• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tekrar ben bu sefer farklı yardim edin

Ahhh meleğim bitanem benim, ben sende kendimi gördüm. Ben de 22 yaşında evlendim. O zaman çalışmıyordum. Ailesi hiç bir şeye yardım etmedi, ne yaptıysak biz yaptık, ev eşyası tekstil vs annem yardım etti. Düğün yapmadık, nikah yaptık. Bir bilezik taktılar sadece, onu da evlendiğimin ertesi günü benden aldılar. Benim ailemin taktıklarını da alacaklardı ama kavga yaptım vermedim. Öyle kötü bi başlangıç yaptık ailesiyle öyle de devam etti. Eski eşim bana karşı sorumluluk hissetmezdi ama ailesinin her dediğini her istediğini yapardı. Onlarda da kadının hiç söz hakkı yoktu, kadının fikri önemsizdi. Sorumsuzdu, ilgisizdi. O dönemde biz de babasına araba aldık, düşün. Parasını biz ödüyoruz, arabayı babası kullanıyo. Sonra ben çalışmaya başladım, çalışmaya başlayınca kendime güvenim yerine geldi. Ama eski eşim hiç düzelmedi. Çok sıkıntı çektirdiler bana, allah onların layığını versin. Ben de hep senin gibi düşünürdüm o zamanlar; babam olsaydı bunları yapamazlardı diye. Biliyorum, çok iyi anlıyorum seni. Ben beş sene sabrettim o enkaza, beş yılın sonunda kurtardım kendimi çok şükür. Yaptığım en akıllıca iş o dönemde korunup hamile kalmamak oldu, eğer bebeğim olsaydı daha da çektirirlerdi bana. Kendime güvenim gelip de düzelmeyeceğini anlayınca restimi çektim zaten. O yüzden şöyle düşün; işin senin en iyi dostun. Kadınların mutlaka çalışması ve kendi ayaklarının üzerinde durması lazım.
Sakın üzülme, bak kaç yaşına kadar gelmişsin. İşin de var, kimseye muhtaç değilsin. Ataman olmuş; inşaallah en kısa sürede maaşın da bağlanır. Rabbim bolluk bereket versin kazancına. İnşaallah güzel olur herşey senin için. Dua edicem senin için. Sen de bol bol inşirah suresini oku. Ferahlık verir.
Peki sonra ne yaptıniz resti çektiniz ya. Gitme dedimi hiç veya ne zorluklarla karsilastiniz tekrar evlendiniz mi?

Teşekkür ederim babasız bir kızı babasız bir kız anlar. Babam olsaydı dağ gibi bunların hangi birisini yapabilirdi.

bakın babanız yokmuş ama kendinize acımayın

babam olsa yapamazdı vs demeyin

siz varsınız bu yeter

hem onun da babası yok eşitsiniz artık

işe başlayın geekirse kendinize ev tutup kalın

paşa keyfi bilir ister yanınzıa taşınır ister orada kalır

çekin resti siz nasılsa başka yere gidemiyorsunzu onunla ya da onsuz oradasınız

Peki sonra ne yaptıniz resti çektiniz ya. Gitme dedimi hiç veya ne zorluklarla karsilastiniz tekrar evlendiniz mi?
Resti çektim, eşyalarımı ve kedimi alıp başka ev tuttum. Bi kere buluştuk, güzelce konuşmak düzelme ihtimali varsa düzeltmek istedim. bak burda burda sen hatalısın, burda burda ben hatalıyım, düzeltelim istersen minvalinde bi konuşma yaptım. Ama beyefendi hatalarını hiç kabul etmedi. Ailesi de sütten çıkma ak kaşık oldu. Bencil, egoist, kinci bi nokta noktaydı çünkü kendisi, adam değildi :) sonra bi kaç ay geçti, bende zaten adım atmama rağmen ondan bi karşılık gelmediği için bitmişti. Mahkemeye başvuralım diye aradım. Hiç bi şey talep etmedim nafaka tazminat vs. Onun da işine geldi tabi kabul etti. 2 hafta içinde resmi olarak boşandık, kurtulduğum gün sadaka verdim :)
27 yaşımda hayata yeniden başladım. 30 yaşımda biriyle tanıştım. Tabi sütten ağzım yandığı için güvenmem zor oldu. Sağolsun sevgisi ve ilgisiyle ikna etti beni yeniden evliliğe. 32 yaşımda yeniden gelinlik giydim, nikah masasına oturdum, üstelik bu sefer davullu zurnalı düğün bile yaptık :) bi senedir evliyiz işte. Çok şükür allah dualarımın karşılığını verdi. O yüzden sakın kendini çaresiz kapana kısılmış ezik hissetme. İnsanlar hata yaparlar, hataları düzeltmek bizim elimizde. Ümitsiz olma. Belki eşinle orta yolu bulursunuz, zor gibi gözüküyor ama sen yine de dene. Baktın olmuyor, kimse senin canından kıymetli değil. Yolu göster gitsin hayatından.

