- 15 Ekim 2024
- 544
- 301
- 18
- Konu Sahibi Academician_mom
Herkese merhaba, gerçekten okuyup cevap yazmanız benim için son derece önemli 

27 Temmuz'da pgtli 4bb embriyo transferi oldum, 9. Gün beta HCG 111 çıktı, 11. Gün 127. Görünen o ki bir şeyler ters gidiyor.
Yavaş beta artışı ilk defa başıma gelmiyor
Şubat ta dış merkezde taze transfer yapıldı ve yine beta yavaş arttı, dış gebelikten şüphelenildi, iğne vuruldu ancak düşmedi. Kürtajla sonlandırıldı, rahim içinde çıktı. Sanki bir şey oluyor ve embriyonun gelişimi duruyor. Muhtemelen embriyodan kaynaklıydı dediler. Bu sebeple Şişli Memorial'e geçip pgtli tedaviye başlamıştık. Ancak yine Bhcg yavaş artıyor, hikaye tekrar ediyor.
2024 Mayıs ayında ise doğal gebeliğim 7+3 te kalp atışı durunca yine kürtajla sonlanmıştı.
2020 doğumlu kızım var(doğal yoldan) sezeryan oldum, bu sebeple Semra hoca histeroskopi de yaptı transfer öncesi, hafif istmosel vardı düzeltti ve çizik attı.
Transferim doğal siklus oldu, progestan fitil aldım, beraberinde hafif mutasyonum olduğu için clexane kullandım.
Dün kan sonucum sonrası dr.um aradı, elimizde kalan son pgtli embriyoya (6. Gün 5ba) şans vermem gerektiğini söyledi. Ben de kendisine son 1 buçuk yıldır yaşadığım 3 kaybın üçünün de genetik, kromozomal veya embriyo kaynaklı olmuş olabileceğine artık pek inanmadığımı belirttim. 33-34 yaşlarımda üst üste 3 gebelikte de genetik veya embriyo sıkıntısı ihtimali bana tuhaf geliyor. Kendisi de kaygılarımda haklı olduğumu belirtip bir sonraki transferde İntralipid Serum ve transfer sonrası Prednolü biraz daha uzun kullanımı tavsiye etti. Bu düşüklerin bir implantasyon başarısızlığı olarak değerlendirildiğini belirtti.
Sorum şu; tekrarlayan düşük öyküsü olan (pgtli embriyo dahil) kadınlar,
1. Bağışıklık
2. Gizli endometriozis
3. Rahim Receptivitesi
Gibi değerlendirmeler yapıldı mı? Memorial veya tedavi merkezleriniz sizin tekrarlayan düşüklerinize nasıl yaklaştı ve bir sonraki embriyo (özellikle pgtli) transferiniz öncesi nasıl önlemler alındı? İşe yaradı mı? SON DENEMEM ÖNCESİNDE BİRAZ FİKRE İHTİYACIM VAR

27 Temmuz'da pgtli 4bb embriyo transferi oldum, 9. Gün beta HCG 111 çıktı, 11. Gün 127. Görünen o ki bir şeyler ters gidiyor.
Yavaş beta artışı ilk defa başıma gelmiyor

2024 Mayıs ayında ise doğal gebeliğim 7+3 te kalp atışı durunca yine kürtajla sonlanmıştı.
2020 doğumlu kızım var(doğal yoldan) sezeryan oldum, bu sebeple Semra hoca histeroskopi de yaptı transfer öncesi, hafif istmosel vardı düzeltti ve çizik attı.

1. Bağışıklık
2. Gizli endometriozis
3. Rahim Receptivitesi
Gibi değerlendirmeler yapıldı mı? Memorial veya tedavi merkezleriniz sizin tekrarlayan düşüklerinize nasıl yaklaştı ve bir sonraki embriyo (özellikle pgtli) transferiniz öncesi nasıl önlemler alındı? İşe yaradı mı? SON DENEMEM ÖNCESİNDE BİRAZ FİKRE İHTİYACIM VAR