Telefon sorunumuz...

kararsizkararli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
499
2
0
İstanbul
Eşim işi dolayısıyla seyahat etmek zorunda, 15 günlük seyahate çıktı. Yaklaşık 1 hafta önce de seyahati başladı. Farklı farklı şehirlerde yoğun çalışıyor. Sabahları telefonlar arayıp, günaydın der; sonra öğlen molasından birkaç saat sonra arar bir de uyumadan önce...Ben aradığımda meşgule atar veya cevap verip çok yoğunum der, çevreden de hep sesler gelir-yani çalışma sesleri-

Bu konuda tartışıyoruz, ben daha sık aramasını istiyorum, zaten ayrıyız en azından daha sık görüşebiliriz. 3 aylık evliyiz ve ben onunla konuşmak istiyorum, kendisi de vakti olmadığını söylüyor. Diyorum ki, hiç mi vaktin yok; dur durak bilmeden mi çalışıyorsun Sen benim karımsın, artık bunları seninle tartışmak istemiyorum, işimi etkiliyorsun diyor. Bu arada daha önceleri yani flört döneminde öyle değildi, tek başına asansöre binse 20 sn. bile olsa arardı. Bu konuda ciddi ciddi tartışıyoruz ve tartışmalar farklı noktalara gidiyor. Siz olsanız nasıl tepki verirsiniz? Bu seyahatler hep sürecek ve konuşarak beni daha fazla aramasını sağlayamıyorum. O aramadığında da merak ediyorum.

sizin çalışıp çalışmadığınızı bilemiyorum ama daha önce çalışan bir insan olarak yoğun çalışmalarda ,vakit bulamama değilde, insan çalışırken vaktin nasıl geçtiğini anlayamıyor.daha yeni evli olduğunuz için vaktini size harcamasını istiyorsunuz ama bu onun açısından mümkün olmayabilir.3 defa arıyor olmasıda iyi.altında başka sebepler arayıp hem kendi hemde eşinizin huzurunu kaçırmayın.zamanla sizde bu tempoya alışırsınız..

İlk paragrafta zaten belirtmişsin günde 3 kere aradığını..Flört dönemindeki gibi olmuyor olamıyor çoğu zaman..
Mesela eskiden mesaj atardı sürekli eşim ama artık atmıyor eğer uygun olursa arar konuşur..
Bence altında birşey aramayın ya da tartışmayın gerçekten meşguldür..

Bunun elbette bir kıstası yok, günde 3 defa veya 5 defa arayacak diye; ama hep aynı saatlerde arıyor. Ne bileyim sanki görevmiş gibi hissettiriyor;yoksa daha çok bozuluyorum. Bende çalışıyorum, haftasonu ve ben evdeyim o ise çalışıyor. Arabayla şehir değiştiriyor. Diyorum ki yolculuk esnasında yemek molası vs. verdiğinde acaba karım ne yapıyor diye merak edip neden aramıyor? İlla tam rahat aşamadayken arayacak, ya otele gidince yada akşam yemeğinde...Ben aslında beni arama sayısını değilde, benim ne yaptığımı merak etmemesini sorun yapıyorum. Ben eşimi başka şehirde bıraksam merak ederdim, nerde ne yapıyor; canı sıkılıyordur, trafikte rahat bir hal sorayım derdim.

sevgili olmak ile evli olmak farklı üzgünüm ama evlendikten sonra amaca ulaşılmış oluyor yani keklik çantada bu her iki taraf içinde geçerli toplumun düşüncesi bu evlendik hep benimsin hep seninim düşüncesi...benim eşimde sevgiliyken gece 1 2 demez arar saatlerce tlf da konuşurduk ama şimdi erkenden yatıyor bunun için kendini üzme bence 3 defa azmı hem buna şükret canım özlemek güzeldir...

canım ya,
hiiiiiç tartışılacak bir konu değil.
zorla arattıramazsın.
zorla arasa, sırf sen vır vır etme diye yani, memnun olacakmısın.
baskı yapma.
tartışmaya devam edersen, tartışmalar değil ilişkiniz farklı yerlere gidebilir.

Cep telefonları hatta sabit hatlar olmadan ne kadar rahattı insanlar yahu.
Sürekli aynı sözlerin tekrarlanmasından sıkılır insan.
Eeee ne var, ne yok demekten bıktığım için nefret ediyorum telefondan.
Telefonla her an dibinde olacaktı madem niye gitti ki?

seni çok iyi anlıyorum. ben de sevgiliyken öyleydim. biraz aramasa hemen moralim bozulurdu. isterdim ki daha çok arasın,merak etsin ne yaptım ne ettim bir sorsun. ama sen yazınca farkettim, benimki de(eski benimki artık!) rahat ettiği zamanlarda arardı. diyelim yemeğini yedi, ya da işten çıktı vs. belki eşin de seninle rahat rahat konuşmak için o saatleri bekliyordur. huzurla keyifle konuşmak için. çok üzerinde durma bunun. daha tazecik bir evlilik, bu karamsar düşüncelerle ilişkinizi yıpratma

canım, sen hala evlenmeden önceki gibi olsun istiyorsun ama olmuyor sanırım. bu kadar takma kafana. beklentilerini azaltmalısın eşinden yana. ne kadar az beklenti, o kaar çok mutluluk...

Sabah arıyor akşamı sorunsuz geçirdiğini öğreniyor, akşam arıyor günü sorunsuz geçirdiğini öğreniyor. Günde 10 kere arasa ne konuşacaksınız Allahaşkına.

