tecrübelerinize çok ihtiyacım var.rabbim herkese hayırlı evlatlar nasib etsin.

ümitlendirmek gibi olmasın ama bizim bi alt komşumuz var.1 tane çocuğu vardı.tedavi oluyolardı ama kadının tek tüpü kapalıymış.ameliyat oldu falan ama yinede olmaz demişler.sonradan bi baktılarki kadın kendi kendine hamile kalmış.şimdi allahım bağışlasın 6 yaşında oğlu var.inş allah kucağınıza bi bebek verir ve özleminiz gider :)))

ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.bugün doktora gittim.gonolf kullanıyorum ama yumurtalarda hiç bir gelişme yok.çok moralim bozuldu üzüldüm ağladım.iğnenin dozunu yükselttik biraz bakalım gelişme olcakmı çarşamba tekrar gidicem.aksi olursa aşılama iptal edilicek.işallah hayırlısı olur.rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar versin.

sonucunuz ne oldu acaba.
benimde tek tüp kapalı.
aşılama için gonal f kullanmaya başladım bugün.
yumurtalar açıkmı kapalı mı tarafta gelişti.

canım benimde doğuştan tek tüpüm yok 1 kere gebe kaldım ama düşükle sonuçlandı...

canım benimde doğuştan tek tüpüm yok 1 kere gebe kaldım ama düşükle sonuçlandı...

canım birazda şansa bağlı bu işler.nasip kısmet.
yalnız işte bu ay kapalı tarafta gelişip gelişmediğide önemli.

kızlar başka var mı.tek tüple aşılama yaptıranlar.
ayrıca bu topiği açan arkadaşında sonucunu merak ediyorum.

merhaba canım benim de doğuştan tek tüpüm yok unicorn uterusum sende mi öylesin merak ettim. ben de 1 kez hamile kaldım.ama kendiliğinden gelişmiyor yumurta klomen+ovitrelle kullanmıştım o şekilde oldu 8 haftalık düşük oldu malesef.geçen sene nisan ayındaydı ondan beri de hamile kalamadım birdaha.1 negatif aşılama deneyimim var.aslında eşimde problem yok ve benim hamileliğim doğal ilişki ile olmuştu ama yine de aşılama denedik ama olmadı.sol tüpüm ve sol yumurtalığım sağlıklı.sağda da yumurtalığım var iğnelere tepki veriyor yumurta geliştiriyor ama ne önemi var o tarafta tüp yok o yüzden hep soldaki yumurtaları baz alıyoruz.zor büyüyor.eğer sende yarım rahimli isen biliyosundur bizde çoğul gebelik çok riskli o yüzden doktorum bana çok yüklenemiyor.günde 75 doz menogon kullanarak başlatıyor yetmezse 150 ye çıkartıyor.bu ay tedavi yok dinlenmedeyim.martın 15 inde falan yeniden başlicam.sen tedavi oluyormusun canım?

ewet canım sorunumuz aynı sanırım doğruştanda tek böbrekli olmalısın...öyle oluyomuş zaten.aşılamayla hamile kaldım 3. aşılamamdı.sonra dediğin belirli bir seviyeye kadar gelişti kalbi çok yavaş atıyodu kan akışı çok çok azdı.birkaçgün sonra tekrar baktılar bu sefer kalpte durmuş mecburen kürtaj oldum 9+5 di 10 hafta yani.3 ay ara verdik.tekrar aşılama oldum tutmadı bu ay tekrar oldum bakalım sonuç ne olacak hakkımızda hayırlısı olsun.çoğul gebelik çok riskli hatta imkansız.drm bana hamile kalmanda sorun yok sorun onu taşımanda dedi.3 ay dan sonra rahim ağzına dikiş atıcam demişti rahim küçük olduğu için düşük tehlikesi hep var ama nasip olmadı.ya düşünsene normal bir rahmin yarısı var bizde...bende öyle en azından..tutuncakta taşıcazda doğurcazda da da da da da....bu ay 5. aşılamam bende dozu hiç yükseltmesi 75 merional kullandım hep... dahada denemicam galiba.buda olmazsa tüp dedi drm.ama zaten problem taşımada.allah kimisine vermiyorsa bir bildiği vardır.ben kadere inanıyorum olmuyosa olmuyo çokta bırkalamamak lazım.
hakkında hayırlısı olsun seninde canım allah gönlüne göre versin.inşallah o gün gelirde hammileyim çokta iiiiyim dersin inşallah

