Tektaş Yüzük Lazım :)

Selvi Gulsum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2015
22
6
34
Merhaba arkadaşlar.. Burayı yeni keşfettim..Arkadaşlarımın tavsiyesiyle üye oldum.. Şimdi ilk konumu açıyorum..Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum..Büyük umutlarla geldim :)

Tektaş yüzük alacağız.. Ancak sanırım çok dalgalı fiyatlar var.. Bilmediğimiz bir konu ve kime neye güveneceğimizi şaşırdık.. Nerden almak lazım ? Tektaşın standardı nedir ? Önerilerinizi bekliyorm :)

Şimdiden Teşekkürler :)

Merhaba arkadaşlar.. Burayı yeni keşfettim..Arkadaşlarımın tavsiyesiyle üye oldum.. Şimdi ilk konumu açıyorum..Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum..Büyük umutlarla geldim :)

Tektaş yüzük alacağız.. Ancak sanırım çok dalgalı fiyatlar var.. Bilmediğimiz bir konu ve kime neye güveneceğimizi şaşırdık.. Nerden almak lazım ? Tektaşın standardı nedir ? Önerilerinizi bekliyorm :)

Merhaba oncelikle aramiza hosgeldiniz.Uyeler bu konuda fikirlerini belirtecektir.Benim fikrim ise oncelikle sizi mutlu edecek kafanizdaki modeli belirlemeniz.Kimi bayan bunun maddi degerinin yuksekligini kendine verilen deger olarak algilasada (ki bu düşünceyede saygı duyuyorum) benım ıcın onemlı olan esımın yada es adayımın onu benı dusunerek almıs olması.
Fıyatlar ıse degısıklık gosterıyor.Eger almak ıstedıgınız tektas gercek pırlanta ıse o zaman kesenın agzını acmak gerekıyor.Ikı turlu tektas alabılırsınız ya gercek pırlantadan ya tektas gorunumlu ımıtasyon taslardan olusmus olan.Eger gercek pırlanta ıse almak ıstedıgınız dusuncem mutlaka sadece pırlanta satan genıs bır urun yelpazesı olan sertıfıkalı urunlerden almanız. yok eger amac sadece tektas almaksa o zaman yıne atasay,altınbas gıbı ısım yapmıs altın fırmalarından almanız.Gercek pırlantada bıldıgınız uzre tasın karatı arttıkca fıyatıda artacaktır.
Gonlunuze gore tektası bulmanızı dılerım...Keyıflı forumlar :KK36:

hoşgeldin canım
pırlanta mı altın mı?

Lisabella Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız :) Pırlantada sanırım carat dışında değişik faktörlerde var.. bu konuda birisi yardımcı olabilirse sevinirim.. farklı sertifikalar da var.. Açıkçası kafam karışık :)

pırlanta düşünüyorum.. 2000-3000 TL gibi bir bütçe ayırmak niyetim..
Benim önerim bilindik bir markadan almamanız yönünde. Kapalıçarşıyı dolaşın, çok daha büyük ve berrak taşlar alabilirsiniz o fiyata. 2000-3000 gayet yüksek bir aralık. 0.50 karat temiz bir pırlanta olur gibi geliyor. Daha fazla büyük olması da çok göze batıyor gibi geliyor bana. 0.25 karat kullanıyorum verdiğiniz fiyat aralığının yarısında almıştık. Gözüme ideal geliyor nedense, severek kullanıyorum :) GIA sertifikayla aldık, araştırdığıma göre de bu sertifikalar uluslararası geçerliliği olan sertifikalarmış. Daha güvenilir olduğu söyleniyor. Bazı markalar sadece kendi kuyumcularının sertifikasını veriyorlar, ne kadar güvenilir bilinmez. Zaten ederinden çok çok yükseğe satıyorlar.
Renk ve berraklık konusunda da bu tablo işinize yarayacaktır :)
DSC00692.jpg

Pixiebelle Hanım çok teşekkürler.. Biz de araştırmalarımızda o aşamadayız.. Kuyumcukent i tavsiye edenler oldu.. Kapalıçarşıdaki kuyumcular yabancı turistlere satış yapmaya alışmışlar. Yüksek fiyattan satış yapma alışkanlıkları var.. Kuyumcukentteki esnaflar genelde yerli vatandaşlara sunum yapıyorlar yüksek fiyat çekmiyorlar üretimciler. gibi yorumlar dinledim ve kafama yattı gibi açıkçası..

