Birkaç kere girsem aşacağım diyorsunuz yani... Stresten evde otururken bile karnıma ağrılar giriyor bu konuyu düşününce :) Teşekkür ederim, hani insan kendine diyor herkes giriyor diye ama gerçek hayatta zorunda kalmayınca cesaret edemiyor insan :)Bende sizin gibi tuvalete çıkamıyorum işe ilk girdiğim zamanlarda, utanıyor, kendimi sıkıyordum sanki kimse büyük tuvaletini yapmıyor ben yaparsam ayıp olacakmış duyulacakmış gibi hissediyordum, eve zor atıyordum kendimi, yol tam 1.5 saat sürüyordu kıvrana kıvrana giriyordum eve. Bir süre sonra da kabız olmaya başladım, hemoroidim de vardı üstüne. Kabızlık tetiklediği için ameliyat olmak zorunda kaldım, ameliyat sonrası ishal yapıcı bir ilaç verdi doktor e tutamadım da, işe dönünce mecbur tuvalete çıkmaya başladım. Sonra fark ettim ki yıllarca kuruntu yapmışım. Kimsenin umrunda değilmiş tuvalete gitmem. Kendinizi sıkmayın, ihtiyaç bu. Stres daha çok zora sokar sizi :)
Birkaç kere girsem aşacağım diyorsunuz yani... Stresten evde otururken bile karnıma ağrılar giriyor bu konuyu düşününce :) Teşekkür ederim, hani insan kendine diyor herkes giriyor diye ama gerçek hayatta zorunda kalmayınca cesaret edemiyor insan :)
Ben çalıştığım dönemde 1 tuvalet vardı bizim çalıştığımız bölümde. Zamanla oraya da girmeye alıştım ama biraz da kimle çalıştığıma bağlı idi yakın olduğum kadın iş arkadaşlara söylüyordum işim uzun istersen sen önden gir tuvaletin varsa diyeOkulda birden fazla kat ve tuvalet olduğu için ben de o şekilde çözdüm bir nebze, kimsenin gelmeyeceğini düşündüğüm kattaki tuvaletlere girip yapıyordum, biri gelince duruyor sonra devam ediyordum ama şimdi okuldaki gibi tamamen boş tuvalet bulamayacağım ortamlara gidiyorum. Hijyen işini aşalı çok oldu ben bir şekilde hijyeni göz ardı edebiliyorum da, utanma işini aşamadım, biri var diye kendimi durdurmamam ya da rahatlıkla girebilmem lazım...
Ben ki regl, kıl tüy konusunda erkek arkadaşlarla münakaşaya giren kız, bu konuda dilim tutuluyor... Ama cidden orada başlayıp çevre edinir edinmez bu rahatlığı göstereceğim. Ben de diyorum imtihanım buymuş, isyan ediyor bazen insan çok zor bu, sinirlerimi çok yıpratıyor diye ama sonra utanıyorum kendimden ne imtihanlar hastalıklar var diye...Ben çalıştığım dönemde 1 tuvalet vardı bizim çalıştığımız bölümde. Zamanla oraya da girmeye alıştım ama biraz da kimle çalıştığıma bağlı idi yakın olduğum kadın iş arkadaşlara söylüyordum işim uzun istersen sen önden gir tuvaletin varsa diyegenelde hele ki kadınlar hiç ayıplamaz bu durumu hatta rahat ederler oh bee rahat davranıyor deyip onlar da rahat olurlar. Burda sana düşen görev o ilk adımı atmak ve bunu gerekirse dile getirmek (eğer ki 1 tuvaletli bir ortamda çalışacaksanız) evet zor bir durum ama hastalığından dolayı yapmak zorundasın inan sen rahat davranırsan karşıdaki de rahat davranıyor. Allah böyle bir hastalık vermiş sana bu da senin imtihanın nice dertler imtihanlar var inan o kadar zor hayatlar var ki. Derdini küçümsemiyorum yanlış anlama ama başedebilirsin çaresiz değilsin. Insan herşeye alışıyor sen de alışırsın yavaş yavaş.
Tabi herkesin imtihanı kendine zor ama Allah kaldıramadığımız yükü vermez bize demek ki sen bunu yapabilirsin kaldırabilirsin ki bu senin başına gelmiş. isyan etme sabret Allahtan yardım dile inan insan Onun izniyle herşeyi başarır. Ben de hijyen takıntımı atıp rahatça tuvaletlere girmek istiyorum oofBen ki regl, kıl tüy konusunda erkek arkadaşlarla münakaşaya giren kız, bu konuda dilim tutuluyor... Ama cidden orada başlayıp çevre edinir edinmez bu rahatlığı göstereceğim. Ben de diyorum imtihanım buymuş, isyan ediyor bazen insan çok zor bu, sinirlerimi çok yıpratıyor diye ama sonra utanıyorum kendimden ne imtihanlar hastalıklar var diye...
