- 11 Şubat 2020
- 632
- 936
- 23
- Konu Sahibi UmutsuzKedi
Amin canim benim en onemlisi o zatenAmin,herkese gonlune gore is versin helal kazanc versin arkadasim

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin canim benim en onemlisi o zatenAmin,herkese gonlune gore is versin helal kazanc versin arkadasim
Bunun haksızlık olan bir tarafı olduğunu sanmıyorum zaten işe alimlarda konuşulan bir durum ki o insanlara kötü davrandığımız anlamına gelmiyor. Genelde ortacılar işlerini makinacılara göre 1 saat erken bırakıp rutin temizliğe bakarlar. Hafta kapanışında da makinacılar dahil herkes toplu detaylı temizlik yapılır. Makinacılara da mı haksızlık ediyoruz o halde?Neden ortacilar temizlik isine bakiyor hem ortaci hemde temizlik yaptiginda maasini da ona gore mi aliyorlar maas+temizlik icin ... miktar diye haksizlik ya bu
Muhasebede calisanlardan ,sekreterlerden bile cay kahve istendigini duymuslugum var. Evet belki haksizlik ama hicbir isveren cay kahve icin ayri eleman,temizlik icin ayri eleman,yemek servisi icin ayri eleman,ortacilik icin ayri eleman almaz,biraz gercekci olun
Orta ve kucuk capli isletmelerde olmuyor iste bu. Kurumsal cok buyuk fabrikalarda mumkun,oralarda zaten getir gotur isi cok fazla oldugundan sadece o ise yetisebiliyorlar. Ben ilk isimde 150 kisilik bir firmada calisiyordum,tekstil icin kucuk bir isletme sayilirdi,muhendistim ancak fatura da kesiyordum,ambardan da sorumluydum,sayimi da ben yapiyordum,uretime de ben bakiyordum. Bu mantikla benim de bunlarin hepsini yapmamam lazimdi. Ben bunlari yapiyorsam ortaci temizlik de yapacak,cay kahve de getirecek. Ozel sektor isyerlerinde kimsenin tek bir isi yok,herkes her isi de yapiyor.
Somuruye neden girsin captain,bahsettigim tarz calistirdigim hicbir eleman asgari ucret almiyor,en azindan +500-600 lira aliyor fark olarak. İlaveten istiyorsa mesaiye kaliyor ve mesai ucreti de aliyor, hepsi parayla yapiliyor mavi yakada. Ben kendim beyaz yaka personel olarak birden fazla yaptigim iste ek ucret almiyorum ama onlar aliyor,iyi ki de aliyorlar. En azindan benim calistigim yerlerde durum bu sekilde. Ha bunun tersi yok mu,her ise kosulup da bes kurus alinmayan,elbette vardir.Ayrı eleman alamıyorsunuz diye bir kişiden her işi bekleyemezsiniz. Bir eleman alırsınız çay kahve yemek temizlik işine bakar. Bu normaldir. Ama hem tekstilde ara eleman olsun hem çay kahve getirsin olmaz. Bu sömürüye giriyor. Gerekirse herkes çayını kahvesini kendi alır. Eleman ihtiyacınızı karsilayamiyorsaniz ihtiyacınızı keseceksiniz. Basit mantık.
Sizin aynı zorluğu yaşamış olmanız başkalarının da yaşaması gerektigi anlamına gelmez. Ben yaşadım sen de yaşa demek yerine ben yaşadım kimse yaşamasın demek daha mantıklı. Bu şekilde düşünürsek özel sektör gelişebilir ancak.
