telefon hastalığı

yeniumut84

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2013
115
0
16
Aydın
kızlar günaydın.konuya nerden girsem diye düşünüyorum ama sorun eşimin ailesinin telefon hastalığı.abarttılar artık sıkmaya başladı..
şimdi kayınpederim ve kayınvalidemle eşim her gün telefonla irtibatta. ama 1 gün aramayı unutsa kavga kıyamet. evlendin bizi unuttun demeler. şuan tayin sıkıntısındayız.ev taşıyacaz.toparlanıyoruz.hamileyim benim kendi sıkıntılarım derken tabiki bu aşamada unutmuş eşim. hesap soruyorlar.sürekli tripler, laf sokmalar..
ya biz çok sıkıldık ya.. hele eşim çok sıkıldı. her gün otomatiğe bağlattırmaları yetti artık.her gün bir alo de diyorlar ama iletişim sıklığı oluncada bu kez sürekli akıl vermeler, üzerime eşime doldurmaya çalışmalar.duygu sömürüleri.nereye gitsek tatile gitsek varınca gidince arayın demeler. tatilde unutmayın arayın diye her gün telefon beklentileri var. görümcem var 35 yaşında bursada oturuyor evli.işe giderken otobüse binince ve inice annesini telefonla çaldırıyor,gün içinde defalarca konuşuyorlar. eşiminde onun gibi olmasını istiyorlar.kayınvaldemin evde cebinde telefon. vc ye giderken sadece koyuyo kenara.onun dışında 24 saat yanında cebinde telefon.

gelelim soruna. eşime bu sıralar takmış durumdalar.tripli laflar ediyorlar her aradıgında.adamında canı sıkılıyor.düşünceli görüyorum.ama ben artık onların saçma davranışlarından dolayı eşimin canının sıkılmasına benimde canım sıkılıyor. buna hakları yok.onlarla görüşmüyorumki ifadede edeyim. kaldım öyle sinirle.
kızlar bunlar alışacak gibide değil. ama onların dediği gibide olmaz.insan anasını babasını arayacak hal hatır soracak ama bu kadarda sıkboğaz edilmezki. zorla arattırımaya çalışıyorlar kendilerini.

eşinin ailesiyle görüşmediğini söylemişsin,
bu durumda senin yapacak birşeyin yok,
eşinde rahatsızsa madem söylesin ailesine
bence sen bu konuda yorumsuz kal,hiç karışma.

Son düzenleme:
günaydın canım ,
öncelikle sıkma kendini madem ki hamilesin üzüntüye gelmez. Aileler böyle evlenince oğulları daha da kıymetli oluyor benim eşim 3 sene olacak nerdeyse her gün düzenli arar hepsini sadece anne baba değil teyzeler de var fabrikaya kart basar gibi düzenli olarak yani :) bu konuda ben yapacak bir şey bulamadım bıraktım bana dokunmasınlar da kendi aralarında ne olursa olsun diyorum artık. Tayininiz inşallah hayırlı olur bebek olunca da kısarsınız telefonların sesini belki bir çözüm olur.

sen görüşmüyosun madem eşinde çok rahatsızsa bi zahmet söylesin..
yada haftada 1 konuşmaya alıştırsın onları....
kendi elinde olan bişey...

cnm senle konuşmuolarmış ztn sen niye kendine stres yaıyorsun hem hamilesin bu kadar stres yapmamalısın eğer eşin rahatsız oluyorsa bi zahmet söylesin sen kendini üzme :)

Valla haline şükret, en azından eşin bu durumdan şikayetçiymiş. Eminim zamanla aramalarını seyrekleştirir ve normale biner. Benim kocam hergün düzenli olarak 3 ablasını, 2 abisini(diğer 2 abi ile çok anlaşamıyor) ve annesini arayarak günlük yaptıklarını, ne yediğimizden, nereye gittiğimize, gideceğimize, alınacak birşey varsa onlara danışır, onlar onay vermezse yapmaz, verirse yapar. Bu durumdan da hiç şikayetçi değil. Ailelerinde bir tek eşim böyle. Kafayı yiyeceğim, evliliğimizin ilk aylarında bu durumu yadırgadım ve eşime söyledim. Ancak tartışmadan öteye gitmedi. Mesela bugün misafirim gelecek, akşam ablasına söyledi ve ablası talimat veriyor ne yapacağıma dair... Ben de ben ne yapacağımı bilirim dedim...