Niçin şu hemcinslerim kendine böyle eziyet etmekten hoşlanırki, işiniz var çalışıyorsunuz eşinizden başka uğraşınız yok mu sizin, 3 ay önce, 1 yıl önce nasıl vakit geçiriyordunuz?

Hiç sevmem gereksiz telefon görüşmelerini, telefon sohbet değil iletişim aracı. Derdini söyler kapatırsın biter gider.

Haaa birde :) Eskiden öldüm bittim çok özledim mesajları yazılırken, şimdi ki mesajlar tek cümle " gelirken bez al yada ekmek yok " deniyor. Hiçbirşeyin ilk günler gibi olmadığını kabul etmezsek gene üzülen biz oluyoruz.

Son düzenleme:
Ne zaman bu ''beni neden aramıyorsun'' sitemlerini bırakırsanız o zaman yavaş yavaş sizi daha sık aramaya başlayacaktır.
Bunun dışında gerçekten çok yoğun çalışıyorsa bu arama saatleri bile yeterli olmalı bence sizin için.
Bazen birşeyleri seyrine bırakmak gerekiyor.
Çok üstelenen durumlar insanın fazlasıyla canını sıkıyor.
Eşiniz böyle çok bunalır. Hani diyorsunuzya sanki görevmiş gibi arıyor belirli saatlerde beni,sizin sıkıştırmanız olursa 6-7 defa arar sizi ama işte o zaman görev olur.

Yeni evlisiniz madem eşinizi bunaltmayın. Demekki size güveniyor ve gözü arkada değil.
Sizinde onu aramamanız gerekiyor bence çok önemli nedenleriniz yoksa.
Arada tatlı tatlı msj.lar atabilirsiniz belki cevap beklemeden.

Oralarda adamın burnundan getiriyosun anladığım kadarıyla...
arıomuş işte günde 3 kere, oraya iş için gitmiş, seninle uzaktan uzağa konuşup, liseli aşıklar gibi dakika da bi mesajlaşıp heyecen yaşamak için değil ki cnm yaa...

kızlar hepiniz farklı yönleriyle ele almışsınız, cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Bende mantıklı düşünmeye çalışıyorum, sonra içimi acayip bir duygu kaplıyor, o zamandan sonra da arasa da soğuk konuşuyorum. Gerçekten aynı şeylerden bunaldı ve sen benim karımsın artık takma bunları diyor. Bende 10 yıllık eşin değilim, insan merak eder vs. diyorum. Bu 10 yıllık meselesi de çok saçma, eğer erkek konuşmayı seviyorsa her zaman arar...Arkadaşlarımın eşleri sürekli arıyor, galiba bundan etkileniyorum. Halbuki her ilişki birbiriyle karşılaştırılamayacak kadar farklı...Ben böyle dedim dedim, dün de soğuk konuştum, bu saat oldu aramadı hala Şükretmek ve çok beklenti içine girmemek gerekiyor dediğiniz gibi...

canım çok abartıyorsun bence 3 kere konuşmak yaterli bir günde çalışan bir insan sürekli telde konuşamazki aradığındada kapris yapıp bunaltma adamı erkekler böyle şeylere gelemez sonra aramalırı bire bile düşebilir.

Normal günlerde bir kez arıyor, o da öğlen saatleri...Sabah evden birlikte çıkıyoruz sonuçta, öğlen yemeğinde arar veya akşam üstü arar, bir şeye ihtiyaç var mı diye...Bazen de hem öğlen hemde akşam üstü arar ve bu bana normal geliyor. Seyahatte olunca işler tersine dönüyor, sanırım merak ediyorum...10-15 günlük seyahatleri yoğun, 3 aylık evliyim; bu süre içerisinde 50 gün seyahatteymiş...Üşenmedim hesapladım Seyahatleri nişanlıykende vardı, ama kısa süreliydi, 3-5 gün ve kesinlikle hafta sonları olmazdı. Şimdi 6 aydır başka işyerinde, kışın girdiğinden yine seyahatleri azdı ve hazirandan itibaren çok yoğun...Haziranda bizim evlendiğimiz ay...

Çalışma ortamında herkesin davranış kalıbı farklıdır, özellikle iş arkadaşlarımın yanında özel görüşmeler yapmayı sevmem, benim mahrem tuttuğum bir şeyi başkaları bilsin istemem, eşinizde etrafında insanlar varken rahatsız oluyor olabilir.

Ayrıca çalışırken dur bir telefon edeyim demek tüm konsantreni yerle bir etmek, dağılmak demek ki bu da ciddi bir vakit kaybı yaratır. Zaten günde üç kez görüşüyormuşsunuz daha da yormayın eşinizi ve kendini de tabi.

Sanırım romantizmi seviyorsunuz ama sürekli ilgi ve romantizm de bir müddet sonra yorar insanı. Eşinize günde bir mail atsanız, duygularınızı yazıp, içinizi dökseniz, belki daha iyi hissedersiniz, bu bir öneri tabi, yazmayı sever misiniz bilemem.

Mutluluklar dilerim

Canim ben de nisanlim icin niye benimle daha cok konusmuyo ki dedigim bir zamanlar bilimsel birsey okudum kadinlarin beyninin her iki yaninda konusma merkezi oldugu icin kadinlar konusmayi sever ,erkeklerin konusma merkezleri sadece sol tarafta oldugu icin erkekler kadinlar kadar konusamazlarmis telefon konusmalari da nisanliyken oldugu kadar evliyken devam etmezmis kadinlar 20bin kelime erkekler erkekler 7bin kelime kullaniyomus gunde kesinlikle uzulmeeee

en güzel yorumu bu arkadaşımız yapmış.. üzme kendini :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…