Aynı fikirdeyim.Dediğiniz meslekleri pek bilmiyorum ama tekstil deyince genel olarak ilkokul mezunlarının çalıştığı bir sektör geliyor aklıma. Küçümsemek anlamında değil tabi ama imkanınız varsa okuyun bence dışarıdan dahi olsa. Çalışmak içinde kasiyerlik falan tercih etseniz daha iyi olur gibime geldi
Iste bunu demek istemistim fark aliyorsa iyi zaten almasi da lazim. Bizim patron erkekti buyuk torbalara tikistirir kaldirir dizer iple baglar ve tirlar geldiginde yuklemeye de yardim ederdi. Ama iste gel gor ki kucuk bir ilce calisanlarina sigorta yapmiyordu ve sigara iciyordu icerde ilk nasil olduysa yirtti ceza almaktan ikincisinde sigara icerken yakalan di ve ceza odedi sonra birileri sikayet etmis sigortasiz isci calistiriyor diye is yeri kapandi ve baska bi yere gitti ayrica verdigi de o zamanlar asgari ucret degildi. Cok kazandi milletin ustunden sigorta yapmadi vs ayrica biz staja haftanin 3 gunu gidiyorduk ve bunu bilen calisanlar (makineciler haric) is biriktiriyordu ve bizi bekliyordu inanilmaz baski vardi hadiii cabukk bitirin diye paketleme isi hafiflediginde ise ortacilara yardim etmemizi istiyorlardi bos birakmiyorlardi.. ama oh olsun o kadar insanin hakkini yedi kac sene gecmis hala unutamiyorum insaallah simdi oduyordur milletin sigortasinicaptain,bahsettigim tarz calistirdigim hicbir eleman asgari ucret almiyor,en azindan +500-600 lira aliyor fark
Somuruye neden girsin captain,bahsettigim tarz calistirdigim hicbir eleman asgari ucret almiyor,en azindan +500-600 lira aliyor fark olarak. İlaveten istiyorsa mesaiye kaliyor ve mesai ucreti de aliyor, hepsi parayla yapiliyor mavi yakada. Ben kendim beyaz yaka personel olarak birden fazla yaptigim iste ek ucret almiyorum ama onlar aliyor,iyi ki de aliyorlar. En azindan benim calistigim yerlerde durum bu sekilde. Ha bunun tersi yok mu,her ise kosulup da bes kurus alinmayan,elbette vardir.
Yazdigim gibi staj donemimizde adam (patron) eleman almamak icin kendi bir cok isi yapiyordu ben patron olmusum ve hala calisiyorum bu size yeter kafasindaydi asgari ucretin altinda calisan neredeyse 100 150 kisi mesaiye kalinca para vermiyordu kapi orda isterseniz cikin diyordu yazdigim gibi kucuk bi ilce ve orada calisanlarin hepside 1 tl ye muhtac mecbur calisiyorlar ve patron da farkinda vu durumun sonra sikayet etmisler sonuc kapandi baska bi yere gitti akibetini hep merak etmisimdir.Beyaz yaka olarak siz de mesai alın. Siz de sadece göreviniz olan işi yapın. Olması gereken o.
500 - 600 TL fark dediğiniz bile 3000 TL etmiyor. Hem ara eleman ol, hem paspas yap, hem patrona çay götür ama bedeli 3000 bile değil. Sorun zaten asgari ücretin az olmasında ve isverenlerin asgari ücreti başlangıç belirlemesinde. Açlık sınırının bile altında bir rakamdan bahsediyoruz. Kaldı ki mesaiye kalınca tabi ki ücretini alacaklar. Hakedileni vermekle ovunmeyelim.
Yanlış anlama lafım direkt sana değil ama bizim memlekette patron kafası hep aynı. İşçi olup patronluga terfi eden de hemen ulaşıyor o kafaya. Eşimin bile mudur olduktan sonra bakış açısı değişti elemanlarına karşı. İlginç geliyor bu.