eşinin ailesiyle görüşmediğini söylemişsin,
bu durumda senin yapacak birşeyin yok,
eşinde rahatsızsa madem söylesin ailesine
bence sen bu konuda yorumsuz kal,hiç karışma.

söylüyor ama anlamıyorlar canım. kavga kıyamet kopuyor bir anda

günaydın canım ,
öncelikle sıkma kendini madem ki hamilesin üzüntüye gelmez. Aileler böyle evlenince oğulları daha da kıymetli oluyor benim eşim 3 sene olacak nerdeyse her gün düzenli arar hepsini sadece anne baba değil teyzeler de var fabrikaya kart basar gibi düzenli olarak yani :) bu konuda ben yapacak bir şey bulamadım bıraktım bana dokunmasınlar da kendi aralarında ne olursa olsun diyorum artık. Tayininiz inşallah hayırlı olur bebek olunca da kısarsınız telefonların sesini belki bir çözüm olur.

ya haklısın canım aslında bizi ilgilendirmiyor ama koca adamlara ergen gibi yaklaşılmasındanda rahatsızlık duymamız normal

sen görüşmüyosun madem eşinde çok rahatsızsa bi zahmet söylesin..
yada haftada 1 konuşmaya alıştırsın onları....
kendi elinde olan bişey...

ooo ortalık karışır canım ya. haftada 1 aramayla.1 gün aramamalarına bile alıştırmıyorlar kendilerini

cnm senle konuşmuolarmış ztn sen niye kendine stres yaıyorsun hem hamilesin bu kadar stres yapmamalısın eğer eşin rahatsız oluyorsa bi zahmet söylesin sen kendini üzme :)

ya canım benim üzerimizde baskı kurma mücadelesi beni geriyor haliyle. baksana 1 telefona bile böyle tepkiyle hır gürle yaklaşıyorlarr

Valla haline şükret, en azından eşin bu durumdan şikayetçiymiş. Eminim zamanla aramalarını seyrekleştirir ve normale biner. Benim kocam hergün düzenli olarak 3 ablasını, 2 abisini(diğer 2 abi ile çok anlaşamıyor) ve annesini arayarak günlük yaptıklarını, ne yediğimizden, nereye gittiğimize, gideceğimize, alınacak birşey varsa onlara danışır, onlar onay vermezse yapmaz, verirse yapar. Bu durumdan da hiç şikayetçi değil. Ailelerinde bir tek eşim böyle. Kafayı yiyeceğim, evliliğimizin ilk aylarında bu durumu yadırgadım ve eşime söyledim. Ancak tartışmadan öteye gitmedi. Mesela bugün misafirim gelecek, akşam ablasına söyledi ve ablası talimat veriyor ne yapacağıma dair... Ben de ben ne yapacağımı bilirim dedim...

eskiden şikayetçi değildi canım.taki 1 haftaya kadar. ama son zamanlarda bizim zaten telaşımız var.1 gün unutunca böyle tepkiler verilmesi , balayımızın ertesi günü saat 10 da aramadıkda öğlen 3 te aradık diye kıyametler kopması ve bir sürü şey birikmeye başladı artık, taşırıyorlar..
senin durum zormuş gerçekten .ablalarıyla evli barklı adam bu kadar her gün konuşacak ne konusu var ki, birde abileriylede anlaşamıyorsa sürekli telle konuşması abes valla.her gün konuşmak bir zaman sonra otomatiğe bağlanınca senin eşin aramasa birkezde onlar sürekli arayacak noldu niye aramadın diye, alışkanlığa bağlamak kötü yani.allah yardım etsin. sinir küpü eder insanı. ya zaten bende eskiden çok tartışıyordum bu konudan dolayı.fakat fayda vermiyor. kendi kendilerine vazgecmeleri lazım..