Herkese merhabalar. Ben 24 yaşında 2 yıllık evliyim ilk evlendiğimde eşimde anlaşarak ev eşyası almadik o polisti doğudaydi benimde atanma ihtimalim varken ev kurmayalim apartta kalırız dedik. Bunun üzerinden 2 sene geçti eşimin taini memleketine çıktı ve evine uğramayan bir canavara dönüştü. Ailesiyle takılmaktan evine gelmiyor. Buradada bie akrabasinin eşyali evine oturduk bana geçici dedi ev borcumuz bitsin sen atan çıkacağız buradan dedi. Gel gelelim ben bir hafta önce atandim ama ilçeye arada iki ilçe var yaklaşık 50 km bir mesafeye. Ehliyetim yok. Iki dolmuştan günde dört dolmuş değiştirmem gerekli . Ev tutalım diyorum böyle beleş ev varken ev tutmam diyor hani geçiciydi diyorum adam kolay kazanilmaz para git gel banane diyor. Bunun hastaliği var hamileliği var ben eşime anlatamiyorum bu nasıl bir erkek ya. Ev tutmayiz git gel diyor bana. Ne yapmaliyim yardim edin atandım sevinemiyorum bu arada sözleşmeliyim tain olayı yok.Beleşçi adamlara ne yapmaliyiz. Gel evi ben tutarım eşya da alırım mı diyeyim?
Yok alıştı şimdi kira derdi yok oturur.Şimdi şöyle konuş desek olmaz kafa ya koymuş bu kere orda oturacak..Başta konuşulanlar konuşulduğu gibi kalmıyor malesef hele de birşeylerin rahatlığını kolaylığını gördükten sonra

Canım benim, düğünde takılanlarla girilen ev neden kp üzerine yapıldı? Borcu eşin ödüyor anladığım kadarıyla, o ev neden eşinin üzerine değil de kp üzerine?
Kp üzerine =karısı ve diğer çocuklar da yararlanabilecek

(istediğiniz kadar diyin ondan sonra o altınlar benimdi diye kimse oyle demez babamızın maliydi olur hem de borçları siz öderken )

oh ne güzel uyanıklar var su dünyada bu da resmen bi bakıma dolandırıcılık işte.

Damarına bas erkeklik gururu incinsin. Bide koca olacaksın bide ben güya önce Allahın sonra ailemin emanetiyim sana kendi rahatın için ben onca yol gidiyorum kadınım ben gücüm yetmiyor deyin. İşi bırakmakla tehdit edin. Bu şartlarda çalışamadığınızı döyleyin

Eşim düğünde takılanlar ile eve girdi kooperatif usulü. Evde babasının üzerine yaptı . Yani ben ikna edecek birsey bulamıyorum. Eşim beleşci bu evden bu eski eşyalardan vazgeçmiyor.

Neeeee? Kp üzerine ev mi alıyorsunuz? Üstelik sizin takılarınızla nasıl müsade ettiniz buna. Allahım ne büyük haksızlık. Eşinizin cimriliği size demekki. Diyecek söz bulamıyorım

Eşim düğünde takılanlar ile eve girdi kooperatif usulü. Evde babasının üzerine yaptı . Yani ben ikna edecek birsey bulamıyorum. Eşim beleşci bu evden bu eski eşyalardan vazgeçmiyor.
Evide babasinin uzerine mi yaptııı... ohh iyi b.k yemiş. Buna nasıl müsade ettiniz yahu.

