Gebeliğe Hazırlık Tekrar Hamile kalma süresi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Birdemetnergiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2021
6
0
1
42
Merhaba arkadaslar ben erken doğum yaptim 6 aylik,normal doğum yaptım,bebeğimi kaybettim,ilk gebeliğimdi,zor gunler yasadim bedenen ruhen,toparlanmaya basladim cok sukur.Ayri doktorlara gittim devlette, biri 3 ay korun sonra rahmin toparlanir hamile kal dedi biri 6 ay korun hamile kal dedi.tekrar ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum ama anne olmak istiyorum yaşim 40 a yakin.sizlerin dusunceleri neler ne kadar sure beklemeliyim tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim..

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun Rabbim tekrarını göstermesin .. sebebini söylediler mi peki neden erken doğum oldu?
Bence kendinizi iyi hissettiğiniz zaman ve doktor da kontrol ettiyse bir sorun yoksa neden olmasın Allah sağ Salim hayırlısı ile kucağınızı boş bırakmasın

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun
Benim kuzenimde 5 buçuk aylıkken ikizlerini kaybetti. 6 ay korudular. Sonuçta doğum yapmış oluyorsunuz bence 6 ay bekleyin rahmin kendini toplaması için.

Cok tesekkur ederim sebep belirtmediler bir anda açılma ve kanama başladı

6 ay korunmak artik sadece eski doktorlarin soyledigi birsey ben 5 aylik kaybettim. 2 ay korun dedi. Bence 3 ay yeterli. Tabi doktor daha iyi bilir ama ben de çok doktordan araşdirdim. Kağan kocatepenin vidyosunu izle. Erken dogum ya da dusuk sonrasi hamile kalmakla ilgili

İzlicem mutlaka cok tesekkur ederim hayırlısı inşallah

İzlicem mutlaka cok tesekkur ederim hayırlısı inşallah
Merhaba öncelikle başınız sağolsun ve de geçmiş olsun. Ben de bu yılbaşında 25 hf erken doğum yaptım ama sezeryanla. 6 ay küvöz sürecimiz oldu biz de çok yıprandık travmatize olduk. Bir daha çocuk yapmayı istemiyorduk uzun süreler. Ama zamanla toparlandıkça tekrar düşünmeye başladık ve ben doktora göründüm ve erken doğum sebebini öğrendim. Bana doktorum 1 yılı doldurunca düşünebilirsin dedi ama sezeryan olduğum için. Normal doğumda pek bekletmiyoruz dedi.
Benim sana en büyük tavsiyen bir perinatoloji uzmanına yani riskli gebelik uzmanına görünmen. Erken doğum sebebini bulup sonraki gebeliğinde ona göre yol izlemelisin çünkü tekrarlama riski olan bir sebep olabilir, senin sağlığın ve bebeğin sağlığı riske girebilir

Cok agir post partum depresyonu gecirdim acil sezeryan yapildi dogumda. Toparlanmam tam 4 yil surdu…Tabi herkesin toparlanma sureci farkli olabilir. Bence kendini dinle kendini hazir hissediyorsan olabilir… birde iyi bir psikolog veya psikiyatrist ve de kadin dogum uzmani bul.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…