anladım cnm sen eşinin üzgün olmasına dayanamıyorsun .. umarım hayırlısı olur ama bnm demek istediğim sen hamilesin bu kadar kendine sorun etme :)

söylüyor ama anlamıyorlar canım. kavga kıyamet kopuyor bir anda

ya haklısın canım aslında bizi ilgilendirmiyor ama koca adamlara ergen gibi yaklaşılmasındanda rahatsızlık duymamız normal

ooo ortalık karışır canım ya. haftada 1 aramayla.1 gün aramamalarına bile alıştırmıyorlar kendilerini

ya canım benim üzerimizde baskı kurma mücadelesi beni geriyor haliyle. baksana 1 telefona bile böyle tepkiyle hır gürle yaklaşıyorlarr

eskiden şikayetçi değildi canım.taki 1 haftaya kadar. ama son zamanlarda bizim zaten telaşımız var.1 gün unutunca böyle tepkiler verilmesi , balayımızın ertesi günü saat 10 da aramadıkda öğlen 3 te aradık diye kıyametler kopması ve bir sürü şey birikmeye başladı artık, taşırıyorlar..
senin durum zormuş gerçekten .ablalarıyla evli barklı adam bu kadar her gün konuşacak ne konusu var ki, birde abileriylede anlaşamıyorsa sürekli telle konuşması abes valla.her gün konuşmak bir zaman sonra otomatiğe bağlanınca senin eşin aramasa birkezde onlar sürekli arayacak noldu niye aramadın diye, alışkanlığa bağlamak kötü yani.allah yardım etsin. sinir küpü eder insanı. ya zaten bende eskiden çok tartışıyordum bu konudan dolayı.fakat fayda vermiyor. kendi kendilerine vazgecmeleri lazım..

evlendik ertesi sabah daha başladılar bana garip geldi. Dışarı çıktık biz çıkıyoruz diye aradı markete girdik biz marketteyiz yürüyüş yapıyoruz yürüyüşteyiz diye rapor veriyordu. Ben dayanamayıp dedim kadın olan hangimiz ben bile senin kadar rapor vermiyorum diye annesi merak edermiş öyle söyledi ve öyle de devam ediyor. Dediğim gibi artık takmıyorum. Seni eğer zorlamıyorsa bırak kendisi arasın sen eşinle iyi ol ilk zamanlar beni zorluyordu 2 gün oldu annemi aramadın diye

AECHA sende benim gibisin sende öz abla abiler var bende de teyze enişte ve yeğenler var :D her telefonda sorarlar benim duyduğumu bile bile yemek yapabiliyormu evi toplayabiliyormu diye ilk zamanlar üzülüp ağlıyordum her Allahın günü şimdi artık takmıyorum. Eşime söylediğim tek şey hepsini Allaha havale ettim rabbim bilir ne yapacağını.

Merhaba arkadaşım, aynı durumu bende yaşıyorum..eşimle annesinin abartısız gece de 5 defa konuştuklarına şahit oldum..gündüzleri saymıyorum bile...
İnsan ne bulur bu kadar çok konuşacak onuda anlamış değilim...senin durumun biraz farklı sanırım eşin sürekli konuşmak istemiyor..
O da günde bir defa hatır için konuşsun ne yapacaksın..beni sorarsan alıştım bu duruma hiç kasmıyorum umrumdada değil ne kadar konuştukları..

evlendik ertesi sabah daha başladılar bana garip geldi. Dışarı çıktık biz çıkıyoruz diye aradı markete girdik biz marketteyiz yürüyüş yapıyoruz yürüyüşteyiz diye rapor veriyordu. Ben dayanamayıp dedim kadın olan hangimiz ben bile senin kadar rapor vermiyorum diye annesi merak edermiş öyle söyledi ve öyle de devam ediyor. Dediğim gibi artık takmıyorum. Seni eğer zorlamıyorsa bırak kendisi arasın sen eşinle iyi ol ilk zamanlar beni zorluyordu 2 gün oldu annemi aramadın diye

AECHA sende benim gibisin sende öz abla abiler var bende de teyze enişte ve yeğenler var :D her telefonda sorarlar benim duyduğumu bile bile yemek yapabiliyormu evi toplayabiliyormu diye ilk zamanlar üzülüp ağlıyordum her Allahın günü şimdi artık takmıyorum. Eşime söylediğim tek şey hepsini Allaha havale ettim rabbim bilir ne yapacağını.

