Telefon dolandırıcılığı

ya aslında kimlik numaramız heryerde kullanılıyor eczane hastane her şekilde kötü amaçlı kişiler bulabilir

bizi arayan polis efendinin adı : BAŞKOMİSER MUSTAFA YILDIRIM. bizim de internet üzerinden yurtdışı arama yapılmışta, bilmem neymişte.. bi sürü attı tuttu. dedim bak başkomser kardeş, bizim telefon uluslararası aramalara kapalı, eğer telekom böyle bi nane yediyse biz de gider hesabını ondan sorarız, sana ne bundan? el cevap: faturanız kabarık gelir. olsun dedim bizde para bol, öderiz. baktı baş edemiyo emniyete gelip ifade vereceksiniz dedi. ben de dedim. kusura bakmayın ama emniyet ifade almak için kendi geliyor ve götürüyor. gelemem. çok lazımsa yollayın ekibinizi kapımdan alsın. sonra da sesi çıkmadı.. numarası 536 017 ile başlıyordu bizimkinin.

bana da ödül kazandınız diye bisürü mesaj gelmişti ... ciddiye almadım tabi ki ... Size de çok geçmiş olsun...
Ne bankalar ne de emniyet hiçbir şekilde özel bilgilerinizi sormaz arayıpta ...

bu sabah yeni uyanmıştım ve dolandırılmak istendim cep tlf.numdan arandım kendiisini polis olarak tanıttı adımı söyledi hattımın öğrt. hat olduğunu söyledi arkadan telsiz seslerinin gelmesi düzgün konuşmalarıyla gerçekten polis olduğuna inandım ( uyku sersemliğide vardı tabi)

bir şebekenin adıma 11 tene hat çıkardığını çok sayıda kredi kartı alınıp 500 liralık harcama yapıldığını bilgim olup olmadığını sordular ilk defa böyle bişey oluyor panikledim tabi sonrasında banka isimleri sayıp hesabın varmı diye sordular v.s daha fazla mağdur olmamam içinde hemen gidip paramı çekmemi istediler o arada acil olduğunu savcını ifadeye beklediğini söylediler arabaya binip bankaya gitmemi istediler ve bu süreçte tlf. hep açık kalmasını irtibat halinde olmamız gerektiğini kimseye söylememi savcının emri olduğunu söylediklerinde şüplendim onlara gerçekten polis olup olmadığını ismini sordum isterseniz sicil numaramıda veryim ama sadece siz değilsiniz elimizde çok dosya var diye laf karıştırıp söylemedi o an iyice anladım tlf. kapadım toplamda 6dk konuştuk ben bilgi vermedim hiç yinede korktum polisim diye arayanlara inanmayın kızlar nette araştırdım buna benzer çok olay varmış

Merhaba.. çok geçmiş olsun..

Bu konuyla ilgili polislerin kısa filmleri var..

Bilgilendirme yapıyorlar birçok defa telefonuma butür konularla ilgili ''UYARI'' mesajları geldi emniyet müdürlüğünden..

Herkes dkkkatli olmalı butip konularda polise danışmaktan çekinmemeli.

Neyse kazasız, belasız atlatmışsın canım. Geçmiş olsun.
Dolandırıcılar her gün ayrı bir senaryo ile karşımıza çıkıyorlar.
İletişime girdikleri anda, beyni dumura uğratıp, hedefi robotlaştırıyorlar.
Aile hekimliği adı altında bile ne canlar yaktılar. :47:

Bu körolasılar bana da mesaj yollamışlardı.

Bay-bayan çok kaliteli 2 adet kol saati kazanmışız,sonra da çekilişten diz üstü bilgisayar kazanmışız..

Ne çekilişi,bu çekiliş nerenin,bizi nasıl buldular,hangi firma,hangi marka?

Sarı çizmeli Mehmet Ağa..

