Tekrar barışır mıyız?

Yüz yüze konuş canım.

Şimdi küçüksün bir arkadaş kaybedince dünya duracakmış gibi hissetmen çok normal.

Dipnot: Meslek anketi gibi olmuş konu yaaaeeew :27:

Baştan anlatıyorum.Şuan 11.sınıftayım.9.sınıftan arkadaş olduğum bir kız var.Kuzeniyle(kuzeni de sınıf arkadaşım) de onla da çok samimiyiz.O kızın hakkında kötü birşey söyledi kardeşim, bende inanmadım.Kuzeni açıktı facebookta.Ben de olanları anlattım.Ama olanlara inanmadığımı söyledim.Neyse ben kuzeni Semaya bana söyleyenlerin ağzının payını verdiğimi,böyle bir ihtimali bile konduramadığımı ama sırf bana soranlar utansın diye sorduğumu söyledim.Arkadaşım (yani bana hakkında kötü şeyler söyledikleri kız) Aslı mesaj atmış aynı siteden:Yeşim iyice saçmalıyorsun başıma aynı olay bir kez daha geldi,arkadaşlığımız bitti by by yazmış.
Ben de ona inandığımı,onun böyle birşey yapmadığını bildiğim için sırf bu iğrenç soruyu bana yöneltenlerin yüzü kızarsın diye samimiyetimize dayanarak sorduğumu söyledim.O da beni nerden tanıyorlar neyse konuşmayalım artık arkadaşlığım bitti yazmış.Ben de benim onun hakkında böyle iğrenç iftiralarda bulunabileceğimi mi düşündüğünü,onla 3 yıl boyunca herşeyimizi paylaştığımızı,onu kardeşim gibi gördüğümü söyledim.Buna benzer uzun bir paragraf yazdım.Kuzenini yani Semayı tekrar arardım.Çünkü Aslıya ulaşamadım,telefon numarası kullanılmıyor diyor çünkü.Semaya Aslıya nasıl yazdıysam aynısını söyledim.O da Aslının başına aynı şey geldiği için böyle davrandığını,şuanda kendisinin müsait olmadığını söyledi.Sizce barışır mıyız?Arkadaşlarım sen hiç birşey yapmamışsın diyorlar ama benim içim içimi yiyor.Ve herşeyi anlattım ona mesaj yoluyla.Facebooktan da arkadaşlığımızı silmiş
bu arada
Yenisi bu.Konuda bu kadar zaten.Bu arada kuzeniyle ikiz gibiler.Hiç birbirlerinden ayrılmazlar,herşeyde birliktedirler.

'sni faceden silyrm' deyip de sildiyse bence barışmaz:27:

O değil de ben de gerçekten hiç bir şey anlamadım yazdıklarından...

Yenisi bu.Konuda bu kadar zaten.Bu arada kuzeniyle ikiz gibiler.Hiç birbirlerinden ayrılmazlar,herşeyde birliktedirler.

Kendi adıma özür dilerim, biraz geyik yaptık ama senle dalga geçmek için değildi inan ki kendimi kötü hissettim sonraki yorumlarında, tekrar özür dilerim.

İkiz gibiler diyorsun da belki de bu ona söylemediği bi şeydir, kızın bilmemesi gerekiyordur ondan bozulmuştur ya da ona güvenmemene direkt kuzenine gitmene. Ne olursa olsun herkes bir birey, kendisine sorman daha yakışık alırdı ama olmuş artık. Eğer fırsatın varsa okulda, evinde bir yerde yüz yüze görüş ve sakince anlat. Sen iyi niyetle yapmışsın bunu belli ki. Umarım anlayış gösterir ve dostluğunuza bir şans verir...