evet bizimkilerde sürekli merak ediyoruz diyorlar fakat eşimede söyledim bu kadar merakın onlara daha cok zararı var. biraz rahat olsunlar diyorum.yani her gün telefonda telefonda diyip insan cocugunun başının etini yermi.
güz cadısı bence kimse kimsenin ne yaptıgını ne yediğini içtigini bu kadar merak etmesin. sende eşine zamanı gelince sööylersin . sen bu kadar cok herkesi arıyorsun diye artık konuşacak konu kalmıyor bu kezde benim evde yapıp yapamadıklarımı meraka geliyor. ben bu yüzden çok rahatsız oluyorum diye söyleyebilirsin ki bence söylüyorsunda .inşallah anlar seni

Merhaba arkadaşım, aynı durumu bende yaşıyorum..eşimle annesinin abartısız gece de 5 defa konuştuklarına şahit oldum..gündüzleri saymıyorum bile...
İnsan ne bulur bu kadar çok konuşacak onuda anlamış değilim...senin durumun biraz farklı sanırım eşin sürekli konuşmak istemiyor..
O da günde bir defa hatır için konuşsun ne yapacaksın..beni sorarsan alıştım bu duruma hiç kasmıyorum umrumdada değil ne kadar konuştukları..
bence az olsun tatlı olsun ama malesef anlamıyorlar.. eşim zaten konuşkan biri değil ki her zaman böyle. kayınvalidem artık o kadar abartıyorki . her gün konuşacak konu yok.ozamanda milleti anlatıyor sırf laf olsun diye. kızının kaynanasını anlatıyor. kardeşlerinin hanımlarının ev düzenini , pasaklılarmış, gitmiş oturma odası dagınıkmış vss artık resmen 1000lerce km deki evli barklı oğlanı dedikoduya alıştırmaya çalışıyor.
babasıda her konuştugunda hakaretler ediyor eşime. erkek değilsin sen evde yumruğun daima masada olmalı diyor. karın seni ezmeye çalışıyor diyor.bu kadınla allah sana yardım etsin diyor. daha neler neler. hep dodurmaya çalışıyor. üstüme salmaya çalışıyorlar kmlerce öteden. halbuki kayınpederim eşinden dayakta yiyen biri.kayınvalidem evde ne derse o olan biri .kendi kompleksini ezilmişliğini eşimden benim üzerimden çıkarmasını aşılıyor...
e tabiki bende rahatsız oluyorum.

Selam

Öncelikle şunu söyleyeyim sadece telefon bekliyorlarsa gerçekten sorun etmeyin. Yeni evlisiniz ve emin olun ki evliliğin ilk yıllarında herkes bu ve buna benzer sıkıntılar yaşıyor. Kendimden çevremden bildiğim kadarıyla da zamanla aşılıyor. Evet çok konuşulduğunda da herşeye bir yorum geliyor, bazen saklı gizli kalmıyor hoş değil bunlar.

Şimdi şöyle birşey var ki; eşinize siz sürekli neden arıyorsun, neden hergün arıyorlar deseniz, eşiniz aramaktan ve aranmaktan sıkılmayacak, aksine daha çok telefon trafiği olacak. Sizde durum iyi, eşiniz sıkılmış :) Bırakın kendi hallerine, anne baba da olsa birgün isyan bayrağını çekecektir. Ve o telefon trafiği kendiliğinden azalacaktır. Hç karışmayın diyorum naçizane :)

benim yerimde kim olsa rahatsız olur. eşimi evlerine gittiklerinde dolduruyorlar. sürekli telde beni ve ailemi kötülüyorlar.birde artık tellede laf sayıp kapatıyorlar eşime. hamileyim allah korusun boşansam zil takıp oynarlar. nefret ediyorlar benden. bunlar bu kadar telefon irtibatını kötüye kullanıyorlar. mesela şehir dışına çıktık orda kalmamız lazım 2 gün. telefon bekliyorlar vardıkmı diye. ya zaten biz gurbetteyiz. gittigimiz yerleride biz geldik vardık diye haber etmez zorundamıyız ya. allah ıslah etsin ne diyeyim

benim yerimde kim olsa rahatsız olur. eşimi evlerine gittiklerinde dolduruyorlar. sürekli telde beni ve ailemi kötülüyorlar.birde artık tellede laf sayıp kapatıyorlar eşime. hamileyim allah korusun boşansam zil takıp oynarlar. nefret ediyorlar benden. bunlar bu kadar telefon irtibatını kötüye kullanıyorlar. mesela şehir dışına çıktık orda kalmamız lazım 2 gün. telefon bekliyorlar vardıkmı diye. ya zaten biz gurbetteyiz. gittigimiz yerleride biz geldik vardık diye haber etmez zorundamıyız ya. allah ıslah etsin ne diyeyim

Anladığım kadarıyla eşin yumuşak başlı biri...kimseye bişey diyemiyor daha çok eziliyor..ailesi senin hakkında o şekilde konuştuğunda seni savunsa " eşim hakkında böyle konuşamazsınız" dese emin ol bir daha böyle konuşmaya çekinirler.