Ne aradadım ne sordum..Sahtekarlık besbelli..

beni de aradılar geçenlerde Mamak Emniyetinden başkomser bilmem kim diye arada da telsiz sesleri falan kimsiniz diyor bana ama nasıl bir emreder ses tonu falan bir an yüreğim hop etti birden ben de başkomser bey siz beni arıyorsunuz da kim olduğumu bimiyor musunuz dedim başladı bu hat sizin mi adınız ne demeye biliyorum da öğrencem gibi bişi dedi galiba ondan sonra hat sizin mi dedi benim dedim size mi kayıtlı dedi hayır dedim şikayet var emniyete gelmeniz lazım adınız ne dedi ben avukat...... dedim dediğim anda kapandı :)) ah aklıma geleydi de savcı bilmem kimin yanındayım buyrun siz gelin falan deseydim :))

ama gerçekten öyle bir konuşuyor ki insanın yememesi mümkün değil bir an ben bile polis sandım ki olayı biliyorum ve hiçbir polisin benle o tonda konuşmasına izin vermedim vermem de ona rağmen kaldım özellikle yaşlı başlı insanları kandırmaları çok normal

Bu körolasılar bana da mesaj yollamışlardı.

Bay-bayan çok kaliteli 2 adet kol saati kazanmışız,sonra da çekilişten diz üstü bilgisayar kazanmışız..

Ne çekilişi,bu çekiliş nerenin,bizi nasıl buldular,hangi firma,hangi marka?

Sarı çizmeli Mehmet Ağa..

Ne aradadım ne sordum..Sahtekarlık besbelli..

bende böyle şeylere hiç inanmam kapıya gelene de aynı şekilde artık başka yollar deniyorlar eşiminde 2 arkadaşının yakınları aynı yolla para kaptırmış malesef detayları bilmiyoruz ama polisim,savcıyım diye arar olmuşlar

beni de aradılar geçenlerde Mamak Emniyetinden başkomser bilmem kim diye arada da telsiz sesleri falan kimsiniz diyor bana ama nasıl bir emreder ses tonu falan bir an yüreğim hop etti birden ben de başkomser bey siz beni arıyorsunuz da kim olduğumu bimiyor musunuz dedim başladı bu hat sizin mi adınız ne demeye biliyorum da öğrencem gibi bişi dedi galiba ondan sonra hat sizin mi dedi benim dedim size mi kayıtlı dedi hayır dedim şikayet var emniyete gelmeniz lazım adınız ne dedi ben avukat...... dedim dediğim anda kapandı :)) ah aklıma geleydi de savcı bilmem kimin yanındayım buyrun siz gelin falan deseydim :))

ama gerçekten öyle bir konuşuyor ki insanın yememesi mümkün değil bir an ben bile polis sandım ki olayı biliyorum ve hiçbir polisin benle o tonda konuşmasına izin vermedim vermem de ona rağmen kaldım özellikle yaşlı başlı insanları kandırmaları çok normal

çok iyi yapmışsınız bunlar şebeke olmuş aynı insanlar belkide arkadadan telsiz sesleri emredici konuşma aynıydı ben siz kimi aradınız desemde ikinci soruşunda adımı söyleyiverdim panikletiyolar insanı allahtan uzun sürmedi öyle hakim oluyolarki bir an robotlaşıyor insan

Annemin tel. aramışlardı annem açtı babama verdi babam konuşuyor ama arada telsiz sesleri geliyor,ben savcı bilme kim dedi telefon numaranızdan 2-3 hat çıkarmış terör örgütü falan dedi.Babam telaşlandı.Ama adam anlatıyorda anlatıyor hiç susmuyor araban varmı nerde otuyorsun market veya kontör alacağın bir yer varmı dedi babamda var falan dedi.Gideceksin bana 250 kontör yollayacaksın bizde o terör örgütünü yakalıcaz falan dedi.Babam uynadı tabi arabamda benzin yok dedi yürüyerek git dedi ama çok uzak dedi yaa zaten market karakolun orda dur gideyim falan dedi bu tutuştu yok oraya gitme başka yermi yok falan dedi.Yok savcım olsa giderim falan dedi.Sonra bi ara biz polisi aradık böyle biri aradı diye dolandırıcı onlar kapatın dedi.Tabi babam açtı bayramlık ağzını küt diye kapattı tel.:47::47:

Öğlen vakti ev tel. çaldı açtım ben sağlık bakanlığında doktor bişey dedi buyurun dedim biz meme ve rahim kanseri ile ilgili bilgi veriyoruz dedi buyurun dedim.Nezaman doktor gittiniz dedi bende dedim tüp bebek yaptırıyoruz 2 günde bir gidiyoruz dedim.bu başladı ee dedi cinsel hayatınız nasıl dedi neden soruorsunuz ki doktorum sormuyor bunları bana dedim,hanfendi size yardım etmeye çalışıyoruz dedi.bu birazdaha sordu işte haftada kaç kere ilişkiy giriyorsunuz falan tatmin oluyormusuz dedi yaa beyfendi sapkmısınız dedim sizene sağlık bakanlığı benim yatak odamı neden merak ediyorki bunları soruyorsunuz dedim bu küfürt etti dalga geçtiğimi anlayınca bende anna gitsin dedim sinirlerim zıpkladı.kapattım bidaha böyle bir şey olmadı.

Aynen böyle bir olaydan dolayı dolandırılan birini tanıyorum. Banka hesabınızdaki parayı çekip emniyete getirin demişler. Sonra işim çıktı siz şu hesap numarasına yatırın dekontu emniyete getirin biz size paranızı vereceğiz demişler. Adam da saf saf inanıp yatırmış tüm parasını. Giden gitmiş tabi

Çok yakın arkadaşımı 2-3 hafta önce aynen böyle aradılar.
Mamak Emniyeti Bilişim suçlarından Komiser Alper adıyla.
30 tane hat açılmışmış da, bankadan krediler çekilmişte.
Gidip o hatların faturalarını ödeyecekmiş falan filan.
Araştırdık tabii ne öyle biri var ne de böyle bir durum.
Allah bunları bildiğigibi yapsın.

Arkadaşlar bugün annemide ev telefonundan aramışlar ben cumhuriyet başsavcısıyım demiş eşiniz hakkında suç duyurusu var bilmem ne eşinizin telini verin demiş oda anlayamamıs vermıs sonra kardesım telefonu almıs sız kımsınız dıye o arada tele konferansla babamı aramışlar kardesıme babana evde polıslerın oldugunu soyle dıyomuş oda evde kımse yok nıye yalan soylıcem demıs, kardeşime bagırmıs ben savcıyım ne dıyosam yap dıye oda savcıysan yolla polısı alsınlar bizi demıs, bagırmıs cagırmıs ne bagırıyosunuz hanfendı hattınız dınlenıyo demıs :) kardesım bagırınca kapamıs telefonu,babamada sızın kımlıgınızı kullanarak teror orgutune para yatırıldı demısler hemen bankaya gecın demısler oda ben calısıyom gıdemem demıs ozmn kapamıslar, numara 0536 026 diye baslıyo polıse bıldırdıler fakat polıs bole bı numara yok demıs ınternet uzerınden aramıs olabılırler demıs, neyse kı kardesım evdeymıs yoksa kandıracaklardı bizimkileri:52::52:

:5: Aynı durum da babama olmuş...
adam emekli, teknoloji falan hiç bilmez. telefon çalarsa açar okadar :)

o günde bir bayan aramış;
* beyefendi iyi günler biz txxxll telefon şirketinden arıyoruz. konuşma süreniz 500 dk.yı geçtiği için hediye kazandınız. demiş...
babacığımda sevinmiş tabii..
kazandığınız hediyeyi göndermemiz için öncelikle kampanyaya kayıt olmanız gerekiyor, bunun için kredi kartı bilgilerinizi verirmisiniz demiş...
kullandığı gsm hattından aranıldığını düşünerek ve arayan kızın samimiyetine güvenerek, git ver kredi kartı numarasını :105:
akşamında bana anlattı... hemen kartı iptal ettirdik falan ama... 89 tl çekebilmişler allahın belaları... adamcağızın limiti okadarmış çünkü :59:

Back
X