BNDE de kabızlık şeklinde seyir ediyor strese bağlı bir sendrom bana yarayan tek şey yoga oldu .. tibetin gençlik pınarı 5 basit hareket nasıl etki eder diyebilirsin denemeni tavsiye ederimMerhabalar,
Çiçeği burnunda bir mühendisim, yüksek lisans başvurularıyla uğraşıyorum ve kurumsalda işe alım sürecindeyim. Bu nedenle şu an evde vakit geçiriyorum sıklıkla. Ama ciddi derecede stres olduğum bir sağlık problemim var. Okul hayatımda derslere giremememe sebep oldu hep, sınavlarda da performans gösteremememe... İrritabl Bağırsak Sendromu denen illet, bende bağırsakların aşırı çalışması konusunda seyrediyor ve işin kötü yanı, ev dışında tuvalet kullanamıyorum, biliyorum her insan aynı işi yapıyor da koku, ses vs beni aşırı stres ediyor. Son zamanlarda her ay ikişer defa mideyi üşüttüm -ortada virüs var diyen de çok-, çok sebepsizce, birkaç tanesi de sıkı giyinmeme rağmen, çok ağrılı ve zor geçti... Bu üşütmelerin hepsinde de ev dışında yakalandığım için ağrı içinde eve yetişmeye çabaladım. Bu da yarama tuz biber ekti, artık dışarı çıkamıyorum ya üşütürsem ne bileyim ya rahatsızlanırsam, karnım ağrırsa vs... İnternetten araştırmadığım şey kalmadı, ne dışarı çıkabilecek ne de işe girdiğimde bu stresle işe gidebilecek gibi hissediyorum. Sanırım dışarıda lavaboya girebilme işini çözdüğüm anda stres azaldığı için hastalığın etkisi de azalacak gibi hissediyorum. İçinizde bunu aşabilen yaşayan var mı? Gerçekten psikolojimi çok etkiliyor bu durum, ağrısız geçen günüm yok diyebilirim... Doktora da gittim, adam akıllı bir çözüm yok ortada İBS için maalesef... Bir çözüm gelsin lütfen
fodmap diyeti hakkında bilgin varsa benlede paylaşırsan sevinirim bende uzun zmaandır çekiyorum tek çarem yogaİbs benim de lanetim
Beslenme için fodmap diyetini uygula derim.
bu konuda çok araştırdım tekrar yazacağım uygun zamanda
Musluğu aç ses için ya da sürekli sifona bas :))Birkaç kere girsem aşacağım diyorsunuz yani... Stresten evde otururken bile karnıma ağrılar giriyor bu konuyu düşününce :) Teşekkür ederim, hani insan kendine diyor herkes giriyor diye ama gerçek hayatta zorunda kalmayınca cesaret edemiyor insan :)
Bende böyleydim ve apandisitim varmış alındı sıkıntılarım hafifledi. Apandisit zaten kör bağırsak demek. Onu aldırmanı tavsiye ederim. Artık kesmeden deliklerle ameliyat ediyolarmış hemMerhabalar,
Çiçeği burnunda bir mühendisim, yüksek lisans başvurularıyla uğraşıyorum ve kurumsalda işe alım sürecindeyim. Bu nedenle şu an evde vakit geçiriyorum sıklıkla. Ama ciddi derecede stres olduğum bir sağlık problemim var. Okul hayatımda derslere giremememe sebep oldu hep, sınavlarda da performans gösteremememe... İrritabl Bağırsak Sendromu denen illet, bende bağırsakların aşırı çalışması konusunda seyrediyor ve işin kötü yanı, ev dışında tuvalet kullanamıyorum, biliyorum her insan aynı işi yapıyor da koku, ses vs beni aşırı stres ediyor. Son zamanlarda her ay ikişer defa mideyi üşüttüm -ortada virüs var diyen de çok-, çok sebepsizce, birkaç tanesi de sıkı giyinmeme rağmen, çok ağrılı ve zor geçti... Bu üşütmelerin hepsinde de ev dışında yakalandığım için ağrı içinde eve yetişmeye çabaladım. Bu da yarama tuz biber ekti, artık dışarı çıkamıyorum ya üşütürsem ne bileyim ya rahatsızlanırsam, karnım ağrırsa vs... İnternetten araştırmadığım şey kalmadı, ne dışarı çıkabilecek ne de işe girdiğimde bu stresle işe gidebilecek gibi hissediyorum. Sanırım dışarıda lavaboya girebilme işini çözdüğüm anda stres azaldığı için hastalığın etkisi de azalacak gibi hissediyorum. İçinizde bunu aşabilen yaşayan var mı? Gerçekten psikolojimi çok etkiliyor bu durum, ağrısız geçen günüm yok diyebilirim... Doktora da gittim, adam akıllı bir çözüm yok ortada İBS için maalesef... Bir çözüm gelsin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?