- 20 Ağustos 2013
- 153
- 9
- 118
- Konu Sahibi kivircikesmer
-
Bence bağımlısın anlattıklarına bakılırsa .birazcık telefonunu kapatıp dış dünyayla ilişki kur teknoloji o kadar ilerledi ki insanı bağımlı yapıyo farkında olmadan.
bu akıllı telefonlar çok fena face bakayım instagrama bakayım ona bakayım şuna bakayım derken saatlerce oyalandığım zamanlar oluyor.
bazen elime almayayım diye kapatıyorum sonra bir bakıyorum yine elimde.
ben ailenin yerinde olsam o telefonu elinden alır,bir daha vermem
4 saat hiç elden düşürmemk normal değil.
ben gündüz 1 saat nette kalsam kendimi tuhaf hissediyorum hemen kapatıyorum.
annene söyle bu durumu. kökten çözüm olur
bu whatsapp bende dahil olmakla bütün gençlerin hayatını mahvetti diyebilirim.sakın internet paketi alma derim.yoksa 24 saat elinde telefonla kalakalırsın.
lise zamanında sıra arkadaşımın telefonu yoktu son sene bi şekilde telefonu oldu interneti oldu. çok akıllı ve çok çalışkan birisiydi. ama mesajlaşmak internet yeni kişiler falan derken kız şaştı ders dinlemez oldu uyarmama rağmen telefonunu bıraktıramadım. aramızda bozuldu ve 3 yıl geçti hala üniversiteye hazırlanıyor ilk girişte kazanabilecek bir temele sahipti. yazdıklarını okuyunca bunlar geldi aklıma anlatmak istedim
seni okuyunca kendimi hatırladm lise sınavlarına hazırlanırken senin gbiydim üstelik ilk telefonumda siyah beyaz ekranlı birşeydi. İlk heves işte sabah akşam tel. ile oyna oyna, dizileri kaçırırsam zaten olmaz derken lise sınavını kazanamadm. Sende sınav dönemine girmeden, ünv. treni kaçmadan kurtul bu alışkalıktan. Burada sana ne dersek diyelim herşey senin iradene bağlı
kesinlikle bağımlısın....
ben bekarken böyle whatsup'lar internetler facebooklar falan yoktu, bi hotmail vardı onu da üç dört günde bi girer bakar çıkardık
şimdi mesela bütün o teknolojik özellikli telefonum var, elimin altında laptopum tabletim ne ararsan var..ama çoğu zaman girip bakmıyorum bile..telefonu nereye koyduğumu unutyorum çaldırıp buluyorum yerinieşime diyorum bu telefon bana fazla, ben eski nokialarımı özledim diye...msj at ara kapat tamamdır..ne gerek var bukadar teknolojiye..hayatımızı mahfediyor diye...cezbetmiyor beni öyle şeyler..
ben boş zamanımı hep kitaplarla geçiriyorum, kuran okuyorum, kk da vakit geçiriyorum.. evtemizliği yemek vs...derken zaten gece oluyor...
bence iradene hakim ol...yoksa hastalanırsın...saplantı olur..bak genceciksin daha bu günler bi gittimi geri gelmez...yarın kafanı duvarlara vurursun...derslerine çalış üniversiteye odaklan..bırak şu illeti..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?