Tekrarlayan Hastalık ve Kafayı Yeme Eşiği

advisor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2017
628
830
103
Merhabalar,

Çiçeği burnunda bir mühendisim, yüksek lisans başvurularıyla uğraşıyorum ve kurumsalda işe alım sürecindeyim. Bu nedenle şu an evde vakit geçiriyorum sıklıkla. Ama ciddi derecede stres olduğum bir sağlık problemim var. Okul hayatımda derslere giremememe sebep oldu hep, sınavlarda da performans gösteremememe... İrritabl Bağırsak Sendromu denen illet, bende bağırsakların aşırı çalışması konusunda seyrediyor ve işin kötü yanı, ev dışında tuvalet kullanamıyorum, biliyorum her insan aynı işi yapıyor da koku, ses vs beni aşırı stres ediyor. Son zamanlarda her ay ikişer defa mideyi üşüttüm -ortada virüs var diyen de çok-, çok sebepsizce, birkaç tanesi de sıkı giyinmeme rağmen, çok ağrılı ve zor geçti... Bu üşütmelerin hepsinde de ev dışında yakalandığım için ağrı içinde eve yetişmeye çabaladım. Bu da yarama tuz biber ekti, artık dışarı çıkamıyorum ya üşütürsem ne bileyim ya rahatsızlanırsam, karnım ağrırsa vs... İnternetten araştırmadığım şey kalmadı, ne dışarı çıkabilecek ne de işe girdiğimde bu stresle işe gidebilecek gibi hissediyorum. Sanırım dışarıda lavaboya girebilme işini çözdüğüm anda stres azaldığı için hastalığın etkisi de azalacak gibi hissediyorum. İçinizde bunu aşabilen yaşayan var mı? Gerçekten psikolojimi çok etkiliyor bu durum, ağrısız geçen günüm yok diyebilirim... Doktora da gittim, adam akıllı bir çözüm yok ortada İBS için maalesef... Bir çözüm gelsin lütfen

Çok geçmiş olsun ama acaba fazla takıntı yapmanız ve stres tetikliyor olabilir mi?
Mesela bende çok fazla enfeksiyon oluyordu. Mantara dönüşüyordu , o zamanlar bende çok korkuyordum ve kendimi de iyi koruyordum..Ama yine de yakalanıyordum. Sonra umursamayı kestim ve 1 senedir hiç bir şekilde mantar olmuyorum..

Çözümü yazmışsınız bence psikolojik destek alın

Sonuçta sabah 8.30 akşam 18.30 çalıştığım iş yerinde tuvalete girmemem mümkün değil ki

Kesinlikle tetikliyor ama cidden bir çözüm bulamadım, zamanında psikolojik yardım da almayı denedim faydası olmadı... Özellikle bu duruma evden uzakta yakalanmaya başladığımdan beri de evden dışarı adım atamıyorum...

İbs benim de lanetim
Beslenme için fodmap diyetini uygula derim.
bu konuda çok araştırdım tekrar yazacağım uygun zamanda

Çözümü yazmışsınız bence psikolojik destek alın

Sonuçta sabah 8.30 akşam 18.30 çalıştığım iş yerinde tuvalete girmemem mümkün değil ki
Denedim zamanında psikolog işini aslında, çoğunlukla sınavda gelen ağrı semptomlarını gidermek üzerine, üniversite sınavına hazırlanırken... Pek yardımı olmadı, sorunun çözümü dışarıda tuvalete gitmeye utanmamak ama bu konuda psikolog yardımı olur mu bir fikrim yok cidden...

İbs benim de lanetim
Beslenme için fodmap diyetini uygula derim.
bu konuda çok araştırdım tekrar yazacağım uygun zamanda
Ay lütfen bu konuda çözüm bulan birinin yardımına ihtiyacım var gerçekten... Araştıracağım diyeti

evde yaptığın ve ekstra probiyotik kattığın yoğurdun suyunu iç her gün.

Tabii ki olur

Avm ye git tuvaletlerde hep kuyruk var

Demek ki herkes gidiyor dışarıda tuvalete

evde yaptığın ve ekstra probiyotik kattığın yoğurdun suyunu iç her gün.
Laktozsuz sütten yoğurt yapıyoruz probiyotik mayayla yapmayı deneyip içeyim o halde, probiyotik desteği gerçi beni daha sık tuvalete sürüklüyordu maalesef

Tabii ki olur

Avm ye git tuvaletlerde hep kuyruk var

Demek ki herkes gidiyor dışarıda tuvalete
Yani evet, ama amiyane tabirle büyük tuvalet yapan pek insan olmuyor genelde, hele etrafta tanıdık varsa ya bana gülerlerse ya, ya rezil olursam diye çıldırıyorum resmen... Yeni bir psikolog arayışına geçtim zaten diğerinin faydası olmadığını düşündüğümden. Umarım çözülür.