Ayrıca eşiniz ailesinin yanına atanmisken neden ev tutup esya almak yerine baskasinin evinde oturmayi kabuo ettiniz ki. Esinle konussan zaten yol parasina gidiyor maasin. Onun yerine ilcede bi ev tutun sende rahat et.
Esyasinide boyle dugun paketi falan alirsiniz. 5 bin 8 bin falan tutar. Sende kredi çekipte öderim de diyecegimde. Pekte diyemiyorum. Sonuçta bunu onun yapması lazım...

Ayrıca anlat benimde hevesim var. Kendi esyalarim olsun kendi zevkime gore düzeyim evimi de kac yil oldu hep milletin esyalari. Bende yeni gelinim heves ediyorum de. Simdi calisiyorumda kendimizin olsun herseyde. Belki bi yerden olur dedirtirsin.
Ayrica esinin eve gelme konusunuda çöz biran önce ne o öyle ailesinin yanımda b.k mu var niye surekli oraya gidiyo.

Bence biz evlimiyiz karı koca gibi yani yoksa ben senin ablanımda size mi çalışıyorum demesi lazım. Nikahıda takı için mi yapmışlar oğlanı everekte takı gelsin diye mi düşünmüşler. Nedir bu kadına hiç muamelesi yapmak. Ay çığlık atıcam eşinizi tanısam ben kavga ederim .

Ehliyetim yok. Iki dolmuştan günde dört dolmuş değiştirmem gerekli . Ev tutalım diyorum böyle beleş ev varken ev tutmam diyor hani geçiciydi diyorum adam kolay kazanilmaz para git gel banane diyor. Bunun hastaliği var hamileliği var ben eşime anlatamiyorum bu nasıl bir erkek ya. Ev tutmayiz git gel diyor bana. Ne yapmaliyim yardim edin atandım sevinemiyorum bu arada sözleşmeliyim tain olayı yok.Beleşçi adamlara ne yapmaliyiz. Gel evi ben tutarım eşya da alırım mı diyeyim?

Bana bunu dedikten sonra, gider kendi evimi tutarım, cinim kadar umrumda olmazdı o adam.

Otursun beleş evinde tek başına, çıkmasın anasından danasından...

Öncelikle durumuna cok üzüldüm
Sakin kredi cekip eşya alirim falan deme birak kendi yapsin.
Baştan keske esya alsaydiniz
Merak ettigim bi durum var almanyadaki hala izine gelince siz nerde kalacaksiniz ?
Sonucta kadin kendi evine gelmek ister o zaman siz napcaksiniz?

Resti çektim, eşyalarımı ve kedimi alıp başka ev tuttum. Bi kere buluştuk, güzelce konuşmak düzelme ihtimali varsa düzeltmek istedim. bak burda burda sen hatalısın, burda burda ben hatalıyım, düzeltelim istersen minvalinde bi konuşma yaptım. Ama beyefendi hatalarını hiç kabul etmedi. Ailesi de sütten çıkma ak kaşık oldu. Bencil, egoist, kinci bi nokta noktaydı çünkü kendisi, adam değildi :) sonra bi kaç ay geçti, bende zaten adım atmama rağmen ondan bi karşılık gelmediği için bitmişti. Mahkemeye başvuralım diye aradım. Hiç bi şey talep etmedim nafaka tazminat vs. Onun da işine geldi tabi kabul etti. 2 hafta içinde resmi olarak boşandık, kurtulduğum gün sadaka verdim :)
27 yaşımda hayata yeniden başladım. 30 yaşımda biriyle tanıştım. Tabi sütten ağzım yandığı için güvenmem zor oldu. Sağolsun sevgisi ve ilgisiyle ikna etti beni yeniden evliliğe. 32 yaşımda yeniden gelinlik giydim, nikah masasına oturdum, üstelik bu sefer davullu zurnalı düğün bile yaptık :) bi senedir evliyiz işte. Çok şükür allah dualarımın karşılığını verdi. O yüzden sakın kendini çaresiz kapana kısılmış ezik hissetme. İnsanlar hata yaparlar, hataları düzeltmek bizim elimizde. Ümitsiz olma. Belki eşinle orta yolu bulursunuz, zor gibi gözüküyor ama sen yine de dene. Baktın olmuyor, kimse senin canından kıymetli değil. Yolu göster gitsin hayatından.
Çok cesaretlendirdini beni ve çok benzettim kendimi size. Bencil egoit ağizda hep bir küfür kadın değersiz pozları. , ailesi ne derse yapar gider onların yolunda ölür bile.onlarda beni sevmez geleneklerine uygun değilmişim bunu derler hep. Yani gelecek göremiyorum böyle bir adama çocuk verilmez diyorum oda istemiyor zaten.evlendik ne bir gezmeye gittik ne bir eşya aldık benide sanırım beleşe getirdi diye evlendi.