Selam

Öncelikle şunu söyleyeyim sadece telefon bekliyorlarsa gerçekten sorun etmeyin. Yeni evlisiniz ve emin olun ki evliliğin ilk yıllarında herkes bu ve buna benzer sıkıntılar yaşıyor. Kendimden çevremden bildiğim kadarıyla da zamanla aşılıyor. Evet çok konuşulduğunda da herşeye bir yorum geliyor, bazen saklı gizli kalmıyor hoş değil bunlar.

Şimdi şöyle birşey var ki; eşinize siz sürekli neden arıyorsun, neden hergün arıyorlar deseniz, eşiniz aramaktan ve aranmaktan sıkılmayacak, aksine daha çok telefon trafiği olacak. Sizde durum iyi, eşiniz sıkılmış :) Bırakın kendi hallerine, anne baba da olsa birgün isyan bayrağını çekecektir. Ve o telefon trafiği kendiliğinden azalacaktır. Hç karışmayın diyorum naçizane :)

sağol canım. ben eskiden aynen dedğin gibi yapıyordum abarmayın bu trafiği diyordum ters tepiyordu. sanıyorduki ben kıskanıyorum ilişkilerini. dahada fazla konuşuyordu.ama artık abartıya kaçırınca oda her insan gibi sıkılmaya başladı. benim söylediğim şeylerin artniyetten olmadıgını gördü. çünkü sorun oluyor artık.. çok teşekkür edrim.umarım azalır

Anladığım kadarıyla eşin yumuşak başlı biri...kimseye bişey diyemiyor daha çok eziliyor..ailesi senin hakkında o şekilde konuştuğunda seni savunsa " eşim hakkında böyle konuşamazsınız" dese emin ol bir daha böyle konuşmaya çekinirler.

evlendiğimiz zaman tepki vermedi beni kötülemelerine. sustu. konuşsun konuşsun dursunlar dedi. ben aldırmıyorum dedi. ama doldurusada geliyordu kavga ediyorduk eşimle çünkü.onlara zamanında aşırı yumuşak olmasının cezasını çekiyor işte.şimdi ne dese kar etmiyor onlara. ama şimdide onlar laf sayıyor neler yapıyorlar 2 gün sonra eşim yine telefon açıyor. yani hiç gurur yapmıyor.( ben olsam 1 hafta 10 gün aramazdım kendi annemde babamda olsa bana agır hakaret etmelerini gerektirmez )üzüldüğümüzde bize kalıyor

:27::27::27::27::27::27::27::27::27::27:

ee yuh yaniii.. sen kocanın yetişkin biri olduğuna eminsin değil mi? büyük gösteriyo olmasın, çocuktur bence ya, başka türlüsünü aklım kabul etmiyor :27: :44:

:27::27::27::27::27::27::27::27::27::27:

ee yuh yaniii.. sen kocanın yetişkin biri olduğuna eminsin değil mi? büyük gösteriyo olmasın, çocuktur bence ya, başka türlüsünü aklım kabul etmiyor :27: :44:

:) bazen şüphe ediyorum yaşından dolayı ama malesef ki 30lu yaşlarda eşim. Ailesine fazlasıyla düşkün. Böyle olunca onlarda rahat bırakmıyorlar. Şayet onun ailesinin yaptıklarını benim ailem bana yapmış olsa günlerce konuşmam ama o on dakika sonra arayıp kendi haklı bile olsa o yüzden de onlar istedikleri gibi yönlendiriyorlar.

Kızlar hepinizi okudum, şok oldum.:53:
Biz çıktık markete gidiyoruz, yok efendim dönüyoruz, yürüyüş yapıyoruz.
Yok daha neler ya..
Haftada iki gün konuşma nelerine yetmiyor..

Bir daha eşim için ailesine düşkün demeyeceğim gerçekten.
Değilmiş sanırım şimdi anladım.:44:

Back
X