tekrarlayan dusukler.. kan pihtilasmasi

merhaba arkadaşlar..bende 5 ay önce 8,5 haftalık bebeğimi kaybettim doktorum bana normal olduğunu ilk gebeliklerde bu tarz durumların olduğunu söylesede içim rahat etmedi.sonuçta bunun mutlaka bir sebebi olmalıyıdı.kürtaj sonrası troidlerime baktırdım ardından gen testi yaptırdım herşey temiz..az da olsa pıhtılaşma olma ihtimali var demişti doktor aklımda kalmasın diye bir ünv hstanesinde bütün testleri yaptırdım veee sonuç pozitif çıktı yani fakto v leiden ve MTHFG 677 denilen bir mutasyon..doktoruma sonucu gösterdim ve 100 lük corasprine başladım ömür boyu kullnacaksın bunu dedi..şimdi 5 haftalık hamileyim tekrar ama korkuyorum bu 2 mutasyona sahip ve doğum yapmış başka birileri varsa dinlemeyi çok isterim. umarım isteyen herkes bebeğine sağlıkla kavuşur..

Kizlar benim 1 yil icinde 3 dusugum oldu. Hicbirinin kalbi atmadi. Kan pihtilasmasi yatkinligim cikti. Son gebelikte kan sulandirici igne kullanmama ragmen yine dustu. Hatta doktorkar kese var mi yok mu anlamadilar. 7 ay sonra asilama yaptirdim ve tutmadi. Aksine 4 kisrim olustu. Eger asilama tutsaydi dorduz hamile kalma ihtimalim yuksekti. Ardindan docente gittim. Ister kendin hamile kal ister tekrar asilama yapalim dedi. Asilamasiz hamile kalicagimi soyledim doktora. Beklemedeyim.

Back