Ayyy en nefret ettiğim erkek tipi. Ev noye babasının üzerine. Parayi bu oduyorsa evi kendi üstüne yapsaydi

Öncelikle durumuna cok üzüldüm
Sakin kredi cekip eşya alirim falan deme birak kendi yapsin.
Baştan keske esya alsaydiniz
Merak ettigim bi durum var almanyadaki hala izine gelince siz nerde kalacaksiniz ?
Sonucta kadin kendi evine gelmek ister o zaman siz napcaksiniz?
Bu apartman onun yani her dairesi kendinin bir tanesini ayırdı diğerleri kirada ama onlar eşyasız.gecen sene bu kadın kendine yeni esya aldı. Eskileei bu eve koymus eşimde duydu evi ver dedi hâlâsi yani kırmaz verdi .

Evide babasinin uzerine mi yaptııı... ohh iyi b.k yemiş. Buna nasıl müsade ettiniz yahu.

Ayrıca eşiniz ailesinin yanına atanmisken neden ev tutup esya almak yerine baskasinin evinde oturmayi kabuo ettiniz ki. Esinle konussan zaten yol parasina gidiyor maasin. Onun yerine ilcede bi ev tutun sende rahat et.
Esyasinide boyle dugun paketi falan alirsiniz. 5 bin 8 bin falan tutar. Sende kredi çekipte öderim de diyecegimde. Pekte diyemiyorum. Sonuçta bunu onun yapması lazım...

Ayrıca anlat benimde hevesim var. Kendi esyalarim olsun kendi zevkime gore düzeyim evimi de kac yil oldu hep milletin esyalari. Bende yeni gelinim heves ediyorum de. Simdi calisiyorumda kendimizin olsun herseyde. Belki bi yerden olur dedirtirsin.
Ayrica esinin eve gelme konusunuda çöz biran önce ne o öyle ailesinin yanımda b.k mu var niye surekli oraya gidiyo.
Ben eşimi tanıyarak evlendim. Hoş onuda yanlış tanımışım. Ailesini hiç tanımadım evlendiğim gün tanıştım hatta. O zaman evlendik direk doğuya gittik eşime güveniyordum böyle olacağını hiç bilemediim. Anlatiyorum benimde yeni gelin gibi hakkım yokmu heves edemez miyim diyorum sen Şükret diyor oturacak koltuğu olmayanlar var kafamızi sokacak evimiz var dua et diyor.hersey eşya değil esya huzur demek değil gibi klişe açiklamalarda bulunuyor. Evet ailesinin yanına tainimiz çıktı ya. Evde yemek beğenmezse oraya gider. Benimle kavga eder gider kalır ordakiler gelme demez çünkü annesi abisi zaten beni istemiyorlar onlarin istediği o zaten çünkü o zaman daha iyi sömürürler. Eşimde sömütmeyi sever onlara göre hava hosş yani.

Ben senin yerinde olsam atandığım
ilçeye gider kalacak bir yer ayarlar
Görevime başlardım.

Eşinle ilgili yorum yapma ihtiyacı hissetmedim.
Yokmuş gibi davran canım.

Ayyy en nefret ettiğim erkek tipi. Ev noye babasının üzerine. Parayi bu oduyorsa evi kendi üstüne yapsaydi
Onlar yabancı değilmiş yani evi yaptik ama kayinpeder vefat etti miras malı kaldı üzerine alma gibi bir telaşesi yok ailenin içine girince fark ettim ki dayilari filanda böyle herkez ana baba üzerine yapmış ne aldiysa.

Back
X