Peki sizin giydiğiniz kıyafetleri kim dikiyor özel dikim falanmi yoksa uni mezunlarımı.keske herks okusa eğitimli olsa ama gerçekler bu,bu iside yapan birileri olcak.kabul etmiyorsunuz ama bi nevi kucumsemek sizinkiDediğiniz meslekleri pek bilmiyorum ama tekstil deyince genel olarak ilkokul mezunlarının çalıştığı bir sektör geliyor aklıma. Küçümsemek anlamında değil tabi ama imkanınız varsa okuyun bence dışarıdan dahi olsa. Çalışmak içinde kasiyerlik falan tercih etseniz daha iyi olur gibime geldi
Imkan varsa okuyun bence kismina begen attim . Patron olmustu ama 1 kurus vermemek icin at gibi calisiyorduPeki sizin giydiğiniz kıyafetleri kim dikiyor özel dikim falanmi yoksa uni mezunlarımı.keske herks okusa eğitimli olsa ama gerçekler bu,bu iside yapan birileri olcak.kabul etmiyorsunuz ama bi nevi kucumsemek sizinki
toplumdaki erkekleri nereye saklayalım sizin için?
Nasıl makineye geçicem amacımda o aslında patrona mı söyliyimOrtacibolun yavas yavas makineye kayin ,para makinede
Ben dogru oldugunu savunmuyorum,zaten var olan bir durumu anlatiyorum. Biz kabul etsek de etmesek de bu sekilde yani. Keske olmasa. 3000 lira da bahsi gecen isler icin cok iyi bir rakam bana gore cunku yeni mezun bir muhendis 2800-3000 lira civarinda maas aliyor. İlkokul mezunu ortaci 3000 liraya cok mutlu sekilde yapiyor bunlari. Agir bir is de degil,onemli olan senin de dedigin gibi asgari ucretin az olmasi. Ben birden fazla is yapmaktan memnundum ilk mezun oldugumda cunku bu sayede isi ogrendim. Bana gore herkes hayatinin belli bir doneminde boyle calismali cunku yonetici oldugunda fatura kesen adami denetlemenin tek yolu vakti zamaninda fatura kesmis olmak.Beyaz yaka olarak siz de mesai alın. Siz de sadece göreviniz olan işi yapın. Olması gereken o.
500 - 600 TL fark dediğiniz bile 3000 TL etmiyor. Hem ara eleman ol, hem paspas yap, hem patrona çay götür ama bedeli 3000 bile değil. Sorun zaten asgari ücretin az olmasında ve isverenlerin asgari ücreti başlangıç belirlemesinde. Açlık sınırının bile altında bir rakamdan bahsediyoruz. Kaldı ki mesaiye kalınca tabi ki ücretini alacaklar. Hakedileni vermekle ovunmeyelim.
Yanlış anlama lafım direkt sana değil ama bizim memlekette patron kafası hep aynı. İşçi olup patronluga terfi eden de hemen ulaşıyor o kafaya. Eşimin bile mudur olduktan sonra bakış açısı değişti elemanlarına karşı. İlginç geliyor bu.
Aynen haksizlik degil elbetteBunun haksızlık olan bir tarafı olduğunu sanmıyorum zaten işe alimlarda konuşulan bir durum ki o insanlara kötü davrandığımız anlamına gelmiyor. Genelde ortacılar işlerini makinacılara göre 1 saat erken bırakıp rutin temizliğe bakarlar. Hafta kapanışında da makinacılar dahil herkes toplu detaylı temizlik yapılır. Makinacılara da mı haksızlık ediyoruz o halde?
Once sizin yetenekli olup olmadiginiza bagli bir durum. Patron veya amirinize makinadan anladiginizi veya ogrenmek istediginizi soyleyin. Mola saatlerinde bosta kalan makinalarda is yapabileceginizi onerin. Yeteneginiz varsa goz onunde bulundururlar ama su kadar surede makinaya gecersiniz diyemeyiz o belli olmaz. Belki iki gunde gecersiniz belki de patron hic istemez gecmeniziMakineye geçmek istesem ne kadar sürede geçirirler hepsinden önemlisi ortacoya tam asgari mi veriliyor yoksa daha az mı