Baştan anlatıyorum.Şuan 11.sınıftayım.9.sınıftan arkadaş olduğum bir kız var.Kuzeniyle(kuzeni de sınıf arkadaşım) de onla da çok samimiyiz.O kızın hakkında kötü birşey söyledi kardeşim bende inanmadım.Kuzeni açıktı facebookta.Ben de olanları anlattım.Ama inanmadığımı söyledim.Neyse ben kuzeni Semaya bana söyleyenlerin ağzının payını verdiğimi,böyle bir ihtimali bile konduramadığımı ama sırf bana soranlar utansın diye sorduğumu söyledim.Arkadaşım yani bana hakkında kötü şeyler söyledikleri kız Aslı mesaj atmış aynı siteden:Yeşim iyice saçmalıyorsun başıma aynı olay bir kez daha geldi,arkadaşlığımız bitti by by yazmış.Ben de ona inandığımı,onun böyle birşey yapmadığını bildiğim için sırf bu iğrenç soruyu bana yöneltenlerin yüzü kızarsın diye samimiyetimize dayanarak sorduğumu söyledim.O da beni nerden tanıyorlar neyse konuşmayalım artık arkadaşlığım bitti yazmış.Ben de benim onun hakkında böyle iğrenç iftiralarda bulunabileceğimi mi düşündüğünü,onla 3 yıl boyunca herşeyimizi paylaştığımızı,onu kardeşim gibi gördüğümü söyledim.Buna benzer uzun bir paragraf yazdım.Kuzenini yani Semayı tekrar arardım.Çünkü Aslıya ulaşamadım.Semaya Aslıya nasıl yazdıysam aynısını söyledim.O da Aslının başına aynı şey geldiği için böyle davrandığını müsait olmadığını söyledi.Sizce barışır mıyız?Arkadaşlarım sen hiç birşey yapmamışsın diyorlar ama benim içim içimi yiyor.Ve herşeyi anlattım ona mesaj yoluyla.Facebooktan da arkadaşlığımızı silmiş
bu arada

aynı hatayı yinelemeye devam edip,durumu başka arkadaşlarınla paylaşıyorsun.. kendi gözünle görmediğin,görmediğin halde arkadaşının suçsuz olduğuna emin olduğun bir konuyu, onu belki daha az tanıyan arkadaşlarnın aklında kardeşinin gördüğü şekliyle kalmasını sağlayacak,kendini haklı çıkarma çabasıyla, başka arkadaşlarına konuyu anlatıyor olmanda hata...
mesela bak arkadaşlarında farklı izlenim uyandırabilecek durum "kardeşin durduk yere niye iftira atsın,arkadaşının yarası mı var ki gocunup,suçlanıp hemen konuyu kapatmaya gitti" diye düşünebilirler.... sen sen ol başkalarıyla ilgili olan durumları haklı olduklarını bilsen dahi başka insanlarla paylaşmamaya gayret göster..neyse kardeşinin yalan söylediğinden eminsen ya paylaşmamalıydın yada bu durumu ne kadar kuzeni ikizi gibide olsa arkadaşının kendisiyle paylaşmalıydın..

arkadaşına yaptığın açıklama senin için kafi ise o zaman üzülmene gerek yok.. dünyadaki tek arkadaş Aslı yada Sema değil.. başka arkadaşlar bulursun...

Tekrardan okudum yorumları.Birbirlerinden gerçekten ayrı gayrıları yoktur.Kuzenler,birlikte yatarlar.Sırf biri istiyor diye öbürü de seçti aynı bölümü.Ayrılmaz onlar.Küsseler bile birlikte otururlar.Zaten kolay da küsmezler birbirlerine,küsmeleri de 5 dakika sürer.Birbirlerinin herşeyini bilirler.Kardeş görürler birbiri için.Biri bir palto alır, aynısı öbüründe de vardır.O derece yani.İkiz gibi giyinirler.Paylaşmama gibi birşeyleri yok.Tokasından tutun da ayakkabısına varana kadar aynı giyinirler.Bu yüzden herkes ikiz zanneder onları.

Back
X