sen de bilinçlisin ve araştırmışsın canım evet sağ tüpüm yok ve sağ böbreğim de yok.özelde 1 aşılama yaptırdım tutmadı.daha önce de işte klomen le 1 kez gebe kaldım bence o da beslenemediği için bitti. şimdi ben de tekrar tedaviye hazırlanıyorum.sen nerde oturuyosun?
ben istanbul anadolu yakasında nene hatun hastanesinin tüp bebek ve infertilite bölümünde tedavi görüyorum aşılamam da orda yapıldı.ama iğneler çok pahalı femarave 75 lik menogon kullandım bu zamana kadar dediğin gibi yüklenemiyor doktor hep az dozla başlıyoruz tek yumurta gelişmesi lazım fazlası riskli.ben de göbekten olan iğnelere geçmek istiyorum menogon kalçadan her gün aynı saatte vurdurmak çok zor oluyor.gonal f puregon falan da çok pahalı o yüzden rapor çıkarttırmaya karar verdim.rapor çıkartınca devlet 3000 doz iğneyi karşılıyor.ben özelde tedavi görüyorum ama bırakmayı düşünüyorum zeynep kamil e başlicam sanırım çünkü özelde yapılan aşılamalar tüp bebek raporu çıkarken sayılmıyomuş.aslında eşimde problem yok bende yumurta gelişmiyo klomenle geliştiği ay ilk ilişkide hamile kalmıştım ama ona rağmen aşılama denedik.aslında rabbim zaten onun doğal aşılamasını kendi yapıyor gidip en kaliteli sperm yumurtayı dölleyebiliyor sistemi var zaten ama biz biraz da ilişki stresinden kurtulmak için yaptırdık ve tutmadı.
aslında benim istediğim iğneleri devletten alıp özel hastanemde doğal yolla denemek yani yumurta gelişince çatlatma iğnesi ve ardından ilişki.ama o zaman da olmaz sa 3000 doz hakkımı da kullanınca.tüp bebek için devlette 3 aşılama yaptırmam gerekirse o zaman yumurta gelişimi için iğneleri benim ödemem lazım.o yüzden devlette devam edicem.geçen ay hormon ve ultrasonum yapıldı perşembe günü de gidip smear yaptırıcam eşim de üroloji ye muayne olucak sonra rapor çıkınca başlicaz tedaviye.
bana özeldeki doktorum tüp bebeği de önermiyor neden çünkü tutunamama sorunu bizde daha fazla hem ayrıca düşük ve erkem doğum gibi riskler de olduğu için normal insanlarınkinden daha çok maddi ve manevi kayıp olarak görüyor ama gerekirse yaptırıcaz.ben de kadere inanırım rabbim herkese taşıyabileceği yükü verir.ben çok duyuyorum rahmi ufak insanlar 9 ay yatanlar dikiş attıranlar.en azından bir rahmimiz sağlam bir tüpümüz ve yumurtalığımız olduğu için çok şanslıyız bence.rahmi olmayan insanlar da var.Allah büyük biz elimizden geleni yapıcaz vermez se ona da razıyım ama bütün yolları denicez.
canım sen 5 aşılama demişsin hepsini özel de mi yaptırdın 3 taneden sonra pek önermiyolar tüpe geçin diyolar.aşılamalardan sonra jel falan verdiler mi onlar da çok yardımcı oluyomuş.bana doktorum progestan vermişti fitil gibi kullandım rahmi beslicek bebek olursa onu koricak demişti.hap gibi yutmaktan daha etkiliymiş vajinal kullanmak.ve eğer gebe kalabilseydim göbekten kan sulandırıcı iğne vericekti 3 ay olana kadar her gün vurulucaktım sonra da dikiş.kanın sulanması da iyi hızlı akınca beslenebiliyor.ama olmadı işte bir de folikül kistlerim oldu onlar da başa bela.bat ım 13 mart.o zamana kadar inşallah çıkar raporum..
bizim gibi olan bir çok insan var tüp bebek forumu var. forum1.cocukistiyorum diye yazarsan google a unicorn uterus diye de yazarsan sayfamızı bulabilirsin ordaki herkesbizim gibi en son geçen sene 31 yaşında ki arkadaşımız ilk aşılamasında hamile kaldı.dikişsiz 3500 kg doğum yaptı.bu sene sedu hiç hamile kalamamış 32 yaşında sanırım tüp bebek yaptırdı ilk denemesi tuttu ancak onun da 9 haftalık kalbi durdu neler yaşicaz bilemiyorum. ama seninle görüşmeye devam etmeyi çok isterim.bu arada mesajını okumadan arkadaşlık isteğini sildim yanlışlıkla:)