Daha önce Kuyumcukentten alışveriş yapan oldu mu pırlanta konusunda tavsiye var mı oradan acaba ?

Pixiebelle Hanım çok teşekkürler.. Biz de araştırmalarımızda o aşamadayız.. Kuyumcukent i tavsiye edenler oldu.. Kapalıçarşıdaki kuyumcular yabancı turistlere satış yapmaya alışmışlar. Yüksek fiyattan satış yapma alışkanlıkları var.. Kuyumcukentteki esnaflar genelde yerli vatandaşlara sunum yapıyorlar yüksek fiyat çekmiyorlar üretimciler. gibi yorumlar dinledim ve kafama yattı gibi açıkçası..

Daha önce Kuyumcukentten alışveriş yapan oldu mu pırlanta konusunda tavsiye var mı oradan acaba ?
Rica ederim ne demek :) Biz Bursa'da kapalıçarşıdan aldık o yüzden öyle olmuş da olabilir, bir arkadaşım da yine İstanbul'da kapalıçarşıyı tavsiye etmişti. Kuyumcukenti de tavsiye edenler var. Vaktiniz varsa gidip kıyaslama yapın en garantisi olur :)

Dediğiniz gibi GIA sertifikası bence de olmalı.. Olay şu anladığım kadarıyla.. Ortada 1 taş var.. bunun değerini satan firma belirliyorsa firma sertifikası.. bağımsız bir kuruluş belirliyorsa uluslararası sertifika oluyor.. Burada seçilmesi gereken uluslararası sertifikalı taş (200-300 TL fazla bile olsa)

Uluslararası sertifikanında farklı çeşitleri var.. Bunlardan GIA sertifikası en geçerli olanı .. Taşın üzerinde(yüzüğün içinde değil.. Direkt taşın üzerinde ) sertifikadaki kod yazılı oluyor .. Ve taş ile sertifikayı eşleştirebiliyoruz.. Bu kodu görmek için özel büyüteçler mevcut . Sadece pırlanta satan yerlerde bulunur sanırım..

Diğer uluslararası sertifikalarda bu mümkün değil çünkü taşın üzerinde kod yazılı değil..

Bu durumda.. elemelerin hepsini geçen GIA sertifikalı taş sanırım :) Lüks tüketimi yaparken içimizin rahat etmesi açısından yani..

Dediğiniz gibi GIA sertifikası bence de olmalı.. Olay şu anladığım kadarıyla.. Ortada 1 taş var.. bunun değerini satan firma belirliyorsa firma sertifikası.. bağımsız bir kuruluş belirliyorsa uluslararası sertifika oluyor.. Burada seçilmesi gereken uluslararası sertifikalı taş (200-300 TL fazla bile olsa)

Uluslararası sertifikanında farklı çeşitleri var.. Bunlardan GIA sertifikası en geçerli olanı .. Taşın üzerinde(yüzüğün içinde değil.. Direkt taşın üzerinde ) sertifikadaki kod yazılı oluyor .. Ve taş ile sertifikayı eşleştirebiliyoruz.. Bu kodu görmek için özel büyüteçler mevcut . Sadece pırlanta satan yerlerde bulunur sanırım..

Diğer uluslararası sertifikalarda bu mümkün değil çünkü taşın üzerinde kod yazılı değil..

Bu durumda.. elemelerin hepsini geçen GIA sertifikalı taş sanırım :) Lüks tüketimi yaparken içimizin rahat etmesi açısından yani..
Ben bu kadarını bilmiyordum bu sertifikayla ilgili :) Ama evet bunun kötü günü de var olur da satmak durumunda kalınır ki hiç istemem ama en azından değeri bilinsin boşa verilmiş olmasın o para diyor insan.