Mutlaka tuvalet sorununuzu çözün yoksa daha büyük psikolojik sorunlara yol açabilir. Önemsiz bir takıntı yüzünden evinden yıllarca çıkmaya korkan insanlar var yani bu dışarı çıkma fobisine dönebilir bakkala bile gidemez oluyor insan korkunç birşey. Ne güzel bir meslek edinmişsiniz bir işte çalışmak istiyorsanız 9 saat boyunca tuvaletinizi tutamazsınız. Bence işe başlamadan biraz pratik yapın alın yanınıza annenizi kardeşinizi arkadaşınızı bir avm'de beraber girin tuvalete bu şekilde alıştırma yapın. Korkmanıza gerek yok özellikle kalabalık avm'lerde tuvaletler de kalabalık olunca kokular sesler zaten birbirine karışıyor kim ne yaptı belli olmuyor:)

AVM en mantıklısı bu konuda bence de, bir daha görmeyeceğim yığınla insan olacağı için. Yani kişisel olacak ama siz bu konuda rahat edebiliyor musunuz? Geldiğinde rahatlıkla, tuvaletin boşalmasını kollamadan girebiliyor musunuz yani?

Yooo gayet de yapıyorlar

Bak açık açık yazayım

Özellikle sigara içenler sabah çay sigara keyfi yapıp sonra tuvalete gidiyorlar

Düzenli olarak hem de

Kimse de aaa ne komik vs demiyor

Hatta abla tuvalet kağıdı bitmiş diye söylüyor tuvalete girecek olan vs

Bunlar normal şeyler

Hijyen takıntınız da var mı yani dışarıda küçük tuvalet için girer misiniz onu da mı kullanmazsınız

Çünkü ben bu tarz sorunların küçüklere annelerinin mirası olduğunu düşünürüm

Çevremde kabızlık ya da benzer sıkıntısı olan çoğu kişinin çok titiz annesi var ay dışarda tuvalete girilmez pis ay ayıp vs ile büyümüşler

Bende son zamanlarda hijyen takıntısı biraz arttığı için şu an o sebepten giremiyorum dışarda tuvalete ama bu yokken giriyordum özellikle kalabalık tuvaletlerde sorun yaşamıyordum. Okuldayken de bazen üst kattaki tenha tuvaletlere çıkıyordum bu sefer de birden ayak sesi gelince tabi biraz tırsıyordum ama o kişi çıkana kadar bekliyordum kendim çıkmak için (zaten genelde 3-4 tuvalet oluyor ya). Yani mecbur kalınca girmek lazim IBS hastası olmayan bir insan için bile büyük tuvaleti tutmak sıkıntı ağrı yapar ki bu hastalık olunca daha da dikkat etmek gerekiyir.

Küçük tuvalete mecburi girebiliyorum, çok istemesem de çok sık geldiği için girmek durumundayım. Hijyenle alakası yok yani tamamen utanmak sorunum... Sanki kimse dışarıda girmiyormuş da tek yapacak benmişim gibi...

bak avm vs ayrı bir de iş yerleri var

katta bir erkek bir bayan tuvaleti var

her sabah önlerinde kuyruk olur

biri girer biri çıkar

bu insanlarla tüm gün birbirinin yüzüne bakıyor

hatta bizim ofiste bir alaturka erkek tuvaleti vardı

bazıları sadece büyük tuvalet için onu kullanırdı diğer zamanlarda öbürünü

yani onu o katta görünce adamın büyük tuvaleti gelmiş onu anlardın

bak bunlar hiç sıkıntı olmadı bu insanlarla yıllarca çalıştık hala sokakta karşılaşsak konuşuruz vs vs

bunlar olmayacak şeyler değil ki

Okulda birden fazla kat ve tuvalet olduğu için ben de o şekilde çözdüm bir nebze, kimsenin gelmeyeceğini düşündüğüm kattaki tuvaletlere girip yapıyordum, biri gelince duruyor sonra devam ediyordum ama şimdi okuldaki gibi tamamen boş tuvalet bulamayacağım ortamlara gidiyorum. Hijyen işini aşalı çok oldu ben bir şekilde hijyeni göz ardı edebiliyorum da, utanma işini aşamadım, biri var diye kendimi durdurmamam ya da rahatlıkla girebilmem lazım...

Bende sizin gibi tuvalete çıkamıyorum işe ilk girdiğim zamanlarda, utanıyor, kendimi sıkıyordum sanki kimse büyük tuvaletini yapmıyor ben yaparsam ayıp olacakmış duyulacakmış gibi hissediyordum, eve zor atıyordum kendimi, yol tam 1.5 saat sürüyordu kıvrana kıvrana giriyordum eve. Bir süre sonra da kabız olmaya başladım, hemoroidim de vardı üstüne. Kabızlık tetiklediği için ameliyat olmak zorunda kaldım, ameliyat sonrası ishal yapıcı bir ilaç verdi doktor e tutamadım da, işe dönünce mecbur tuvalete çıkmaya başladım. Sonra fark ettim ki yıllarca kuruntu yapmışım. Kimsenin umrunda değilmiş tuvalete gitmem. Kendinizi sıkmayın, ihtiyaç bu. Stres daha çok zora sokar sizi :)

Sanırım bana da iş yerinde sizin gibi rehberlik yapabilecek birine ihtiyacım var Sanırım çocukluk ve gençlikte millet birbirine bu yüzden daha acımasız davrandığı için bir korku oluşuyor da yetişkinlerin yoğunlukta olduğu ortamda kimse “Aha ne s..tı bu kız da.” demeyeceği için daha rahat olacağımı umuyorum. Çünkü ben hiç benimle aynı tuvaletteyken tuvaletini yapmaya devam edebilen birini duymamıştım, sanki herkes saklıyor gibi geliyordu o yüzden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…