canım ben bursadayım. ben iki kere devlet hastanesine gittim ordada dewam edecektim ama malesef oradaki aletlerden enfeksiyon kaptım.iğnelerle zor iyileştim.2kere aynı şey olunca bende bidaha dewlet istemedim.ilaçlar pahalı benim özelde 1 aşılamam dr kontrolü iğneler çatlatma iğnesi ve aşılama 1000tl.her ay bu 1000tlde zor oluyo.5kere denedim çünkü 3.aşılamamda hamile kaldım dr aşılama dewam edelim bünye alıştı hamile kaldın kesin kalırsın dio ama tabi dewamı için söz veremiyo taşıyamazssın diyo benimde moralımi bozuyo...ben menagonla hamile kalmıştım ama göbekten kendim vuruyordum.illa kalça olmasına gerek yokmuş.ama çatlatma iğnesi kesin koldan yaptır en iyi sonuç koldan alınıyormuş...ben bu arada aspirin kullanıyorum çatlatma iğnesi vurulduğum gün başlıyorum adet olana kadar.dediğin gibi eğer bebek tutunursa kan akışı sağlansın diye.araştırdım hamile kalmak isteyenler aspirine başlıyorlarmış eskiden beri böle bişey varmış.benim drum folik asit bile önermiyo sadece hamile kaldıktan sonra diyo.hamile kaldığımda bena folik asit ve progesteron die bi ilaç vermişti bebeğin tutunması için.jel veya hapta önermediği için kullanmadım.
allah sana ve tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı ewlatlar versin inşallah

amin canım inşallah cümlemizin dileği kabul olur. sen tüpe geçerken aşılamaların sayılıcak mı tüp bebe raporun için acaba?
ben de özelden memnunum ama bizimde aşılama 1000 tl tuttu. ben de menogon kullandım ama kalçadan 1 toz 1 su karıştırılıp vuruluyordu. göbekten olanını duymadım.
eğer özele devam edersem doktorumdan göbekten olan iğnelerden isticem onlarda daha pahalı biliyorum o yüzden rapor çıkartmam şart.özeldeki ilgi alaka ve temizlik devlette olmaz tabiki beni de korkuttun şimdi.vajinal ultrasonla muayne esnasında prezervatif geçiriliyor alete her seferinde değiştiriliyor özelde de böyle yapılıyor ona dikkat ettim.aşılama sırasında özelde bana kullanılan kanüller falan da poşetli ve tek kullanımlıktı.devlette de öyle olur heralde diye tahmin ediyorum.bi denicem şansımı çok giden insan var.sen 5 aşılama deyince ümitlerim sönüyor biliyomusun
benim çok dirençli bürsürü küçük yumurtam oluyor ama içlerinden birisi büyüyemiyor 12 mm de falan kalıyor iğnelerin dozunu arttırıyoruz.çok üzülüyorum 1 tane bile yumurtayı büyütemez mi bir insan bünyesi falan diyorum biraz tiroidim de vardı o düzene girdi ilaç kullanıyorum.bakalım mart nisan mayıs aylarında düşünüyorum işte tedavi Allah yüzümüzü kara çıkartmasın.
sen son yapılan aşılamanın sonucunu mu bekliyorsun şuanda umarım tutmuştur.
ben şuan folbiol içiyorum.aşılamadan sonra da progestan kullanmıştım.ama ben de coraspin içmeyi düşünüyorum bir de böyle deniyelim bakalım.
umarım güzel haberler verirsin bekliyor olucam yazarsan sevinirim.

bu arada canım sende mi tek böbreklisin merak ettim..bir sıkıntın oluyor mu nelere dikkat ediyorsun?

Allah Yar ve Yardımcınız olsun..bende zeynep kamilde aşılamaya başlıyorum.
aşılama için bilmiyorum fakat kadın hastalıklarında gerçekten çok ileride bir hastane.
bence özel hastaneden çok zeynep kamile gidip orada muayene olmanızı öneririm.
benim ameliyatımda orada olmuştu.
İnşallah hayırlı zamanda hayırlı evlat verir Rabbim...

teşekkür ederim arkadaşım içimi rahatlattın. benim bat 13 mart. yarın smear testi için gidicem eşime de üroloji den randevu aldım.geçen ay da ultrason ve hormon tahlillerim yapılmıştı umarım yetişir raporum bir sonraki adetime.sen neler yapıyosun başvuruda bulundun mu senin sonurun neydi canım?

ewt canım tek böbrek tek yumurta....benim böbreğim normalden büyükmüş şimdilik bi sorun yok.
aşılama oldum sonucu yazarım canım

Ben daha hiçbirşeye başlamadım.Adetimi bekliyrm.17 gün falan var.
Rapor hemen çıkmıyo mu??inan hiç bilmiyorum o süreci. Umarım hızlı olur herşey.
Çünkü her geçen gün benim için tehlike.
Benim çikolata kistim var sağ overde.
1 sene öncede ameliyat olmuştum sağ taraftan.Hemde kstim patlamıştı.
şu anda 5 cm.Ameliyat yapamayız dedi dr. yapışıklık var zaten daha olur 2. ameliyatında dedi...
Onun için infertilite tedavisine başlamalısın dedi veee adetimle tedaviye start vericez..
Hakkımızda hayırlısı.

geçmiş olsun canım inşallah bi an önce kurtulursun kistinden ve ilk teddavinde hamile kalırsın inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…