Evet...Bir de.. Bir arkadaşım bu tektaş olayında komik duruma düşmüştü.. Uluslararası sertifikasız taş almış.. Daha sonra götürmüş labaratuvar a .. Firma sertifikasıyla uyuşmayan bir tablo görünce.. hem çok üzülmüş.. hem de çaresiz elindeki dandik sertifika ile kalmış .. O tektaş için ne duygular beslemişti :) Kendisi görmesin de yazılanları :)

Evet...Bir de.. Bir arkadaşım bu tektaş olayında komik duruma düşmüştü.. Uluslararası sertifikasız taş almış.. Daha sonra götürmüş labaratuvar a .. Firma sertifikasıyla uyuşmayan bir tablo görünce.. hem çok üzülmüş.. hem de çaresiz elindeki dandik sertifika ile kalmış .. O tektaş için ne duygular beslemişti :) Kendisi görmesin de yazılanları :)
Kötü olmuş vallahi çok geçmiş olsun. Dolandırıcılık bu da sonuçta :KK43:

Malesef kötü niyetli satıcılar var sanırım.. :KK43: Biz de elimizden geldiği kadar tedbirleri alsak.. sanırım sıkıntı yaşamayız.. Bi ders olarak cebime koydum ben o olayı..

Gerçek pırlanta istiyorsan mutlaka sertifikalı olmasına dikkat et. Ve epey pazarlık yapın! Üstüne çok kar koyuyorlar çünkü. Ankaradaysanız Minyon kuyumculuğu şiddetle tavsiye ederim. Hatta Ezgi gönderdi diyebilirsiniz:)

Benim önerim bilindik bir markadan almamanız yönünde. Kapalıçarşıyı dolaşın, çok daha büyük ve berrak taşlar alabilirsiniz o fiyata. 2000-3000 gayet yüksek bir aralık. 0.50 karat temiz bir pırlanta olur gibi geliyor. Daha fazla büyük olması da çok göze batıyor gibi geliyor bana. 0.25 karat kullanıyorum verdiğiniz fiyat aralığının yarısında almıştık. Gözüme ideal geliyor nedense, severek kullanıyorum :) GIA sertifikayla aldık, araştırdığıma göre de bu sertifikalar uluslararası geçerliliği olan sertifikalarmış. Daha güvenilir olduğu söyleniyor. Bazı markalar sadece kendi kuyumcularının sertifikasını veriyorlar, ne kadar güvenilir bilinmez. Zaten ederinden çok çok yükseğe satıyorlar.
Renk ve berraklık konusunda da bu tablo işinize yarayacaktır :) Eki Görüntüle 1533542

VERDİĞİNİZ BİLGİLER Bİ HARİKA :) YÜZÜĞÜNÜZÜN FOTOSUNU ALABİLİRMİYİZ:)

Canim sertifika çok önemli gia sertifikası benimkisi uluslararasi yani. Karat ve parlaklik çok önemli yani colour kısmı benimkisi 0.90 CT g colour 9 bin civarı idi

Hanımlar.. geçen sefer tektaş aldığımda yazmayı unuttum sanırım heyecandann... Buraya yazmayı kendime borç bildim.. Umarım faydası dokunur...

Önce tektaş almıştık..Şimdi beştaş aldı bir de eşim.. mükemmel.. hepinize tavsiye ederim.. O kadar samimi ve güler yüzlü herşeyi anlattılar.. Sadece pırlanta satıyorlar zaten.. başka ürünler yok.. Neye para verdiğimizi anlatıyorlar..bütün özelliklerden bahsediyorlar... Hizmet desen süper... Sonrasında da süpriz bi hediye gönderdiler :)) Büşra Pırlanta .. www.busrapirlanta.com.tr internet sitelerinde de şimdi doğal fotoğraflama yöntemi yapmışlar..insanlar daha gerçekçi görsün diye fotoğrafları böyle bi çalışma yapmışlar.. işin özeti..

Samimiyet +++
Pırlanta bilgisi +++
Güvenilirlik +++
Fiyatlar ---- :) uygun fiyat yani.. :)

Bir an heyecanla birsürü yazdım .. Ama hepiniz faydalanın istedim.. Herkese iyi alışverişler..He bu arada Ruşen Bey özellikle ilgilenirse sizinle.. Memnun kalacağınızdan eminim..

X